Αλλαγές στα Επιστημονικά Πεδία

Το ΦΕΚ με τη νέα υπουργική απόφαση

11/04/2019

Ενημερώθηκε: 11/04/2019, 16:36

Άκουσε το άρθρο

Με νέα απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ.Γαβρόγλου,   γίνονται οι ακόλουθες αλλαγές  στα Επιστημονικά  Πεδία (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ) ---(ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΊΤΑΙ):

1. Στο  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ, ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ,, αντικαθίστανται τα παρακάτω Τμήματα των Πανεπιστημίων:

και προστίθενται ως Τμήματα των Πανεπιστημίων

2. Στο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, αντικαθίστανται τα παρακάτω Τμήματα των Πανεπιστημίων:


αντικαθίστανται και τα παρακάτω Τμήματα των ΤΕΙ :

και προστίθενται ως Τμήματα των Πανεπιστημίων :

Στο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, αντικαθίστανται τα παρακάτω Τμήματα των Πανεπιστημίων:


και προστίθενται ως Τμήματα των Πανεπιστημίων:


5. Στο  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, αντικαθίστανται τα παρακάτω Τμήματα των Πανεπιστημίων:

αντικαθίστανται και τα παρακάτω Τμήματα των ΤΕΙ,:


και προστίθενται ως Τμήματα των Πανεπιστημίων:

Α. Η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας των Τμημάτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
α) Διατροφής και Διαιτολογίας, με έδρα τα Ψαχνά του Νομού Ευβοίας και

β) Τουριστικών Σπουδών και Εναλλακτικού Τουρισμού, με έδρα τα Ψαχνά του Νομού Ευβοίας, αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2020 - 2021.

Β. Η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας των Τμημάτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

α) Υδροβιολογίας και Υδατοκαλλιεργειών, με έδρα την Αθήνα,

β) Πληροφορικής στη Γεωργία και το Περιβάλλον, με έδρα την Αθήνα,

γ) Διαιτολογίας και Ποιότητας Ζωής, με έδρα την Αθήνα και

δ) Πολιτισμού και Αγροτικού Τουρισμού, με έδρα την Άμφισσα, καθορίζεται με αιτιολογημένη απόφαση της Συγκλήτου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ύστερα από συνεκτίμηση των υλικοτεχνικών υποδομών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, και πάντως όχι νωρίτερα από το ακαδημαϊκό έτος 2020 - 2021.

Γ. Η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

α) Ψυχολογίας, με έδρα το Βόλο,

β) Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, με έδρα την Καρδίτσα και

γ) Λογοθεραπείας, με έδρα τη Λαμία, καθορίζεται με αιτιολογημένη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ύστερα από συνεκτίμηση των υλικοτεχνικών υποδομών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, και πάντως όχι νωρίτερα από το ακαδημαϊκό έτος 2020 - 2021.

Σχόλια (7)

Υποψήφιος φοιτητής
|

Τα υπόλοιπα ΤΕΙ που συγχωνευονται (θεσσαλονικης, δυτικής Μακεδονίας κλπ) στο μηχανογραφικο του 2019 θα είναι σαν ΤΕΙ ή σαν ΑΕΙ;

Μουρίκης
|

Το 5ο πεδίο αναφέρεται στους υποψηφίους του 2017 που θα θέλουν να κάνουν μηχανογραφικό με το "10%" λογικά

Μουρικης
|

Πρέπει να είναι γραμμένο σε κάποια Ελβετική διάλεκτο...
Για αυτό δεν τα καταλαβαινουμε πλήρως...

Φρειδερίκη
|

Σε ποιο τμήμα εντάσσεται η λογιστική του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας;

Ιωάννης Κ.
|

Για να βγεις μαραγκός θα έχεις πλέον πτυχίο πανεπιστημίου. Τι άλλο θα δούνε τα μάτια μας; Επίσης, πόσοι νέοι ακόμη θα γαλουχηθούν με σπουδές χωρίς αντίκρυσμα στην πραγματική οικονομία;

Ian
|

@ Γιάννης Βάσιλας
Σωστά! Δεν υπάρχει Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών της Εκπαίδευσης! Έχει καταργηθεί εδώ και 2-3 χρόνια! Προφανώς υπάρχει τρικυμία εν κρανίω! Εκτός εάν εννοούν τα τμήματα του ΠΡΩΗΝ Επιστημονικού Πεδίου Επιστημών της Εκπαίδευσης ήτοι τα τμήματα που εδώ και 2-3 χρόνια βρίσκονται σε ΟΛΑ τα Επιστημονικά Πεδία (Ε.Π.), είναι δηλαδή κοινά και στα 4 Ε.Π. Αν το τμήμα αυτό ενταχθεί στα κοινά τμήματα θα είναι πολύ περίεργο, εφόσον το τμήμα προέλευσης άνηκε στο 1ο Ε.Π., όπως φαίνεται παρακάτω. Ας μη ξεχνάμε ότι συνεχίζει να ανήκει στη Φιλοσοφική Σχολή (1ο Ε.Π.). Επίσης, όπως σωστά λες, οι απόφοιτοι του τμήματος αυτού θα ανήκουν στον κάδο ΠΕ02. Επομένως, πως θα δέχεται μαθητές που θα είναι και στα 4 Ε.Π.; Θεωρώ ότι πρόκειται περί λάθους! Από την άλλη, εάν ο στόχος είναι όντως αυτός, και το τμήμα αυτό θα λειτουργήσει ως γενικά παιδαγωγικό για όλες τις ειδικότητες της Β'/θμιας (όπως το αντίστοιχο παιδαγωγικό για την Α'/θμια), και όχι μόνο για τους Φιλόλογους, τότε θα έπρεπε να αποδεσμευόταν από τη Φιλοσοφική Σχολή και φυσικά να άλλαζε ριζικά το Πρόγραμμα Σπουδών του! Παραθέτω το σχετικό Νόμο:
Το Παιδαγωγικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προήλθε από την κατάτμηση του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής:
"1. Από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.) της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κατατέμνεται στα εξής νέα Τμήματα:
α. Τμήμα Φιλοσοφίας και
β. Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ ο Τομέας Ψυχολογίας εντάσσεται στο υφιστάμενο Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής.
2. Τα νέα Τμήματα εντάσσονται στη Φιλοσοφική Σχολή.
3. Η εκπαιδευτική λειτουργία των νέων Τμημάτων και η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών αρχίζει από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
5. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Φιλοσοφίας και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντάσσονται στον κλάδο ΠΕ02 Φιλολόγων της παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4521/2018 (Α΄ 38)"

Γιάννης Βάσιλας
|

Από πότε υπάρχει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ; Από το Παιδαγωγικό Δευτεροβάθμιας δε βγαίνεις ΠΕ02 Φιλόλογος(Ν. 4589, Αρ. 16.εδάφιο 5) ; Γιατί δεν είναι στο 1ο Πεδίο ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ