Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υπουργός προς πρώην Περιφερειακούς Διευθυντές: “Σας είμαι ευγνώμων”

Υπουργείο:Ρύθμιση για τους πρώην Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και Διευθυντές Εκπαίδευσης
Δημοσίευση: 11/04/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Σας είμαι ευγνώμων γιατί υπήρξατε αποτελεσματικοί και λειτουργήσατε πάντοτε προς όφελος της δημόσιας εκπαίδευσης, σε συνθήκες δύσκολες, ανοίγοντας τον δρόμο της κανονικότητας στις εξετάσεις , στο άνοιγμα των σχολείων, στην καθημερινή εκπαιδευτική λειτουργία».

Αυτό είπε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, κατά τη σημερινή  στους απερχόμενους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης , στη σημερινή αποχαιρετιστήρια συνάντηση , που έγινε στο υπουργείο.

Ο κ. Γαβρόγλου επανέλαβε την κυβερνητική απόφαση ως προς τις διαδικασίες επιλογής των στελεχών της διοίκησης με αξιοκρατικά κριτήρια σε όλο τον δημόσιο τομέα (Διευθυντές Υπουργείων, Γενικοί Διευθυντές και Γενικοί Γραμματείς).

Οι απερχόμενοι Περιφερειακοί Διευθυντές αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους επισημαίνοντας, όμως, ότι το υπουργείο με κάθε τρόπο στάθηκε αρωγός στο έργο τους.

Υπουργείο:Ρύθμιση για τους πρώην Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και Διευθυντές Εκπαίδευσης

Στο πολυνομοσχέδιο, που ανακοινώθηκε επισήμως από το υπουργείο Παιδείας,   περιλαμβάνει ι ρύθμιση για τους πρώην Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και Διευθυντές Εκπαίδευσης

Ειδικότερα η ρύθμιση ,έχει ως εξής:

Α. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Συμβουλίου του Κ.Ε.Ε., μπορεί να αποσπώνται στο Κ.Ε.Ε., για πενταετή θητεία, που μπορεί να ανανεώνεται, εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν διατελέσει Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης ή Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως Οργανωτικοί Συντονιστές των προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Β. Οι Οργανωτικοί Συντονιστές ασκούν καθήκοντα συντονισμού των προγραμμάτων και μεριμνούν για τη διασύνδεσή τους με τη δευτεροβάθμια και ιδίως την δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, καθώς και με τις  τοπικές και περιφερειακές αναπτυξιακές ανάγκες, την οικονομία και την αγορά εργασίας.

Γ. Στους Οργανωτικούς Συντονιστές καταβάλλεται επιμίσθιο, το ύψος του οποίου καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας και Οικονομικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 67 ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

Σχόλια (12)

 
Εγώ δεν σας είμαι ευγνώμων Υπουργέ
14 Απρ 2019 17:21

Γιατί ακολουθείτε την παλαικομματική πεπατημένη όλων των προηγουμένων που επικρίνατε.Και την ακολουθείτε σε όλα τα στραβά που μας έφεραν εδώ.Ίδιοι και απαράλακτοι με όλους τους προηγούμενους.Και αυτό είναι το δράμα της χώρας.Καμία ελπίδα και φως από πουθενά.

 
dim
13 Απρ 2019 10:35

προς Διογένη

ΟΧΙ, αγαπητέ Διογένη,

Δεν είναι το όλοι τα ίδια, ας μην γενικεύουμε τις θέσεις μας για συγκεκριμένα ζητήματα βγάζοντας αστήρικτες και γενικές θέσεις. Στο συγκεκριμένο θέμα ενεργούν και ενέργησαν, δυστυχώς, με τον ίδιο απαράδεκτο τρόπο όλα τα κυβερνητικά συστημικά κόμματα-παρατάξεις!! Ας μου αποδείξει κάποιος/α το αντίθετο....

 
DIOGENIS
13 Απρ 2019 07:56

@dim & αλλους. Δηλαδή λέτε ΟΛΟΙ τα ίδια είναι ; Αν ναι, τότε που είναι τα πλεονεκτήματα ;

 
dim
12 Απρ 2019 17:51

Πραγματικά διαβάζω τα σχόλια και χαμογελώ, ειδικά με ένα σχόλιο για τη ΝΔ και την ελπίδα να καταργήσει την ρύθμιση!!! Καλά ξεχάσατε τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων!! Από που έμαθαν να γράφουν τέτοιες ρυθμίσεις οι "νυν"; Μήπως από τους προηγούμενους ή έχετε πάθει εδώ όλοι αμνησία Μήπως να σας θυμίσω σχετικά πρόσφατη ρύθμιση που επέστρεφαν οι πρώην-παλιοί περιφερειακοί σε θέσεις σχολικών συμβούλων;
Δυστυχώς ελπίδα δεν υπάρχει, αφού ο καθένας βλέπει τα πράγματα μονόπλευρα !!!

 
Επίδομα Περιφερειακών και Διευ.Εκπαίδευσης
12 Απρ 2019 11:03

Με το άρθρο 90 του 2016 του μαρξιστή κατά συνεχείς δηλώσεις του Κατρούγκαλου κόπηκε το ΕΚΑΣ των 12€ στους συνταξιούχους.
Μαγαζί που κόβει όλες τις αποδείξεις με 30.000€ τέλη του έτους πληρώνει 9000€ για ασφαλιστικές εισφορές,9000€ για τον Τσακαλώτο και 9000€ προκαταβολή φόρου για το επόμενο χρόνο πάλι για τον Τσακαλώτο.Αποτέλεσμα είναι να κλείσει το μαγαζί. Ένας νέος παίρνει 300€ το μήνα.Το επίδομα περιφερειακού είναι 900€ το μήνα.Ένα επίδομα θέσης του ενός τρεις μισθοί νέων και ένα επίδομα διευθυντή εκπαίδευσης πάνω από ενα μισθό νέου.Αυτή είναι η αριστερή ...ηθική και...δικαιοσύνη.

 
Δον Κιχώτης
12 Απρ 2019 01:10

Πολύ αξιόλογο το σχόλιο του Σπύρου. ( Σπύρος 11 Απρ. 2019 17:07 )
Τελικά όλα είναι θέμα διάθεσης και ερμηνευτικής εκδοχής.
Με λόγο λιτό και ματιά διεισδυτική, προβάλλεις την πολιτική συνέχεια και την ανα-δεικνύεις, χαίρεσαι με τη χαρά των άλλων και πιθανόν να απορείς με τα ερωτήματα του ΙΩΑΝΝΗ Π. ( 11 Απρ. 2019 21:42 )

Ζήτω η νέα, σύγχρονη Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση!

 
Απορία για τους π.Περιφερειακούς.
11 Απρ 2019 21:52

Πιστεύω και ελπίζω η ΝΔ να καταργήσει αυτόν τον ρουσφετολογικό νόμο.Όσο για το επιμίσθιο λεφτά υπάρχουν αφού γδέρνετε στην φορολογία τον ιδιωτικό τομέα.

 
ΙΩΑΝΝΗΣ Π.
11 Απρ 2019 21:42

Αποτελεί σκάνδαλο η ρύθμιση. Με ποιο δικαίωμα κ. Υπουργέ διορίζετε ουσιαστικά τους δημόσιους υπαλλήλους υπεύθυνους ΚΕΕ. Τα αυτοτελή Πανεπιστήμια δεν έχουν δικά τους άτομα, πανεπιστημιακούς, με υψηλά τυπικά προσόντα, για να επιτελέσουν αυτό το έργο; Τι γνώσεις έχουν , για να οργανώσουν και να ανταπεξέλθουν στο επιμορφωτικό αυτό έργο των Πανεπιστημίων; Είναι πανεπιστημιακοί οι τέως Περιφερειακοί; Ποια είναι η άποψη των Πανεπιστημιακών και της Συγκλήτου;

 
ΗΡΑ*
11 Απρ 2019 20:07

Υπουργός : Σας είμαι ευγνώμων...

Πρώην περιφερειακοί διευθυντές/-ριες : Κι εμείς με τη σειρά μας σας
ευγνωνομούμε για την ευνοϊκή ρύθμιση,
σύντροφε Υπουργέ....

Αμοιβαία τα συναισθήματα...

 
γιαννης
11 Απρ 2019 18:52

Πιο ρουσφετολογικη ρυθμιση απο αυτη δεν υπαρχει! Και με επιμισθιο!

 
γιωργος
11 Απρ 2019 17:48

Πού είναι ο Κοτσιφάκης που διαμαρτυρόταν για το νόμο που έκανε τους Περιφερειακούς, Συμβούλους χωρίς κρίση; Τώρα σιγή ιχθύος ; Αλλά σε λίγο με τις εκλογές όλα θα πάνε στον κάλαθο των αχρήστων

 
Σπύρος
11 Απρ 2019 17:07

ωραία αναμνηστική φωτογραφία
καλή πορεία σε όλους

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.