Υπουργός: Σε λίγες μέρες στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

"Το ΤΕΙ Κρήτης είναι ένα ίδρυμα εξαιρετικής ποιότητας"

12/04/2019

Άκουσε το άρθρο

Σε λίγες ημέρες θα έρθει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο , δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου , κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης, όταν ο   Βουλευτής της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης έκανε λόγο για την ίδρυση τρίτου Πανεπιστημίου στην Κρήτη , από την μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης.

Δ. Κυριαζίδης: Μα τώρα, στην Κρήτη δημιουργείτε και τρίτο Πανεπιστήμιο. Ενώ υπάρχουν δύο Πανεπιστήμια –και καλώς κάνουν οι Κρητικοί- φτιάχνετε καινούριο Πανεπιστήμιο, το Μεσογειακό. Άρα, γιατί δεν μπορούσε να γίνει αυτό και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη;

Κ. Γαβρόγλου: Ως προς το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο της Κρήτης, το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο της Κρήτης θα ιδρυθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα έρθει σε λίγες μέρες στη Βουλή. Είναι ένα ίδρυμα εξαιρετικής ποιότητας. Οι δείκτες του είναι πάνω από τους δείκτες επτά πανεπιστημίων και είναι αποτέλεσμα πολύ συστηματικών συζητήσεων που έχουν γίνει, συζητήσεις στις οποίες αρνήθηκε να συμμετάσχει η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

 

Σχόλια (25)

TEI ΔΜ ΣΤΕΦ
|

Αυτό που έχω καταλάβει ότι όλοι λέμε την άποψη μας εδώ χωρίς όμως να γίνεται τίποτα ουσιαστικό Έχει να προτείνει η να κάνει κάποιος κάτι προκειμένου να σωθεί η ΣΤΕΦ Κοζάνης πριν είναι αργά για όλους; Έλεος πια πρέπει να φοιτήσουν τα παιδιά μας σε ανύπαρκτες σχολές!!!!

ΣΤΕΦ Κοζάνης
|

Η ΣΤΕΦ καταργείται και οι φοιτητές θα τελειώσουν σε 4+2 χρόνια χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα έχοντας στα χέρια ένα άχρηστο χαρτί.

ΚΜ
|

@τριτοκοσμικος λαός εσένα άμα πήγαινε το παιδί σου στο ΤΕΙ και έκαναν αυτά που κάνουν θα σου άρεσε; έχεις μάθει τι έκαναν στη ΣΤΕΦ Κοζάνης; μάθε και με τα τα ξαναλέμε.

Φοιτητής ΤΕΙ ΔΕ
|

Δεν καταλαβαίνω γιατι όλοι οι φοιτητές της ΣΤΕ στην Ελλάδα αναγκαζονται να βγουν με πτυχίο ΤΕΙ, ενός ιδρύματος που σε λίγο χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχει πουθενά στο χάρτη της χώρας μας, ενώ όλα τα υπόλοιπα τμήματα έχουν πρόσβαση στην παράγραφο 5 που τους δίνει την δυνατότητα με κάποια επιπλέον μαθήματα να πάρουν πτυχίο πανεπιστημίου. Το θεωρώ τελείως άδικο και κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξει.

Κωστας_Δ
|

Κύριοι του Υπουργείου Ντροπή σας!
Ανακοινώστε επιτέλους την εξεταστέα ύλη, είχατε πει το αργότερο μέχρι 10 Απριλίου.
Σεβαστείτε τον αγώνα των 17χρονων, υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που διαβάζουν και θέλουν να γνωρίζουν το βασικότερο: Ποια θα είναι η εξεταστέα ύλη, ποιος θα είναι ακριβώς ο τρόπος εξέτασής τους στις Πανελλήνιες.
Σταματήστε να είστε ασυνεπείς, μόνο Ελβετία δεν είμαστε. Γελάνε και οι πέτρες.
Και ένα τελευταίο: Πόσο πήρε το μπλόκο στις φοιτητικές; 1%; Συνεχίστε να συμπεριφέρεστε έτσι στους 17χρονους και τόσο θα πάρετε και από αυτούς. Και πολύ θα είναι...

Τριτοκοσμικος λαός
|

Αυτές οι απειλές του τύπου δεν μου αρέσει αυτό που κάνεις δεν θα ξαναψηφισω τον Βουλευτή σαν τιμωρία δείχνει πόσο τριτοκοσμικες αντιλήψεις έχουμε ως Ελληνική κοινωνία.
Ας πουμε όλοι ενα μπράβο σε κάποιον που προσπαθεί να βάλει τάξη στην αταξια. Προφανώς θα υπάρξουν και κάποιες αδικίες και δεν θα γίνουν ολα σωστά αλλα είναι δυνατόν να μην επικροτουμε την προσπαθεία που καταβάλει να τελειώνει πλέον αυτο το εκτρωμα διαχωρισμού Τει και Πανεπιστημίου? Έλεος πια ποσο Έλληναρες μπορει να είμαστε)

Υ.Γ
Ο γαβρογλου σαν άτομο που προκαλεί απεχθεια η προσπάθεια του όμως είναι αξιόλογη

ΣΤΕΦ Κοζάνης
|

Όλοι ενημερώστε όλους για το τι ακριβώς συμβαίνει στην ΣΤΕΦ Κοζάνης. Η ΣΤΕΦ καταργείται και αυτά που λένε για αναβάθμιση είναι ψέματα Τι θα γίνουν οι φοιτητές της; Επιτέλους δεν υπάρχει κανένας πολιτικός στην Κοζάνη για να πει την αλήθεια και να μην κοροϊδεύουν τους φοιτητές !!!!

ΚΜ
|

@ Ρωμανός σύμφωνο μαζί σου και το ίδιο ισχύει και για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Κοζάνης να πάνε να πάρουν ψήφους από την Κρήτη γιατί η κοζανη δεν θα τους χωράει από δω και πέρα!!!!

Ρωμανός
|

Οι βουλευτές του Σύριζα Στερεάς ας πάνε να ψηφίσουν το νέο πανεπιστήμιο της Κρήτης...........ενώ για τη στερεά με .............χαρά και καμάρι......ψήφισαν τη διάλυση του ΤΕΙ Στερεάς.. .......... μπορεί κάποιος να φανταστεί οι Κρητικοί να ψήφιζαν τη διάλυση του ΤΕΙ Κρήτης .. .....και την Ιδρυση δεύτερου ΑΕΙ στη Στερεά..........Καληνύχτα..............!!!

Φ.Ε.
|

@Δημήτρης-ένας αγανακτισμένος πατέρας
Μπράβο. Επιτέλους αρχίζουν να υψώνονται φωνές διαμαρτυρίας. Είμαι και εγώ πατέρας φοιτητή, Μηχανολόγος Μηχανικός, μόλις στο δεύτερο εξάμηνο.
Έχουν περάσει τόσες μέρες και καμία ουσιαστική αντίδραση για την κατάφωρη αδικία που πάει να γίνει ως προς την αντιστοίχηση του πτυχίου των προπτυχιακών φοιτητών.
Τόσες εκατοντάδες φοιτητές, γονείς μα και ι εκπαιδευτικές κοινότητες των ΣΤΕΦ των υπό συγχώνευση ΤΕΙ, καμία απολύτως φωνή . Είναι λυπηρό.
Κάνω έκκληση σε όλους αυτούς που σφυρίζουν αδιάφορα. Δεν θίγονται κάποια συμφέροντα, πλήττεται βάναυσα "το κοινώς περί δικαίου αίσθημα".
Καλώ το esos ως έγκριτο μέσο να μεταφέρει την αγωνία μας εκεί που πρέπει, να πάρει θέση όπως το έχει πράξει και σε άλλες περιπτώσεις.
Ζητώ συγγνώμη αν το ύφος μου ενοχλεί κάποιους, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, ζητώ κατανόηση και το σημαντικότερο δικαίωση για τα παιδιά μας. Δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

ΤΕΙ ΔΜ ΣΤΕΦ
|

Κύριε υπουργέ εάν θέλατε να κάνετε συγχωνεύσεις θα έπρεπε να ακολουθήσετε τον ίδιο τρόπο και όχι να ευνοείται μερικές Η αδικία στην ΣΤΕΦ Κοζάνης δεν γίνεται αλλάξτε τον νόμο τωρα γιατι εκλογές έρχονται .....

Φοιτητής ΑΣΠΑΙΤΕ
|

Με την ΑΣΠΑΙΤΕ τι θα γίνει κ. Υπουργέ; Θα την αφήσετε έξω από ΠΑΔΑ λογω παιδαγωγικού;

Πολίτης
|

Είδατε τι υπουργό έχουμε; δεν κάνει διακρίσεις καθόλου ε; Δηλαδή κύριε υπουργέ το ΤΕΙ Κρήτης είναι εξαιρετικής ποιότητας τα υπόλοιπα ΤΕΙ τι ειναι ; Αλλά τι ρωτάω τα είδαμε τα έργα σας ζωντανο παράδειγμα ΣΤΕΦ ΚΟΖΑΝΗΣ....και περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφους ε;

Ανδρεας χ
|

Με την ασπαιτε αγαπητο esos τι γινεται?

Δημήτρης - ένας αγανακτισμένος πατέρας
|

Είναι απαράδεκτο αυτό που πάνε να ψηφίσουν στην Ελληνική Βουλή ειδικά όσο αφορά τους μηχανικούς ΤΕ του ΤΕΙ Κρήτης και άλλων ΤΕΙ φυσικά. Αν όπως λέει ο κ. Γαβρόγλου το ΤΕΙ Κρήτης είναι εξαιρετικό και έχει πιο καλούς δείκτες από επτά Ελληνικά πανεπιστήμια γιατί οι προπτυχιακοί φοιτητές των τμημάτων μηχανικών εξαιρούνται από την δυνατότητα να πάρουν πτυχίο ΑΕΙ από το νέο πανεπιστήμιο που θα ιδρυθεί. Μήπως οι φοιτητές αυτοί δεν είναι εξαιρετικοί και γιαυτό θα τους τιμωρήσουν.

Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης''
|

Όντως οι δείκτες του ΤΕΙ Κρήτης είναι πάνω από τους δείκτες επτά πανεπιστημίων. Άλωστε ήταν ''χρόνιο και πάγιο'' το αίτημα από το εκπαιδευτικό προσωπικό για την μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης σε Πανεπιστήμιο, και επιτέλους ήρθε η ώρα.

Αρθούρος
|

Δεν μπορώ να καταλάβω τί γνώσεις μπορούν να έχουν οι φοιτητές ή απλοί πτυχιούχοι κι ακόμα και μεταπτυχιακοί γιά την ονομασία-μετονομασία, μετεξέλιξη ενός οποιουδήποτε τμήματος.Βέβαια,το βασικό ρόλο θα παίξουν οι καθηγητές που ήδη υπάρχουν,γιατί αυτοί θα αποτελέσουν τη βάση γιά το μελλοντικό τμήμα.Αλλά,αυτό είναι ένα μόνο στοιχείο της ύπαρξης ενός τμήματος.
Όπως γνωρίζετε,στην περιοχή λειτουργεί κι άλλο ομοειδές τμήμα πενταετούς διάρκειας, το οποίο έχει ήδη απόφοιτους και συνεχίζει να παράγει κι άλλους. Αν παραμείνει σε λειτουργία το τμήμα,σε ενδεχόμενη ανωτατοποίησή του θα υπάρξει αμέσως διαμαρτυρία από τους φοιτητές και τους πτυχιούχους του άλλου τμήματος και δίκαια.Το θέλουν όλοι αυτό;Να οδηγηθεί μία ακαδημαϊκή κοινότητα στον απόλυτο διχασμό;
Έπειτα,σε καμία πολιτισμένη χώρα δε λειτουργούν σε τέτοιες περιπτώσεις με το θυμικό,όπως δυστυχώς εμείς,αλλά θέτουν μακροπρόθεσμους στόχους που δεν έχουν μόνο αφετηρία και βάση τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία,αλλά σκοπεύουν στο μέλλον.Γιατί οι σπουδές του χημικού μηχανικού είναι λιγότερο αποδεκτές από την ελληνική αγορά,ακόμα δεν έχω καταλάβει.Στη γενιά μου,θεωρούνταν πολύ μεγάλη επιτυχία αν κάποιος κατάφερνε να μπεί σε τέτοια σχολή και μάλλον είναι μαζί με τη Νομική μία από τις πολύ λίγες σχολές που αποχτά τέταρτο τμήμα σε πανεπιστήμια της Ελλάδας.
Γι'αυτό λοιπόν,θεωρώ ότι κάθε άλλο παρά ατσοχία είναι η ίδρυση μιάς τέτοιας σχολής στην Κρήτη,την ίδρυση της οποίας δεν είναι τυχαίο ότι είχε επιθυμήσει και το Πολυτεχνείο Κρήτης.Μάλλον είναι μία χρυσή ευκαιρία,η οποία θα πρέπει να την αρπάξουν οι Κρητικοί ως πρωτοπόροι και φιλοπρόοδοι που είναι και να παραμερίσουν το θυμικό.

@ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ
|

Το τμήμα φυσικών πόρων είχε βάσεις 7648, 3862, 6687 και 6585 τις χρονιές 2015, 2016,2017, 2018. Αντίστοιχα το τμήμα ηλεκτρονικής είχε 8030, 3756, 7964 και 7123 και σωστά μένει αφού έχει προσωπικό με πολύ πιο σχετικά αντικείμενα. Όποιος διαβάσει την ιστοσελίδα του Τμήματος Φυσ.Πόρων θα δει ότι είναι δώδεκα καθηγητές με πολύ διαφορετικά αντικείμενα (γεωπόνοι, γεωλόγοι, βιολόγοι, χημικοι, μαθηματικοί, φυσικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, κ.λπ.). Το τμήμα Ηλεκτρονικής μπορεί να υποδεχτεί το προσωπικό και τους φοιτητές οι οποίοι στο τέλος θα πάρουν πτυχίο Μηχανικού Φυσικών Πόρων κ.λπ. Γιατί είναι οι θυσιες πεταμένες? Γιατί πρέπει να πάρουν άλλο πτυχίο από αυτό που θα έπρεπε να πάρουν έτσι κ'αλλιως?

Κωνσταντίνος Μαγγανάς Φοιτητής ΣΤΕΦ
|

Μέ τό νέο νομοσχέδιο "σφάζονται" τά ΤΕΙ καί ιδιαιτέρως τό ΤΕΙ ΔΕ,τό οποίο έχει όλες τίς δυνατότητεςκαί προδιαγραφές νά γίνει εξελιθχθεί σέ αυτόνομο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ...Οί φοιτητές τής ΣΤΕΦ,αντιμετωπίζονται ώς σπουδαστές ΟΧΙ ΙΣΟΤΙΜΟΙ μέ άλλους αντίστοιχους συναδέλφους τους!! καί δέν τούς δίνεται ή δυνατότητα νά ενταχθούν άμεσα στίς νέες σχολές Μηχανικών πού δημιουργούνται,αυτό είναι ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ καί δέν πρέπει νά περάσει.
ΟΛΟΙ οί φοιτητικοί Σύλλογοι θά πρέπει νά κινηθούν μέ ένδικα μέσα,εναντίον αυτής τής ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ εκτροπής...

Παγκόσμια κατάταξη Ελληνικών ΤΕΙ και Πανεπιστημίων
|

Αν ανατρέξει κάποιος στο διαδίκτυο μπορεί να βρεί την πιο πρόσφατη κατάταξη των Ελληνικών ΑΕΙ (ΤΕΙ και Πανεπιστήμια) απο το φιλόξενο esos.

https://www.esos.gr/arthra/61040/i-diethnis-kai-eyropaiki-katataxi-ton-…

Συγκεκριμένα μπορεί να παρατηρήσει κάποιος ότι πρώτο ΑΕΙ Πανεπιστημιακού τομέα είναι το Καποδιστριακό ενώ απ'τα ΑΕΙ Τεχνολογικού τομέα έρχεται το ΤΕΙ Κρήτης. Σε γενικές γραμμές συγκεκριμένα ΤΕΙ ξεπέρασαν Πανεπιστήμια χωρίς τα πρώτα να έχουν δικαίωμα να εκπονούν διδακτορικά! (Τρίτο κύκλο σπουδών)

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
|

Το τμημα Περιβαλλοντος και Φυδικων Πορων ΠΡΕΠΕΙ να μετεξελιχθει σε πανεπιστημιακο τμημα και οχι να εξαφανιστει. Θα αντικατασταθει με το νεο Χημικων Μηχανικων;
Κριμα!!! Εχει πολυ καλες προοπτικες και συνεργασιες με πανεπιστημια του εξωτερικου.
Τι λεει ο υπουργος στα παιδια και τους γονεις τους που φοιτουν εκει;
Οι θυσιες πεταμενες;

Αλεξανδρος
|

Αμα το ΤΕΙ Κρητης ειναι τοσο καλο οσο λετε,τοτε γιατι δεν αφηνετε τους φοιτητες(ΣΤΕΦ) του να παρουν πανεπιστημιακο πτυχιο απο το καινουργιο ιδρυμα?

Ερωτήσεις
|

Μπορεί κάποιος να διευκρινίσει ποιοι είναι οι έγκυροι διεθνείς δείκτες, που για το ΤΕΙ Κρήτης είναι υψηλότεροι από 7 Πανεπιστήμια; Ποια είναι αυτά τα 7 Πανεπιστήμια και ποια τα άλλα ΤΕΙ τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Υπουργό, έχουν χαμηλότερους διεθνείς δείκτες; Αν τελικά όντως υπάρχουν Πανεπιστήμια που έχουν χαμηλότερους διεθνείς δείκτες, ο κ. Υπουργός προχώρησε στην υποχρεωτική συγχώνευση αυτών των Πανεπιστημίων, όπως έκανε με τα ΤΕΙ;

ΣΤΕΦ Κοζάνης
|

Το ίδιο ισχύει και για το τμήμα Μηχανικών Αντιρρύπανσης του ΤΕΙ ΔΜ. Ένα τμήμα μοναδικό με προοπτικές που αποφάσισαν να το καταργήσουν. Ρωτάμε γιατι κύριε υπουργέ;

DIAKONIARAKIS
|

Το τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος

του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης δεν μπορεί να εξαφανιστεί από το χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης χωρίς να αποδοθούν :
1. Επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους του.
2. Ακαδημαϊκή εξέλιξη των αποφοίτων του.
Το κόστος των σπουδών στην πιο ακριβή για διαμονή πόλη της Ελλάδας ποιος θα το πληρώσει?
Τον χαμένο χρόνο για απόκτηση πτυχίου χωρίς αντίκρυσμα ποιος θα το πληρώσει?

Η Νέα Δημοκρατία τι κάνει?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ