Placeholder

ΙΕΚ

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τις πληρωμές στους εκπαιδευτικούς τω

Δημοσίευση: 12/04/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σχετικά με τις πληρωμές των εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ, το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ανακοίνωσε τα εξής:

  • Καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου μέχρι την περίοδο του Πάσχα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αποπληρωμής για το μεγαλύτερο μέρος των πιστοποιημένων εκπαιδευτών του χειμερινού εξαμήνου 2018.
  • Όσον αφορά στο εαρινό εξάμηνο 2019, αναμένεται η ολοκλήρωση των αναθέσεων και η έγκριση αυτών και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η υπογραφή των συμβάσεων και θα προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες πληρωμής.
  • Για κάθε σχετική εξέλιξη το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. θα ενημερώνει τους εκπαιδευτές με νεότερες ανακοινώσεις για τα στάδια και τις διαδικασίες πληρωμής.
Ετικέτες: 
ΙΝΕΔΙΒΙΜΙΕΚ

Σχόλια (3)

 
KARAXALIOS ANASTASIOS
13 Απρ 2019 11:29

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ

 
teo
14 Απρ 2019 19:43

Για τα υλικά εκπαίδευσης ούτε κουβέντα....

 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΙΕΚ ΚΑΛΥΜΝΟΥ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019
17 Απρ 2019 01:19

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν το Πάσχα και πριν το τέλος του Απρίλη. 7 μήνες από τη στιγμή που προσληφθήκαμε και που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε σαν εκπαιδευτές στο ΔΙΕΚ Καλύμνου. Το Α εξάμηνο, το χειμερινό έχει τελειώσει. Και διανύουμε ήδη το Β εξάμηνο το εαρινό όπου και αυτό έχει ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ και σε κάποια τμήματα έχουν ήδη παραδοθεί και οι βαθμοί από τις εξετάσεις προόδου των σπουδαστών. Κι όμως, ενώ όλα «δουλεύουν ρολόι», ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ. ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ . Από την αρχή της σχολικής χρονιάς! Και πόσο ακόμα μπορούν να αντέξουν;
Δεν είμαστε μόνοι μας. Οι χιλιάδες εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ σε όλη την Ελλάδα είναι στην ίδια κατάσταση. Εργαζόμαστε όλοι χωρίς καν να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις εργασίας του εαρινού εξαμήνου - που ήδη διανύουμε - ενώ η αργοπορημένη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών μπορεί να επιφέρει την εξαίρεσή μας από τη λήψη του επιδόματος ανεργίας (ΟΑΕΔ), όπως συνέβη το προηγούμενο έτος σε πάρα πολλούς συναδέλφους.
Ουσιαστικά τιμωρούμαστε γιατί στηρίζουμε τα ΔΙΕΚ σαν ένα θεσμό που σε μικρά και απομακρυσμένα μέρη όπως το νησί μας, δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά και ενήλικες με οικονομική αδυναμία ή με δυσκολία μετακίνησης λόγω επαγγελματικών ή οικογενειακών υποχρεώσεων, να σπουδάσουν και να εξειδικευτούν σε κάτι και άρα να έχουν επαγγελματική αποκατάσταση χωρίς να επιβαρύνουν την οικογένεια. Από την άλλη πλευρά, τα ΙΕΚ δίνουν τη δυνατότητα σε ήδη εργαζόμενους να αποκτήσουν πιστοποίηση στο αντικείμενό τους και να βελτιωθούν σε αυτό που κάνουν, χωρίς να ξεσπιτωθούν.

Φαίνεται πως στόχος της κυβέρνησης είναι ο εξευτελισμός των εκπαιδευτικών και η υποβάθμιση των ΔΙΕΚ. Δεν είναι η πρώτη φορά, που αυτή η «αριστερή» κυβέρνηση ακολουθεί τέτοια απαράδεκτη αντεργατική τακτική.

Παρ’ όλα αυτά οι συναδέλφισσες και συνάδελφοι των ΔΙΕΚ όντας απλήρωτοι, βρισκόμαστε στις θέσεις μας, εκτελώντας λειτούργημα ύψιστης κοινωνικής σημασίας στις συνθήκες της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης. Όντας απλήρωτοι, διανύουμε καθημερινά χιλιόμετρα για να συμπληρώσουμε ωράριο, καλύπτουμε πολλές φορές με δικά μας έξοδα ανεπάρκειες και ελλείψεις της δημόσιας εκπαίδευσης, παλεύουμε να κρατήσουμε όρθια τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.

Ζητούμε λοιπόν άμεσα από το Υπουργείο Παιδείας να πάρει θέση σήμερα

Α) για την άμεση εξόφληση του χειμερινού εξαμήνου
Β) για την ημερομηνία υπογραφής-παραλαβής των συμβάσεων εαρινού εξαμήνου
Γ) για την ημερομηνία εξόφλησης του εαρινού εξαμήνου
Δ) για την ημερομηνία καταβολής του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών των συναδέλφων
Ε) εξόφληση των προμηθευτών για να μπορούμε να έχουμε περιθώριο συνεργασίας για την επόμενη σχολική χρονιά

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις συσκέψεις, στις συνελεύσεις των Σωματείων και στις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία της εκπαίδευσης και όλους τους συναδέλφους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε συντονισμό.

Καλούμε το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΟΙΕΛΕ), να πάρει θέση.

Καλούμε τις ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, το συνδικαλιστικό όργανο των Διευθυντών ΙΕΚ (ΠΑΝ.ΕΔ.Δ.Ι.Ε.Κ) να πάρουν θέση και να στηρίξουν.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.