Μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις ΕΔΙΠ

13/04/2019

Άκουσε το άρθρο

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση με την οποία μετατάσονται 72 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέσεις  Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) στα Α.Ε.Ι. της χώρας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (11)

ΕΔΙΠ
|

Καλώς ορίσατε αλλά θυμηθείτε
«Όταν οι Θεοί θέλουν να μας τιμωρήσουν απαντούν στις προσευχές μας»
Όσκαρ Γουάιλντ

pantelis
|

τελικά ακούμε, διαβάζουμε διάφορα. τι θα γίνει δεν μας λέει κάποιος. όλα ρευστά, να χουμε ελπίδες όλοι για ευνόητους λόγους...η ομοσπονδία δεν έχει κάποια ενημέρωση; το νομοσχέδιο ψηφίζεται...

Δρ ΕΔΙΠ @all EDIP και @ ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
|

H λύση συνάδελφοι είναι απλη:
Επαναφορά της ρύθμισης όπως ακριβώς είχε γραφεί πριν από 3 χρόνια με την μόνη προσθήκη η Γ.Σ. του Τμήματος υποδοχή να κρίνει αν θα αναβαθμίζει το γνωστικό αντικείμενο του αιτούντος σε ΔΕΠ.
Σε περιπτώσεις πολλών ΕΔΙΠ ενός Τμήματος όπου λογικό είναι η Γ.Σ. να μην εγκρίνει σε όλους την αναβάθμισή τους - εξέλιξη να δίνεται η δυνατότητα αίτησης σε άλλο Τμήμα του ίδιου ή άλλου ΑΕΙ (η φράση αυτή υπήρχε στην αποσυρθείσα ρύθμιση). Αυτή η ρύθμιση θα μπορούσε να απεμπλέξει τα πράγματα και να βοηθήσει το υπουργείο να επανδρώσει και τα νεοσύστατα μετά τις συγχωνεύσεις Τμήματα και Ιδρύματα.

@pantelis
|

Συνάδελφε επισημαίνεις ένα καίριο θέμα. Ίσως την πιο χρήσιμη πληροφορία που για κάποιο περίεργο λόγο δεν παρουσιάζεται από την Ομοσπονδία. Πόσοι ΕΔΙΠ υπάρχουν στα Πανεπιστήμια (αριθμός) και πόσοι από αυτούς έχουν τα τυπικά προσόντα λέκτορα (διδακτορικό+δημοσιεύσεις). Με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει και η διάδοση fake news που μιλάνε για 70, 80 ή 5000 ΕΔΙΠ σε τμήματα που θέλουν να γίνουν λέκτορες. Αυτή είναι η βάση για την τελική ρύθμιση.

pantelis
|

1ο. να καλωσορίσω του νέους συναδέλφους, καλή δύναμη να έχουν
2ο. μπορεί να μας πει η ομοσπονδία μας, πόσοι από τα ΕΔΙΠ ανά πανεπιστήμιο ή τμήμα έχουν το ελάχιστο απαιτούμενο προσόν για λεκτορο/επικουρο - ποίηση; εννοώ τον διδακτορικό τίτλο.
3ο. πάνω σε αυτό το δεδομένο μπορούν να χτισθούν επιχειρήματα για το εγχείρημα νομίζω
4ο αν διεκδικεί κάτι, δείξε αριθμούς, δείξε την πραγματικότητα και όχι θεωρίες...

ΑΘΗΝΑ Π
|

Συνάδελφε ΕΔΙΠ_ΤΕΙ,

Οι απορίες σας είναι εύλογες, τις έχω σκεφτεί και εγώ πολλές φορές. Όμως θεωρώ ότι αν μπούμε σοβαρά στη διαδικασία να λάβουμε υπόψη όλες τις παραμέτρους θα βρεθεί λύση. Είναι ζήτημα απόφασης και θέλησης. Για παράδειγμα από τη μια πλευρά υπάρχουν Τμήματα με μεγάλο αριθμό ΕΔΙΠ με προσόντα από την άλλη υπάρχουν Τμήματα που δεν έχουν μέλη ΔΕΠ, Εργαστήρια όπου στο παρελθόν έχει γίνει σοβαρό έργο και τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να τα κρατήσει στην κυριολεξία ένας άνθρωπος. Όσον αφορά στον τρόπο της προκήρυξης είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν άνθρωποι γνώστες της κατάστασης, πολιτικοί, νομικοί, μέλη ΔΕΠ σε ισχυρές θέσεις στα μεγάλα Πανεπιστήμια της χώρας που θα μπορούσαν να συμβάλουν καθοριστικά στην εξεύρεση λύσης. Μήπως θα πρέπει αντί να προσπαθούμε ο ένας ή ο άλλος συνάδελφος να βρούμε τη λύση θα ήταν πιο σωστό να βρούμε έναν τρόπο να συντονιστούμε τα ΕΔΙΠ για να διεκδικήσουμε την εξεύρεση λύσης από τους αρμόδιους. Θεωρώ ότι ο ρόλος της Ομοσπονδίας σε αυτό είναι καθοριστικός.

ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
|

@ΑΘΗΝΑ Π
Αγαπητή συναδέλφισα
Σε πολλά σημεία έχετε δίκιο. Υπάρχουν ΕΔΙΠ και ΕΕΠ που έχουν προσόντα ισάξια με επίκουρους, αναπληρωτές ακόμα και καθηγητές Α’ Βαθμίδας. Ειδικά με την ένταξη Καθηγητών Εφαρμογών των πρώην ΤΕΙ σε θέσεις ΔΕΠ το φαινόμενο γίνεται ποιο έντονο. Τι θα γίνει όμως σε τμήματα με 20,30 ή και 70 ΕΔΙΠ-ΕΕΠ που το 80% έχει τα τυπικά προσόντα να για ΔΕΠ ? θα κάνουν όλους τους ΕΔΙΠ – Λέκτορες ή Επίκουρος ? Φανταστείτε τμήματα με 60 ΔΕΠ και 50 ΕΔΙΠ-ΕΕΠ εκ των οποίων οι 40 έχουν τα τυπικά προσόντα λεκτοροποίησης θα γίνουν όλοι ? θα προκηρυχθούν Θέσεις σε εργαστήρια ? και αν προκηρυχθούν πως δεν θα δεχθείς εξωτερικούς υποψηφίους ? θα υπάρξουν εκλεκτορικά ανάμεσα στους υπάρχοντες ΕΔΙΠ και αν για 1 θέση υπάρχουν 3 πολλοί καλοί υποψήφιοι και για μια άλλη μόνο ένας όχι και τόσο καλός θα μείνουν στάσιμοι οι 2 καλύτεροι και θα εξελιχθεί ο λιγότερο καλός ? ή θα εξελιχθεί κάποιος πολύ καλός μεν αλλά άσχετος με το αντικείμενο ?
Συγνώμη που το λέω αλλά έντιμη λύση στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχει.

Δρ ΕΔΙΠ σε αναμονή
|

Η θέση της συνεδέλφου ΕΔΙΠ ΑΘΗΝΑ Π είναι σωστή. Πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι επειγόντως γιατί από το 2016 με την διάταξη Φίλη έχει κυλήσει πολύ νερό στο ποτάμι. Είμαστε διδάσκοντες με προσόντα ακόμη και για θέση αναπληρωτή καθηγητή και όχι για ΕΔΙΠ. Πρέπει να επιδιώξουμε κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης την ερχόμενη εβδομάδα να πάρει την πρωτοβουλία να προτείνει μια τροπολογία που θα στηρίζεται σε όσα προβλέπει ο νόμος του 1982 για την βαθμίδα του λέκτορα. Να κινηθούμε όλοι γιαυτό επειγόντως και πανταχόθεν.

ΑΘΗΝΑ Π
|

Αγαπητοί συνάδελφοι ΕΔΙΠ,
Μέσω του μηνύματος αυτού, θα ήθελα να ξεκινήσουμε συζήτηση για άλλη μια φορά σχετικά με το θέμα της εξέλιξής μας. Αισθάνομαι ότι κάτι δεν γίνεται σωστά -και ξεκινώ τον έλεγχο από τον εαυτό μου- με την έννοια ότι σε μια εποχή όπως αυτή που οι συνθήκες αφενός έχουν ωριμάσει αφετέρου είναι ευνοϊκές για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε, δεν μπορούμε να περάσουμε μια διάταξη που να αφορά αυτό το ζήτημα. Διερωτώμαι επίσης πώς αντιμετωπίζουν το θέμα αυτό οι συνάδελφοι ΕΔΙΠ που τα Ιδρύματα όπου ανήκουν έχουν απορροφήσει κάποιο Ίδρυμα όπου δίνονται δυνατότητες εξέλιξης σε συναδέλφους με λιγότερα προσόντα. Ας ξεκινήσουμε μια συζήτηση με συγκεκριμένες προτάσεις. Όσοι ενδιαφερόμαστε πραγματικά ας κινητοποιηθούμε. Θα ήθελα να παρακαλέσω το ΔΣ της Ομοσπονδίας να δώσει το βήμα για κινητοποίηση εφόσον ο έως τώρα διάλογος με το Υπουργείο έχει αποβεί άκαρπος. Κάποιοι από εμάς έχουμε δουλέψει πολύ- ζητάμε να μας δοθεί η δυνατότητα να αξιολογηθούμε. Να μας δοθούν κίνητρα-να απελευθερωθούν δυνάμεις που θα δώσουν ώθηση στα Ιδρύματα που ανήκουμε ή σε κάποιο άλλο Ίδρυμα που δεν έχει ΔΕΠ για να καλύψει τις ανάγκες του. Είναι παράλογο να υπάρχουν άνθρωποι με προσόντα ΔΕΠ εγκλωβισμένοι χωρίς δυνατότητα εξέλιξης και από την άλλη Τμήματα χωρίς μέλη ΔΕΠ. Όσο για το γνωστό επιχείρημα να υποβάλουμε την υποψηφιότητά μας σε θέσεις που προκηρύσσονται, από προσωπική εμπειρία και εμπειρία άλλων συναδέλφων είναι έως αδύνατο (δεν ξέρω αν το έχει καταφέρει κάποιος και υπό ποιες συνθήκες) να πάρεις θέση ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο που ανήκεις ανεξαρτήτως προσόντων. Το οποίο μεταφράζεται ως: μην κάνεις δουλειά για το Πανεπιστήμιό σου δούλευε για το Πανεπιστήμιο όπου θα έχεις πιθανότητες να πάρεις μια θέση.

Καλώς να ρθείτε και σεις να δείτε τι σας περιμένει...
|

Κατώτερος μισθός & σύνταξη, αρκετή αυθαιρεσία εις βάρος των ΕΔΙΠ και φυσικά καμία εξέλιξη!

Περιεργο
|

Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει για ποιο λόγο υπάρχει ακόμα αυτή η ακατανόητη και άνευ πάσης λογικής διαδικασία μετάταξης τη στιγμή που τα γυμνάσια και τα λύκεια παραπονιούνται ότι δεν έχουν καθηγητές και προσλαμβάνονται κάθε χρόνια πάνω από 10.000 αναπληρωτές;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ