Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Απειλές για αποκαλύψεις για τη ΝΔ από τον Αν. υπουργό Παιδείας

ΝΔ: “Πατέρας Φωτάκης κερνάει, γιος Φωτάκης πίνει…”.
Δημοσίευση: 13/04/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σκληρή «κόντρα» ,  που εξελίχθηκε σε απειλές για αποκαλύψεις για το κόμμα της ΝΔ, ξέσπασε  μεταξύ του Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας και ‘Ερευνας  και της Αν. τομέαρχου Παιδείας της ΝΔ Μ. Αντωνίου.

Ο Κώστας Φωτάκης απείλησε   με αποκαλύψεις σχετικά με το ΕΛΙΔΙΚ, απαντώντας στην  Αν. τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου η οποία με ανακοινωθέν άσκησε κριτική σχετικά με τη χορήγηση υποτροφίας στον γιό του, υποστηρίζοντας “Πατέρας Φωτάκης κερνάει, γιος Φωτάκης πίνει…”.

«Οσον αφορά τους υπαινιγμούς της κ. Αντωνίου για την παραίτηση του πρώην Προέδρου του ΕΛΙΔΕΚ, οι διευκρινήσεις, αν επιμείνει να δοθούν, δεν θα της είναι ευχάριστες» απείλησε την τομεάρχη παιδείας της ΝΔ ο Κώστας Φωτάκης.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας  σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Μαρίας Αντωνίου σχετικά με την υποτροφία του γιου «χρεώνει» στην αξιωματική αντιπολίτευση το «θόρυβο» που προκλήθηκε γύρω από την υποτροφία του γιου του, τονίζοντας τα εξής:

Πίσω από τη συκοφάντηση μέλους της οικογένειάς μου: Η χθεσινή δήλωση της Αναπληρώτριας Τομεάρχη Έρευνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρίας Αντωνίου αποκαλύπτει ποιοι βρίσκονται πίσω από τη συκοφάντηση μέλους της οικογένειάς μου και εμένα προσωπικά. Αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα του επιπέδου της αντιπολίτευσης που ασκείται και κυριολεκτικά έχει πιάσει πάτο!
Χυδαιότητα: Ο συνδυασμός της αμετροέπειας, της έλλειψης γνώσης και του θράσους οδηγεί στη χυδαιότητα. Αλλά υπάρχει και κάτι σοβαρότερο. Φανερώνει την κουλτούρα που διακατέχει και διακατείχε τόσα χρόνια αυτούς που καθιέρωσαν το πελατειακό κράτος. Σύμφωνα με αυτή, είναι αδιανόητο να υπάρχουν αδιάβλητες ακαδημαϊκές διεργασίες και διαδικασίες αξιολόγησης βασισμένες σε αντικειμενικά μετρήσιμα επιστημονικά κριτήρια από αξιολογητές καταξιωμένους επιστήμονες που σέβονται τον εαυτό τους και το έργο που επιτελούν. Ιδού γιατί βρίσκονται στον αντίποδα της «Αριστείας» που προσχηματικά συνεχώς επικαλούνται.

Η ΝΔ εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια…

Τα πράγματα έχουν αλλάξει: Έχουν συνηθίσει από το παρελθόν, ο Υπουργός να επεμβαίνει και να καθορίζει το αποτέλεσμα ακαδημαϊκών διαδικασιών και τους είναι δύσκολο να εμπεδώσουν ότι σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Η χώρα και στον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας έχει φύγει μπροστά!

Η θέση του κ. Μητσοτάκη:  Το περιεχόμενο της δήλωσης θα ήταν άνευ σημασίας, αν η κ. Αντωνίου δεν είχε επιλεγεί από τον αρχηγό της ΝΔ ως Τομεάρχης για την Έρευνα. Κατά συνέπεια, εκφράζει και την επίσημη θέση του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ.

Σύμφωνα με αυτή, το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) δημιουργήθηκε «μόνο και μόνο για να κατευθύνει τις χρηματοδοτήσεις σε “ημετέρους”». Για τον λόγο αυτό η ΝΔ καταψήφισε την ίδρυσή του στην Βουλή και έχει δηλώσει την πρόθεσή της να το καταργήσει.

Υβρη προς όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας: Οι θέσεις αυτές αποτελούν ύβρη προς όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας που μετέχουν στις διαδικασίες του ΕΛΙΔΕΚ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πρόκειται για επιστήμονες υψηλού κύρους και προφανώς μη χειραγωγήσιμους που προσφέρουν σε ένα Ίδρυμα-ανεξάρτητο θεσμό κι ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους προτιμήσεις.

Οι προθέσεις της ΝΔ για το ΕΛΙΔΕΚ:  Ταυτόχρονα όμως και το πιο σημαντικό, η δήλωση της ΝΔ για το ΕΛΙΔΕΚ αποκαλύπτει τις πραγματικές της προθέσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι, όπως ισχυρίζεται ο αρχηγός της, η ΝΔ είναι κόμμα που τηρεί τις υποσχέσεις του. Πέρα λοιπόν από τις απολύσεις στο Δημόσιο που έχει υποσχεθεί, θα καταργήσει και την ενίσχυση των νέων επιστημόνων που ωφελούνται από τις δράσεις του ΕΛΙΔΕΚ και θα κλείσει την ανοιχτή πόρτα της επιστροφής στη χώρα που υπάρχει σήμερα, για την ανάσχεση του brain drain.

Παρά τη χρεωκοπία του, το παλιό σύστημα εξακολουθεί να αντιστέκεται!

Οι προθέσεις αυτές εκθέτουν την κ. Αντωνίου και τη ΝΔ σε ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα και ιδιαίτερα στους νέους επιστήμονες.

Η ΝΔ για την υποτροφία του γιου του υπουργού Κ. Φωτάκη

Η Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Βουλευτής  Μαρία Αντωνίου, αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε σχετικά με την υποτροφία  του γιου του υπουργού κ. Φωτάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η Νέα Δημοκρατία είχε καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό και εμπνευστή του ιδρύματος, κ. Κώστα Φωτάκη, ότι δημιουργεί έναν νέο φορέα μόνο και μόνο  για να κατευθύνει τις χρηματοδοτήσεις σε “ημετέρους”.
 
Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν ότι ο γιος του κ. Φωτάκη  έλαβε “υποτροφία” από το συγκεκριμένο Ίδρυμα, επιβεβαιωνόμαστε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει”. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, η φράση θα έπρεπε να είναι: “πατέρας Φωτάκης κερνάει, γιος Φωτάκης πίνει…”.
 
Όσο για την “ανεξαρτησία” του ΕΛΙΔΕΚ που επικαλείται ο υπουργός για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του στη Βουλή τόσο για τον επιβλέποντα όσο και για τις χρηματοδοτήσεις, ακόμη και για την παραίτηση του πρώην Προέδρου του ΕΛΙΔΕΚ. Οψόμεθα…»

Σχόλια (4)

 
Κωστας
14 Απρ 2019 19:58

Αν έχει ράμματα για τη γούνα της ΝΔ να τα δώσει. Αλλιώς είναι λάσπη στον ανεμιστήρα. Πες τα κ. Φωτάκη

Επίσης συμφωνώ με τον πρώτο σχολιαστή. Που είναι η λευκή για τα 5 μαθηματα; Τονίζω για τα 5 μαθηματα!

 
A.G
14 Απρ 2019 13:06

αλήθεια @Αγανακτισμένε , οι αποκαλύψεις για σκάνδαλα εξαρτώνται από τα βιογραφικά? να δώσεις αυτή την λογική στην δικαιοσύνη ως ένα καινοτόμο τρόπο απονομής δικαίου. θα σε ψάχνουν να σε βραβευόσουν

 
ΝΔ
14 Απρ 2019 11:29

Και εγώ ήμουν στην Δ.Α.Π, αλλά εάν η ΝΔ είναι τόσο ανόητη να κλείσει το ΕΛΙΔΕΚ, όλη η επιστημονική κοινότητα θα είναι εναντίον της! Λίγη σοβαρότητα κ.Αντωνιου δεν βλάπτει

 
Αγανακτισμένος
14 Απρ 2019 08:41

Η ζημιά που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση στην παιδεία είναι ανήκουστο και δεν διορθώνεται. Όταν έχει δηλώσει ότι θα ανακοινώσει την εξεταστέα ύλη 10/4 και πάμε για Πάσχα και σφυρίζει αδιάφορα ενώ έχει ομήρους χιλιάδες μαθητές και καθηγητές είναι δείγμα του έργου τους.
ΟΜΩΣ ο κύριος Φωτάκης πέρα από άξιος επιστήμονας είναι ο μόνος που διασώζεται από το ναυάγιο/λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ. Και τα βάζουν με αυτό ? Είναι ανήθικο.
Αλήθεια τολμάτε κα Αντωνίου να βάλετε το βιογραφικό σας δίπλα σε αυτό του κυρίου Φωτάκη?
Σίγουρα θα είσασταν άριστη στο ΤΕΙ Δασολογίας που σπουδάσεις. Στο βιογραφικό σας γράφετε ότι ήσασταν από τα μαθητικά σας χρόνια στη ΝΔ.
Συγχαρητήρια !!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.