Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Και όμως υπάρχει προοπτική για ακόμη χειρότερο συντονισμό στο υπουργείο παιδείας

Δημοσίευση: 15/04/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Παπαχρήστου Δ Βασίλειος
Αιρετός ΠΥΣΔΕ Σερρών

1. Στις 10 Απριλίου 2019 δημοσιοποιείται, στο ΦΕΚ 1217 τ. Β, η υπουργική απόφαση με θέμα: Διαπίστωση της συνάφειας Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών της ημεδαπής και της αλλοδαπής με τα αντικείμενα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) και της Σχολικής Ψυχολογίας.

Σε λιγότερο από 24 ώρες αποστέλλεται διευκρινιστική εγκύκλιος με θέμα:

Καθορισμός κριτηρίων συνάφειας διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών με τα αντικείμενα της Ε.Α.Ε. και της Σχολικής Ψυχολογίας - Διαπίστωση της συνάφειας Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών με τα αντικείμενα της Ε.Α.Ε. και της Σχολικής Ψυχολογίας.

Και η ερώτηση:

Γιατί δεν συμπεριελήφθησαν όλα τα Π.Μ.Σ. από Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή της αλλοδαπής με αντικείμενο της Ε.Α.Ε. και της Σχολικής Ψυχολογίας;

Ποιος τα σκέπτεται και τα συντονίζει με αυτόν τον «άριστο» τρόπο;

Και αυτό το μπάχαλο τιμωρείται; Και βεβαίως όχι!!

Σύμφωνα με τη διευκρινιστική εγκύκλιο θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχουν κάποια ΜΠΣ με τα αντικείμενα της Ε.Α.Ε. και της Σχολικής Ψυχολογίας που για κάποιο λόγο δεν περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ 1217 τ. Β.

Γιατί να μην υπάρξει επικαιροποίηση του πίνακα αυτού;

2. Στις 4 Απριλίου 2019 δημοσιοποιείται, στο ΦΕΚ 1118 τ. Β, η υπουργική απόφαση που τροποποιούσε τα επιστημονικά πεδία.

Στις 10 Απριλίου 2019 δημοσιοποιείται, στο ΦΕΚ 1204  τ. Β, η υπουργική απόφαση που τροποποιεί πάλι τα επιστημονικά πεδία.

Σε χρονικό διάστημα 6 ημερών δύο φορές τροποποιούνται τα επιστημονικά πεδία. Αυτό για τον φαναριώτη πολιτικό δεν είναι μείζον θέμα.  

3. Στις 10 Απριλίου δημοσιοποιήθηκαν οι προσκλήσεις  εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθώς και από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, ΚΕΣΥ, ΣΜΕΑΕ και ΕΕΕΕΚ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020 και για το διδακτικό έτος 2019-2020 αντίστοιχα.

Πόσες μέρες είναι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων απόσπασης;

Από 11 Απριλίου 2019 έως 15 Απριλίου 2019 με δύο μέρες αργία.

Γιατί; Τιμωρούν τους εκπαιδευτικούς; Μισούν τους εκπαιδευτικούς αυτοί που ορίζουν τα χρονικά περιθώρια υποβολής των αιτήσεων;

Αυτό για τον φαναριώτη πολιτικό δεν είναι μείζον θέμα.

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

4. Το ότι οι μεταθέσεις ανακοινώθηκαν σε δύο φάσεις με χρονική καθυστέρηση δεκατεσσάρων ημερών για τον φαναριώτη πολιτικό δεν είναι μείζον θέμα.

Το ότι ξεκίνησε η διαδικασία των μεταθέσεων χωρίς να έχει συγκροτηθεί η Καλλιτεχνική Επιτροπή επίσης δεν αποτελεί πρόβλημα για τον φαναριώτη πολιτικό.

5. Δόθηκε εντολή από το Υπουργείο Παιδείας, αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Μαρτίου 2019 να καταχωρισθεί στο σύστημα e-DataCenter από την αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μόνο ο πίνακας Γ΄ έως την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019. Δηλαδή οι εργάσιμες ημέρες για τα σχολεία ήταν μόνον η Τρίτη 12 Μαρτίου.

Ο φαναριώτης πολιτικός ποιον τιμωρεί όταν υπάρχουν τόσο ασφυκτικά χρονικά περιθώρια;

Τα κενά προσδιορίζονται και καταχωρούνται στο σύστημα e-DataCenter, στις 13 Μαρτίου 2019, με το παλιό πρόγραμμα σπουδών της Γ λυκείου ενώ έχει ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα σπουδών και το νομοσχέδιο που αφορά αυτό δημοσιοποιείται στις 8 Απριλίου και σύμφωνα με τις διαρροές θα ψηφιστεί στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Πρέπει ο φαναριώτης πολιτικός να είναι πολύ ικανοποιημένος από το συντονισμό των ενεργειών δράσεων των υπηρεσιών του.
Επιστέγασμα αυτής της άριστης δράσης τους είναι η παράταση, 17 ημερών, που δόθηκε στην υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων διευθυντών διευθύνσεων.

Άρα άνετα μπορεί να δοθεί παράταση και στην υποβολή αιτήσεων των εκπαιδευτικών για απόσπαση.

Αυτά αποτελούν μόνον ένα μέρος των ατυχών ενεργειών του υπουργείου παιδείας σε χρονικό διάστημα ενός μηνός.

Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για να μας ενημερώσει υπεύθυνα για ποιο λόγο επικρατεί αυτός ο μύλος;

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΜΕ ΤΟΝ ΆΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΣΥΝΝΕΝΟΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΣΦΥΚΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ !!!

Σχόλια (1)

 
Φαροφύλακας
15 Απρ 2019 12:42

Αγαπητέ Βασίλη,
φωνή βοώντος εν τη ερήμω...
αγρόν αγοράζουν οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Παιδείας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.