Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Σύγκλητος Παν. Πελοποννήσου: Απορρίπτουμε την ενσωμάτωση της ΣΤΕ ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας στο Ιδρυμά μας- Να υιοθετηθεί το πόρισμα της Επιτροπής “Γαβρόγλου”

Έκτακτες διαδοχικές συναντήσεις Κ. Γαβρόγλου με Πρυτανικές Αρχές και φορείς
Δημοσίευση: 15/04/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την απόρριψη της ενσωμάτωσης της ΣΤΕ  του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου .

Παράλληλα η Σύγκλητος αποφάσισε να ζητήσει από τον υπουργό Παιδείας,  την πλήρη υιοθέτηση και εφαρμογή των προτάσεων της Επιτροπής του υπουργείου παιδείας, για τη διερεύνηση των μορφών συνεργασίας, ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Ιδιαίτερα η Σύγκλητος απαιτεί:

Α. Την άμεση ίδρυση  Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα την Τρίπολη και μετεξέλιξη του ήδη υφιστάμενου  τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών σε τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών  και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών πενταετούς φοίτησης, με πλήρη διασφάλιση των επαγγελματικών και ακαδημαϊκών  δικαιωμάτων των φοιτητών .

Β. Τη μετακίνηση του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων από τη Σπάρτη στην Τρίπολη και την ένταξη του στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Γ. Τη διάθεση των προτεινόμενων , από την Επιτροπή του υπουργείου Παιδείας, πιστώσεων και χρηματικών πόρων.

Διαδοχικές συναντήσεις

Στο μεταξύ εκπρόσωποι φορέων της Τρίπολης βρίσκονται ήδη στο υπουργείο Παιδείας και στις 12 το μεσημέρι θα τους δεχθεί ο υπουργός Παιδείας.

Στη 1 θα ακολουθήσει έκτακτη συνάντηση του Κ. Γαβρόγλου με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου πελοποννήσου

Σχόλια (10)

 
Άκης
15 Απρ 2019 13:00

Άκυρο και από το ΠΑ.ΠΕΛ.
Μήπως η λύση του ΤΕΙ Θεσσαλίας είναι μονόδρομος για όλες τις ΣΤΕΦ;

 
Informer
15 Απρ 2019 13:13

Ο υπουργός πήγε να λύσει το πρόβλημα με το ΤΕΙ ΔΕ ενσωματώνοντας τη ΣΤΕ στο νέο ΠΑΠΕΛ, και τελικά
Ουτε έλυσε το πρόβλημα ( το ΠΠ συνεχίζει να αντιδρά)
Και δημιούργησε πρόβλημα στην συγχώνευση που ΠΑΠΕΛ με ΤΕΙΠΕΛ!!!

Το ακριβώς αντίστροφο του win-win

Ακόμα και τώρα η λύση είναι η αφαίρεση της ΣΤΕ από το ΠΑΠΕΛ και το θέμα με το ΤΕΙ ΔΕ να λυθεί μετά το καλοκαίρι με διαβούλευση μεταξύ ΤΕΙ ΔΕ και ΠΠ
(Οπως θέλει και οΠρυτανης του ΤΕΙ ΔΕ )

 
Τρίπολη
15 Απρ 2019 13:16

Μπράβο! Τα αυτονόητα. Ορίζεις μια επιτροπή, αυτή κάνει τη δουλειά της και μετά πετάς στα σκουπίδια το πόρισμα της. Γιατί σου περισσεύουν κάτι ξεχασμένα τμήματα του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου. Μπράβο στη Σύγκλητο και στην επιμονή του ακαδημαϊκού, του διοικητικού και λοιπού προσωπικού αλλά κυρίως των φοιτητών που αμέσως διέγνωσαν την επερχόμενη υποβάθμιση και αντέδρασαν με συντεταγμένο και αποφασιστικό τρόπο

 
Αρθούρος
15 Απρ 2019 14:27

Δυστυχώς στην Ελλάδα,έχουμε μάθει ότι πρέπει να κερδίζουμε όλοι σε όλα.Η συγχώνευση των δύο ΤΕΙ στο Αιγάλεω,επειδή έγινε σε καλό κλίμα και με αποδοχή απ'όλες τις πλευρές,μην ξεχνούμε ότι είχε κι αυτή απώλειες.Αν θυμάστε καλά, οχτώ τμήματα καταργήθηκαν τότε και δεν έγινε τόσο μεγάλος θόρυβος όσος έγινε και στη Θεσσαλία ,στη Δυτική Ελλάδα και στην Κρήτη. Δεν μπορεί να γίνει κάτι καινούργιο χωρίς να χάσουμε κάτι.Ο μετασχηματισμός και οι μεταβολές στην Ελλάδα,πάντα γίνονταν δήθεν δημοκρατικά,έτσι ώστε ν'αποζημιώνονται όλες οι πλευρές.Αν μεταφερθεί το τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων,θα διαμαρτυρηθεί η Σπάρτη και δίκαια.Όσο γιά την Πολυτεχνική,η Πελοπόννησος δεν είχε ούτε έχει Πολυτεχνική και ΘΑ αποχτήσει στο μέλλον μόνο όταν συγχωνευθεί η ΣΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας σ'αυτό.Οι εξισωτισμοί μας έφεραν σ'αυτό το αποτέλεσμα.Εκεί πρέπει να μπεί σφήνα ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδα και να απαιτήσει να μείνει η έδρα της Σχολής Μηχανικών ή έστω τα τμήματά της στην Πάτρα.
Αλλά το κύριο πρόβλημα είναι οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών που είναι αρνητικοί σε οτιδήποτε.Ο κύριος υπουργός τους έδωσε 90 κι εκείνοι θέλουν και τα 100.Από εκεί ξεκινούν οι υπόλοιπες στρεβλώσεις,γιατί βλέπουν και οι καθηγητές του ΠΑΠΕΛ την αδιαλλαξία τους και συμπεριφέρονται κι εκείνοι με τον ίδιο τρόπο.
Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας δε ρωτήθηκε αν θέλει να γίνει μπαλάκι στις γνώμες των συγκλήτων των δύο πανεπιστημίων.Ωστόσο,συγκατατέθηκε από την αρχή,παρόλο που μπορούσε να παίξει το ίδιο παιχνίδι με το ΤΕΙ Κρήτης που από την αρχή διαχώρισε τη θέση του και τώρα γεύεται τους καρπούς της στάσης του.Αυτό έπρεπε να εκτιμηθεί από τους καθηγητές των δύο Πανεπιστημίων και να μην ερίζουν σαν τα μικρά παιδιά.

 
Φοιτητής ΣΤΕΦ ΤΕΙ ΔΕ
15 Απρ 2019 14:42

«ΑΠΑΙΤΟΥΝ μετεξέλιξη του ήδη υφιστάμενου τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών σε τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών πενταετούς φοίτησης, με πλήρη διασφάλιση των επαγγελματικών και ακαδημαϊκών δικαιωμάτων των φοιτητών»

Να γίνουν Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί (και Πολυτεχνείο βεβαίως, γιατί όχι αλλωστε), με όλα τα δικαιώματα που έχει ο τίτλος αυτό, χωρίς να έχουν ούτε ένα σχετικό μάθημα ή καθηγητή! Γελάνε και οι πέτρες...

 
Επιστροφή στο πόρισμα της επιτροπής
15 Απρ 2019 15:19

Να εφαρμοστεί στο πόρισμα. Δεν μπορεί το ΤΕΙ ΔΕ να χαλάει τη συγχώνευση ΑΕΙ και ΤΕΙ Πελοποννήσου.

 
φοιτητης
15 Απρ 2019 15:53

Κε Υπουργέ...προχωρήστε στην υλοποίηση του νομοσχεδίου.

Επιτέλους να κατανοήσουν όλοι ότι οι φοιτητές των ΣΤΕΦ δεν είναι μόνο για να ικανοποιούν τις τοπικές κοινωνίες σε παραγγελίες για σουβλάκια και να νοικιάζουν τα αδιάθετα σπίτια.

Η αναβάθμιση τους και η κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων πρέπει να λυθεί...χθες.

Ευχαριστούμε το esos για την φιλοξενία των απόψεών μας.

 
Αλέξη ακούς;
15 Απρ 2019 16:35

Ο Υπουργός .... τη συναίνεση την καταλαβαίνει ότι πρέπει να συμφωνούν μαζί του!.....

 
Στε ΔΕ
15 Απρ 2019 18:54

Έχουμε καταντήσει μπαλάκι του πινκ πονκ με τον υπουργό που μπλέξαμε. Διάβασα ότι τελικά θα τους κάνει το χατίρι και θα ιδρυθεί πολυτεχνική σχολή στη Τρίπολη. Όλοι λύνουν τα προβλήματα τους και το ΤΕΙ ΔΕ είναι από τα μοναδικα τμήματα που το ταλαιπωρούν ακόμα. Δεν υπάρχει μάλλον συνεννόηση, δεν ξέρω τι να πω..

 
Παναγιώτης Τράκας
22 Απρ 2019 13:12

Ναι, πρέπει να γίνει Πολυτεχνική Σχολή στην Τρίπολη, είναι αναγκαίο. Πρέπει να γίνει.
Με τιμή και ευχές για Καλό Πάσχα
Παναγιώτης Τρλακας

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.