Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Σήμερα: Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Μέσω τηλεδιάσκεψης
Δημοσίευση: 18/04/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έκτακτη Σύνοδο , μέσω τηλεδιάσκεψης, θα πραγματοποιήσουν οι Πρυτάνεις, σήμερα Πέμπτη, προκειμένου να διατυπώσουν τις θέσεις τους επί του πολυνομοσχεδίου 226 άρθρων του υπουργείου Παιδείας .

Η Σύνοδος επί των συγχωνεύσεων των ΤΕΙ με Πανεπιστήμια ήδη έχει τοποθετηθεί τον Γενάρη του 2018, υποστηρίζοντας ότι πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση μετατροπής Τμημάτων ΤΕΙ σε πανεπιστημιακά, προϋποθέτουν την πρότερη θέσπιση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου ακαδημαϊκών κριτηρίων, με ιδιαίτερη έμφαση:

  •     στην ακαδημαϊκή ποιότητα πιστοποιημένων προγραμμάτων προπτυχιακών σπουδών, που αντιστοιχούν σε διεθνώς καθιερωμένα πεδία πανεπιστημιακού επιπέδου,
  •     στην επάρκεια εργαστηριακών και λοιπών υποδομών για εκπόνηση βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας,
  •     στα υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκά προσόντα του διδακτικού προσωπικού, με τεκμηριωμένο παραχθέν ερευνητικό έργο διεθνούς αναγνώρισης.

Σχόλια (8)

 
Υποκρισία.....
15 Απρ 2019 19:42

Όλα τα Πανεπιστήμια έχουν συμμετάσχει σε συγχωνεύσεις, ιδρύσεις νέων τμημάτων κτλ κτλ....τι να πουν τώρα που είμαστε στο τέλος?

Προφανώς άλλη μια τρύπα στο νερό....και μετά πάμε όλοι διακοπές!

 
Δικολαβίστικα
16 Απρ 2019 08:24

κ. πρυτάνεις, αφήστε τα προσχήματα και συνταχθείτε, αν μη τι άλλο, με την στάση του ΕΜΠ (κάλλιο αργά παρά ποτέ). Αυτό το τερατούργημα των 225 άρθρων πρέπει να αποσυρθεί τώρα. Μην εμπλέκεστε στα ίδια ρουσφετολογικά παιχνίδια με αυτή την κυβέρνηση που αποχωρεί. Διαφυλάξτε το κύρος των πανεπιστημίων σας, και μην βυθίζεστε στις προεκλογικές-ψηφοθηρικές τακτικές προς τις τοπικές κοινωνίες. Το σπίτι σας είναι το πανεπιστήμιο!

 
ΟχιΟλα
16 Απρ 2019 08:55

Δεν συμμετείχαν όλα τα πανεπιστήμια στις συγχωνεύσεις, και πολλά από τα οποία συμμετείχαν δεν είχαν την στήριξη της Συγκλήτου.
Υπάρχει ακόμα χρόνος να σταματήσει η καταστροφή ειδικά της Τεχνολογικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να αρχίσουμε την εισαγωγή τεχνιτών από τις γείτονες χώρες για να καλύπτουμε τις βασικές ανάγκες της χώρας σε πολλά επαγγέλματα.
Η άλλη λύση είναι να ανοίξουν ιδιωτικά τεχνολογικά ιδρύματα.

 
Το αίσχος
16 Απρ 2019 09:08

Αγαπητοί Πρυτάνεις. Σκεφτείτε το μέλλον της Ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης. Πιέστε να σταματήσει το αίσχος Γαβρόγλου. Κάντε κάτι να σωθεί το μέλλον των παιδιών μας. Τι θα κάνουν με ένα χαρτί δίχως αντίκρισμα? Ούτε στο εξωτερικό δεν θα βρίσκουν δουλειές πλέον. Οι Τούρκοι θα γίνουν περιζήτητοι και εμάς τα παιδιά μας στα αζήτητα.

 
Ηλίας Παπαδάκης
16 Απρ 2019 10:02

//.......θα πρέπει να αρχίσουμε την εισαγωγή τεχνιτών από τις γείτονες χώρες //

βοηθεια σου ....

 
βαθιά μεσάνυχτα
18 Απρ 2019 09:40

"Υπάρχει ακόμα χρόνος να σταματήσει η καταστροφή ειδικά της Τεχνολογικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να αρχίσουμε την εισαγωγή τεχνιτών από τις γείτονες χώρες "

Αν αυτή είναι η άποψη σας για τα ΤΕΙ, τότε έχετε βαθιά μεσάνυχτα.

 
Είμαστε σοβαροί;
18 Απρ 2019 09:42

"εισαγωγή τεχνιτών από τις γείτονες χώρες"

Αν έχετε στο μυαλό σας ότι οι πτυχιούχοι ΤΕΙ είναι τεχνίτες, τότε να διαβάσετε επιτέλους τους νόμους της χώρας στην οποία κατοικείτε.

 
ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
18 Απρ 2019 22:09

Κατώτερη των περιστάσεων η ακαδημαική κοινότητα μη συμμετέχοντας ουσιαστικά στην αναδιοργάνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δεν έχει τόσο σημασία ότι τα ΤΕΙ έγιναν πανεπιστήμια, αλλά στο ότι έγιναν πληθώρα τμημάτων χωρίς στο τέλος να έχουν το επαρκή εξοπλισμό και προσωπικό για να προσφέρουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.