Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Υπουργός: Καταθέτω πρόταση για τους αποφοίτους των ΤΕΙ

Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία να καταθέσει τις δικές της προτάσεις.
Δημοσίευση: 17/04/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πρόταση για την αποφοίτους των ΤΕΙ ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ότι θα καταθέσει αύριο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Προκειμένου να υπάρξει κοινή ρύθμιση ο υπουργός Παιδείας ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία να καταθέσει τις δικές της προτάσεις.

Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ ζητούν από τον υπουργό παιδείας τα πτυχία τους να είναι ισότιμα με αυτά που θα παρέχονται από τα Πανεπιστήμια που συγχωνεύτηκαν τα Ιδρύματα από τα οποία αποφοίτησαν.

Το “καρφί”

Κατά την ανακοίνωση αυτή από τον υπουργό Παιδεία ακούστηκε από τα έδρανα από Βουλευτή  της ΝΔ να λέει “Να δοθούν κατευθείαν διδακτορικά”.

Χρ. Κέλλας (Βουλευτής της ΝΔ):  Και θα κλείσω με μια ανισότητα. Έχετε ενημερωθεί κύριοι Υπουργοί για την επιστολή που σας κοινοποίησαν οι πρώην απόφοιτοι των Τ.Ε.Ι. δυτικής Αττικής και Πειραιώς. Αυτά τα παιδιά πήραν πτυχίο πριν από μερικά χρόνια. Σήμερα έχει γίνει το ΠΑ.Δ.Α. , το πανεπιστήμιο δυτικής Αττικής. Τι σκοπεύετε να κάνετε για αυτούς τους ανθρώπους για να εξισώσουν τα πτυχία τους οι πρώην απόφοιτοι με τους μελλοντικούς αποφοίτους του ΠΑ.Δ.Α.; Περιμένουν  τα παιδιά με μεγάλη αγωνία. Εσείς είστε ο Υπουργός, εσείς το νομοθετήσατε. Μπορούμε να το συζητήσουμε και αυτό. Είναι όμως ζήτημα δικαιοσύνης.

Κ. Γαβρόγλου:  Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, με τους παλιούς απόφοιτους. Από το να δημιουργούμε κλίμα ας πούμε ότι υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, να πούμε ποιες είναι οι λύσεις. Λέω, λοιπόν, να καταθέσετε μια λύση συγκεκριμένη.

Εμείς αύριο θα καταθέσουμε μια λύση συγκεκριμένη. Αλλά κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι τόσες χιλιάδες απόφοιτοι τόσο καιρό δεν έπρεπε κάπως να δείτε και εσείς πώς θα λυθούν αυτά τα προβλήματα; Αν έχετε μια πρόταση, με χαρά να την συζητήσουμε.

Χρ. Κέλλας: Κύριε Υπουργέ, εσείς έχετε υποχρέωση να καταθέτετε την πρόταση, εσείς είστε Υπουργός. Εμείς να καταθέσουμε πρόταση, αλλά να μας ακούτε και στα υπόλοιπα. Γιατί μας αγνοείτε παντελώς και προσπαθείτε άρον άρον να περάσετε νομοσχέδιο με διαδικασία επείγοντος που αποσαθρώνει τα πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι..

Κ. Γαβρόγλου:  Ωραία. Έχετε πρόταση για τους αποφοίτους των Τ.Ε.Ι.; Επειδή είναι πολύ σοβαρό ζήτημα.

Χρ. Κέλλας: Βεβαίως είναι πολύ σοβαρό ζήτημα. Θα σας την καταθέσω.

Κ. Γαβρόγλου:  Ωραία. Αύριο.

Χρ. Κέλλας: Αύριο δεν προλαβαίνουμε να την καταθέσουμε. Πρέπει να διαβάσουμε και το νομοσχέδιο.

Κ. Γαβρόγλου:  Αυτό είναι ένα πράγμα των τελευταίων 40 ετών. Αν έχετε πρόταση, λέω να την καταθέσετε για να συνεννοηθούμε μήπως και πάρουμε πολλά στοιχεία.

Προσπαθώ να βρούμε μια κοινή λύση για τους αποφοίτους. Βουλευτής της Ν.Δ. λέει ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να τους δώσουμε διδακτορικό. Το θεωρώ ένα αστείο λόγω κούρασης. Αυτό που είπα είναι να βρούμε συναινετικά μια πρόταση για το πώς θα εξασφαλιστούν και οι απόφοιτοι των προηγούμενων ετών και καλώ τα κόμματα να καταθέσουν την άποψή τους. Αύριο θα σας καταθέσουμε τη δική μας και αν είναι έτοιμη η πρόταση σας, να την καταθέσετε σήμερα το βράδυ ή αύριο. Αν δεν υπάρχει, θα πρέπει να τοποθετηθείτε στη δικιά μας, διότι, θα είναι η μόνη πρόταση που θα έχει κατατεθεί τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Σχόλια (89)

 
θαμώνας
27 Μάιος 2019 19:04

@Καταθέτω πρόταση .. . . . . ΤΕΙ

μάλλον δεν κατάλαβες καλά τι εννοούσε.
Έπαιξε κι αυτός την κολοκυθιά, γι αυτό πάει σπίτι του.

 
Καταθέτω πρόταση για τους αποφοίτους των ΤΕΙ
27 Μάιος 2019 17:20

Κύριε Υπουργέ,

Τι περιμένεις και δεν καταθέτεις την πρόταση σου να αυξήσεις τον εκλογικό σου στρατό?
έχεις >400.00 αποφοίτους ΤΕΙ απ'το 1983 (έτος ιδρύσεως των ΤΕΙ) έως σήμερα συν τις οικογένειές τους.
Τι περιμένεις ακριβώς???

 
ΣΤΕΦ Κοζάνης
16 Μάιος 2019 16:42

Μαύρο,κατάμαυρο, ποιο μαύρο από το μαύρο στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της ΣΤΕΦ Κοζάνης. Έρχεται η ώρα της απελευθέρωσης έστω και από την ΝΔ.ΣΥΡΙΖΑ τέλος.

 
ΜΑΡΙΑΝΘΗ
16 Μάιος 2019 13:47

Οι ΣΤΕΦΙΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ , ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ!!!!!!!

 
Πτυχιούχος ΤΕΙ
12 Μάιος 2019 12:04

Έρχετε ΜΑΥΡΟ κ. Υπουργέ! Δεσμευτήκατε δημόσια και δεν καταθέσατε τίποτα! Να δείτε τώρα τι θα καταθέσουν 400.000 πτυχιούχοι ΤΕΙ στις κάλπες...

 
Μάνος Περάκης
12 Μάιος 2019 10:43

Κι εγώ καταθέτω μια πρόταση που αφορά τις προσεχείς εκλογές. Μάλλον την ξέρετε, οπότε περιττό να την γράψω...

 
Γαβρόγλου: Θα καταθέσω πρόταση για τους αποφοίτους των ΤΕΙ
11 Μάιος 2019 14:22

Κύριε Υπουργέ,
Η πρόταση σας που είναι;

 
Δημήτρης
03 Μάιος 2019 23:00

Σε διεθνές επίπεδο τα 4 χρόνια φοίτησης (όπως είναι στα ΤΕΙ), έχουν επίπεδο ¨6¨πράγμα που σημαίνει ότι ανήκουν στην Ανώτατη εκπαίδευση και κατά συνέπεια στην πανεπιστημιακή κατάταξη. Είναι λοιπόν άδικο οι απόφοιτοι των ΤΕΙ να μην καρπώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα που τους αναλογούν ως ΠΕ.
Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ, μπορούν να κάνουν μεταπτυχιακά-διδακτορικά..μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας!!

 
Μάνος Περάκης
23 Απρ 2019 15:48

Φυσικά πρόταση για αποφοίτους δεν κατατέθηκε, έτσι δεν είναι;

 
@ΔΡ
22 Απρ 2019 18:18

Μεταπτυχιακο και διδακτορικό έχουμε ήδη. Το bachelor μας θέλουμε να μας μετονομάσουν τώρα που κατήργησαν τα ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα όπου σπουδάσαμε επί 4 χρόνια μαθήματα 240ects.

 
ΔΡ
21 Απρ 2019 09:37

Στα 3 πτυχία το ένα δώρο.
Τώρα πτυχίο ΑΕΙ μετά όταν γίνει 5ετής MSc και ένα διδακτορικό δώρο. Μόνο να επικαιροποιήσετε τις διευθύνσεις σας για να σας τα στείλουν σπίτι!

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
20 Απρ 2019 23:30

Δεν ειναι μόνο το ΠΑΔΑ υπάρχουν χιλιάδες απόφοιτοι σε όλη την Ελλάδα. 'Όλοι δικαιούνται ίση μεταχείριση. Έχουμε βασικό πτυχίο, μεταπτυχιακά, παιδαγωγικά, δεν είστε μόνο εσείς του ΠΑΔΑ. Πάντως συντηρείται μια χαρά την λογική του διαίρε και βασίλευε !!!

 
Αλέξης
20 Απρ 2019 15:52

Πρωταπριλιάτικο αστείο με μικρή καθυστέρηση.

 
ΑΠ
19 Απρ 2019 18:38

Που είναι η πρόταση τελικά ρε παιδιά ;

 
Γιωργος
19 Απρ 2019 18:26

Υπουργέ μην ξεχάσεις την πρόταση!!!!!!

 
Μαλτέζος Κυριακος
19 Απρ 2019 16:25

@Διπλωματούχος

Οι διακρίσεις που κανετε ειναι αυθέρετες (προ-- μετά ενα εξαμηνο δυο εξαμηνα) δεν ξέρω τι διπλωμα εχετε και εαν εχετε ...... θα μπορουσα να πω και εγω οποιος εχει 10 χρονια προυπηρεσίας να κανει ενα τριμηνο με 20 χρόνια καθόλου ....ΟΙ πτυχιουχοι ειναι εργαζομενοι δεν ειναι τεμπεληδες ... και δεν πινουν φραπέδε;ς στις πλατείες... και δεν ζουν στην Αθήνα .... Οι σχολές ειναι ''δικές'' μας εμεις τις ''φτιαξαμε'' και κυριως εμεις τις καταξιωσαμε στην αγορα εργασίας ,διαφορετικα θα μας ειχαν ενταξει σε ηδη λειτουργουντα πανεπιστημιο με τους ορους τους ,εμεις κανανμε μονοι μας πανεπιστημιο.. εχει μια μικρη διαφορα

Αυτά για να μην συνεχίσω και σας στενοχωρίσω

καλη ανασταση

 
Βαλάντης Ζ.
19 Απρ 2019 16:20

@Διπλωματούχος
Οι μηχανικοί πληροφορικής του Βόλου εξομοιώθηκαν με τον νέο τίτλο του ηλεκτρολόγου μηχανικού και μηχανικού υπολογιστών με δύο μαθήματα. Δύο μέτρα και δύο σταθμά!

 
Διπλωματούχος
19 Απρ 2019 13:48

Πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για φοίτηση τουλάχιστον ενός εξαμήνου στους μετά το 2001, και δυο στους πριν του 2001 για ισοτιμία. Έτσι είναι το δίκαιο και έτσι έγινε και στο παρελθόν (παιδαγωγικές ακαδημίες με το έτος εξομοίωσης). Εξαιρούνται όσοι έχουν μάστερ που θα πρέπει να συνεκτιμηθεί ακριβώς όπως γίνεται και στους αποφοίτους εξωτερικού στο βασικό πτυχίο. Ισονομία παντού. Προσέξτε αναφέρομε στην μετάβαση των πτυχίων από ΤΕ σε ΠΕ και νομίζω ότι κάθε καλόπιστος το καταλαβαίνει απόλυτα αυτό που προτείνω.

 
Ακόμα ελπίδες;
19 Απρ 2019 10:48

Δεν καταλαβαίνετε ότι κοροϊδεύει ο Γαβρόγλου για να φτάσει μέχρι τις εκλογές; Αν ήθελαν κάτι θετικό για τους αποφοίτους θα το είχαν τακτοποιήσει από την αρχή. Ακόμα και με τις επιτροπές για τα επαγγελματικά δικαιώματα στημένο είναι. Θα βάλει τώρα στην επιτροπή δύο μέλη του ΤΕΕ τελικά...

 
@ΤΕΙ ΔΜ ΣΤΕΦ
19 Απρ 2019 10:10

Αυτο ισχυει σχεδον για ολες τις στεφ στο νονοσχεδιο,ακομα και στο ΤΕΙ Κρητης.

 
Tassos
19 Απρ 2019 08:09

Λοιπόν Κύριε Υπουργέ, που είναι η πρόταση σας?

 
Πτυχιούχος ΑΕΙ
18 Απρ 2019 23:29

Ντροπή στον Υπουργό
Υποσχέθηκε σήμερα να καταθέσει τροπολογία για τους πτυχιούχους και όχι μόνο δεν την κατέθεσε αλλά δεν ανέφερε τίποτε σχετικά με αυτό.
Είναι σαν να μας βρίζει όλους και να μας ειρωνεύεται ταυτόχρονα.
Βέβαια το ίδιο θα έπρεπε να ντρέπονται και όλες οι άλλες παρατάξεις για την απαράδεκτη στάση τους απέναντι μας.
Όποιος πτυχιούχος σέβεται έστω και λίγο τον εαυτό του θα πρέπει στο ψηφοδέλτιο να γράψει πτυχιούχος.
Το μαύρισμα στις εκλογές να έχει ονοματεπώνυμο αλλά και μήνυμα.

 
Βαγγέλης
18 Απρ 2019 21:43

Εμείς από αλλά ΤΕΙ στο τηγάνι τα κατου...με?

 
Mike
18 Απρ 2019 21:05

Τελικά μάθαμε ποια είναι η πρόταση?

 
Απόφοιτος
18 Απρ 2019 20:53

Δίκιο είχε ο υπουργός. Τρίβουμε τα μάτια μας να βρούμε την πρόταση που θα κατέθετε.

 
Giannos
18 Απρ 2019 18:02

τα ΤΕΙ είναι ανώτατα από την ίδρυση τους, αυτό ορίζει ο νόμος 2916, δεν έγινε καμία ανωτατοποίηση το 2001, καλό θα ήταν όσοι γράφετε να γνωρίζετε αν είναι σωστό γιατί παίρνετε στον λαιμό σας και εμάς που προσπαθούμε να εκφραστούμε σωστά.

Όσο για το ΠΑΝΔΑ θα σας έλεγα οτι όσο καιρό πανηγυρίζατε οτι γίνατε πανεπιστήμιο δεν διαβάζατε καθόλου,ο νόμος λέει οτι τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ, δεν έγραφε συγχωνεύονται ή εξελίσσονται σε Πανεπιστήμιο, για να ζητάτε από μόνοι σας και ξεχωριστά αντιστοίχηση πτυχίων.

Το τίμιο στην όλη υπόθεση θα ήταν να προσπαθούμε όλοι μαζί για το σύνολο των αποφοίτων και όχι να κάνει ο καθένας το δικό του απλά για να έχει και ένα μπαϊράκι. Ενωθείτε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί αυτά που πρέπει

 
TEI ΔΜ ΣΤΕΦ
18 Απρ 2019 17:42

Στα αζήτητα η ΣΤΕΦ Κοζάνης.
Η μόνη ΣΤΕΦ που μένει εκτός αναβάθμισης.
Ισχύει μόνο το άρθρο 2 και όχι και το άρθρο 5 που ισχύει για όλες τις άλλες ΣΤΕΦ!!!
Τι έχετε να μας πείτε Υπουργέ και Πρύτανη για αυτό.

 
@@
18 Απρ 2019 15:54

Θα έπρεπε να ντρέπονται οι κύριοι της ΝΔ που σατιρίζουν με τον κόπο και την προσπάθεια τόσων χιλιάδων πτυχιούχων ΤΕΙ.

 
Νικος
18 Απρ 2019 12:36

Ντροπη στο κοινοβουλιο μας να ακουγονται τετοιες ειρωνικες εκφρασεις(να δοθουν κατευθειαν διδακτορικα ) για ενα τοσο σοβαρο θεμα ,για την ΠΑΙΔΕΙΑ.

 
ΑΤΕΙ
18 Απρ 2019 12:27

Υπουργέ αφού το ξεκίνησες σωστά (έθεσες τα θεμέλια στην πράξη για την ενιαία ανώτατη εκπαίδευση που σχεδιάζουν εδώ και 20 χρόνια αυτοί που κράζουν το πολυνομοσχέδιο) ολοκλήρωσέ το και σωστά πράτωντας το δίκαιο για χιλιάδες αποφοίτους πρώην ΤΕΙ. Καλά κάνεις και ζητάς και τη θέση των υπολοίπων κομμάτων για να δούμε και εμείς ποιοί μας κορόιδευαν τόσα χρόνια. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και πρέπει κάποιος να τις εκθέσει

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.