Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Υπουργός: Τα 3 ψεύδη της Τομεάρχου της Ν.Δ. Ν. Κεραμέως

“Η Ν. Κεραμέως καταφεύγει σε συνειδητή διαστρέβλωση ή διαβάζει τα νομοσχέδια και δεν τα κατανοεί;”
Δημοσίευση: 19/04/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Η κ. Κεραμέως δυστυχώς για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε τόσο την άγνοιά της για τα θέματα της Παιδείας όσο και την καταφυγή της σε ψεύδη προκειμένου να δικαιολογήσει τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους που έχει επιλέξει η Ν.Δ. για τον χώρο της Παιδείας”.

Αυτό τονίζει το Γραφείο Τύπου του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, σε ανακοινωθέν, με αφορμή τις δηλώσεις -σε… δραματικούς, όπως τις χαρακτηρίζει  τόνους- της Τομεάρχου της Ν.Δ.  Νίκης Κεραμέως στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου, και συγκεκριμένα αναφέρει:

Ψεύδος 1ο: Έκανε λόγο για επιβεβαίωση των ισχυρισμών της ότι, δήθεν, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου υποστήριξε ότι εκβιάστηκε από τον Υπουργό Κώστα Γαβρόγλου. Αντί άλλης απάντησης, παραθέτουμε από τα Πρακτικά της Βουλής την απάντηση που έδωσε ο ίδιος ο κ. Κατσής στην κ. Κεραμέως:

«Μας ειπώθηκε από τον Υπουργό, τουλάχιστον όχι σε μένα μόνο, σε όλους και το κάνω δημόσιο επειδή το είπα και στη Σύγκλητο, ότι αυτό είναι εν συνόλω το νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και έτσι είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου, σεβαστό βεβαίως, αλλιώς θα παραμείνουμε στην κατάσταση που είμαστε τώρα και θα συνεχιστεί ο διάλογος».

Είναι εκβιασμός, η επανάληψη από τον Υπουργό του συνολικό σχεδίου και της αδιάσπαστης λογικής του;

Ψεύδος 2ο: «Ο Υπουργός έφθασε στη σημείο να πει στον πρύτανη του ΕΜΠ ότι δεν ξέρει αριθμητική. Ο Υπουργός όσο συμφωνεί με τους φορείς η συναίνεση είναι πολύ καλή αλλά όταν διαφωνεί ασκεί πιέσεις στο όριο του μπούλινγκ».

Πράγματι, ο Υπουργός στην επιμονή του Πρύτανη του ΕΜΠ κ. Γκόλια ότι τα τμήματα των Επιστημών Μηχανικών γίνονται 80, απάντησε: «τα τμήματα είναι 74 και δεν είναι δυνατόν στο ΕΜΠ να μην γνωρίζετε αριθμητική». Αν αυτό είναι μπούλινγκ, τότε αυτό που κάνει με τις δηλώσεις της η κ. Κεραμέως κάθε φορά που αναφέρεται στον Υπουργό, τι είναι;

Ψεύδος 3ο: Είπε ότι η αναδιάταξη του χώρου της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης γίνεται χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς μελέτες σκοπιμότητας και αξιολογήσεις. Η αλήθεια είναι ότι -όπως έχουν αναφέρει πολλές φορές, και στη χθεσινή συνεδρίαση, οι Πρυτάνεις των Ιδρυμάτων που αποφάσισαν τις συνέργειες- οι μεταρρυθμίσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση γίνονται με αμιγώς ακαδημαϊκά κριτήρια και με τις αξιολογήσεις που έχουν γίνει τόσο για τα Πανεπιστήμια όσο και για τα ΤΕΙ, πράγμα που η κ. Κεραμέως γνωρίζει και ψευδώς αποκρύπτει. Εξάλλου το σχέδιο μεταρρύθμισης για τη νέα αρχιτεκτονική των ΑΕΙ έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται με επιτυχία σε αρκετά Πανεπιστήμια και καλό θα είναι να ρωτήσει η κ. Κεραμέως τα Ιδρύματα γιατί προχωράει με επιτυχία το σχέδιο αυτό.

Έχει ενδιαφέρον η άρνηση της Ν.Δ. στην ίδρυση Νομικής Σχολής και Γεωπονικής Σχολής στην Πάτρα με το επιχείρημα ότι «η εκπαίδευση πρέπει να βρίσκεται σε βηματισμό με την αγορά εργασίας». Δηλαδή, αν καταλαβαίνουμε καλά, το πρόγραμμα της Ν.Δ. λέει ότι η αγορά εργασίας «χωρά» τους αποφοίτους ιδιωτικών πανεπιστημίων, όχι όμως τους πτυχιούχους των δημοσίων πανεπιστημίων, που πρέπει δραστικά να μειωθούν. Προφανώς, για να εξασφαλιστούν «πελάτες» για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Για τη Γ Λυκείου

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα που έθιξε για την νέα Γ΄ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι η ΝΔ δεν έχει το θάρρος να αναγνωρίσει την ανυπαρξία της Γ Λυκείου και τον εκφυλισμό της μαθησιακής διαδικασίας στο Λύκειο και, για αυτόν τον λόγο, μαζί με τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων υπερθεμάτισαν στη χθεσινή ακρόαση των φορέων στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής υπέρ της παραμονής της σημερινής κατάστασης.

Καταφεύγει σε συνειδητή διαστρέβλωση

Οφείλουμε, όμως, να αναρωτηθούμε: κατανοεί αυτά που διαβάζει στα νομοσχέδια η κ. Τομεάρχης και καταφεύγει σε συνειδητή διαστρέβλωση ή τα διαβάζει και δεν τα κατανοεί; Μπορεί και τα δύο. Πάντως σίγουρα ακολουθεί την άγνοια του κ. Μητσοτάκη για τα εκπαιδευτικά ζητήματα ο οποίος και χθες επιδόθηκε σε έναν καταιγισμό κατηγοριών ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο.

Έλλειψη ψυχραιμίας;

Και το σημαντικότερο: Γιατί η Ν.Δ. έχει επιδοθεί σε μία υπερδραστηριότητα και φωνασκίες τις τελευταίες μέρες για το νομοσχέδιο; Τι είναι το καινούργιο που να δικαιολογεί τέτοια έλλειψη ψυχραιμίας; Η απάντηση είναι απλή: δεν πίστευε ότι η Κυβέρνηση θα κατάφερνε να ολοκληρώσει το μεταρρυθμιστικό της σχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και για την Γ’ Λυκείου με τέτοια εντυπωσιακή για τα δεδομένα του εγχειρήματος συναίνεση.

Σχόλια (17)

 
Γιωργος
19 Απρ 2019 16:38

Υπουργε κρατα γερα, ρυθμισε και το θεμα των αποφοιτων.

 
Αντικειμενικός
19 Απρ 2019 17:53

Για πρώτη φορά στην ιστορία βρέθηκε ένας άνθρωπος να ξεκαθαρίσει όλο αυτό το θέμα με τα ΑΕΙ. Η ΝΔ θεωρεί ότι τα ΤΕΙ πρέπει να υπάρχουν, διότι πρέπει πάντα να υπάρχει ο κατώτερος (τα ΤΕΙ) και ο ανώτερος (τα Πανεπιστήμια). Όλοι μιλούν για βάσεις στις Πανελλήνιες.
Πάρτε για παράδειγμα τους Πολιτικούς μηχανικούς και τις βάσεις του 2018:
ΕΜΠ: 16.860
ΔΠΘ: 12.913
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΙ: 9.128
Πάρτε για παράδειγμα τμήματα Πληροφορικής (μηχανικών και μη):
ΕΚΠΑ (4 ετών – όχι μηχανικοί): 16.552
ΠΑΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (μηχανικοί 5ετών): 13.501
ΠΑΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (πρώην ΤΕΙ- μηχανικοί 4ετών): 13.204
ΠΑΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: 12.437
ΑΛΕΞ ΑΝΔΡΕΙΟ Τ.Ε.Ι. (μηχανικοί 4ετών): 11.928
ΠΑΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (4 ετών – όχι μηχανικοί): 11.801
Ένας αντικειμενικός άνθρωπος ξέρετε τι βλέπει; Ότι είτε είναι Πανεπιστήμιο, είτε ΤΕΙ δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι η τοποθεσία!
Άρα αφήστε τον άνθρωπο να ξεκαθαρίσει όλο αυτό το τοπίο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση! Δεν χρειάζεται να υπάρχουν ντε και καλά κατώτεροι και ανώτεροι. Όλοι όσοι αποφοιτούν είτε από Πανεπιστήμια, είτε από ΤΕΙ έχουν σπουδάσει τουλάχιστον 4 χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι ο μέσος όρος των φοιτητών που τελείωσαν το Παν. Πελοποννήσου ότι έχουν τις ίδιες γνώσεις με τον μέσο όρο των φοιτητών που τελείωσαν το ΕΚΠΑ πληροφορικής. Όλοι γνωρίζουν ότι το ΕΚΠΑ είναι ένα από τα κορυφαία τμήματα πληροφορικής. Επίσης, όσοι έρχονται από τα ξένα Πανεπιστήμια δεν έχουν διδαχτεί τα ίδια με αυτούς από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, ωστόσο παίρνουν τα ίδια δικαιώματα.
Με λίγα λόγια, είτε ΤΕΙ, είτε Πανεπιστήμιο, είτε Πανεπιστήμιο από το Εξωτερικό, το κάθε τμήμα χτίζει την ιστορία του και όλοι το γνωρίζουν στην αγορά εργασίας.

 
Τα δικά σας;;;
19 Απρ 2019 18:20

Τα δικά σας ψευδή κύριε Υπουργέ;;;
Χθες ήταν να καταθέσετε πρόταση για τους πτυχιούχους.
Δεν το κάνατε και δεν είπατε και τίποτα για αυτό το θέμα.
Δεν είναι ένα απλό ψέμα αλλά παίξατε με την αγωνία και πόνο χιλιάδων αμθρωπων και στο τέλος της ημέρας τους παρατήσατε,προδομένους και απογοητευμένους.
Όσο για την Ν.Δ. έχουμε συνηθίσει από την απαράδεκτη συμπεριφορά και την κοροϊδία της απέναντι στους πτυχιούχους.
Αυτό το λέει ένας πρώην ψηφοφόρος της.
Σε εσάς ελπίζαμε αλλά τελικά πέσαμε και εδώ έξω.

 
Γιωργος
19 Απρ 2019 18:20

Τελικά κατατέθηκε πρόταση για τους αποφοίτους η όχι.

 
3ετης φοιτητης ΑΣΠΑΙΤΕ
19 Απρ 2019 19:05

κυριε Γαβρογλου η ΑΣΠΑΙΤΕ στην απομονωση? Οφειλετε εξηγησεις εχετε ακεραια την ευθυνη της κατρακυλας που ερχεται................................

 
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΕΙ!
19 Απρ 2019 19:07

ΥΠΟΥΡΓΕ αναμένουμε για την πρόταση σου για τους αποφοίτους των ΤΕΙ , έχεις μαζί σου τόση στρατιά από ψηφοφόρους που δικαίως θα συστρατευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ αν δίκαια λύσεις το πρόβλημα που μας ταλανίζει τόσες δεκαετίες! Κάνε το! αναμένουμε πρόταση!

 
Tassos
19 Απρ 2019 19:08

Χαίρω πολύ...τόσα πράγματα μας λές. Με τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών και τις διαδικασίες ισοτίμησης ποτε θα αναφερθεί Κάτι? Κάτι είπες προχτές!

 
Υποκειμενικός
19 Απρ 2019 19:52

Ασυναρτησίες!!!
Προφανώς κ. Αντικειμενικέ η εμπειρία σας είναι μικρή και ελλιπής. Αυτά που γράφετε για ιδρύματα που αναφέρετε, είναι επειδή κάτι έχετε ακούσει από κάποιον και όχι γιατί γωρίζετε τι δουλειά γίνεται σε αυτά. Το ίδιο ισχύει και για αυτό που λέτε για το εξωτερικό.
Αναρωτιέμαι βέβαια, στο ΕΜΠ θα πηγαίνατε αν είχατε την ευκαρία ή στο ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας? Μηχανικούν βγάζουν και τα 2. Έλεος πια.

 
Δυστυχώς
19 Απρ 2019 21:27

Δεν το λεει η κα Κεραμέως μόνο. Το λένε συνάδελφοι που ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ .....μέχρι προχθές.

 
Νικος
19 Απρ 2019 21:38

Σημαντικό βήμα του κ. Υπουργού η ένταξη των ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια. Πρέπει να ρυθμιστεί ο τρόπος αναβάθμισης των πτυχίων των παλαιών πτυχιούχων ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια΄. Επίσης είναι λογικό τα μην υπάρχουν διαφορές στα επαγγελματικά δικαιώματα διότι εαν υπάρχουν διαφορές τότε απλώς ειναι προεκλογικό τρυκ . Θέλω να πιστεύω οτι ο κ.Υπουργός δεν ειναι επαγγελματίας πολιτικός.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΕΠΑΛ
20 Απρ 2019 10:23

Όποιος δεν βλέπει ότι ο Γαβρόγλου είναι επιεικώς απαράδεκτος ότε όλοι μαζί πρεπει ν'ανησυχούμε για το επίπεδο της αντίληψής μας πια...Η δε Κεραμέως με το εντυπωσιακό βιογραφικό,(Χάρβαρντ κ.α),δεν πείθει για τις προθέσεις της..Προφανώς δεν λέει πολλά, γιατί δεν θα μας αρέσουν και πολύ αυτά που σκέφτεται να εφαρμόσει...Κοινώς φως και ελπίδα από πουθενά!

 
Νίκος
20 Απρ 2019 11:49

Το επιχείρημα «η εκπαίδευση πρέπει να βρίσκεται σε βηματισμό με την αγορά εργασίας» αντικρούεται με επιχείρημα από τον Υπουργό για τις θέσεις της ΝΔ. Αυτό όμως δεν απαντάει στην εν λόγω πρόταση και στην υπάρχουσα κατάσταση. Αυτό είναι αποφυγή του Υπουργού (και Καθηγητή Παν/μιου) στο να απαντήσει σε κάτι πολύ κατανοητό. Αυτή είναι η "πολιτική". Το να σου πουν ότι "αυτό είναι άσπρο" και να απαντήσεις "αλλά ούτε και κόκκινο που πιστεύεις εσύ", δεν απαντάει στο αν κάτι είναι άσπρο ή όχι.

 
Τα 1003 και βάλε ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργέ.
21 Απρ 2019 00:52

Θα δώσει τα δώρα,θα καταργήσει ΕΝΦΙΑ,διόδια,φόρους,θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα άρθρο και ένα νόμο,θα φυτεύσει λεφτόδεντρα που θα τα μαζεύουμε όλοι,θα μειώσει τα Υπουργεία,θα έχουμε κάθε μέρα Ανάσταση,θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις κλπ.Να μη συνεχίσω άλλο.Επί τη ευκαιρία περιμένω και το δώρο του Πάσχα που υποσχεθήκατε.

 
Νομικός
21 Απρ 2019 10:48

Παρότι την θητεία του έχουμε έναν άσχετο υπουργό που λέει τα ίδια και τα ίδια και δυσκολεύεται να δει την πραγματικότητα των σχολείων

 
Η πρώτη Ανάσταση έγινε χθες με τον ΠΑΟΚ
22 Απρ 2019 12:39

που πήρε το πρωτάθλημα για την Μακεδονία και όχι για την νοτιο
μακεδονία που επιβάλατε χωρίς να μας ρωτήσετε.Η δεύτερη είναι το Μ.Σάββατο και η τρίτη μεγάλη Ανάσταση θα είναι όταν φύγετε από την εξουσία για να ανασάνει ο τόπος.

 
@ Η πρώτη Ανάσταση έγινε χθες με τον ΠΑΟΚ
22 Απρ 2019 13:12

Εδω ο κοσμος χανεται κι εσυ ασχολεισαι με τον ΠΑΟΚ. Μνημονια μεχρι να σβησει ο ηλιος.

 
@ Η πρώτη ανάσταση έγινε χθες με τον ΠΑΟΚ 13:12
22 Απρ 2019 16:27

Γράφει και για αυτούς που γίναν νοτιομακεδόνες χωρίς να ρωτηθούν ,παρακάτω.Και η Μεγάλη Ανάσταση που θα γίνει μόλις φύγουν από την εξουσία.Μνημόνια μέχρι να σβύσει ο ήλιος λες τη στιγμή που και η Αυστραλία ,μετά την Κίνα ,επέστρεψε προχθές τα "Μακεδονικά κρασιά" με το αιτιολογικό ότι πρέπει και αυτά να πάρουν άδεια από τα ...Σκόπια.Μνημόνια λοιπόν μέχρι Δευτέρας Παρουσίας.Και για την Παοκάρα το ντάμπλ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean