Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Η ακαδημαϊκή ανάγκη άμεσης ίδρυσης αυτοδύναμου Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης στη Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Δημοσίευση: 20/04/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Καθηγητής Παναγιώτης E. Καλδής,
Υποψήφιος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Η συνεχής αναβάθμιση της ακαδημαϊκής ταυτότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και η βελτίωση των συνθηκών άσκησης του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου των μελών Δ.Ε.Π. του, όπως και του γνωστικού υποβάθρου των φοιτητών, αποτελούν αναμφισβήτητες προτεραιότητες για το Ίδρυμά μας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακολουθώ εδώ και καιρό τις διαδικασίες για την ίδρυση ενός νέου αυτοδύναμου Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης στη Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που γνωστικά θα θεραπεύει τους τομείς της διοίκησης των τομέων κοινωνικής ασφάλισης, υγείας και πρόνοιας. Πρακτικά, θα αποτελέσει την ακαδημαϊκή μετεξέλιξη του καταξιωμένου Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Αναφέρεται ότι, η ίδρυση του συγκεκριμένου Τμήματος αποτέλεσε βασική εισήγηση της απερχόμενης διοίκησης του Τ.Ε.Ι. Αθήνας (υπ. αρ. 9/22.11.2017 Απόφαση της Συγκλήτου) στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης με το Υπουργείο Παιδείας επί του Σχεδίου Νόμου «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και λοιπές διατάξεις».

Λαμβάνοντας υπόψη την Ανοικτή Επιστολή του Τομέα Κοινωνικής Διοίκησης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής προς τον Υπουργό Παιδείας, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που δημοσιεύθηκε στις 15 Απριλίου 2019 (https://www.esos.gr/arthra/62253/anoikti-epistoli-pros-ton-ypoyrgo-paide...) με αντικείμενο την ίδρυση του αυτοδύναμου Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης, επισημαίνω με τη σειρά μου την αδικαιολόγητη καθυστέρηση ίδρυσης του συγκεκριμένου Τμήματος και ζητώ από τον Υπουργό Παιδείας, όπως καταθέσει σχετική τροπολογία στο συζητούμενο στη Βουλή νομοσχέδιο.

Η ίδρυση και λειτουργία αυτοδύναμου Πανεπιστημιακού Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης θα συμβάλλει άμεσα στον εμπλουτισμό των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ενισχύοντας τις συνέργειες του ιδίως με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την κεντρική διοίκηση σε κρίσιμα πεδία σχεδιασμού και άσκησης κοινωνικών πολιτικών, αλλά και θα προσφέρει αναγκαία διαχειριστικά εργαλεία γνώσης στη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Υπό το πρίσμα αυτό, αποτελεί βασική δέσμευση και προτεραιότητα της νέας πρυτανικής αρχής του ιδρύματός μας.

Σχόλια (6)

 
Νέα Πανεπιστήμια
20 Απρ 2019 22:30

Οι πρυτάνεις και ο υπουργός παιδείας γιατί δεν κοιτάτε να κάνετε κάποιες επιπλέον συγχωνεύσεις; Δηλαδή να συγχωνεύσετε το πανεπιστήμιο δυτικής αττικής, την ασπαιτε, την ανώτατη σχολή καλών τεχνών, το χαροκόπειο πανεπιστήμιο και το γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών μεταξύ τους δημιουργώντας το νέο πανεπιστήμιο αττικής (η λέξη δυτική δεν χρειάζεται επειδή δεν υπάρχει άλλο πανεπιστήμιο με αυτήν την ονομασία).

Αυτά τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι πιο κοντά μεταξύ τους παρά με το πανεπιστήμιο Αθηνών από τι είδα στο χάρτη κιόλας γι' αυτό τα προτείνω.

 
Νίκος Σ.
21 Απρ 2019 20:08

Η μόνη αναβάθμιση που συντελέστηκε είναι στο μισθολογικό κλιμάκιο των καθηγητών.

 
Απόφοιτος ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ TT ΜSc
21 Απρ 2019 20:48

Πολύ ωραία μας τα λέτε κύριε Καλδη και συγχαρητήρια για την "πανεπιστημιοποιηση" την δική σας και των υπολοίπων καθηγητές των 2 πρώην ΤΕΙ σε μια νύχτα με ένα νόμο (4521/18).
Αλήθεια για εμάς τους αποφοίτους τι έχετε να πείτε που έχουμε στα χέρια μας τα πτυχία - κόπους δικούς μας αλλά και δικούς σας του παρελθόντος...
Τι λέτε υστερούμε σε κάτι από τους φετινους σας φοιτητές για τους οποίους καλώς και "κοπτεσθε" ;;
Τα μεταπτυχιακά και τα έτη απασχόλησης μας στους τομείς που σπουδάσαμε δεν σας λένε κάτι για το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε;;
Να είστε καλά κύριε υποψηφιε πρύτανη και να έχετε καλό Πάσχα, εμείς την άκρη μας θα την βρούμε μόνοι όπως όλα αυτά τα χρόνια .

 
@Απόφοιτος ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ TT ΜSc
21 Απρ 2019 21:23

Οι απόφοιτοι ΔΕΝ ψηφίζουν για την εκλογή πρύτανη στο ΠΑΔΑ !!!

 
Πτυχιούχος
22 Απρ 2019 00:48

@@Απόφοιτος ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ MSc
Δεν ψηφίζουν αλλά μπορούν να κάνουν πολλά άλλα...
Πίστεψέ με .

 
@ Πτυχιουχος
22 Απρ 2019 08:52

Σαν τι να κανουμε βρε συναδελφε; 20 χρονια δεν εγινε τιποτε για επαγγελματικα δικαιωματα των πτυχιων μας, ξερεις σε ποια αναφερομαι και ειναι πολλα! Θελουν να κλεισουν την υποθεσση των ΤΕΙ και καλως κανουν αλλα πρεπει να υπαρχει προβλεψη για τους πτυχιουχους.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean