Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Καταγγελία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ε.Ε.Π. Α.Ε.Ι.

Δημοσίευση: 22/04/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Προς
τη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
της Βουλής των Ελλήνων

Με την παράκληση να διανεμηθεί σε όλα τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων

Κοινοποίηση:
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
κ. Κώστα Γαβρόγλου

Θέμα: Καταγγελία της Ομοσπονδίας Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α.Ε.Ι. περί αποκλεισμού της από τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής  των Ελλήνων του πολυνομοσχεδίου  «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις»

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α.Ε.Ι. καταγγέλλει απερίφραστα τη στάση του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στην Ομοσπονδία.  Εκτός από την απαράδεκτη διαδικασία που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση όσον αφορά στη συζήτηση κρισιμότατων θεμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ομοσπονδία του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού των Α.Ε.Ι. αποκλείστηκε από τη συζήτηση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων επί του πολυνομοσχεδίου, αν και είχε προταθεί για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση.

Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία συγχωνεύσεων Ιδρυμάτων Τ.Ε.Ι. με Α.Ε.Ι. ο κλάδος των μελών του Ε.Ε.Π. αδικείται κατάφορα. Τόσο στους προηγούμενους Νόμους όσο και στο προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο οι θέσεις των πρώην Καθηγητών Εφαρμογών και νυν "υπηρετούντων Λεκτόρων" των Α.Τ.Ε.Ι.  μετατρέπονται  στα νέα Α.Ε.Ι. σε θέσεις  Λεκτόρων Εφαρμογών, δηλαδή μελών  Δ.Ε.Π.. (Υπάρχουν ακόμα και περιπτώσεις ωρομισθίων οι οποίοι εξελίχθηκαν σε θέσεις Δ.Ε.Π. Α.Ε.Ι.!) Υπογραμμίζουμε με έμφαση ότι πολλά από τα γνωστικά αντικείμενα που υπηρετεί ο προερχόμενος από τα Τ.Ε.Ι. κλάδος συμπίπτουν με γνωστικά αντικείμενα των μελών Ε.Ε.Π., όπως η διδασκαλία ξένης γλώσσας, φυσικής αγωγής και τέχνης. Υπογραμμίζουμε επίσης ότι, αντίθετα από τον προερχόμενο από τα Τ.Ε.Ι. κλάδο, τυπικό προσόν για το διορισμό σε θέσεις της κατηγορίας Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α.Ε.Ι. είναι πτυχίο Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι. και συναφές διδακτορικό δίπλωμα». Είναι, λοιπόν, ολοφάνερο ότι τόσο οι προηγούμενοι Νόμοι όσο και το προς ψήφιση Πολυνομοσχέδιο προάγουν ένα καθεστώς άνισης μεταχείρισης εργαζόμενων διδασκόντων και μια κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από την έλλειψη ίσων ευκαιριών.
    
Υποβάλλουμε για πολλοστή φορά το σχετικό Υπόμνημα  της 28ης Ιουλίου 2018 που αφορά στη δυνατότητα εξέλιξης των μελών του Ε.Ε.Π. με τρόπο αντίστοιχο με αυτόν που έχει προκριθεί για τους Καθηγητές Εφαρμογών των Τ.Ε.Ι., με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή τα ώτα θα είναι ευήκοα και θα αρθεί επιτέλους η εις βάρος μας αδικία.

Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε ότι το όλο κλίμα επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι εδώ και δυόμιση χρόνια το αίτημα της Ομοσπονδίας  Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α.Ε.Ι.να συναντηθεί με τον Υπουργό για να τον ενημερώσει και να συζητήσει μαζί του φλέγοντα ζητήματα του κλάδου  παραμένει χωρίς απάντηση παρόλο που το Υπουργείο ισχυρίζεται ότι επιθυμεί και υποστηρίζει τη συζήτηση με τους διάφορους κλάδους των ΑΕΙ.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α.Ε.Ι. δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες του για την αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος του κλάδου και για ένα καλύτερο ελληνικό Πανεπιστήμιο.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΕΙΔΙΚΟΥ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  Α.Ε.Ι (Ο.ΣΥ.Ε.Ε.Π)

Η Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας
Δέσποινα Δημητριάδου                        Γεώργιος Αραχωβίτης

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ