Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Έρχεται ρύθμιση για τους αποφοίτους ΤΕΙ

Δημοσίευση: 22/04/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Θα  καταθέσουμε με τον υπουργό Υποδομών Χρίστο  Σπίρτζης τροπολογία για τους παλαιοτέρους πτυχιούχους”.

Αυτό ανακοίνωσε  ο υπουργός Παιδείας  κ. Γαβρόγλου, από το βήμα της Βουλής , κατά    τη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία.

Για τα επαγγελματικά δικαιώματα ο Κ. Γαβρόγλου τόνισε:

"Εδώ και 36 χρόνια υπάρχει ένα πρόβλημα που κάθε κυβέρνηση υποσχόταν ότι θα το λύσει. Εμείς είμαστε η πρώτη που το λύνει επί της ουσίας: Πρόκειται για τους  Μηχανικούς τετραετών σπουδών και τους Μηχανικούς πενταετών σπουδών. Δεν μπορεί να συνεχίζεται κάτι που αγγίζει τα όρια μιας εμφύλιας διαμάχης ανάμεσα στο ίδιο επάγγελμα. Τα τετραετή τμήματα Μηχανικών με ακαδημαϊκές διαδικασίες που θα εγκρίνει η σύγκλητος θα μπορούν να γίνουν πενταετή. Και αφού γίνουν, επιτροπή στην οποία θα υπάρχει αυξημένη εκπροσώπηση του ΤΕΕ, των πολυτεχνικών σχολών, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταφορών, θα αποφασίζει αν αυτά τα πενταετή τμήματα έχουν τις προϋποθέσεις να λάβουν τα επαγγελματικά δικαιώματα. Με αυτή τη διαδικασία επιλύουμε ένα πρόβλημα 36 ετών. Το ΤΕΕ μας ζήτησε αλλαγές και τις ενσωματώνουμε".

 

Σχόλια (23)

 
Σοφία PhD
22 Απρ 2019 17:10

Γενικά και αόριστα για τους πτυχιούχους των Τει ή για του μηχανικούς Κύριε Υπουργέ μας?

 
Tassos
22 Απρ 2019 17:41

Φτάσαμε την μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, και ακόμα μια κουβέντα σχετικά με τους αποφοίτους? Έχετε δώσει γη και ύδωρ ρε όλους, είτε το αξίζουν είτε όχι.. Ένα θέμα που απασχολεί κοντά τους 500.000 αποφοίτους ΤΕΙ δεν έχετε ακόμα μπει στον κόπο να βγάλετε μια κουβέντα, .. όλο θα θα .. τι θα γίνει?

 
Γιωτα
22 Απρ 2019 17:45

Η Ασπαιτε έκανε ένα χαμό στις 8/4 ήδη καθυστερημένα ενώ είχε ήδη διαρρεύσει από τη Παρασκευή το νομοσχέδιο αλλά ΣΚ προφανώς δεν ασχολείται κανένας. Τους έπιασε ένας πανικός ήρθαν και σε συμφωνία με το ΠΑΔΑ. Ωραία. Στη συνέχεια τους αγνόησαν και τώρα απλά δεν ασχολείται κανένας. Ούτε μια διαμαρτυρία από τη ΔΕ, από τους φοιτητές. Σιγή. Δεν βγήκε ένας ούτε ατη Βουλή να ρωτήσει γιατί αυτή η σχολή έμεινε έξω. Εδώ έβαλαν μέσα άλλες χωρίς ούτε καν να έχουν και τη πλήρη συμφωνία από τα ιδρύματα. Τουλάχιστον ο e sos θα μπορούσε να το ψάξει και να ενημερώσει για μια απάντηση. Το οφείλουν σε τόσα παιδιά της ασπαιτε. Αν έχουν ότι κατά νου ας το πουν η σιγή δείχνει τουλάχιστον έπαρση και αδιαφορία. Και όχι πως δε ξέρουν πόσοι αγωνιούν μια χαρά διαβάζουν οι υπεύθυνοι τύπου σχόλια κλπ. Αίσχος.

 
Ιωάννης Ρόδος
22 Απρ 2019 17:48

"Το ΤΕΕ μας ζήτησε αλλαγές και τις ενσωματώνουμε" ;;;;
Πραγματικά περιμένω...τι καλό μπορεί να προκύψει από αυτό.
Και μπορεί τον κο Γαμβρόγλου να μη τον πολυενδιαφέρουν πλέον οι εκλογές αλλά τον βλέπω να παίρνει τους υπόλοιπους στον λαιμό του.
Υπενθυμίζω πως "λύση" του προβλήματος ήταν και τα κρεματόρια και οι εκτελέσεις κάποιων "κατώτερων" για κάποιους άλλους "ανώτερους" και μάλιστα η τελική λύση.

 
Ιωάννης Ρόδος
22 Απρ 2019 17:49

"Το ΤΕΕ μας ζήτησε αλλαγές και τις ενσωματώνουμε" ;;;;
Πραγματικά περιμένω...τι καλό μπορεί να προκύψει από αυτό.
Και μπορεί τον κο Γαμβρόγλου να μη τον πολυενδιαφέρουν πλέον οι εκλογές αλλά τον βλέπω να παίρνει τους υπόλοιπους στον λαιμό του.
Υπενθυμίζω πως "λύση" του προβλήματος ήταν και τα κρεματόρια και οι εκτελέσεις κάποιων "κατώτερων" για κάποιους άλλους "ανώτερους" και μάλιστα η τελική λύση.

 
ΑΕΙ ΤΤ
22 Απρ 2019 18:25

Ρύθμιση για όλους τους αποφοίτους ΤΕΙ χωρίς διακρίσεις κ. Υπουργέ! Έρχεται κάλπη! Πράξτε το δίκαιο και το σωστό!

 
Alex
22 Απρ 2019 20:51

Οι απόφοιτοι του ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων Ηγουμενίτσας που καταργηθηκε δεν έχουν δικαίωμα απόκτησης πανεπιστημιακού τιτλου γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχο τμήμα ΑΕΙ και θα είναι οι μοναδικοί στην Ελλαδα

 
Το ΤΕΕ μας ζήτησε αλλαγές.....
22 Απρ 2019 21:59

Μόνο το ΤΕΕ υπάρχει κύριε υπουργέ στον κλάδο των μηχανικών; Αν δεν το γνωρίζετε υπάρχει και η ΕΕΤΕΜ ως επιστημονικός κλάδος των μηχανικών ΤΕ. Μοιράζετε σε όλες τις πόλεις ανά την Ελλάδα νέα πανεπιστημιακά τμήματα εκπληρόνωντας προεκλογικές υποσχέσεις λες και ο κόσμος δεν καταλαβαίνει....έλεος!

 
Αθανάσιος Χριστόπουλος
22 Απρ 2019 22:08

Χριστόπουλος Θανάσης

Γίνεται συζήτηση για επίπεδο σπουδών των ΤΕΙ όταν από το 2001 τα ΤΕΙ ανήκουν και δια νόμου στην Ανώτατη (υπερθετικός βαθμός) εκπαίδευση και όταν οι απόφοιτοι εδώ και δεκαετίες έχουν πρόσβαση και ολοκληρώνουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα. Αποτελεί τραγέλαφο ότι ο αυριανός φοιτητής που θα εισαχθεί δίχως εξετάσεις σε Πανεπιστημιακό Τμήμα θα αποκτά "ισχυρότερο" πτυχίο από τους αποφοίτους ΤΕΙ που για να εισαχθούν στις σχολές κόπιασαν και έγιναν φοιτητές μέσω πανελλαδικών όταν οι υποψήφιοι ήταν 150.000 και ο αριθμός των εισακτέων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ήταν 30.000. Έλεος. Επιτέλους δικαιοσύνη.

 
Απόφοιτοι Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙΘ
22 Απρ 2019 23:09

Όσοι Απόφοιτοι το επιθυμούν επιβάλλεται άμεσα να ακολουθήσουν την Ακαδημαϊκή εξέλιξη των Ιδρυμάτων, σύμφωνα με όσα έχουν προηγηθεί στο παρελθόν, και να αντιστοιχηθούν τα Πτυχία τους με των νέων Τμημάτων, καθώς δημιουργούνται ήδη τεράστια προβλήματα στην αγορά εργασίας εντός και εκτός Ελλάδας, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Να μεριμνήσει το υπουργείο Παιδείας και ο κ. Υπουργός την άμεση ισοτίμηση των πτυχίων όλων των αποφοίτων.Να σταματήσει επιτέλους αυτή η διάκριση...
Με εκτίμηση
Απόφοιτοι Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙΘ

 
ΓΟΝΕΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΣΠΑΙΤΕ
23 Απρ 2019 01:01

Διαβάζω το σχόλιο της Κ.Γιωτας .εδώ και μερες από το τελευταίο δημοσίευμα περιμένω με αγωνία μια ενημέρωση ένα άρθρο,ένα ερώτημα κάτι που να μας εξηγεί γιατί?????????Γιατί δεν κανουν κάτι?????Δεν προλαβαν????σοβαρά? ??μια χαρά προλαβαιναν μη μας κοροϊδεύουν! !!Μια τροπολογία τίποτα????Δεν εξηγεί και σε μας κάποιος που δεν ξέρουμε? ??τι ακριβώς γίνεται η καλύτερα τι ακριβώς κρύβεται πίσω από όλο αυτό.Δεν θέλω να πιστέψω αδιαφορία γιατί είναι άδικο .Είναι έλλειψη σεβασμού απέναντι στους τόσους φοιτητές και στις οικογένειες που επένδυσαν πολλά όνειρα μπαίνοντας σε αυτή τη Σχολή και κύριε υπουργέ και κυριοι υπευθυνοι οφείλεται έστω και τώρα να διορθωσεται αυτή την αδικία.

 
Μάντης Κάλχας
23 Απρ 2019 08:11

Εαν η τροπολογία δεν ακολουθεί τις ευρωπαϊκές οδηγίες και την υπάρχουσα νομοθεσία θα καταπέσει αργά ή γρήγορα. Το αγώι ξυπνά τον αγωγιάτη...Όχι άλλοι συμβιβασμοί.

 
THOMAS
23 Απρ 2019 08:11

500000 πτυχιούχοι ΤΕΙ συν τις Οικογένειες τους, ποιο τυχερό κόμμα θα είναι αυτό που θα πάρει αυτούς τους ψήφους στις εκλογές ?

 
Alex Tei
23 Απρ 2019 08:38

Θα καταθέσουμε τροπολογία....

Θα γίνει κάποια στιγμή..... τόσο καιρό γιατί δεν έχει γίνει......;;;;

Το ΤΕΕ Μα ζήτησε αλλαγές κ τις ενσωματώνουν....

Τελικά αν γίνει, κάποτε μάλλον θα είναι το 2060 όπου όλοι οι απόφοιτοι ΤΕΙ θα είναι συνταξιούχοι .....

 
οικονόμου
23 Απρ 2019 08:53

500000 πτυχιούχοι ΤΕΙ@ απο που προκύπτουν οι 500.000?

 
@thomas
23 Απρ 2019 08:54

Την επόμενη φορά γράψε 1μυριο πτυχιούχοι. Ακούγεται καλύτερα. Αλλά σε καθε περίπτωση αφού οι προηγούμενοι δεν έκαναν τίποτα 30 τόσα χρόνια γιατί να τους ψηφίσει κανείς; Τουλάχιστον οι σημερινοί κάτι έκαναν έστω για τους μελλοντικούς αποφοίτους.

 
bob mastoras
23 Απρ 2019 09:16

«… κάτι που αγγίζει τα όρια μιας εμφύλιας διαμάχης ανάμεσα στο ίδιο επάγγελμα.» Μία ειλικρινής διαπίστωση. Η ταπεινή μου παρατήρηση: Σε έναν εμφύλιο υπάρχουν τουλάχιστον δύο πλευρές.
Την διαπίστωση του κ. υπουργού ακολουθεί και η προτεινόμενη απόπειρα λύσης. «Θα καταθέσουμε με τον υπουργό Υποδομών Χρίστο Σπίρτζης τροπολογία για τους παλαιοτέρους πτυχιούχους» Να δούμε βέβαια. Ο κ. Σπίρτζης είναι πάντως ο πολέμαρχος της μίας πλευράς αυτού του «εμφυλίου» Θα κατορθώσει η κυβερνητική ομάδα να διαμορφώσει και να προτείνει μία βιώσιμη και δίκαιη ρύθμιση; ‘Η θα μείνει η γεύση μίας αίσθησης «οὐαὶ τοῖς ἡττημένοις».
Προς το παρόν να παρατηρήσουμε ότι τις τροπολογίες τις γράφουν οι νικητές. Μόνοι τους.

 
ΑΓ
23 Απρ 2019 14:54

Πού είναι η ρύθμιση; Ωέοοοοοο

 
Σισσυφος
23 Απρ 2019 15:57

τι αλλαγες γίνανε .... και δεν το πηρα χαμπαρι ρε παιδιά

 
Γιωργος
23 Απρ 2019 16:20

Τελικά και αυτή την φορά οι απόφοιτοι στα αζητητα. Δεν πειράζει έρχονται εκλογές. Θα εκπλαγούν.

 
αποφοιτος
23 Απρ 2019 20:01

Ποια ειναι η ρυθμιση;

 
@Οικονόμου
23 Απρ 2019 20:55

Από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ! Από εκεί προκύπτουν!

 
Πτυχιούχος ΤΕΙ
23 Απρ 2019 20:57

Να σε χαίρετε ο Τσίπρας Υπουργέ! Το βράδυ των εκλογών θα λάβετε την απάντησή μας κύριοι της υποτιθέμενης αριστεράς!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean