Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Η ρύθμιση για τους ΕΔΙΠ μετατίθεται για το καλοκαίρι

Δημοσίευση: 22/04/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Για το θέμα του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) όλων των κατηγοριών που έχουν ένα ακατάστατο εργασιακό καθεστώς και ένα ακατάστατο ακαδημαϊκό καθεστώς δεσμευόμαστε ότι σε επόμενο νομοσχέδιο, στις αρχές του καλοκαιριού, θα το αντιμετωπίσουμε, όπως θα αντιμετωπίσουμε και το θέμα του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) και όλων αυτών των κατηγοριών».

Τα παραπάνω ανακοίνωσε    ο υπουργός Παιδείας  κ. Γαβρόγλου, από το βήμα της Βουλής , κατά    τη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία

Σχόλια (35)

 
Απορών
22 Απρ 2019 17:13

Αγαπητέ κ. Υπουργέ αυτά που λέτε ξεπερνούν τα όρια και σε εκθέτουν... Ο κλάδος ΕΔΙΠ δεν έχει ούτε "ακατάστατο εργασιακό καθεστώς" ούτε "ακατάστατο ακαδημαϊκό καθεστώς", δεν υπάρχει λόγος να γίνει καμμία ρύθμιση για αυτά τα θέματα. Ακόμη χειρότερα, δεν είναι μέρος "όλων αυτών των κατηγοριών". Ο κλάδος ΕΔΙΠ είναι διδακτικό προσωπικό όπως ο κλάδος ΔΕΠ. Ο κλάδος ΕΤΕΠ είναι τεχνικό προσωπικό και δεν έχει σχέση με τον κλάδο ΕΔΙΠ.

 
ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
22 Απρ 2019 17:34

ΧαΧαΧαΧα !!!!!!!
Και πέρσι κ. υπουργέ ο μισθοί μας θα αυξάνονταν στο Ν/Σ για το ΠΑΔΑ, στο Ν/Σ για τις δομές τις εκπαίδευσης στο Ν/Σ για το Ιόνιο Παν/μιο και το Παν/μιο Ιωαννίνων και τελικά έμεινε ο ίδιος 500 € κάτω από το μισθό του Δημοσίου. Τέρμα το Σανό!!!!! !!!

 
ΕΔΙΠ_Lexmark
22 Απρ 2019 18:07

Οπότε θα μεταθέσουμε κι εμείς την ψήφο μας για μετά τα Χριστούγεννα.

 
ΚΜ
22 Απρ 2019 18:08

Καληνύχτα κ.Υπουργέ.Σας χορτάσαμε. Άντε γειά....

 
ΕΔΙΠ PhD et al
22 Απρ 2019 18:14

Απολύτως αναμενόμενο. «Καλά κρασιά» που λέμε...

 
Δρ. ΕΔΙΠ Ιωάννινα
22 Απρ 2019 18:20

Υπάρχει κάποιος λόγος που αθετείτε την υπόσχεση σας εδώ και πολλούς μήνες και διαρκώς την αναβάλλετε; Τα μέλη ΕΔΙΠ είναι διδακτικό προσωπικό, είναι επιστήμονες, διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, δεν αποτελούν ούτε "εργαζομένους στο πανεπιστήμιο" ούτε μέρος τεχνικών, διοικητικών και βοηθητικών κατηγοριών. Όσο τους αιχμαλωτίζουμε μέσα σε ηθικά και νομικά απαράδεκτες συνθήκες, προξενούμε ζημία στο Πανεπιστήμιο, όχι μόνο σε αυτούς! Τολμήστε τα προσήκοντα κ. Υπουργέ, δεν θα σας μαλώσει κανείς, αντίθετα θα σας επαινέσει..

 
ΜΑΝΟΣ
22 Απρ 2019 19:00

"Ακατάστατο εργασιακό καθεστώς"
"Ακατάστατο ακαδημαϊκό καθεστώς"...
Μα τι είναι αυτά που λέτε; Μας κοροϊδεύετε τόσους μήνες, τη στιγμή που κάνατε λέκτορες του πρώην καθηγητές εφαρμογών των Τ.Ε.Ι. Επειδή κανείς επίσημος φορέας δεν μιλάει, την απάντηση θα την λάβετε μετά τις γιορτές, θα είναι δυναμική και θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο.
ΥΓ. Καλό είναι να μην μπερδεύετε τους Ε.ΔΙ.Π. με τους Ε.Τ.Ε.Π.... Εκτός αν γίνεται σκόπιμα.

 
Δρ ΕΔΙΠ με αυξημένα προσόντα σε αναμονή
22 Απρ 2019 19:15

Κύριε υπουργέ επιτέλους αναμένουμε να φέρετε όπως έχετε δεσμευτεί πολλές φορές ενώπιον συγκλήτων, συναντήσεων με ΕΔΙΠ κλπ το δικαίωμα της εξέλιξης στη βαθμίδα του λέκτορα των Δρ ΕΔΙΠ και ΕΕΠ. Αυτό είναι το πλέον σημαντικό θέμα για τους ΕΔΙΠ και ΕΕΠ. Αναμένουμε λοιπόν αρχές Ιουνίου το αυτονόητο πια...Κουραστήκαμε

 
Γέλωτας
22 Απρ 2019 19:44

Ο υπουργός είναι εκπληκτικός στην απόδοση νέων όρων που αφορούν τους ΕΔΙΠ. Μετά τη βελτίωση της καθημερινότητας περάσαμε στο ακατάστατο ακαδημαϊκό καθεστώς. Τι σημαίνουν όλα αυτά ουδείς μπορεί να φανταστεί. Το πιο πιθανό είναι να μη σημαίνουν απολύτως τίποτα και να μας εμπαίζει.

 
EDIP_LEO
22 Απρ 2019 19:56

Ο Υπουργός για δεύτερη φορά μιλά για "καθημερινότητα" και εργασιακά ζητήματα και βάζει στην ίδιο κουβέντα ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ. Την πρώτη φορά μπορεί να ήταν εν τη ρύμη του λόγου αλλά πλέον φαίνεται ότι η όποια ρύθμιση δεν θα έχει σχέση με την αναμενόμενη. Προφανώς θα είναι κάποιο καθηκοντολόγιο με κάποια αναβάθμιση των ΕΤΕΠ.

 
ΕΔΙΠ
22 Απρ 2019 21:25

...τι περιμένουν? δεν μπορώ να καταλάβω....έχουν ενημερωθεί με μεστή και ακριβή επιχειρηματολογία για το τι ΠΡΕΠΕΙ να γίνει......ας το πράξουν επιτέλους!

 
@ΕΔΙΠ
22 Απρ 2019 22:50

Είναι απλό συνάδελφε, απλά μας δουλεύουν... Δεν τολμούν να πούνε ότι δεν θα γίνει τίποτα για να μη σηκωθούμε και φύγουμε και εμείς στο εξωτερικό αλλά δεν μας δίνουν και τη δυνατότητα εξέλιξης για να μας έχουν σκλάβους... πρώτη φορά αριστερά!

 
@EDIP_LEO
22 Απρ 2019 23:01

Τι αναβάθμιση των ΕΤΕΠ; Οι διδάκτορες ΕΤΕΠ αμείβονται καλύτερα από έναν ΕΔΙΠ και έχουν δικαίωμα αυτοδύναμης ανάθεσης. Για ποιο λόγο να ζητήσουν αναβάθμιση; Προφανώς ο υπουργός μπερδεύει τους ΕΤΕΠ με τους ΕΕΠ. Δεν είναι ο μόνος που δεν ξέρει τι κατηγορίες διδασκόντων υπάρχουν στα Πανεπιστήμια.

 
Νίκος
22 Απρ 2019 23:08

ΈΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ έχουν συγκεκριμενα καθήκοντα και ρόλο στα ιδρύματα. Αν θέλουν να γίνουν ΔΕΠ, ας πάρουν μέρος σε ανοιχτές διαδικασίες.

 
@Νικος
22 Απρ 2019 23:11

Αναμασας τα ιδια και τα ιδια και γινεσαι κουραστικος. Προφανως δεν εχεις ιδεα πως δεν προκηρυσσονται θεσεις αλλα γνωστικα αντικειμενα και πως οταν ενα γνωστικο αντικειμενο καλυπτεται απο ΕΔΙΠ το τμημα δεν θα το προκηρυξει καθως υπαρχουν τεραστια κενα και αναγκες και θα κοιταξει να καλυψει καποιο αλλο.

 
@Νικος
22 Απρ 2019 23:17

Πραγματι οι ΕΕΠ και οι ΕΔΙΠ εχουν συγκεκριμενα καθηκοντα. Τα καθηκοντα του λέκτορα. Οι ΕΤΕΠ ειναι τεχνικο προσωπικο και οχι διδακτικο. Μαθε πρωτα πριν γραψεις την εξυπναδα σου.

 
ΓΚ
22 Απρ 2019 23:19

Κυριε Νικο εσεις γνωριζετε τα καθηκοντα των ΕΕΠ/ΕΔΙΠ; Μπορειτε να μας πειτε τι διαφορα εχουν τα καθηκοντα τους απο αυτα του λεκτορα; Επισης μπορειτε να μας πειτε τι παραπανω εχουν οι λεκτορες εφαρμογων χωρις διδακτορικο που καταλαμβανουν θεσεις ΔΕΠ;

 
@Νίκος
22 Απρ 2019 23:36

Μην εκπλαγείτε όταν στις "ανοιχτόκλειστες" διαδικασίες βρείτε μπροστά σας ΕΔΙΠ!!!!! Υπάρχει πλέον συσσωρευμένη οργή.....

 
Cristine
23 Απρ 2019 00:11

Κύριε Υπουργέ μήπως έχετε ρυθμίσει τον Ιούνιο να μην είστε Υπουργός?Μήπως προβλέπεται ανασχηματισμός,οπότε εκ του ασφαλούς μας εμπαίζετε?Υστερα απο τόσες υποσχέσεις είναι λογικό να κάνουμε διάφορες σκέψεις...

 
@Νικος
23 Απρ 2019 00:27

Εννοείται υποθέτω, πως από εδώ και πέρα, σε κάθε προκήρυξη μέλους ΔΕΠ, θα υπάρχουν και πολλοί ΕΔΙΠ! Απαιτώντας πάντα, δίκαιη και αξιοκρατική εκλογή, με κάθε νόμιμο τρόπο.

 
ΕΔΙΠ
23 Απρ 2019 00:29

Λυπάμαι, αλλά δεν σας πιστεύω πια!!! Αρκετά παίξατε με την νοημοσύνη και την υπομονή μας...

 
Δρ ΕΔΙΠ
23 Απρ 2019 00:46

Μήπως, μεταξύ άλλων, χρειάζεται κάποτε να ληφθούν υπόψη και οι οικονομικές ανισότητες ανάμεσα σε ΕΔΙΠ και ΕΕΠ;;;

 
Σωτήρης
23 Απρ 2019 00:57

Ας μας εξηγήσει ο Υπουργός και ο κ Φίλης γιατί αυτή η καθυστέρηση .... Υπάρχει η διάταξη του νόμου Φίλη που "πάγωσε" αρχικά με email της τότε Αν. Υπουργού... και μετά καταργήθηκε με σκοπό να επανέλθει ... Συνεχής αναβολή με υποσχέσεις κ. Υπουργέ σας πήραμε χαμπάρι

 
@Νίκος
23 Απρ 2019 02:52

Αυτό θέλουμε κ. Νίκο, να μπορέσουμε να ανοίξουμε τα γνωστικά μας αντικείμενα σε ανοικτές διαδικασίες για θέσεις Επίκουρου κάτι που θα μπορούμε να κάνουμε αν γίνουμε Λέκτορες (θέσεις οι οποίες από το νόμο Διαμαντοπούλου δεν ανοίγουν πλεόν). Αν μπορούσε να γίνει απευθείας από θέσεις ΕΔΙΠ κανένα πρόβλημα... Με το να μείνουμε για πάντα ΕΔΙΠ απλά δεν θα ανοίξουν ποτέ τα γνωστικά μας αντικείμενα και σας εύχομαι να μην έχετε γνωστικό αντικείμενο με μέλος ΕΔΙΠ, δεν θα μπορέσετε ποτέ πάρετε τη θέση του αν δεν γίνει Λέκτορας...

 
ΕΔΙΠ PhD et al
23 Απρ 2019 08:59

Η ακατάστατη καθημερινότητα ή η καθημερινή ακαταστασία...
Προλειαίνει το έδαφος ο αρμόδιος υπουργός, απλά. Δε μας αφορά τι έχει στο μυαλό του.
Πρέπει να περάσουμε σε δυναμική αντιμετώπιση της κατάστασης, βελτιώνοντας την ακατάστατη καθημερινότητα αλλά και την καθημερινή ακαταστασία που ζούμε υποστηρίζοντας το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.
Τότε ο @Νίκος και το περιβάλλον που εκπροσωπούν θα έχουν την ευκαιρία να δουν το θέμα χωρίς φωτοσκιάσεις που δημιουργούν κατά φαντασιώσεις.

 
γιώργος
23 Απρ 2019 10:58

καλά κρασά για το καλοκαιράκι, μπορεί να έχουν και 4 εκλογές...

 
Σοφία
23 Απρ 2019 11:33

Αγαπητοί και αγαπητές ΕΔΙΠ
Κανείς δεν σας εμποδίσει να βάλετε υποψηφιότητα ως μέλη ΔΕΠ όπως κάναμε όλοι και είχαμε έως και 30 συνυποψηφίους, σε θέση, λέκτορα, επίκουρου, αναπληρωτή, καθηγητή; Γιατί δεν υπάρχουν προκηρύξεις; Μια χαρά υπάρχουν και προκύπτουν σε κάθε εξέλιξη συναδέρφου. Καταθέστε τα χαρτιά σας και μπείτε στη διαδικασία κρίσης;
Αν δεν σας αρέσει η θέση ΕΔΙΠ γιατί υποβάλλατε τα χαρτιά σας; Για να γίνει ΕΔΙΠ και μετά με κλειστές διαδικασίες να γίνεται ΔΕΠ;

 
Γιάννης ΕΔΙΠ
23 Απρ 2019 11:46

Για το κλινικό επίδομα των ΕΔΙΠ σιγή ιχθύος.
3 χρόνια τώρα δεν υπογράφουν την ΚΥΑ. Τι φοβούνται;

 
bill
23 Απρ 2019 11:46

η αντιπολίτευση τι είπε στη βουλή για το θέμα; ποιοι βουλευτές υποστηρίζουν και ποιοι όχι; έχουν ενημέρωση;

 
ΕΔΙΠ M.Sc.-PhD κ.τ.λ.
23 Απρ 2019 12:06

Σωστά, δεν προλαβαίνετε να ασχοληθείτε τώρα με τους ΕΔΙΠ!!!! Εδώ ιδρύετε, στο ίδιο νομοσχέδιο, όπως διαβάζω, Πανεπιστημιακά τμήματα μέσω τροπολογιών που καταθέτουν βουλευτές σας!!!!!!!! Με εμάς θα ασχοληθείτε;
Φτάνει πια, καταλάβαμε!!!!!! Δεν μας πείθετε πια.....

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ