ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ψήφισμα Τμημάτων Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Δημοσίευση: 22/04/2019
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
Alt Text: 
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
Title Text: 
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα Τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της χώρας δηλώνουν ότι οι ονομασίες των πανεπιστημιακών τμημάτων απορρέουν από τα προγράμματα σπουδών τους και κατ’ επέκταση από τα γνωστικά αντικείμενα των διδασκόντων τους.

Με βάση τα παραπάνω διαμαρτύρονται για τη μετονομασία σε Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών, τμήματος που έχει συσταθεί με διαφορετικό σκεπτικό, διαθέτει πρόγραμμα σπουδών και διδάσκοντες άλλων γνωστικών αντικειμένων και κατά συνέπεια δεν μπορεί να υποστηρίξει τη δημιουργία αποφοίτων στα γνωστικά αντικείμενα της Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Επισημαίνουν επίσης ότι για πολλοστή φορά σημαντικές αποφάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση λαμβάνονται από το Υπουργείο Παιδείας χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστική δημόσια διαβούλευση και μελέτη.

•    Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
•    Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης
•    Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
•    Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
•    Ε. Βουτυράς, Πρόεδρος Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Σχόλια (1)

 
MM
22 Απρ 2019 17:21

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών αποφάσισε σήμερα, 17 Απριλίου 2019, ομόφωνα τα εξής:

A. Τιμώντας την πολύχρονη ερευνητική και διδακτική διεπιστημονική οντολογία του τμήματος, και

Β. Την αναγνώριση αυτής μέσω της πρόσφατης πιστοποίησης του προγράμματος σπουδών του,

Δεν συμφωνεί με την κατάργηση του τμήματος εφ’ όσον η προτεινόμενη αλλαγή δεν μπορεί να υποστηριχθεί από την υφιστάμενη σύνθεση και όσμωση του επιστημονικού προσωπικού του τμήματος, ούτε εγγυάται την επιστημονική και επαγγελματική υπόσταση των φοιτητών και αποφοίτων του.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ