Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Υπουργός: Διάταξη και για τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για πενταετή απόσπαση στα ΚΕΕ των Πανεπιστημίων

Δημοσίευση: 22/04/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νομοτεχνική βελτίωση προκειμένου    να συμπεριληφθούν και οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη διάταξη πενταετούς απόσπασης και με επιμίσθιο  στα Κ.Ε.Ε των Πανεπιστημίων,  κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Νωρίτερα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν σχετική τροπολογία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ  ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Η σχετική  ρύθμιση που ήδη βρίσκεται στο πολυνομοσχέδιο  προβλέπει τα εξής:

Α. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Συμβουλίου του Κ.Ε.Ε., μπορεί να αποσπώνται στο Κ.Ε.Ε., για πενταετή θητεία, που μπορεί να ανανεώνεται, εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν διατελέσει Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης ή Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως Οργανωτικοί Συντονιστές των προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Β. Οι Οργανωτικοί Συντονιστές ασκούν καθήκοντα συντονισμού των προγραμμάτων και μεριμνούν για τη διασύνδεσή τους με τη δευτεροβάθμια και ιδίως την δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, καθώς και με τις  τοπικές και περιφερειακές αναπτυξιακές ανάγκες, την οικονομία και την αγορά εργασίας.

Γ. Στους Οργανωτικούς Συντονιστές καταβάλλεται επιμίσθιο, το ύψος του οποίου καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας και Οικονομικών.

Σχόλια (29)

 
ΡΩΜΑΙΟΣ
24 Απρ 2019 13:50

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ.....ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ.....ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑ......ΜΠΑΚΑΛΗΔΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ......ΜΗ ΧΑΡΑΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΣΤΕΡΟ ΠΡΟΣΗΜΟ......ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΣΑΠΑ.......!!!

 
ΗΡΑ*
24 Απρ 2019 09:52

Είδατε τι κάνει το (ΑΝ-) " ΗΘΙΚΟΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ", πολίτες και πολίτισσες; Ντροπολογίες ρουσφετιών να φαν΄κι οι όρνιθες ! Κι όχι σαν κι αυτές που ψηφιζαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. . Δεν μπορώ να μην συγχαρώ κι εγώ ο καψερός τους γενναίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επί τέλους αποκατέστησαν αδικίες δεκαετιών. Όλοι έχουν δικαίωμα στο ρουσφέτι ! Έστι ουν "ηθικόν πλεονέκτημα" , πολίτες και πολίτισσες, ό,τι αποφέρει ψηφαλάκια υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ εις την κάλπην ! Η ειδοποιός διαφορά των ντροπολογιών που ψηφιζαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ απ' αυτές των συριζαίων - αποφοίτων της Μεγάλης Σχολής της Κωλοτούμπας συνισταται στο εξής: Οι δεύτερες συνοδεύονται με ... επιστημονική τεκμηρίωση και όπου αυτό καθίσταται αναγκαίο "κατασκευάζεται" και μια αντίστοιχη θεωρία, άμα λάχει να πούμε, ε;

 
Ρουσφέτι για πάντα
23 Απρ 2019 23:58

Ακόμη και στις υποσαχάριες χώρες όμως οι επιλογές στην ιεραρχία γίνονται αξιοκρατικά και αυτοί που διοικούν έχουν αυξημένα προσόντα και κοινή αποδοχή. Αυτό για τους περιφερειακούς διευθυντές δεν ίσχυε μέχρι πρόσφατα και ευτυχώς επιτέλους άλλαξε προς το καλύτερο.

 
Περί ΚΕΕ
23 Απρ 2019 21:58

Ήδη έχουν ιδρυθεί (ΦΕΚ) τα έξι πρώτα στο ΠαΔΑ.

 
ΚΕΕ στα ΑΕΙ
23 Απρ 2019 21:15

Και εγώ αναρωτιέμαι σε ποια ΑΕΙ έχει ΚΕΕ.Και αν γίνουν θα αφορούν το Πολυτεχνείο.Τί μπορούν να προσφέρουν ΚΕΕ στις ανθρωπιστικές σπουδές;Τί θα προσφέρουν στον φιλόλογο ή τον Θεολόγο;Άρα απορώ που θα ιδρυθούν ,πότε θα ιδρυθούν και πόσοι αποσπασμένοι θα χωρέσουν στα ελάχιστα ΚΕΕ των ελάχιστων ΑΕΙ όποτε γίνουν,αν γίνουν γιατί έρχονται και εκλογές.

 
Δον Κιχώτης
23 Απρ 2019 20:53

@ Ποιά ΚΕΕ στα ΑΕΙ;Αφού δεν υπάρχουν.
Και ΚΕΕ θα ποιήσωμεν και ΚΚΕ θα ποιήσωμεν και λίμνας και πηγάς και θαλάσσας!

 
Ποιά ΚΕΕ στα ΑΕΙ;Αφού δεν υπάρχουν.
23 Απρ 2019 20:09

Σε όσες σχολές ξέρω ΔΕΝ υπάρχει τμήμα ή άλλο παρεμφερές ΚΚΕ.Αν είναι αλλού δεν ξέρω.Αφού όμως δεν υπάρχει στις σχολές που ξέρω να υποθέσω ότι ΘΑ ιδρυθεί ;Και ΑΝ ιδρυθεί πότε ΘΑ ιδρυθεί;Εκτός αν είναι απόσπαση στα ΑΕΙ που επιθυμούν οι ενδιαφερόμενοι.Πάντως να ισχύσει από φέτος δεν νομίζω γιατί απλά δεν υπάρχουν τα ΚΕΕ των ΑΕΙ.Πολύς θόρυβος για το τίποτε.Τζάμπα η χαρά ή οι επικρίσεις.

 
@Μπράβο στον Υπουργό και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 9:49
23 Απρ 2019 15:38

Σας υπενθυμίζω ότι στις επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης το 2016 που τους έστειλαν στις τάξεις μέλη των Συμβουλίων Επιλογής ήταν και Σχολικοί Σύμβουλοι.Για το τι έγινε τότε ανατρέξτε στο εσος.Προϊστάμενος δε είναι ο Πειθαρχικώς Προϊστάμενος.Οι Σχολικοί Σύμβουλοι δεν είναι διοικητικά ανώτεροι από τους εκπαιδευτικούς που είναι υφιστάμενοι τους όπως λανθασμένα γράφεις.Η ιεραρχία περιλαμβάνει την εφαρμογή του πειθαρχικού και Διοικητικού Δικαίου αρμοδιότητες που έχει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και ο Περιφερειακός και όχι ο Σχολικός Σύμβουλος που δεν ανήκει στην Ιεραρχία της Εκπαίδευσης .Είναι κάτι το ξεχωριστό έχοντας αρμοδιότητες επί των παιδαγωγικών θεμάτων και μόνο.Όσο για τους καρατομηθέντες Σχολικούς Συμβούλους που γράφετε με τον ίδιο περίπου νόμο καρατομήθηκαν και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης το 2016 από συμβούλια που ήσασταν μέλη.Τότε όμως και τους βαθμολογήσετε και δεν διαμαρτυρηθήκατε.

 
@τρεις ερωτήσεις
23 Απρ 2019 14:38

οι εκπαιδευτικοί είναι ίδια κατηγορία με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους και η διοίκηση στα εκπαιδευτικά είναι ίδια; είμαστε ισότιμοι (δεν εννοώ φυσικά ο μεταπτυχιακός με τον διδάκτορα, υπάρχει διαβάθμιση στα προσόντα) ή όχι ; είμαστε η πολυπληθέστερη και πλέον προσοντούχα κατηγορία , όπου οι θέσεις ευθύνης δεν πάνε ανοδικά ιεραρχικά αλλά είναι θητείες; δηλαδή : για 2-3-5 χρόνια από τον "κουβά" όπου είμαστε ολοι βγαίνουν κάποιοι και παίρνουν θέσεις και η ανανέωση είναι θεμιτή; καταλαβαίνουμε ότι η περίπτωση των εκπαιδευτικών είναι διαφορετική ή όχι;;;;; (εξού και οι διακοπές , για τις οποίες μας μέμφονται κ.α. ). αλίμονο αν για μία θητεία δεν ξανάμπαινε κανείς σε τάξη, ίσα ίσα θα ήταν χρήσιμη και η διοικητική εμπειρία σε πολλούς αλλά και η σκέψη ότι "θα γυρίσω πίσω, ας είμαι σοβαρός"... Και ο διευθυντής σχολείου τότε να γίνεται ΔΔΕ μετά, ιεραρχία δεν θέλουμε; Ναι, ο ρεβανσισμός όσων παίρνουν θέση ευθύνης προς υφισταμένους δε μετράει;

 
Άλκης
23 Απρ 2019 14:14

Ότι γράφετε ορισμένοι για τους Διευθυντές Διεύθυνσης, συγχαίροντας τον Υπουργό, δεν ισχύουν και για τους πρώην Προϊσταμένους Γραφείων; Μήπως θα πρέπει τα στελέχη να είναι, μετά από καθορισμένα χρόνια διδακτικής υπηρεσίας, μόνιμοι στις θέσεις και όχι με θητεία, έχοντας αποκτήσει διοικητική επάρκεια με σπουδές; Η επιλογή να γίνεται από επιτροπή που θα έχει τη συναίνεση της Βουλής και όχι με ρουσφετολογικά -κομματικά κριτήρια. Οι ψηφοφορίες και οι διαφορετικές θητείες στα στελέχη, οι αλλαγές στους Υπουργούς και τα πληθώρα νομοσχέδια και τροπολογίες, δείχνουν ότι δεν υπήρχε συγκεκριμένο πρόγραμμα για την Παιδεία από την τωρινή Κυβέρνηση. Η Παιδεία είναι επένδυση για τη χώρα και τους πολίτες της και γιαυτό ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας εκπαιδευτικής πολιτικής πρέπει να υπερβαίνει κατά πολύ τις κυβερνητικές θητείες διαφορετικών κομμάτων.

 
Ράπτη Μαρίνα
23 Απρ 2019 14:04

Δεν μπορώ να καταλάβω. Όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης διορίστηκαν ως εκπαιδευτικοί.Από αυτή τη θέση του εκπαιδευτικού της τάξης κατέλαβαν μετά τις διάφορες θέσεις. Γιατί είναι ντροπή να ξαναγυρίσουν στα σχολεία; Είναι κακό; Από Δήμαρχος κλητήρας αφορά τους δημάρχους.Από εκεί ξεκίνησαν εκεί να ξαναγυρίσουν. Με το μισό του εκπαιδευτικού. Τα επιδόματα τα π'αιρνουν για τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά τους.
Πίσω στα σχολεία και τις τάξεις, γιατί εκεί έπρεπε να είναι.
Αντε πια

 
Μπαμπης
23 Απρ 2019 13:04

Αυτό το ΚΕΕ θα γεμίζει κάθε φορά. Που θα τους χωρέσει ;

 
@γιωργος
23 Απρ 2019 12:25

Οι διευθυντές Εκπ/σης δεν υπολείπονται σε επιστημονικά προσόντα, κι αυτό είναι γνωστό σε όλους τους συναδέλφους. Απεναντίας, σε πολλές περιπτώσεις υπερτερούν! Φυσικά και θα έπρεπε να υπάρξει μια ανάλογη πρόβλεψη και για τους συμβούλους, αλλά αγαπητέ @γιώργο οι σχολ. σύμβουλοι δεν είναι πειθαρχικοί προϊστάμενοι, δεν γίνονται δυσάρεστοι και όχι μόνο δεν βάζουν το χέρι στη φωτιά για να λύσουν προβλήματα, αλλά αποφεύγουν (απέφευγαν) την υπηερεσιακή φωτιά σαν το διάολο το λιβάνι! Κι αυτά επίσης είναι γνωστά σε όλους! Η ρύθμιση για τους Περιφερειακούς και τους Δντές Εκπ/σης προστατεύει το θεσμό όπως έγραψε παραπάνω άλλος συνάδελφος και όχι τα πρόσωπα. Αλήθεια, ξέρεις πολλές περιπτώσεις από το παρελθόν ρεβανσιστικής συμπεριφοράς κατά πρώην σχολικών συμβούλων; Μήπως θέλεις να σου απαριθμήσω άκρως προσβλητικές και ρεβανσιστικές συμπεριφορές κατά πρώην δντών Εκπ/σης; Κι αυτά επίσης είναι γνωστά.

 
γιωργος
23 Απρ 2019 10:01

Οι σχ. Σύμβουλοι που έχουν πολύ περισσότερα μορφωτικά προσόντα από τους Περ. Δ/ντές και Δ/ντές εκπ/σης γιατί δεν υπάγονται στην ίδια διάταξη;

 
@Μπράβο στον Υπουργό και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
23 Απρ 2019 09:49

Εγώ και άλλοι καρατομηθέντες Σχολικοί Σύμβουλοι με τον επιτηδευμένα δημιουργηθέντα για αυτό ν. 4548 του κ. Γαβρόγλου έχουμε γυρίσει σε σχολικές τάξεις και έχουμε προισταμένους τους πρώην υφισταμένους μας. Εχεις να σχολιάσεις κάτι επ' αυτού; ΣΥμαβίνει πουθενά αλλού στον πολιτισμένο κόσμο πλην των διδακτορικών καθεστώτων; Έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα και δικαίωμα να αποκατασταθούμε μόλις αποκατασταθεί η δημοκρατία στον τόπο μας;

 
ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ
23 Απρ 2019 08:48

Τι αμοραλισμός ! Το ηθικό πλεονέκτημα επέβαλε να μην γίνονται μετά την λήξη της θητείας τους οι Περιφερειακοί, Σχολικοί Σύμβουλοι. Δυστυχώς μας τάισαν με φούμαρα και πέρασαν αυτή την διάταξη ΟΧΙ για λόγους ηθικής, αλλά γιατί έπεφτε λίγη μια τέτοια αποκατάσταση και έπρεπε να υπάρξει αναβαθμισμένη αποκατάσταση στα ΑΕΙ (!) και όχι μόνο για τους π.Περιφερειακούς αλλά και για όλους τους π. Διευθυντές Εκπαίδευσης ! Αυτοί που με στεντόρεια φωνή διατείνονταν "πίσω στις τάξεις Σχολικοί Σύμβουλοι. Δεν διοριστήκατε στελέχη αλλά εκπαιδευτικοί" και άλλα τέτοια ηθικά, επιφύλασσαν αναβάθμιση πανεπιστημιακή με 5ετή εξασφάλιση !

 
Μανώλης
23 Απρ 2019 08:19

Προβλέψτε υπουργέ, και καμιά ντροπολογία για τους συναδέλφους σας βουλευτές τον ΣΥΡΙΖΑ... Πως θα γυρίσουν στις δουλειές των, ως απλοί υπάλληλοι;. Μήτσο ακούς;

 
Τρεις ερωτησεις
23 Απρ 2019 07:50

1. Αποσπώνται εκπαιδευτικοί στα ΑΕΙ;
2. Αν αποσπαστούν στα ΑΕΙ οι πρωην δντες Εκπσης, θα υπάρξει έλλειμμα στα σχολεία;
3. Υπαρχει χώρα στην Ευρώπη όπου τα ανώτερα στελέχη του Δημοσίου επανερχονται στη θέση απ όπου ξεκίνησαν;
Γνωστές οι απαντήσεις, αλλά ας τις αναφέρουμε για τους οργισμένους:
1. Δεκαδες εκπ/κοι αποσπώνται κάθε χρονο στα ΑΕΙ
2. Οχι μονο δεν θα λείψουν οι δντες Εκπσης από τις τάξεις, αλλά στην Αθμια ιδιως πλεονάζουν εκατοντάδες δάσκαλοι σε όλη τη Χώρα!
3. Σε καμια χώρα! Εκτός ισως εκεί όπου περισσεύει η υποκρισία και η μικροψυχία!
Στην Ευρώπη πάντως ΟΧΙ.

 
ν. 4275/2014
23 Απρ 2019 07:24

Με τον νόμο αυτό, οι διευθυντές επιπεδου Διεύθυνσης μετά τη θητεία τους τοποθετούνται στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Σε ΟΛΟ τον δημόσιο τομέα ΕΚΤΟΣ της Εκπαίδευσης! Γιατί εξαιρείται η Εκπαίδευση; Μα εξαιτίας των ανθρωποφαγικων ενστίκτων και της συνδικαλιστικής μικροπολιτικής (για τα ψηφαλακια δηλαδή).
Πουθενά ο προϊστάμενος δεν γίνεται την επόμενη υφιστάμενος των πρωην υφιστάμενων του! Ιδιαίτερα μάλιστα αν είναι και πειθαρχικός προϊστάμενος οπως είναι οι δντες εκπαίδευσης. Γι αυτό η συγκεκριμένη ρύθμιση με την απόσπαση στα Πανεπιστημια προστατεύει, όχι τα πρόσωπα, αλλά τον θεσμό και κάνει ένα βήμα για ανεξάρτητη και αδέσμευτη διοίκηση στην Εκπαιδευση. Προφανώς και διαφωνούν οι συνδικαλιστές . Έφτασε όμως η ώρα αυτή η εξάρτηση να τελειώσει!
Γι αυτό, μπράβο στον Υπουργό .

 
Μπράβο στον Υπουργό και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
23 Απρ 2019 02:05

για αυτή την τροπολογία.Αρκεί να μη γίνει ρουσφετολογική από το Συμβούλιο ΚΕΕ και κομματική.Για τους θρηνούντες και λάβρους εναντίον του Υπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ για αυτήν την δίκαια τροπολογία τους ρωτάω και ας απαντήσουν αν υπάρχει Τμημάρχης ή Προιστάμενος στον στενό ή ευρύτερο τομέα που θα γίνει απλός υπάλληλος .Να πάνε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ή τις Περιφέρειες και να ρωτήσουν αν ο πχ.Προιστάμενος διοικητικού υπάρχει περίπτωση να γίνει σκέτο διοικητικός υπάλληλος.Να υποδείξετε επικριτές του Υπουργού μία δημόσια υπηρεσία στην χώρα,εκτός της εκπαίδευσης ,που συμβαίνει αυτό και μετά να ντρέπεστε και να θυμώνετε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αφού δεν θα βρείτε στην χώρα να υποδείξετε μια άλλη χώρα στον κόσμο που γίνεται.Μην ψάχνετε άδικα ,δεν συμβαίνει πουθενά.Άρα πρέπει να ντρέπεστε και να θυμώνετε γιατί δεν έγινε μέχρι τώρα.Σκεφτείτε έναν διευθυντή εκπαίδευσης που έκανε τις επιλογές διευθυντών σχολείων και υποδιευθυντών να γυρίσει στο σχολείο του και να έχει Προισταμένους τον διευθυντή και τον υποδιευθυντή που αυτός επέλεξε.Αυτή η αθλιότητα δεν γίνεται ούτε στις υποσαχάριες χώρες θλιμένοι και οργισμένοι σχολιαστές.Και πάλι μπράβο στον Υπουργό αρκεί να διασφαλίσει τα κριτήρια και την μοριοδότηση αυτών που θα προτείνει το Συμβούλιο ΚΕΕ για απόσπαση,αλλιώς θα δικαιώσει τους θλιμένους και οργισμένους σχολιαστές.

 
@ Georgi
23 Απρ 2019 00:20

Και οι διευθυντές εκπαίδευσης του 2016 γύρισαν στις τάξεις.Το παραβλέπεις.Στα συμβούλια επιλογής τους ήταν μέλη και οι σχολικοί σύμβουλοι που σου διαφεύγει .Εξ άλλου το Συμβούλιο όπως γράφει "προτείνει" και δεν είναι υποχρεωτικό να τους προτείνει όλους και δεν θα το κάνει.

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
22 Απρ 2019 23:23

Οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ; Ξανά..οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ;

 
ΘΕΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ
22 Απρ 2019 23:21

Έκανα το λάθος μία φορά και ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς το μετάνιωσα έγκαιρα... Τώρα κ. Παπανδρέου (συγνώμη κ. Τσίπρα) σας πήραν όλοι χαμπάρι! Με τέτοιες πολιτικές και τέτοιους πολιτικούς συνεργάτες και προϊσταμένους Υπουργούς, η νίκη είναι κοντά... Δυστυχώς η παιδεία μας και πάλι θα ηττηθεί!

 
Στράτος
22 Απρ 2019 22:28

ΝΤΡΟΠΗ! Τώρα και στην Πρωτοβάθμια, ΝΤΡΟΠΗ! ! !

 
Αποδυτηριάκιας
22 Απρ 2019 22:17

Βάλτε τους όλους. Δεν πρόκειται να εφαρμοστεί τίποτα.

 
ΕΛΕΟΣ
22 Απρ 2019 21:32

Επεκταση του ρουσφετιου! Ντροπη!!!!! Προκαλειτε!!!!

 
George
22 Απρ 2019 21:28

Μόνο οι Σχολικοί Σύμβουλοι επέστρεψαν στην τάξη τους. Μήπως να υπάρχει τροπολογία τελευταίας στιγμής και γι αυτούς; Τυχαίο;

 
Συριζουλης
22 Απρ 2019 20:43

Ήταν δίκαιο κι έγινε πραξη

 
ΜΙΚΗΣ
22 Απρ 2019 20:42

Ντροπολογία.Ρουσφέτια άδικα και φωτογραφικά!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ