Placeholder

ΒΟΥΛΗ

H παρέμβαση του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Δημοσίευση: 23/04/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου ότι πριν από λίγο ήρθε εντός της αιθούσης ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κύριος Μητσοτάκης και αντί να αναφερθεί στα θέματα της παιδείας, που άλλωστε είχε προαναγγείλει ότι θα δώσει μία κορυφαία μάχη, επιχείρησε έναν σπάνιο –θα έλεγα- για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, πρωτοφανή -θα πω εγώ- επικοινωνιακό αντιπερισπασμό μία μόλις μέρα μετά τη δημόσια πρόσκληση μου –άλλωστε, βρισκόμαστε και τυπικά από αύριο εντός της προεκλογικής περιόδου, των Ευρωπαϊκών Εκλογών της 26ης Μαΐου- σε μία πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, τον ελληνικό λαό ενόψει αυτής της κρίσιμης για την Ευρώπη, αλλά και για τον τόπο αναμέτρησης, δηλαδή για τα θέματα της Ευρώπης, της οικονομίας, τα κρίσιμα εθνικά θέματα, τα θέματα τα κοινωνικά που απασχολούν τον κόσμο, τον τόπο, τους πολίτες, τους ψηφοφόρους.

Επέλεξε, λοιπόν, έναν αντιπερισπασμό που αναδεικνύει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται και ο ίδιος και το επικοινωνιακό του επιτελείο, προκειμένου εκ νέου να δραπετεύσει από μία πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για τα κρίσιμα ζητήματα. Και ανέβηκε σε αυτό το Βήμα, για να προαναγγείλει ότι θα καταθέσει μετά τις διακοπές του Πάσχα πρόταση δυσπιστίας σε έναν Υπουργό της Κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι προφανές ότι επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιθυμεί να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας το αν το ύφος του Παύλου Πολάκη είναι καλό ή κακό, αν είναι ευγενής ή αγενής, καθώς κατάγεται και από τα Σφακιά και γνωρίζει, φαίνεται, καθώς είναι κοντοχωριανοί, το ύφος το αψύ των Σφακιανών και θέλει να συζητάμε γι’ αυτό και όχι για τα επιδόματα που θέλετε να καταργήσετε, όχι για το δώρο των Χριστουγέννων που θέλετε να καταργήσετε, όχι για την οικονομία η οποία βγαίνει από την κρίση, όχι για τη Novartis και τα θαλασσοδάνεια τα οποία θέλετε να κουκουλώσετε!

Λοιπόν, εμείς δεν θα σας κάνουμε τη χάρη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Ενημερώστε τον Αρχηγό σας, κ. Μητσοτάκη ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της Κυβέρνησης σε αυτήν εδώ την Αίθουσα, θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για την Κυβέρνηση και θα συζητήσουμε τα μεγάλα και τα κρίσιμα, όχι αυτά που θέλετε εσείς.

Θα έρθει εδώ ο κ. Μητσοτάκης να μας πει γιατί θέλει να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων. Θα έρθει εδώ και θα μας πει γιατί θέλει να μειωθεί αντί να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, γιατί θέλει το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, γιατί θέλει να κουκουλώσει τη Novartis και τα θαλασσοδάνεια. Γι’ αυτά θα δώσετε λογαριασμό και θα απαντήσετε.

Οποτεδήποτε καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της Κυβέρνησης ή συνολικά της Κυβέρνησης -δεν το τολμάτε-, εδώ θα συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης, μπροστά στον ελληνικό λαό, για το πού φέρατε τη χώρα, πού την καταντήσατε και πώς εμείς τη βγάζουμε από την κρίση.

Αυτό το πικρό ποτήρι θα το πιείτε. Θα το πιείτε μέχρι τέλους.

Σχόλια (14)

 
Ηλεκτρολογος Μηχανικος, MSc
24 Απρ 2019 13:21

Μαυρο απο ολους τους αποφοιτους θα φατε. Σας αξιζει

 
Αρθούρος
24 Απρ 2019 10:47

Προς Msc TEI:Το ύφος σας όπως και όλων εκείνων των απόφοιτων ΤΕΙ μετά το 2001,δε διαφέρει από τον τρόπο με τον οποίο ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι είχε υποσχεθεί όλα σε όλους,ενώ αυτό δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί.Στην πραγματικότητα,καλλιέργησε αναμονές σε πολλούς ψηφοφόρους ώστε να τους προθερμαίνει συνέχεια και να τους δίνει από λίγα έτσι ώστε πάντα να είναι ζεστοί και έτοιμοι να τον ψηφίζουν.Δεν αρνείστε τίποτα από το όλο ομιχλώδες πλαίσιο το οποίο είχε καλλιεργηθεί το 2014-15.Στην πραγματικότητα,είστε ακόμα ΣΥΡΙΖΑ,μόνο που εκείνοι ασκούν κυβερνητική πολιτική.
Όμως, αυτά που ζητάτε,ξέρετε ότι δεν είναι δυνατό να γίνουν γιά τη μεγαλύτερη μάζα των εκατοντάδων χιλιάδων απόφοιτων των ΤΕΙ,όπως άλλοι αρθρογράφοι λένε.Κι αυτό γιατί πριν από το 2001 οπότε έγινε ο σχετικός νόμος,τα ΤΕΙ δεν ήταν ΑΕΙ.Επίσης,ξέρετε ότι αν γίνει κάτι,θα γίνει καθαρά με πολιτική απόφαση,που μπορεί να ακυρωθεί από επόμενη κυβέρνηση,αφού το ΠΑΔΑ με τα πτυχία του οποίου θα γίνει η εξομοίωση,είναι ήδη Πανεπιστήμιο. Εσείς,με την κατοχή του μεταπτυχιακού(5 και πλέον χρόνια σπουδών)ίσως να βρίσκεστε σε πλεονεκτικότερη θέση και ίσως,αν οργανωθείτε και πιέσετε όλοι μαζί μέσα κι από τα ΜΜΕ,μπορεί η φωνή σας να εισακουσθεί κι από την παρούσα κι από τη νέα κυβέρνηση.

 
Απόφοιτος ΤΕΙ Πειραιά
24 Απρ 2019 08:11

"Θα ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη" θα τραγουδάτε στις εκλογές κ. Τσίπρα. Έρχεται μαύρο για τον ΣΥΡΙΖΑ από τους απόφοιτους! Σας φωνάζαμε να κάνεται αντιστοίχιση. Τώρα έρχεται η ώρα να πάρουμε εμείς τον λόγο δια της ψήφου μας.

 
Alex TEI
24 Απρ 2019 01:32

@Μια χαρά για τα ΤΕΙ

Περιμένουμε την τροπολογία για τους παλαιοτερους ........

γιατι δεν την έφερε τωρα????

Ασε τα πολιτικα.....

 
ΤΕΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ
23 Απρ 2019 23:37

Για υπουργός του Μητσοτάκη μια χαρά τα πάει ο Γάβρογλου.

 
Η παιδεία που πήγε;
23 Απρ 2019 22:24

Αυτά είχατε να πείτε για την Παιδεία; Ωραίος τρόπος να κρυφτείτε.

 
MSc ΤΕΙ
23 Απρ 2019 21:01

Μαύρη κάλπη έρχεται για σας κ. Τσίπρα! Ξεχάσατε τους απόφοιτους των ΤΕΙ! Αυτοί δες θα σας ξεχάσουν όμως πιστέψτε με!

 
Χανιώτης
23 Απρ 2019 20:20

@Ταφόπλακα στους αποφοίτους ΤΕΙ
Σε πείραξε η ταφόπλακα και όχι το ότι είσαι θαμμένος.

 
Απόφοιτος TEI
23 Απρ 2019 20:17

Είστε πολύ ωραίοι, για αυτούς που μας έχουνε θαμμένους τόσα χρόνια τίποτα, όλα μέλι γάλα από το 1983 μέχρι σήμερα που δεν είχε γίνει κάτι. Τώρα που η εκπαίδευση έγινε ενιαία θυμηθήκατε να μαυρίσετε ή να ασπρίσετε κάποιους με τη ψήφο σας, είστε κορόιδα.
Εγώ σκέφτομαι ότι όλα τα παιδιά από αυτή τη χρονιά και στο εξής δεν θα βρούνε τέτοιου είδους εμπόδια στο δρόμο τους.
Μπράβο στον υπουργό, αν και εγώ είμαι όπως και εσείς στεναχωρημένος.
Δείτε και τους φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ που η σχολή τους έμεινε εκτός των συγχωνέυσεων.
Καληνύχτα

 
Μια χαρά για τα ΤΕΙ
23 Απρ 2019 19:54

οι σπουδαστές ΤΕΙ ευγνομονούν τον υπουργό για την πραγματικά αναβάθμηση. Περιμένουμε και την τροπολογία για τους παλαιότερους αποφοίτους. Συνάδερφοι μην ακούτε τι λενε οι κομματικοί της ΝΔ. Συζητήστε με τις διοικήσεις των τμημάτων σας και θα δείτε οτι το νομοσχέδιο πραγματικά μας ευνοεί..

 
Ταφόπλακα στους αποφοίτους ΤΕΙ
23 Απρ 2019 17:40

Τώρα θα μιλήσει η ψήφος των ΤΕΙτζήδων! Καληνύχτα σας κ. Τσίπρα! Να χαίρεστε τον Υπουργό σας!

 
ΤΕ Απόφοιτη
23 Απρ 2019 17:37

Ετοιμαστείτε για μεγάλη εκλογική ήττα κ. Τσίπρα! Και γι' αυτό θα φροντίσουν οι πτυχιούχοι ΤΕ που τους ξεχάσατε! Θα σας κάνουμε σαφές ό,τι ο κ. Γαβρόγλου έλεγε ότι είναι ασαφές σήμερα! Φεύγετε με το κεφάλι χαμηλά!

 
Απόφοιτος ΤΕΙ
23 Απρ 2019 17:34

Αυτό ήταν λοιπόν κ. Τσίπρα. Το πικρό ποτήρι εσείς θα το πιείτε, για τις παραλήψεις του Υπουργού σας, από 400.000 απόφοιτους ΤΕΙ. Ραντεβού στις κάλπες λοιπόν!

 
Γιάννης
23 Απρ 2019 17:23

Λίγη υπομονή Τσίπρα.Θα φας τέτοιο μαύρο στις εκλογες απο τους αποφοίτους που θα το θυμάσαι μέχρι τα γεράματα...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ