Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πρυτανεία ΤΕΙ Κρήτης:Μέρα χαράς, ικανοποίησης και αναγνώρισης για την ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιδρύματος

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο θα επιδιώξει, ακόμη περισσότερο, τις συνέργειες με τα άλλα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα της Κρήτης.
Δημοσίευση: 23/04/2019
ΤΕΙ Κρήτης
Alt Text: 
ΤΕΙ Κρήτης
Title Text: 
ΤΕΙ Κρήτης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Η ίδρυση του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, με έδρα το Ηράκλειο, αποτελεί σταθμό στην ιστορία της Ανώτατης Εκπαίδευσης της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της χώρας, τονίζει σε ανακοινωθέν η Πρυτανεία του ΤΕΙ Κρήτης και υπογραμμίζει:

  • Η εξέλιξη του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Κρήτης σε Πανεπιστήμιο, μετά από μια εξαιρετική πορεία τις τελευταίες δεκαετίες, ιδιαίτερα όμως από το 2001 που εντάχθηκε στον τεχνολογικό τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, είναι ένα βαρυσήμαντο γεγονός για την ακαδημαϊκή κοινότητα της Κρήτης και, κυρίως, για την κρητική κοινωνία.
  • Σήμερα είναι μέρα χαράς, ικανοποίησης και αναγνώρισης για την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ Κρήτης και για ολόκληρη την Κρήτη. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν σκληρά και αδιάκοπα όλα αυτά τα χρόνια, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, για την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου.
  • Η λειτουργία έντεκα πανεπιστημιακών Τμημάτων από τον Σεπτέμβριο του 2019 και η ίδρυση άλλων έξι Τμημάτων στα επόμενα χρόνια, σε σημαντικά επιστημονικά πεδία όπως για παράδειγμα των επιστημών Μηχανικής, της Γεωπονίας, της Υγείας, της Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, των Μουσικών Σπουδών και της Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού σηματοδοτεί μια νέα, λαμπρή σελίδα για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Κρήτη.
  • Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το μόνο στην Κρήτη με εγκαταστάσεις από άκρη σε άκρη του νησιού, από τη Σητεία μέχρι τα Χανιά, θα πρέπει να στηριχτεί από την Πολιτεία, τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία, για να εκπληρώσει τους φιλόδοξους στόχους του: Υψηλού επιπέδου προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, ποιότητα στην έρευνα και έμφαση στην καινοτομία, διαρκής εξωστρέφεια, ανάπτυξη στενών δεσμών με την κοινωνία και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, υποστήριξη των φοιτητών με αύξηση των πόρων για τη φοιτητική μέριμνα.
  • Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο θα επιδιώξει, ακόμη περισσότερο, τις συνέργειες με τα άλλα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα της Κρήτης. Έχει ήδη υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας για την από κοινού διοργάνωση διδακτορικών σπουδών με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το οποίο θα ενεργοποιηθεί από το Σεπτέμβριο του 2019, ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλες κοινές δράσεις.
  • Όραμά μας είναι, σύντομα, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο να αποτελέσει ακαδημαϊκό πόλο ποιότητας σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.
  • Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ξεκινά σήμερα το ταξίδι του. Ένα ταξίδι δύσκολο, φιλόδοξο, απαιτητικό, που θα οδηγήσει στην καταξίωσή του στις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων και της κοινωνίας. Προσδοκία μας αλλά και πεποίθησή μας είναι ότι θα τύχει της υποδοχής που του αρμόζει, από όλους τους ακαδημαϊκούς και μη φορείς, οι οποίοι προσβλέπουν σε ένα δημιουργικό αύριο.

Σχόλια (18)

 
dep
23 Απρ 2019 18:20

Καλοτάξιδο! Θα έχει την στήριξη και από όλους εμάς που είχαμε παραγωγικά χρόνια στο ΤΕΙ Κρήτης...

 
Ιωάννης Παπαδόπουλος
23 Απρ 2019 18:59

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Ε.Μ.Π νο 2.

 
μηχανικος δομικων εργων
23 Απρ 2019 19:53

Με τους αποφοιτους μηχανικους που εχουν πτυχιο απο το τμημα Δομικων εργων τι θα γινει. Το καταλαβαινετε οτι το πτυχιο αυτο προερχεται απο ενα τμημα το οποιο εκλεισε και απο ενα ΤΕΙ το οποιο καταργηθηκε. Τι πτυχιο ειναι αυτο ακριβως;

 
μπράβο
23 Απρ 2019 20:00

Επιτέλους το τει κρήτης αναβαθμίζεται μαζι με όλο το προσωπικό του που ολα αυτα τα χρόνια κόπιασαν κ το στήριξαν σε δύσκολες συνθήκες...
Μια αναβάθμιση που την οφείλουμε τόσο στην τρέχουσα διοίκηση - κυρίως στον πρύτανη Νίκο Κατσαράκη - όσο και στον υπουργό.

 
@μπράβο
23 Απρ 2019 21:13

Οντος μια προσωπική επιτυχία του Πρυτανη.

 
mike
23 Απρ 2019 21:51

Πανηγυρίστε....αφού λύσατε το πρόβλημα των αποφοίτων πανηγυρίστε άφοβα

 
Χανιώτης
23 Απρ 2019 22:46

@ μπράβο
το Ίδρυμα δεν αναβαθμίστηκε ήτανε πού ψηλά απλά τώρα οι φοιτητές και οι διδάσκοντες παίρνουν και την αναγνώριση για αυτό που ήτανε εδώ και πολύ καιρό.
Μπράβο και πάλι μπράβο εγώ ως απόφοιτος της δεκαετίας του 1990 αισθάνομαι περηφάνια.
Πάλι ΜΠΡΑΒΟ και συνεχίστε ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ γιατί ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

 
Νίκας Κωνσταντίνος
23 Απρ 2019 23:29

Συγχαρητήρια!
Σε όλους όσους τόσα χρόνια κοπιάζουν στην Κρήτη για την έρευνα και το καλό του τόπου μας.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Είμαστε περήφανοι για σας!

 
πανος
24 Απρ 2019 07:29

Με τους αποφοιτους μηχανικους που εχουν πτυχιο απο το τμημα Δομικων εργων τι θα γινει. Το καταλαβαινετε οτι το πτυχιο αυτο προερχεται απο ενα τμημα το οποιο εκλεισε και απο ενα ΤΕΙ το οποιο καταργηθηκε. Τι πτυχιο ειναι αυτο ακριβως; Πολύ σωστή η απορία του .

 
πανος
24 Απρ 2019 07:40

Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να είναι μέρα χαράς αλλά μέρα για σκέψεις και προβληματισμούς για το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης στην κρήτη .Πλήρης διάλυση της ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης στη χώρα . Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσει να ονομάζεται Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα της Κρήτης (Τ.Ε.Ι.)
και με αυτή την ονομασία να συνεχίσει την τεράστια προσπάθεια και πολύυυυυυ καλή δουλειά ώστε να καταξιωθεί ως ένα από τα καλύτερα ίδρύματα τεχνολογικης εκπαίδευσης στην ελλάδα και στην ευρώπη.

 
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
24 Απρ 2019 08:23

Στο εκπαιδευτικό προσωπικό γιατί οι κόποι όλων αυτών των χρόνων έπιασαν τόπο. Μακάρι να στηριχθεί αυτή η μεγάλη προσπάθεια από όλους τους παραγωγικούς και πολιτικούς φορείς της Κρήτης. Ο κύριος Κατσαράκης έδωσε πραγματική μάχη για την αναβάθμιση του ιδρύματος και του αξίζουν πολλά συγχρητήρια από όλους εμάς τους απόφοιτους. Καλοτάξιδο...

 
Πολίτης
24 Απρ 2019 10:42

Συγχαρητήρια το αξίζατε αλλά μακάρι η πανεπιστημιοποίηση να γίνονταν μέσω αξιολόγησης και όχι όπως έγινε. Θα είχε μεγαλύτερη αξία.

 
άγνωστος
24 Απρ 2019 12:54

θερμά συγχαρητήρια !!!!!!!!!!!!!
όποιος αγωνίζεται δεν έχει να χάσει τίποτα, αυτή είναι η Κρητική λεβεντιά,
μόνο το Ε.Μ.Π. μας μπερδεύει κάπως, αλλά όλοι γνωρίζουμε.
Καλοτάξιδο το νέο ΑΕΙ

 
ΠΑΠΑΣ
24 Απρ 2019 13:37

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ...ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ...ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΦΕΡΕΙΕΣ ΤΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΟΛΑ .....ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕ. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΤΟ ΔΙΕΛΥΣΕ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΜΥΤΗ....... ΕΤΣΙ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΡΙΑ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Η ΣΤΕΡΕΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ........ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ.....ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ........!!!

 
bet
24 Απρ 2019 13:54

Άντε και 5-ετείς σπουδές στα τρία μόλις εναπομείναντα Τμήματα της Σχολής Μηχανικών.

 
Μέλος ΔΕΠ
24 Απρ 2019 16:46

Δεν ξέρω αν έγινε από λάθος η όχι άλλα το μοναδικό άρθρο που ψήφισε η ΝΔ από το νομο ήταν το 23 που ιδρύει το ΕΛ. ΜΕ. ΠΑ.

 
Πτυχιούχος ΤΕΙ
25 Απρ 2019 19:55

Μια ταμπέλα δεν φέρνει την αλλαγή. Όλα αυτά τα χρόνια, οι προσπάθειες ολόκληρης της κοινότητας του ιδρύματος, φοιτητές, καθηγητές κλπ. το έφεραν στη θέση που είναι σήμερα. Αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο ίδρυμα, αλλά και για τα υπόλοιπα. Οι απόφοιτοι και η επιτυχημένη πορεία τους δεν πρέπει να ξεχαστούν, καθώς θα είναι σα να μην αποδεχόμαστε την αριστεία και την επιτυχία που απέκτησε με κόπο όλα τα προηγούμενα χρόνια.

 
ΧΑΡΗΣ
15 Μάιος 2019 19:13

ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ???

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ