Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η διάταξη για την απόσπαση των πρώην ΠΔΕ και Διευθυντών Εκπαίδευσης στα Πανεπιστήμια

Δημοσίευση: 24/04/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η διάταξη για την πενταετή απόσπαση  και με επιμίσθιο των πρώην Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και Διευθυντών Εκπαίδευσης , που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο,που ψηφίστηκε στη Βουλή,  έχει ως εξής:

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Συμβουλίου του Κ.Ε.Ε., μπορεί να αποσπώνται στο Κ.Ε.Ε., για πενταετή θητεία, που μπορεί να ανανεώνεται, εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν διατελέσει Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας ή Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού ως Οργανωτικοί Συντονιστές των προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης. Οι Οργανωτικοί Συντονιστές ασκούν καθήκοντα συντονισμού των προγραμμάτων και μεριμνούν για τη διασύνδεσή τους με τη Δευτεροβάθμια και, ιδίως, την Δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, καθώς και με τις το- πικές και περιφερειακές αναπτυξιακές ανάγκες, την οικονομία και την αγορά εργασίας για την επιλογή των Οργανωτικών Συντονιστών, συνεκτιμάται η εμπειρία στην επαγγελματική εκπαίδευση ή στη διοίκηση και εποπτεία της. Στους Οργανωτικούς Συντονιστές καταβάλλεται επιμίσθιο, το ύψος του οποίου καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας και Οικονομικών.»

Σημείωση του esos: Από τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου απουσιάζει ένα “,”  στο σημείο “… έχουν διατελέσει Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας ή Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης”.Χρειάζεται διόρθωση στο πολυνομοσχέδιο που στάλθηκε για δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Σχόλια (14)

 
Φαύλος
26 Απρ 2019 12:43

Δεν υπάρχει ίχνος ντροπής;
Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς είναι αυτό;

 
Κωστας
25 Απρ 2019 23:47

Οι συντονιστές εξωτερικού έχουν τεράστια εμπειρία από όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα του κόσμου και προφανώς και από τα συστήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης. Όποιος δε γνωριζει, καλό είναι να μην λέει ότι να είναι.

 
@Ντίνα
25 Απρ 2019 22:50

Δεν αποσπώνται στα Πανεπιστήμια γιατί δεν υπάρχουν ΚΕΕ.Αποσπώνται στα ΚΕΕ όλοι σαν οργανωτικοί συντονιστές.Τώρα σε ποιά ΚΕΕ, πόσοι και με πόσο υπάρχων προσωπικό είναι άγνωστο.Όπως επίσης είναι άγνωστο πόσους οργανωτικούς συντονιστές χρειάζεται κάθε ΚΕΕ.Ο νόμος θέλει διευκρινήσεις επί διευκρινίσεων.Ας τους αποσπούσαν στα ΑΕΙ που επιθυμούσαν χωρίς επίδομα και δεν θα υπήρχε πρόβλημα.Θα ήταν και σωστό και δίκαιο.Έτσι και έτσι αποσπούν εκατοντάδες κάθε χρόνο.Και κανείς δεν θα έλεγε και τίποτα.Πάντως είναι η διάταξη εντελώς ασαφέστατη.Απορώ επιπλέον τί γνώσεις έχουν για το θέμα οι της πρωτοβάθμιας.

 
ζορρο
25 Απρ 2019 19:29

δωστε και σωστε ρε μνημονια μεχρι να σβησει ο ηλιος ..............το επιμισθιο που κυμαινεται δεν μας λετε τι θα παρουν

 
ΝΤΙΝΑ
25 Απρ 2019 18:35

Η συγκεκριμένη διάταξη υπερβαίνει και αυτήν ακόμα όπου οι περιφερειακοί (αλλά τουλάχιστον όχι οι διευθυντές εκπαίδευσης) μπορούσαν να ασκήσουν καθήκοντα σχολικού συμβούλου. Τώρα ουσιαστικά σε όσους ήτανε περιφερειακοί αλλά και διευθυντές εκπαίδευσης, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ, τους δίνει το επιμίσθιό τους, δηλαδή 900 ευρώ στους περιφερειακούς και νομίζω 550 στους διευθυντές διεύθυνσης εκπαίδευσης, πέντε χρόνια θέση στο Πανεπιστήμιο με δικαίωμα ανανέωσης απλά για να σχεδιάζουν και να οργανώνουν προσέξτε, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ που θέλουν χρόνια εμπειρίας. Δηλαδή, ένας δάσκαλος για παράδειγμα θα σχεδιάζει προγράμματα που αφορούν ηλεκτρολογικό η ναυτιλιακό ή βρεφονηπιακό κλάδο κλπ. Λοιπόν αυτή η τροπολογία είναι σκανδαλώδης αλλά ακόμα πιο σκάνδαλο είναι ότι υπερψηφίστηκε αλλά δεν υπήρξαν και αντιδράσεις. Καμία έννοια αξιοκρατίας. Το τέλος της ΕΕΚ, μετά και τις καρατομήσεις συγκεκριμένων προσώπων (βλ. πρ. υφυπουργός, κ.ά) πλησιάζει.
Ας πάρουν επιτέλους κάποιοι σαφή θέση. Φτάνει πιά. Ελεος!

 
Πανος
25 Απρ 2019 18:09

Ποιο ρουσφέτι δεν γινόταν!

 
Το επιμίσθιο και η ρύθμιση στο γόνατο.
25 Απρ 2019 17:03

Στην αρχή είπαν ότι θα αποσπασθούν στα τμήματα ΚΕΕ των ΑΕΙ.Μετά διαπίστωσαν ότι τα ΑΕΙ δεν έχουν ΚΕΕ και έτσι θα τους αποσπάσουν στα σκέτα ΚΕΕ χωρίς ΑΕΙ.Μετά πρόσθεσαν και τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και στο τέλος απροειδοποίητα και τους συντονιστές εξωτερικού.Μόνο που δεν υπολογίζουν πόσους ο ργανωτικούς συντονιστές χωράει κάθε ΚΕΕ που όλοι θα είναι συντονιστές και άρα αρχηγοί.Χώρια που οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και οι Συντονιστές εξωτερικού δεν έχουν καμιά σχέση με το αντικείμενο και δεν εμπίπτουν στις προϋποθέσεις που ορίζονται.Άρα με τί αιτιολογικό θα αποσπασθούν;Που θα χωρέσουν και τί θα κάνουν;Πόσους καπετάνιους μπορεί να έχει ένα καράβι;Κάτι δεν κολλάει και δεν πάει καλά.Και πάνω από όλα δεν αρέσει σε κανέναν.

 
Επιμίσθιο π.ΠΔΕ ,ΔΕ και η γιαγιά με τα τερλίκια.
25 Απρ 2019 15:58

Πρόστιμο από την εφορία 2.600€ στην γιαγιά με τα 5 τερλίκια γιατί δεν τηρούσε λογιστικά βιβλία και δεν είχε κάνει έναρξη ...επαγγέλματος.Η απάντηση της κας.Πολυξένης;Να τα πάρετε από τα έξοδα της κηδείας μου.Τώρα δεν έχω.Το επίδομα των πρώην ΠΔΕ και ΔΕ από το πρόστιμο της κας Πολυξένης θα πληρωθεί ή από της γιαγιάς στην Κατερίνη με τα πέντε κιλά χόρτα που πήγε να πουλήσει και δικάζεται 7 Ιουνίου;Πάντως απορώ.Στις δύο γιαγιάδες το πρόστιμο μπήκε ταχύτατα.Σε κάτι άλλους δεν μπαίνει ποτέ.

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
25 Απρ 2019 14:57

Δεν άκουσα την Κεραμεως, είπε τίποτα σχετικά; Διότι αν δεν είπε αυτή θα χάσει....

 
@ Γαβρόγλου
25 Απρ 2019 13:38

Ζήτω η αξιοκρατία .. "διορίζονται" για μια 5ετια και επιμίσθιο ??? Μπραβο κύριε Υπουργε Γαβρόγλου του ηθους και της αριστείας :-)

 
κος Ρουσφετάκης
25 Απρ 2019 12:00

Μπράβο που δίνεται και επιμίσθιο!!!
Για τον εκπαιδευτικό της τάξης ποιος θα ενδιαφερθεί;

 
ΣΤΕΛΙΟΣ
25 Απρ 2019 11:26

Η χειρότερη και πιο άσχετη διάταξη ever.ΚΑΚΙΣΤΗ.Με ποιο σκεπτικό πρώην περιφερειακοί και διευθυντές εκπαίδευσης και δει πρωτοβάθμιας αλλά και δευτεροβάθμιας,με ποιες γνώσεις και ποια εμπειρία,να οργανώνουν και να σχεδιάζουν και μάλιστα με επιμίσθιο προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.Και οι νέοι ΣΕΕ;διακόσμηση.Δεν ξέρουν τι ψηφίζουν.Αν δεν καταργηθεί άμεσα δεν υπαρχει καμία ελπίδα σωτηρίας για τη επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.Οποιος έχει την παραμικρή αμφιβολία ας επιχειρηματολογήσει τεκμηριωμένα.

 
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
25 Απρ 2019 03:22

Καλό Πάσχα σε όλους! Για πρώην Σχολικούς Συμβούλους και Συντονιστές Εξωτερικού καμία αναφορά; Γιατί; Τι δεν έχουν αυτοί που το έχουν οι Διευθυντές Π.Ε / Δ.Ε και οι Περιφερειακοί Διευθυντές; Ας μας απαντήσει κάποιος .

 
Προσέξτε τα "προσόντα" της παραπάνω διάταξης.
25 Απρ 2019 00:31

"...εμπειρία στην επαγγελματική εκπαίδευση ή στην Διοίκηση και εποπτεία της".Άρα οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εξαιρούνται και αφορά μόνον τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εμπίπτουν σε αυτό .Και φυσικά όλους τους Περιφερειακούς .Προστέθηκαν δε και οι Συντονιστές εξωτερικού που επίσης δεν αφορά.Άρα εξαιρούνται οι Πρωτοβάθμιοι ΔΕ και Συντονιστές εξωτερικού που τζάμπα χάρηκαν και σχολίασαν στο εσος.
Εκτός και αν η ΝΔ καταργήσει τον νόμο τον Οκτώβριο που θα είναι κυβέρνηση.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ