Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ΝΑΙ τη διάταξη για την απόσπαση των πρώην ΠΔΕ και Διευθυντών Εκπαίδευσης στα Πανεπιστήμια

Δημοσίευση: 25/04/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ΝΑΙ διάταξη για την πενταετή απόσπαση  και με επιμίσθιο των πρώην Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και Διευθυντών Εκπαίδευσης , που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία.

Τα υπόλοιπα κόμματα ψήφισαν:

Ν.Δ.: OXI
ΔΗ.ΣΥ: -
Χ.Α: OXI
Κ.Κ.Ε: ΠΡΝ
ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ: -

Ειδικότερα η διάταξη προβλέπει τα εξής:

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Συμβουλίου του Κ.Ε.Ε., μπορεί να αποσπώνται στο Κ.Ε.Ε., για πενταετή θητεία, που μπορεί να ανανεώνεται, εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν διατελέσει Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας ή Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού ως Οργανωτικοί Συντονιστές των προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης. Οι Οργανωτικοί Συντονιστές ασκούν καθήκοντα συντονισμού των προγραμμάτων και μεριμνούν για τη διασύνδεσή τους με τη Δευτεροβάθμια και, ιδίως, την Δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, καθώς και με τις τοπικές και περιφερειακές αναπτυξιακές ανάγκες, την οικονομία και την αγορά εργασίας για την επιλογή των Οργανωτικών Συντονιστών, συνεκτιμάται η εμπειρία στην επαγγελματική εκπαίδευση ή στη διοίκηση και εποπτεία της. Στους Οργανωτικούς Συντονιστές καταβάλλεται επιμίσθιο, το ύψος του οποίου καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας και Οικονομικών.

Σχόλια (9)

 
Πέτρου Μάρκος
02 Μάιος 2019 17:44

@γιωργος

Δυστυχώς για εσένα θα τον χασεις συντομα ... πολυ συντομα και ευτυχώς για ολους εμας...και την εκπαιδευτική κοινοτητα πρωτιστως

Δεν θελουμε τιτλούχους κύριε .... Υπουργο θέλουμε αν δεν καταλαβαίνετε την διαφορα λυπάμαι

 
Εύλογη απορία προς τον Υπουργό
02 Μάιος 2019 00:32

Αν για την 5ετή απόσπαση στα ΚΕΕ είναι σωστή η τωρινή επιχειρηματολογία σας γιατί δεν την σκεφτήκατε και το 2016 που στείλατε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης στις τάξεις;Τί σας άλλαξε γνώμη σε τρία χρόνια;Εξ άλλου απορώ τί σχέση μπορεί να έχουν οι ΔΠΕ με την επαγγελματική εκπαίδευση και τί εμπειρία για να πληρούν τις προϋποθέσεις για μια τέτοια μακροχρόνια απόσπαση.Αμφιβάλλω επίσης αν η ΝΔ που το καταψήφισε θα δεχτεί να το εφαρμόσει.Και μέχρι τον Οκτώβριο Υπουργέ θα είναι κυβέρνηση και εσείς αντιπολίτευση.

 
@γιωργος
01 Μάιος 2019 17:18

Προφανώς δεν έχεις διαβάσει το βιογραφικό του κ. Γαβρόγλου ή κι αν το διάβασες δεν το κατανόησες...
Πόσοι με τα δικά του προσόντα ή με περισσότερα διδάσκουν στην πρώτη δημοτική ή γυμνασίου?
Και βέβαια, πόσοι είναι αυτοί που έχουν τα ακαδημαϊκά προσόντα του Υπουργού?? Ρητορική ερώτηση...ελάχιστοι...
Εκ των καλύτερων Υπουργών, αδιαμφισβήτητα!!

 
γιωργος
30 Απρ 2019 06:47

Ο υπουργός εκπαιδευτικούς που έχουν περισσότερα προσόντα και από τον ίδιο τους έχει και διδάσκουν στην πρώτη δημοτικού ή γυμνασίου αντί να χρησιμοποιούνται στην επιμόρφωση των εκπ/κων και τους μετακλητούς κομματικούς περιφερειακούς τους δίνει δυνατότητα απόσπασης ρουσφετολογικά. Αυτό είναι το νέο ήθος της αριστεράς; Τέτοιοι τύποι την καταδικάζουν για 50 χρόνια να μην ξανασηκώσει κεφάλι.

 
SL^2
27 Απρ 2019 16:26

Η διάταξη αυτή χωλαίνει επειδή αποκλείει και όσους δεν έχουν διατελέσει ΠΔΕ και ΔΔΕ και έχουν τα προσόντα κλπ. Δεν είναι ίδια όμως με την προηγούμενη, όπως έσπευσαν κάποιοι να πουν, που αυτοδίκαια έκανε τους προηγούμενους ΠΔΕ κλπ σχολικούς συμβούλους σε προσωποπαγείς θέσεις έξω από διαδικασία επιλογής. Εδώ αυτή τη δυνατότητα την έχουν όλοι όσοι έχουν διατελέσει με οποιαδήποτε κυβέρνηση ΔΔΕ και ΠΔΕ. Καλό είναι να μαθαίνουμε να συγκρίνουμε και να κρίνουμε σωστά και όχι βιαστικά! Προφανώς θέλει να εκμεταλλευτεί την εμπειρία κάποιων που έχουν ασχοληθεί με τη διοίκηση και έχουν τρέξει ζητήματα σχετικά και κυρίως της τεχνικής επαγγελματικής εκπ/σης. Όμως αυτή την εμπειρία μπορεί να την έχει και ένας Δντής π.χ. ενός ΕΠΑ.Λ με πείρα και διοικητικά προσόντα, σχετικούς με το αντικείμενο μεταπτυχιακούς τίτλους κλπ.

 
Εκπαιδευτικός τάξης
27 Απρ 2019 15:21

Μπράβο στον υπουργό!!!
Αυτό το τελευταίο ελλιπε απο τα όσα άλλα 'καλα'& 'δίκαια' έκανε στην θητεία του. Δηλαδή χάθηκε και η τσίπα πλέον!!!!
Ο Οκτώβρης έρχεται!!! Απαλλαγή μια κι εξω !!!

 
Δομήνικος
26 Απρ 2019 19:38

Η Νέα Δημοκρατία ΟΧΙ και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ΠΑΡΟΝ!
Ποια είναι η συνιστώσα;

 
ΤΙΜΩΡΙΑ
26 Απρ 2019 18:46

Πριν κυβερνήσετε, ωρυόσασταν για παρόμοιες διατάξεις που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Τώρα κ. Γαβρόγλου, χωρίς ντροπή, επαναφέρετε τη ρουσφετολογία . Δυστυχώς καταντήσατε χειρότεροι. Και πλέον κ. Γαβρόγλου θ' αποτελείτε έναν από τους συνυπεύθυνους υπουργούς για τη μεγάλη επερχόμενη ήττα της "αριστερίζουσας" παράταξής σας. Η ώρα της κρίσης και της αξιολόγησής σας πλησιάζει!!!

 
@GABROGLOY
26 Απρ 2019 17:00

Η λέξη ΝΤΡΟΠΗ υπάρχει κάπου ή την ψάχνουμε ακόμα ????

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ