Τετραήμερες διακοπές για τους μαθητές λόγω ευρωεκλογών και εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Πότε λήγουν τα μαθήματα σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

30/04/2019

Ενημερώθηκε: 30/04/2019, 22:04

Άκουσε το άρθρο

Δύο τετραήμερες διακοπές θα ακολουθήσουν για τους μαθητές, μετά το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  θα είναι κλειστά, λόγω  των ευρωεκλογών και των  εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που αναμένεται να εκδοθεί, τα σχολεία  λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών   που έχουν προγραμματιστεί στις 26 Μαΐου θα είναι κλειστά από 24 έως 27 Μαίου.

Επίσης, σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα επαναληφθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των αιρετών περιφερειακών αρχών στις 2 Ιουνίου, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία από  31 Μαΐου έως και 3 Ιουνίου.

Πότε Λήγουν τα μαθήματα στα Γυμνάσια και Λύκεια

Τα μαθήματα λήγουν:

α. Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

β. Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

Το Πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Οι Πανελλαδικές αρχίζουν για τους υποψηφίους των ΓΕΛ στις 7 Ιουνίου και των ΕΠΑΛ 6 Ιουνίου ( σ.σ. πέρσι είχαν ξεκινήσει στις 8 για τα ΓΕΛ και 7 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ)

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το πρόγραμμα

Πότε λήγουν τα μαθήματα στα Δημοτικά

Σύμφωνα  με το Προεδρικό Διάταγμα για την “Οργάνωση και λειτουργία Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολειών”:

Η διδασκαλία των μαθημάτων   κανονικά λήγει στις 15 Ιουνίου , αλλά  επειδή είναι Σάββατο  τα μαθήματα θα λήξουν  την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα , δηλαδή στις 14 Ιουνίου.

Την ημέρα λήξης των μαθημάτων χορηγούνται στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Τίτλοι Προόδου και αντίγραφα Τίτλου Σπουδών  .

Την ίδια ημερομηνία αποστέλλονται από τα νηπιαγωγεία τα Πιστοποιητικά Φοίτησης των μαθητών για την εγγραφή τους στα Δημοτικά και από τα Δημοτικά οι Τίτλοι Σπουδών των μαθητών της ΣΤ ́ τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.

 
 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (3)

ΝΙΚΟΣ
|

Αγαπητέ ΚΩΣΤΑ,πρώτον: οι ενδοσχολικές εξετάσεις ξεκινούν τις 23 Μάη,άρα η Γ Λυκείου θα γράψει 4 μαθήματα σε 4 το πολύ μέρες .Οπότε το αργότερο 30/5 τελειώνει και θα έχει μια βδομάδα κενό πρίν τις Πανελλαδικές.Ωστόσο δε κατάλαβα αν σε ενοχλεί πιο πολύ η πιθανότητα να δώσουν 4 μαθήματα σε τρείς μέρες ή το να μην έχουν μεγάλο κενό μέχρι τις πανελλαδικές.Μάλλον μας αρέσει να γκρινιάζουμε γενικώς.Δεύτερον:Η Β λυκείου δίνει 6 και όχι 8 μαθήματα οπότε και αυτοί έχουν σχετική άνεση.Τρίτον:Η μόνη τάξη που δίνει 8 μαθήματα είναι η Α λυκείου,την οποία δεν αναφέρεις (!!!),αλλά και αυτή θα δώσει ώς τις 11/6 το πολύ, χωρίς να χρειάζεται να δώσει διπλό μάθημα!!Συμπέρασμα:Αν μετέχουμε σε δημόσιο διάλογο είναι πρέπον να είμαστε σωστά ενημερωμένοι.Επίσης μη πάρεις λαχείο!!!!

ΚΩΣΤΑΣ
|

Χάος δηλαδή με τις ενδοσχολικές.

Σε τρεις μέρες (28,29,30 Μαΐου) θα γράψει η Γ' Λυκείου τέσσερα μαθήματα ή θα γράψει και την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή δυο μέρες πριν τις Πανελλαδικές Θα διαβάζουν (λέμε τώρα) και για τις ενδοσχολικές;

Η Β Λυκείου έχει οκτώ μαθήματα, δηλαδή θα γράφει μέχρι και τα μέσα Ιουνίου (28,29,30, 4,5,6,11,13) μια και παρεμβάλλονται κάποιες ημέρες οι Πανελλαδικές; Ή θα γράψουν και αυτοί διπλά μαθήματα;

Οπότε, θα έχουν όλα τα σχολεία τις αίθουσες για φουλ διπλό κύκλο;

Ελένη
|

''Η διδασκαλία των μαθημάτων κανονικά λήγει στις 15 Ιουνίου , αλλά επειδή είναι Σάββατο τα μαθήματα θα λήξουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα , δηλαδή στις 14 Ιουνίου.'' δηλαδή στις 13, αφού στις 14 θα δίνονται απλώς οι τίτλοι προόδου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ