Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Δεν αποτελεί προϋπόθεση ο ΓΜΟ βαθμολογίας τουλάχιστον 10 για την προαγωγή των μαθητών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης

Δημοσίευση: 01/05/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεν αποτελεί πλέον προϋπόθεση  για την προαγωγή των μαθητών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης  ο Γενικός  Μέσος Ορος  βαθμολογίας τουλάχιστον 10, καθώς με διάταξη του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία, που ψηφίστηκε τη Μ. Εβδομάδα η προϋπόθεση αυτή έγινε προαιρετική.

Συγκεκριμένα στο τέλος της παρ. 7 του άρθρου 12 του π.δ. 126/2016 (Α ́ 211), όπως αυτή προστέθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 44/2017 (Α ́ 69) οι λέξεις «και γενικό μέσο όρο» αντικαθίστανται με τις λέξεις «ή γενικό μέσο όρο» και γίνεται η διάταξη ως εξής:

«7. Οι μαθητές της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης προάγονται από τάξη σε τάξη και απολύονται από το Γυμνάσιο, εφόσον σε καθένα από τα μαθήματα των Αρχαίων και των Νέων Ελληνικών έχουν βαθμό τουλάχιστον 8, σε κάθε άλλο μάθημα βαθμό τουλάχιστον 10 ή  γενικό μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον 10.»

Τι ίσχυε
«7. Οι μαθητές της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης προάγονται από τάξη σε τάξη και απολύονται από το Γυμνάσιο, εφόσον σε καθένα από τα μαθήματα των Αρχαίων και των Νέων Ελληνικών έχουν βαθμό τουλάχιστον 8, σε κάθε άλλο μάθημα βαθμό τουλάχιστον 10 και γενικό μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον 10.»

Σχόλια (3)

 
Αρθούρος
04 Μάιος 2019 15:17

Απαράδεκτο!Οι Έλληνες μουσουλμάνοι δεν έγιναν χτες Έλληνες πολίτες,ούτε χρειάστηκαν ποτέ νόμους γιά να επιβεβαιώσουν τη φιλοπατρία τους. Πολέμησαν μαζί με τους παππούδες μας τους Γερμανούς όταν αυτοί εισέβαλαν στη χώρα μας πριν από 78 χρόνια στη Μακεδονία και τη Θράκη. Υπάρχουν μνημεία όπου μνημονεύονται οι νεκροί τους σε όλες τις πόλεις της οριογραμμής.Δεν νοούνται εκπτώσεις στην εκμάθηση της νέας ελληνικής γλώσσας γιά τους γηγενείς κατοίκους,τη στιγμή που έρχονται στη χώρα μας Ασιάτες κι Ευρωπαίοι κι απαγγέλλουν στίχους αρχαίων ελλήνων ποιητών. Εξάλλου είναι ιστορικά πιά αποδειγμένο ότι πριν έρθουν οι εισβολείς Οθωμανοί στα βαλκάνια,μιλούσαν ελληνικά και μόνο τη θρησκεία τους άλλαξαν οι ντόπιοι Θράκες,Πομάκοι ή Αθίγγανοι.
Αυτό το νόμο πρέπει οι ίδιοι οι Μουσουλμάνοι που στην πλειονοψηφία τους δεν είναι φονταμενταλιστές και άρα δεν έχουν σχέση με όσα γίνονται στην Τουρκία από τον καιρό του Κεμάλ,να τον απορρίψουν στην πράξη και να μην τον δεχτούν.
Κρίμα κε Γαβρόγλου. Πάλι μίλησε ο ιδεοληπτικός εαυτός σας.Ενώ στο πολυνομοσχέδιο δείξατε θάρρος και καρτερία,εδώ υποκύψατε σε μυθικές ερμηνείες δικαιωματιστών. Θα χάσετε το δίκιο σας και θα γκρεμίσετε την εικόνα που χτίσατε με τις συγχωνεύσεις με πολλή προσπάθεια.

 
άρες μάρες...
04 Μάιος 2019 15:10

εντελώς περιττό (για να μην πω σκανδαλώδες) τώρα που έχουν ξυπνήσει οι μουσουλμάνοι έλληνες πολίτες και στέλνουν τα παιδιά τους στα πλειονοτικά σχολεία χαλώντας τη σούπα σε πολλούς. μπράβο τους. αλλά το ελληνικό κράτος δεν βοηθά στην κατεύθυνση που πρέπει και θέλουν πολλοί.
ενίσχυση των δημοτικών σχολείων πλειονοτικής εκπαίδευσης στα χωριά (και να διαλέγουν ελεύθερα οι άνθρωποι , να μην κάνουν χιλιόμετρα στην Ξάνθη και την Κομοτηνή στα πλειονοτικά). Για δε τους αλλοδαπούς που αναφέρθηκε παραπάνω: να κοπούν οι αηδίες με μειωμένο μέσο όρο και να υπάρξει σοβαρή και αυστηρή (το θέλουν να είναι αποτελεσματική και οι ίδιοι οι άνθρωποι) ελληνομάθεια συστηματικά πριν μπουν στα βαθιά.

 
Πλατάρος Γιάννης
04 Μάιος 2019 14:27

Οι μαθητές της Μουσουλμανικής μειονότητας και οι γονείς τους, είναι ΗΜΕΔΑΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΙΜΩΣ ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΕΣ.
Φοιτούν σε Ελληνικά Σχολεία κατά βάσιν και στις συναλλαγές τους με τις Αρχές χρησιμοποιούν την Ελληνική γραπτώς και προφορικώς.
Από την άλλη, όταν έλθει ως μαθητής ένας πρόσφυγας που δεν έχει καν ακούσει ποτέ του Ελληνικά, έχει ένα μεταβατικό στάδιο με 7-αρια και 8-άρια δύο ετών.
Θεωρώ λοιπόν περιττό να σχολιάσω το «ευεργέτημα»
Κατά τα άλλα θέλουμε το Β2 στα Αγγλικά, να πιστοποιείται στο Γυμνάσιο.
Βγαίνουν και πολλά άλλα παράπλευρα συμπεράσματα...
όλα εδώ πληρώνονται, όλα εδώ μπροστά μας θα τα βρούμε...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ