Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα της Α, Β και Γ Λυκείου που θα ισχύσουν για το τρέχον σχολικό έτος

Τί ισχύει για τα ΕΠΑΛ
Δημοσίευση: 03/05/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα  της Α, Β και Γ Λυκείου, που  θα ισχύσουν   για το τρέχον σχολικό έτος, ενώ διευκρινίζεται με ανακοινωθέν  ότι, για λόγους απλοποίησης των διαδικασιών, θέματα αξιολόγησης Λυκείου ρυθμίζονται πλέον με Υπουργική Απόφαση, βάσει του υπό έκδοση νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή την 23η Απριλίου 2019., και ισχύουν όσα είχαν περιληφθεί στην υπ’ αριθμόν 169626/Δ2/11-10-2018 εγκύκλιο.

Ειδικότερα  για το θέμα των προαγωγικών/απολυτηρίων εξετάσεων Γενικών Λυκείων, Ημερησίων και Εσπερινών, τα μαθήματα που ανήκουν στην Ομάδα Α (γραπτώς εξεταζόμενα) είναι τα εξής:

Α΄ Λυκείου:

1. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

2. Νέα Ελληνική Γλώσσα και Νέα Ελληνική Λογοτεχνία (σε τρίωρη συνεξέταση)

3. Άλγεβρα

4. Γεωμετρία

5. Ιστορία

6. Φυσική

7. Χημεία

8. Πολιτική Παιδεία.

Β΄ Ημερησίου και Γ΄ Εσπερινού Λυκείου:

1. Νέα Ελληνική Γλώσσα και Νέα Ελληνική Λογοτεχνία (σε τρίωρη συνεξέταση)

2. Ιστορία

3. Βιολογία

4. Άλγεβρα για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών ή Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία (μόνο για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και
 Μαθήματα Ομάδων Προσανατολισμού.

Γ΄ ημερησίου και Δ΄ Εσπερινού Λυκείου :

1. Νεοελληνική Γλώσσα και Νεοελληνική Λογοτεχνία (σε τρίωρη συνεξέταση)

2. Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής

3. Ιστορία

4. Βιολογία.

ΕΠΑΛ

Αντίστοιχα ρυθμίζονται για τα ΕΠΑΛ τα διαλαμβανόμενα στην  εγκύκλιο του περασμένου Οκτωβρίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ.

Σχόλια (14)

 
Γυμνάσιο
23 Νοε 2019 19:56

Η κριτική ικανότητα και η αφαιρετική σκέψη δεν χτίζονται σε μια χρονιά. Είναι δυνατόν να παραδεχόμαστε ότι επι 3 χρόνια στο Γυμνάσιο τα παιδιά δε μαθαίνουν ούτε τα βασικά της διδακτέας ύλης;

Αρχαία, Μαθηματικά, Ιστορία, Χημεία, Λογοτεχνία, Φυσική και άλλα μαθήματα είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση των σπουδών και ως βάση προετοιμασίας για κάθε πολίτη στον 21ο αιώνα - η επαγγελματική πορεία στην ουσία ξεκινάει μετά την τριτοβάθμια εκπαίδευση, είτε ακαδημαϊκή είτε τεχνική.

Στο 2030 οι ενήλικες σημερινοί μαθητές Δημοτικού δεν θα ξέρουν τι είναι το DNA ή το RNA; Δε θα έχουν γνώσεις ευρωπαϊκής ιστορίας; Δε θα γνωρίζουν τίποτα για επιστήμη και τέχνη;

Προς τι η βιασύνη να βγουν έτοιμοι "εργαζόμενοι" 18 ετών όταν τόσοι άνθρωποι 25 έως 45 ετών είναι άνεργοι;

 
μαθητρια α λυκειου
23 Νοε 2019 14:13

τωρα σοβαρα αρχαια στισ εξετασεις? δεν εχουμε μαθει τιποτα στο γυμνασιο και τωρα ερχομαστε στο λυκειο και τα γραφουμε στις εξετασεις. ΜΠΡΑΒΟ!

 
ΕΛΕΝΗ
07 Μάιος 2019 07:50

Ούτε πως εξετάζονται τα μαθήματα ξέρουμε.Το Π.Δ. 46/2016 καταργήθηκε ολόκληρο!

 
Γιώργος
06 Μάιος 2019 16:46

Το Λύκειο έχει καταντήσει αποθήκη μαθητών και οι καθηγητές απασχολητές. Όλα γίνονται διαδικαστικά, να περνούν τα τρία χρόνια και να παίρνει ο μαθητής το "χαρτί". Ποιός από τους "αρμόδιους" κάθησε να προβληματιστεί τι χρειάζεται να ξέρουν τα παιδιά για να βγαίνουν στην κοινωνία με εφόδια; Κανείς! Μια ζωή στο ράβε - ξήλωνε και η Παιδεία παραμένει γυμνή....

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π
06 Μάιος 2019 10:02

ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ...ΠΟΤΕ???

 
ΓΟΝΕΑΣ
06 Μάιος 2019 09:35

Δηλαδή το βασικό μάθημα από τα φυσικο-χημικο-βιολογικά είναι η Βιολογία; Στη Β Λυκείου βλέπω ότι όλοι θα δώσουν Βιολογία!!! Πως τα κατάφεραν έτσι; Πολύ CSI βλέπουν στο υπουργείο....

 
ΠΕ86
05 Μάιος 2019 17:35

@Παλαλος

Τι σου προσφέρει το απολυτήριο ΓΕΛ από μόνο του? Το απόλυτο τίποτα!!! Έστω πως είμαι αριστούχος (ΓΜΟ: 18,5+) ΓΕΛ χωρίς αγγλικά ή κάποια ξένη γλώσσα ή γνώση χειρισμού Η/Υ. Ποια θέση εργασίας αξιοποιεί τις γνώσεις μου (Αρχαία, Μαθηματικά κτλ)? Καμία! Μόνο με το απολυτήριο λυκείου είσαι ανειδίκευτος.

Άρα το απολύτηριο ΓΕΛ από μόνο δεν είναι τίποτα... Ποιος ο λόγος να το κάνεις κάτι παντελώς άχρηστο πιο δύσκολο να αποκτηθεί?

 
Παλαλος
05 Μάιος 2019 15:53

Πρέπει να γίνει ποιο αυστηρό το Λύκειο για να δούμε άσπρη μέρα.Ο κάθε πικραμένος μπορεί να πάρει απολυτήριο Λυκείου χωρίς να ανοίξει βιβλίο.Ας πηγαίνουν οι μισοί μετά το γυμνάσιο για τεχνίτες και θα βγάζουν περισσότερα χρήματα όπως βλέπουμε.

 
Ντριμ-Ντριμ τραλαλό
05 Μάιος 2019 11:37

Γίνεται εκπαιδευτική πολιτική με ανακοινώσεις.Υπουργική απόφαση με ΦΕΚ δεν υπάρχει στα σχολεία!Ούτε ο Νόμος έχει ακόμα ΦΕΚ. Παραμονές εξεταστικής!

 
ΠΕ86
04 Μάιος 2019 11:27

@ασεπίτης

Μπορείς να πεις ότι διαφωνείς με την όλη ιδέα, ΟΚ. Μπορείς να πεις ότι άργησαν να βγάλουν την εγκύκλιο (αν και δεν αιφνιδιαστήκαμε), ΟΚ! Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις πως, στο συγκεκρίμενο θέμα τουλάχιστον, άλλα είπαν και άλλα κάνουν τώρα...

Εξ αρχής μιλούσαν για 8-6-4 εξεταζόμενα μαθήματα στις τάξεις Α-Β- Γ αντίστοιχα. Το δελτίο τύπου στις 11-10-2018 για τη μείωση του αριθμού των γραπτά εξεταζόμενων μαθημάτων τα ανέφερε. Ψάξτο και θα το δεις και συ!

 
ennikos
04 Μάιος 2019 11:15

Ας διορθώσει κάποιος το κείμενο (η εγκύκλιος το αναφέρει σωστά): η Β ημερησίου έχει τα ίδια μαθήματα με την Β εσπερινού. Η Γ Εσπερινού δεν έχει Ιστορία.

 
Νομικός
03 Μάιος 2019 22:44

Πάλι με ανακοίνωση.Ο νόμος που ψηφίσατε λέιε Υ.Α. που είναι αυτή; Παίζετε με τον εκπαιδευτικό κόσμο!

 
Στράτος
03 Μάιος 2019 21:08

Πρακτικά αναμένεται η Υ.Α. που προφανώς θα υπογραφεί μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του νέου Νόμου που προβλέπει τη ρύθμιση των θεμάτων αυτών (πλέον με Υ.Α. και όχι με Π.Δ.).

@ασεπίτης
Κάποιο λάθος κάνεις. 8 ήταν τα μαθήματα στην Α΄ τάξη ήδη από την εγκύκλιο του Οκτωβρίου 2018. Δεν άλλαξε κάτι. 6 είναι τα μαθήματα στη Β΄ τάξη (4 Γενικής και 2 προσανατολισμού).

 
ασεπίτης
03 Μάιος 2019 18:30

Ρε τι είναι ετούτοι;;;
αυτοί δεν έλεγαν 6 μαθήματα στην Α Λυκείου;
και τώρα ανακοινώνουν 8 μαθήματα!!!!
ευτυχώς που δεν είναι η ΝΔ κυβέρνηση θα είχε καταστραφεί στο ΣΥΜΠΑΝ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.