Placeholder

ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Τρίτη αναβολή εκδίκασης στο ΣτΕ της προσφυγής των Σχολικών Συμβούλων κατά του νόμου “Γαβρόγλου”

Αναβάλλεται για τις 17 Οκτωβρίου
Δημοσίευση: 06/05/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αναβάλλεται για τις 17 Οκτωβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, η   η προγραμματισμένη για τις 9 Μαΐου , συζήτηση  της προσφυγής της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) , στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του νόμου “Γαβρόγλου” για τις Δομές Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για την τρίτη αναβολή συζήτησης επί της συγκεριμένης προσφυγής.

Την δεύτερη αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, του περασμένου Γενάρη,  ζήτησαν οι δικηγόροι της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων.
 
Ο  υπουργός Κ. Γαβρόγλου ήδη, με ανακοινωθέν, έχει κατηγορήσει την ΠΕΣΣ ότι με αυτή τη δικαστική  κίνηση  επιδιώκει να μπλοκάρει το νέο θεσμό των  Συντονιστών Εκπαίδευσης και απηύθυνε έκκληση αντί η Π.Ε.Σ.Σ να αναλώνεται σε τέτοιου είδους κινήσεις, να συμβάλλει δημιουργικά στην επιτυχία του νέου θεσμού.  

“Λειτουργούμε χωρίς  «υποδείξεις» , πάντα με υπευθυνότητα και αναλαμβάνουμε την ευθύνη να τοποθετούμαστε  στα εκπαιδευτικά ζητήματα με μόνο γνώμονα το συμφέρον της εκπαίδευσης”, απάντησε η ΠΕΣΣ στον υπουργό Παιδείας.

Σχόλια (13)

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
07 Μάιος 2019 22:00

@Χρήστος.854.000 ταυτότητες ,και άρα δικαίωμα ψήφου ,δόθηκαν σε αλλοδαπούς.Αυτό θα κρίνει την διαφορά μεταξύ ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.Επομένως μην είσαι τόσο σίγουρος ότι θα βγει η ΝΔ και θα αποκατασταθούν οι σχολικοί σύμβουλοι όπως γράφεις.Στις δημοσκοπήσεις δεν ρωτάν τον Χασάν ή τον Μεχμέτ τι θα ψηφίσει αλλά μόνο τους Έλληνες.Μην βιάζεσαι και χαίρεσαι για το εκλογικό αποτέλεσμα.Είναι νεφελώδες.

 
Χρήστος
07 Μάιος 2019 18:53

Συμφωνώ με τον Στέλιο. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι που αποκλείστηκαν ή καρατομήθηκαν στη συνέντευξη δεν κοιμούνται. Έχασαν τον ύπνο τους από τις 25 Σεπ του 2018, ημέρα εκδίωξης τους. Μετράνε μέρες αντίστροφα ως τις εκλογές. Οι τομείς Παιδείας ΝΔ και ΚΙΝΑΛ εργάζονται αγόγγυστα. Όποιος νομίζει ότι κατάπιαμε το βρώμικο καλοκαίρι του 2018 θα εκπλαγεί με αυτό που έρχεται. Την οργή του λαού δεν θα τη γλιτώσουν.

 
Δρ.Στέλιος Καραγιάννης,ΣΕΕ ΠΕ 83
07 Μάιος 2019 17:04

Ο κόσμος βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα.Αν στις εκλογές του Οκτώβρη πάρει ξανά μια στραβή ο θρόνος του Τσάρου βγαίνει ο Τσίπρας και οι συντονιστές συνεχίζουν...!Αν αντιθέτως πάρει μια στραβή ο θρόνος του Λένιν και βγεί ο Κυριάκος το μέλλον των συντονιστών είναι αβέβαιο..Ο 4547, το έχω ξαναγράψει, θα είναι ο πιο θνησιγενής νόμος της εκπαίδευσής μας...Η ΝΔ έχει υποσχεθεί να τονν αποσύρει...Είδωμεν.Και λίγος Σεφέρης.Ποίημα :Τίτλος .Θεατρίνοι Μ.Χ.Στίχος πρώτος."Φτιάχνουμε σκηνικά και τα χαλούμε".Υπάρχουν άνθρωποι που ο τρόπος σκέψης τους με αφήνει άναυδο.Πισστεύουν ότι τα εκπαιδευτικά μας πράγματα θα μείνουν ακίνητα..ακίνητα..το πιστεύουν.Σε κανένα ποίημα του Μπέρτολντ Μπρέχτ ταα πράγματα δεν είναι ακίνητα.Θυμηθείτε το ποίημά του όπου κάποιος βλέπει έναν τροχό να γυρίζει...

 
Υπάρχει η ΠΕΣΣ να απαντήσει για την αναβολή.
07 Μάιος 2019 12:57

Αφού οι περισσότεροι σχολικοί σύμβουλοι έγιναν συντονιστές δεν τους συμφέρει να εκδικασθεί η υπόθεση γιατί πιθανόν να στραφεί εναντίον τους.Η προσφυγή έγινε πριν καταργηθεί το όριο των δυο θητειών.Όταν τελευταία στγμή το υπουργεία υπαναχώρησε και δεν ίσχυσε έπαψε και το ενδιαφέρον τους για την προσφυγή γιατί μόνο αυτό τους ενδιέφερε.Ποιούς συνέφερε και μόνο η αναβολή;Μα μόνο τους πρώην συμβούλους που έγιναν συντονιστές και κανέναν άλλον.Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι φεύγει και δεν τους ενδιαφέρει η υπόθεση η οποία και αν εκδικάζονταν η απόφαση θα έβγαινε στο οχτάμηνο που θα ήταν κυβέρνηση η ΝΔ.Άρα σκασίλα τους.Ποιοί ζήτησαν την προηγούμενη αναβολή;Οι δικηγόροι των προσφυγόντων.Άρα οι μόνοι που καίγονταν να μην εκδικασθεί η υπόθεση είναι οι πρώην σύμβουλοι και νυν συντονιστές.Όταν δε και αν τελικά εκδικασθεί μέχρι να καθαρογραφεί θα έχει τελειώσει η θητεία τους

 
Χρήστος
07 Μάιος 2019 11:19

Πλανώνται πλάνην οικτρά, όσοι νομίζουν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα αφήσει τους ΣΕΕ να ολοκληρώσουν θητεία. Σάς πληροφορώ με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο θεσμός του ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ επανέρχεται άμεσα (εντός διμήνου), με αναπληρωτές, λόγω αντισυνταγματικής σύνθεσης των συμβουλίων επιλογής ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ, αιτιάσεις που περιλαβάνονται άλλωστε στην προσφυγή της ΠΕΣΣ.
Γι αυτό και οι αναβολές. Την οργή, ωστόσο, του λαού δεν τη γλυτώνουν.
Καλή σας ημέρα!

 
@Alekos Salonikios2
07 Μάιος 2019 10:04

Σιγή ιχθύος και όχι ισχύος. Αν μη τι άλλο εμείς οι εκπαιδευτικοί όταν γράφουμε πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί....

 
@Alekos Salonikios
07 Μάιος 2019 09:59

Αν θεωρείται μέγιστο προσον η θητεία στην τάξη, λες και ημασταν υποψήφιοι για διορισμό και η επιστημονική καθοδήγηση είναι καθαρά εμπειρικό θέμα, τότε μιλάμε για προσοντουχους. Πάντως η θητεία στην τάξη ήταν αυτή που μέτρησε κυρίως με σκοπό να αποκλειστούν όσοι ήταν πολλα Χρόνια ΣΣ, χωρίς να αξιολογηθεί η αποτελεσματικοτητα τους. Λουστείτε τώρα τη δομή των συντονιστών που έχει αφήσει τα σχολεία στην τύχη τους. Διευκρινίζω ότι κανένας από τους τέως ΣΣ δεν ζήτησε παραταση της θητείας του. Αυτό ήταν ένα τέχνασμα του Υπουργείου για να αποδομήσει τον θεσμό των ΣΣ και να τονπριμοδότηση αφήσει να παραωριμασει και να πέσει σαν ώριμο φρούτο....

 
π. Σχολικός Σύμβουλος
07 Μάιος 2019 09:06

@alekos salonikios: Πολύ εύκολα βγάζεις συμπεράσματα αγαπητέ μου!!!! Οι τέως Σ.Σ που αποκλείσθηκαν από την συμμετοχή στις πρόσφατες κρίσεις περιμένουν εναγωνίως την εκδίκαση της υπόθεσης. Κάπου αλλού πρέπει να ψάξεις να βρεις τα αίτια αναβολής!!!!
Ούτε οι περισσότεροι πρωην Σχολικοί Σύμβουλοι έγιναν συντονιστές αφού τεχνηέντως αποκλεισθηκαν με το πρόσχημα της ξένης γλώσσας η της συνέντευξης.

 
ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΙΑΝ
07 Μάιος 2019 09:06

@Alekos Salonikios

Υπάρχουν πρώην ΣΣ με περγαμηνές των 26 και άνω μορίων και αποκλείστηκαν (ποια δημοκρατία αποκλείει) από τη συμμετοχή στις νέες κρίσεις. Που είναι η ισότητα ευκαιριών που ευαγγελίζεται η "αριστερά " στα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που δεν τους είχε δοθεί η ευκαιρία να αποκτήσουν το shit-paper of foreign language;

 
Alekos Salonikios
06 Μάιος 2019 23:40

Oι περισσότεροι απ΄ τους τέως Σχολικούς Συμβούλους που είχαν τα προσόντα συνέχισαν ως Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, άρα προς τι ο θόρυβος;...
Για το (ηθικό, αλλά και νομικό) των τριών (3) ανανεώσεων (!!!) - λές και δεν υπήρχαν άλλοι Έλληνες θνητοί εκπαιδευτικοί να γίνουν Σχ. Σύμβουλοι) - της θητείας των (τέως) Σχολικών Συμβούλων, ούτε κουβέντα... Σιγή ισχύος - εντελώς....

 
ΑΦΕΛΗΣ
06 Μάιος 2019 23:24

@Στράτος
Μπορούμε να εικάσουμε ποιος/α ζητά αυτήν την καθυστέρηση.
Ή έχεις κανείς την ψευδαίσθηση ότι είναι τυχαία.

 
ΓΣ
06 Μάιος 2019 23:07

Αλλη μια απόδειξη του ότι η Ελλάδα είναι failed state. Απονομή δικαιοσύνης στο αργό ψήσιμο, με 3 αναβολές, άλλες υποθέσεις ακόμη και μεταξύ ιδιωτών να καθυστερούν για 5 ή 10 χρόνια.

 
Στράτος
06 Μάιος 2019 20:59

Μία ακόμη επιβεβαίωση της μεγάλης χρονικής καθυστέρησης με την οποία κινείται το ΣτΕ. Αυτές οι μεγάλες καθυστερήσεις καθιστούν πολλές φορές άνευ ουσίας τις τελικές αποφάσεις. Για παράδειγμα μέχρι να συζητηθεί και μετά από ένα και πλέον χρόνο να δημοσιευθεί η απόφαση του ΣτΕ για την προσφυγή των Σχολικών Συμβούλων, μπορεί ήδη να λήξει η θητεία των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου.

Αυτή η μεγάλη χρονική καθυστέρηση στις αποφάσεις του ΣτΕ οδηγεί σε δύο βασικά ερωτήματα:
1. Πόσο κι αν αξίζει να γίνεται μία προσφυγή;
2. Πόσο αργά ή γρήγορα λειτουργεί τελικά η δημοκρατία μας; Αφού τυχόν κυβερνητικές αυθαιρεσίες με αντισυνταγματικούς νόμους μπορούν να έχουν μακρά περίοδο εφαρμογής και όταν τελικά κριθούν αντισυνταγματικοί οι νόμοι αυτοί, οι δικαστικές αποφάσεις να παρακάμπτονται μέσω νέας νομοθέτησης.

Πιο απλά, κάθε Υπουργός μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και μέχρι να κριθούν ως αντισυνταγματικές οι ενέργειές του ο ίδιος δεν θα είναι Υπουργός!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ