Οκτώ οδηγίες στους επιτηρητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων

09/05/2019

Άκουσε το άρθρο

Οκτώ οδηγίες προς τους επιτηρητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Ιουνίου, δίνει το υπουργείο Παιδείας.

Πρόκειται για τις εξής οδηγίες:

1.Οι επιτηρητές απαγορεύεται να παρέχουν οποιαδήποτε διευκρίνιση, πληροφορία ή επεξήγηση στους εξεταζόμενους εκτός των οδηγιών, διευκρινίσεων ή πληροφοριών που διαβιβάζονται σε αυτούς από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων δια των Λυκειακών Επιτροπών, τις οποίες διανέμουν ή ανακοινώνουν στους εξεταζόμενους, χωρίς να προβαίνουν σε δικές τους διευκρινίσεις.

2. Οι επιτηρητές απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο.

3.Οφείλουν να συμπεριφέρονται κατά τρόπο που να μη δημιουργεί πρόβλημα στους εξεταζόμενους αλλά και να ελέγχουν κατά τον αυστηρότερο τρόπο την πιθανότητα αντιγραφής ή συνεργασίας.

4.Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή των επιτηρητών ώστε κατά την είσοδο των εξεταζομένων να τους ενημερώνουν ότι δεν πρέπει να παίρνουν μαζί τους σημειώσεις ή κινητά τηλέφωνα ή άλλα αντικείμενα που δεν επιτρέπονται και τα οποία πρέπει να παραμένουν εκτός αίθουσας και να μην επιτρέπουν την είσοδο σε όποιον δεν συμμορφώνεται με τις οδηγίες αυτές.

5. Μετά την παραλαβή και του τελευταίου γραπτού, ελέγχουν και παραδίδουν αμέσως τα γραπτά στη Λυκειακή Επιτροπή, προκειμένου αυτή να τα προωθήσει στο Βαθμολογικό Κέντρο.

6. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης δεν επιτρέπεται στους εξεταζόμενους να βγουν από την αίθουσα εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Στην περίπτωση αυτή καλείται ο εφεδρικός/αναπληρωματικός επιτηρητής, ο οποίος συνοδεύει τον εξεταζόμενο έξω από την αίθουσα, ελέγχοντας τους χώρους που αυτός επισκέπτεται για την αποφυγή περίπτωσης δολίευσης των εξετάσεων. Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται ο συνοδός να είναι καθηγητής του ίδιου Λυκείου που μετέχει με οποιαδήποτε ιδιότητα στη Λυκειακή Επιτροπή.

7.Οι επιτηρητές μαζί με τη ΛΕΕ είναι υπεύθυνοι για τον διαχωρισμό των υποψηφίων και για τη σωστή διανομή των θεμάτων, ώστε κάθε υποψήφιος να πάρει τα θέματα που αντιστοιχούν στην περίπτωσή του (Ημερήσια- Εσπερινά).

8. Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή στους επιτηρητές για την επίδειξη αισθήματος ευθύνης πέραν του συνηθισμένου λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη διαφύλαξης του κύρους, της αξιοπιστίας και του αδιάβλητου της διεξαγωγής των εξετάσεων.

Σχόλια (4)

ωπ...
|

"Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται ο συνοδός να είναι καθηγητής του ίδιου Λυκείου που μετέχει με οποιαδήποτε ιδιότητα στη Λυκειακή Επιτροπή." Τι κάνουμε αν συμβεί και επιτηρούμε σε διπλανή αίθουσα; Μέλος της λυκειακής επιτροπής χημικός πήρε σήμερα μαθητή της θετικής που εξεταζόταν στη χημεία και τον πήγε τουαλέτα...

ΑΝΕΣΤΗΣ
|

@Γεωργία
Μπορεις να το διαβασεις με δυο τρόπους, ειτε μας ζηταει να υπερβουμε εαυτον ειτε οτι παραδεχεται οτι υπαρχουν εκπαιδευτικοι (ειτε πολλοι ειτε λιγοι) οι οποιοι δεν θα επρεπε να διδασκουν.

@ Γεωργία
|

από το σχόλιο (και τον κόπο-πόνο να απαντήσεις) φαίνεται ότι όντως είσαι σοβαρό άτομο με αίσθημα υπηρεσιακής ευθύνης. δεν κατάλαβες ακόμα ότι γεμίζουμε οι ελάχιστοι των πίθο των δαναΐδων ; ότι η ευθύνη πια (και κυρίως απέναντι στους μαθητές μας) είναι να ΦΥΓΟΥΝ (και να έρθουν ποιοι , θα πεις; τραγικά ρητορικό, συμφωνώ). μας φτύνουν , μας ξεζουμίζουν και γελάνε κιόλας !

Γεωργία
|

'...αίσθημα ευθύνης πέραν του συνηθισμένου';; Δηλαδή σε κανονικές συνθήκες είμαστε ανεύθυνοι; Ή περίπου υπεύθυνοι; Να προσέχουν λίγο τις διατυπώσεις, παρακαλώ. Ειδικά για μάχιμους (& όχι άκαπνους) εκπαιδευτικούς που καθημερινά παλεύουν να υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ