Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Κ. Γαβρόγλου: Τα ΤΕΙ ήταν ενταγμένα στο πολιτικό σύστημα διαπλοκής, από την αντιπολίτευση

Τον Ιούλιο το Μηχανογραφικό μόνο με πανεπιστημιακά τμήματα
Δημοσίευση: 12/05/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για ΤΕΙ που η σημερινή αντιπολίτευση τα είχε ρημάξει, βάζοντάς τα  στο πολιτικό σύστημα  διαπλοκής, κάνει λόγο ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, με άρθρο του στην “Καθημερινή”

“Είναι υποκρισία όταν η αντιπολίτευση θρηνεί για την τεχνολογικής εκπαίδευση που η ίδια ρήμαξε εντάσσοντάς την στο πολιτικό σύστημα  διαπλοκής”, τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας και σημειώνει:
 
“Και αρνείται- η αντιπολίτευση- να αναγνωρίσει πως πολλοί εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ άντεξαν και έφεραν νέους και πολύ άξιους συναδέλφους τους στα Τεχνολογικά Ιδρύματα , ώστε να καταφέρουν να σώσουν της ακαδημαϊκότητα στα ΤΕΙ”.

Ο Κώστας Γαβρόγλου  επαναλμβάνει στο άρθρο του ότι :

Α. Τον Ιούλιο του 2019 για πρώτη φορά οι μαθητές θα κληθούν να συμπληρώσουν μηχανογραφικό, όπου θα υπάρχουν μόνο πανεπιστημιακά τμήματα.

Β. Από τον Οκτώβριο του 2019 τουλάχιστον 2.000  απόφοιτοι των ΕΠΑΛ θα μπορούν να εγγραφούν  στα διετή προγράμματα σπουδών.

Σχόλια (17)

 
ΓΣ
29 Μάιος 2019 23:29

ενταγμένα λεει τα ΤΕΙ σε "σύστημα διαπλοκής"...τι να πει κανεις, είναι η πολλοστή φορά που ο κ. Γαβρόγλου μιλάει με τρόπο που δε συνάδει της θέσης του.

 
Mike
14 Μάιος 2019 17:02

Κυριε υπουργε με την αναβαθμιση των σχολων πετυχατε ταυτοχρονα και την απολυτη υποβαθμηση των αποφοιτων. Πλεον εχουν πτυχια απο σχολες που δεν υπαρχουν...ευγε

 
Σχετικά με ΤΕΙ
14 Μάιος 2019 16:38

Εδώ και 17 χρόνια, από το 2001, με τον Ν. 2916/2001 του Υπουργείου
Παιδείας, τα Πτυχία των ΤΕΙ λόγω της ανωτατοποίησης και της 4ετους
φοίτησης, ECTS: 240 credits, είναι πλέον ισότιμα των Πανεπιστημίων. ( επίπεδο Bachelor ).
Επομένως όσοι απόφοιτοι ΤΕΙ εμπίπτουν στην σχετική νομοθεσία δικαιούνται επικαιροποίηση του τίτλου σπουδών τους.
Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα δώσει την λύση κάποια στιγμή.

 
ΑΠ
13 Μάιος 2019 17:56

@anaydos Λοιπον: Πιστεύω οτι θα δωθεί η επιλογή όσοι θέλουν να πάρουν πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού και όσοι θέλουν να συνεχίσουν με άλλα μαθήματα και να πάρουν πτυχίο Φυσικού. Οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί θα πρέπει να έχουν ίδια δικαίωματα με αυτών των Πολυτεχνικών τμημάτων με την προυπόθεση οτι θα έχουν κάνει μεταπτυχιακό 1-2 έτη έτσι ώστε οι σπουδές να ειναι 4+1 ή 4+2.

 
Manos Perakis
13 Μάιος 2019 15:37

@anaydos

Για σένα αγαπητέ μόνο άσπρο-μαύρο υπάρχει; ΤΕΙ Καβάλας vs Φυσικό/Πολυτεχνείο; Το να ζητήσει κάποιος που τελείωσε μια σχολή με 5 λιγότερα ή 5 διαφορετικά μαθήματα από μια άλλη που προέκυψε από τη δικιά του (πανεπιστήμιο 4ετής ηλεκτρολόγος), διαδικασία ισοτίμησης, αυτό είναι άκυρο;

Μήπως πρέπει κάποτε να σταματήσει αυτή η (μάλλον οργανωμένη) προσπάθεια δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος των αποφοίτων ΤΕΙ; Μήπως πρέπει να κάνει και κάτι το esos.gr για αυτό;

 
Σοφία
13 Μάιος 2019 15:27

@άναυδος

Μας έχεις αφήσει και εμάς άναυδους απ'την έλλειψη πληροφόρησης σου.
Αρχικά για την ενημέρωση και μόνο που μάλλον στερείσαι στην περίπτωση σου..
Τα ΤΕΙ έχουν πτυχία bachelor ισότιμα προς αυτά των πανεπιστημίων στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Μόνο στην χώρα μας δεν αναγνωρίζονται.
Επίσης δεν υπήρχε περίπτωση εννοείται στο παράδειγμα που έδωσες ο απόφοιτος να ζητήσει πτυχίο φυσικού. Αλλά Ένας απόφοιτος μιας άλλης Σχολής πχ φυσιοθεραπείας που το πρόγραμμα σπουδών έμεινε κατά 99% ίδιο.

 
anaydos
13 Μάιος 2019 14:22

Βλέπω απαιτήσεις να γίνουν ισότιμα τα παλιά πτυχία των ΤΕΙ, με τα μελλοντικά, μετά τις πανεπιστημιοποιήσεις. Για να καταλάβω σίγουρα, να ρωτήσω, το ΤΕΙ ηλεκτρολόγων Καβάλας, θα γίνει λέει φυσικό τμήμα. Τι ακριβώς θέλουν οι παλιοί πτυχιούχοι που βγήκαν ηλεκτρολόγοι από εκεί, να μετατραπούν τα πτυχία τους σε φυσικής; Ή απλώς να λέγονται και αυτά πανεπιστημιακά; Και θέλουν να έχουν ίδια δικαιώματα με τους ηλεκτρολόγους του πολυτεχνείου;

 
"πτυχιούχος"
13 Μάιος 2019 14:09

Ευτυχώς που αυτή η κυβέρνηση διαχειρίστηκε το πρόβλημα με ανιδιοτέλεια και αμεροληψία, μαζί με το ΤΕΕ και το ΓΕΩΤΕΕ που επί δεκαετίες δεν δέχτηκαν να λυθεί τίποτα.......

 
αποψη
13 Μάιος 2019 11:14

@Σοφία PhD

Αυτό Ακριβώς!!
Κε Υπουργέ πράξτε το, οικογένειες και φοιτητές θα είναι μαζί σας!

 
Apostolos
13 Μάιος 2019 11:12

Ως απόφοιτος ΤΕΙ και μετέπειτα εξωτερικός συνεργάτης σε ερευνητική ομάδα έρχομαι να επιβεβαιώσω τον υπουργό. Μια χαρά τα λέει ο Υπουργός και λίγα λέει.

 
Manos Perakis
12 Μάιος 2019 15:35

Α, μάλιστα τώρα εξηγούνται όλα. Για τον Σύριζα και τον κ. Γαβρόγλου, οι απόφοιτοι των ΤΕΙ προφανώς είναι και ψηφοφόροι της αντιπολίτευσης, οπότε μπορούμε να τους ξαποστείλουμε με συνοπτικές διαδικασίες, γιατί δεν είναι δικά μας παιδιά. Πελατειακή λογική 100%, συν την αισχρή πριμοδότηση συγκεκριμένων συντεχνιών. Κατά τα άλλα κάποιοι περιμένουν προτάσεις. Μάλλον αυτές ήταν ,αυτές που μόλις διαβάσαμε.

 
ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ
12 Μάιος 2019 14:08

Ο παραλληλισμός με τον Γληνό κορυφαίος. Θα τριζουν τα κόκαλα του. Οσον αφορά τα υπόλοιπα, γιατί στην επίφαση διαλόγου που διημηφθη ανάμεσα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, λέγονταν απο τον κ. Υπουργό ότι τα Ιδρύματα αποφασιζουν μονα τους με βαση το αυτοδιοίκητο. Ας έλεγε ο κ Υπουργός την αλήθεια, οπως άλλωστε αποτυπώθηκε και στην πραγματικότητα. Θα υλοποιήσω το σχέδιο μου, ότι κι αν πείτε, άσχετα με τις αποφάσεις των Συγκλήτων. Σε καθε περίπτωση η Ιστορία θα τον κρίνει. Ούτως ή άλλως το μεγάλο βάρος για την υλοποίηση αυτης της αμφιλεγόμενης πολιτικής θα το επωμιστουν οι άνθρωποι των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Είναι άλλωστε οι μόνοι που τα πονάνε και θα τραβηξουν το καρρο.

 
Tassos
12 Μάιος 2019 12:44

Οι απόφοιτοι Κύριε Υπουργέ, η πρόταση σας για τους αποφοίτους των ΤΕΙ που είναι?

 
Σοφία PhD
12 Μάιος 2019 12:42

Για νέο μας το λέτε Κύριε Υπουργέ?
Αυτά χρόνια εμείς οι απόφοιτοι τα λέγαμε, και ποτέ μα ποτέ δεν είχαμε στήριξη απ'την πολιτική ηγεσία.
Για χρόνια ολόκληρα έως και σήμερα που καταργήθηκαν τα ΤΕΙ , προχωρούσαμε πολλοί απόφοιτοι σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά, αποκλειστικά και μόνο για ακαδημαϊκούς σκοπούς αλλά και δυστυχώς για να καλύψουμε την "τρύπα" του βασικού πτυχίου που όλες οι πολιτικές ηγεσίες απαξιώνουν. Τα ΤΕΙ ΑΕΙ , οι ΤΕΙτζηδες, οι ΥΠΟμηχανικοι μας κατέστρεψαν όλα αυτά τα χρόνια. Και εμείς αποτελούμε μόνο για την Ελλάδα "υποβαθμισμένο" επιστημονικό προσωπικό. Σε όλες τις χώρες μας αντιμετωπίζουν ως επιστήμονες.

Πράξτε το αυτονόητο Κύριε Υπουργέ.

1) Ρυθμίστε τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών ΤΕΙ που βασανίζονται εδώ και 35 χρόνια και μεταναστευουν σε άλλες χώρες.

2) Προτείνετε τις διαδικασίες ισοτίμησης των παλαιών πτυχιούχων με τα νέα πανεπιστημιακά πτυχία. Μην το καθυστερείτε άλλο, μέρα με την μέρα να φεύγουν όλο και περισσότεροι πτυχιούχοι Ανώτατων Τεχνολογικών ιδρυμάτων αφού έχουν πτυχία από σχολές "φαντάσματα"!

 
Απόφοιτος πρώην ΤΕΙ
12 Μάιος 2019 11:13

Ούτε κουβέντα πάλι για την ισοτίμηση των πτυχίων μας με τα νέα πτυχία! Ευτυχώς οι εκλογές είναι κοντά! Έκανα το λάθος να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ 2 φορές! 3η φορά το ίδιο λάθος δεν το ξανακάνω! Νομίζετε ότι με τα δήθεν μέτρα ελάφρυνσης θα ανατρέψετε το αποτέλεσμα! Είστε βαθιά γελασμένοι! Εδώ μιλάμε για τα πτυχία μας! Όσα επιδόματα και να δώσετε, εκατοντάδες χιλιάδες απόφοιτοι αναμένουν την ώρα της κάλπης!

 
Χρόνια κοροϊδεύατε, τώρα μη μιλάτε.
12 Μάιος 2019 09:46

κ. Γαβρογλου μπράβο σας που επιτέλους βάλατε ένα τέλος στην φαρσοκωμωδία αυτή που λεγόταν «Είναι Ανώτατα για έξω αλλά Τεχνικές σχολές για εμάς από τα Πανεπιστήμια»..

 
THOMAS
12 Μάιος 2019 09:21

Κύριε Υπουργέ, από ότι βλέπουμε και το ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κερδίσει τις Εκλογές εις βάρος των ΤΕΙ και των Απόφοιτων τους με αυτά που λέτε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.