Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΙΕΠ: Νέα Προγράμματα Σπουδών και νέα βιβλία για τα Δημοτικά Σχολεία

Το ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΕΠ στη συνάντηση με το ΔΣ της ΔΟΕ
Δημοσίευση: 13/05/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αλλαγές στα Προγράμματα Σπουδών, τα διδακτικά βιβλία , τα  υλικά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την επιμόρφωση εκπαιδευτικών, σχεδιάζει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ανακοίνωσε ο πρόεδρός του Γ. Κουζέλης , στη συνάντηση με  το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, κατόπιν  πρόσκλησης του ΙΕΠ.

Όπως τονίστηκε από την πλευρά του ΙΕΠ, πρόθεση της πολιτείας είναι να διαμορφωθούν σύντομα νέα προγράμματα και υλικά, σε μια  προσπάθεια ανανέωσης και εκσυγχρονισμού όσων χρησιμοποιούνται σήμερα. Στόχος είναι τα νέα προγράμματα και διδακτικά υλικά να σέβονται την προσωπικότητα του παιδιού και να στηρίζονται σε αξίες που αποτελούν θεμέλια κάθε σύγχρονης κοινωνίας, όπως είναι η ελευθερία, η δημοκρατία, η ειρήνη, η ισότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα θα προάγουν την επιστημονική γνώση με τρόπο που θα αντιστοιχεί στις δυνατότητες και την ωριμότητα κάθε ηλικιακής ομάδας.

Παράλληλα, εκτέθηκαν οι βασικοί άξονες της σχεδιαζόμενης επιμορφωτικής πολιτικής στο πλαίσιο των νέων υποστηρικτικών δομών της εκπαίδευσης.

Από την πλευρά της ΔΟΕ ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις, διατυπώθηκαν αντιρρήσεις και αναπτύχθηκε διάλογος που επεκτάθηκε και σε άλλα εκπαιδευτικά ζητήματα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν πάλι σύντομα, προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της ΔΟΕ  οι: Θανάσης Κικινής, Σταύρος Πετράκης, Γιώργος Τρούλης, Μάνος Ανδρουλάκης, Ζήσης Καπράνας, Θεοδώρα Δριμάλα, Άρτεμις Κλιάφα και Ευαγγελία Δινοπούλου, και από την πλευρά του ΙΕΠ    ο Πρόεδρος   Γ. Κουζέλης, ο αντιπρόεδρος Παύλος Χαραμής, η  Γεωργία Φέρμελη, μέλος του Δ.Σ. και στελέχη του ΙΕΠ.

Ετικέτες: 
ΙΕΠΔΟΕ

Σχόλια (5)

 
Αλλαγές
13 Μάιος 2019 11:00

Μάκη, τα έχουμε ξανακούσει, τέλη Οκτωβρίου να ανακοινώσεις το χρονοδιάγραμμα (του 2016 εννοώ).

 
ΗΡΑ*
13 Μάιος 2019 12:13

Μετά τον "εξορθολογισμό" , τις "μεταρρυθμίσεις" και " τις νέες δομές" ήρθε η ώρα για " ... ανανέωση και εκσυχρονισμός..." , λέει , των νέων προγραμμάτων σπουδών και βιβλίων στην Πρωτοβάθμια Επαίδευση. Κι όλα αυτά στο όνομα των μεγάλων αξιών: ειρήνη, ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη κ.λπ, κ.λπ... Α, ξέχασα το πιο βασικό : με σεβασμό στην προσωπικότητα του παιδιού. Τι ωραία που ακούγονται όλα αυτά !

 
Κωστας_Δ
13 Μάιος 2019 14:03

Τελικά που είναι οι ανακοινώσεις για την εξεταστέα ύλη της γ΄λυκείου;
Το ΙΕΠ είχε ανακοινώσει το Φεβρουάριο: "Ο καθορισμός της διδακτέας και εξεταστέας ύλης και οι σχετικές οδηγίες θα ακολουθήσουν".
Μετά ανακοινώθηκε από το Υπουργείο ότι το αργότερο μέχρι 10 Απριλίου θα είχαμε την εξεταστέα ύλη. Έχει περάσει πάνω από μήνας και τίποτα.
Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του...

 
Φανισ
14 Μάιος 2019 14:11

Η ιδέα επωάζεται συνάδελφοι.. μη βιάζεστε. θα έχουμε και δευτερη τετραετία να ολοκληρώσουμε το έργο μας...το σημαντικό είναι που τα δικά μας παιδιά δεν είναι σε δημόσια σχολεία αλλά σε ιδιωτικά...

 
Δον Κιχώτης
14 Μάιος 2019 20:45

Αξιολογήθηκαν τα υφιστάμενα και κρίθηκαν ανεπαρκή;
Διαπιστώθηκε ότι δεν σέβονται όσο πρέπει την προσωπικότητα των παιδιών και πως δεν στηρίζονται σε αξίες που αποτελούν θεμέλια κάθε σύγχρονης κοινωνίας;
Διαπιστώθηκε επίσης ότι τα υφιστάμενα δεν προάγουν όσο πρέπει την επιστημονική γνώση με τρόπο που να αντιστοιχεί στις δυνατότητες και την ωριμότητα κάθε ηλικιακής ομάδας;
Έχετε τέτοια ερευνητικά δεδομένα και τα κρύβετε από τους εκπαιδευτικούς;
Έχετε ή συμβαίνει το προφανές;
Σε ποια άλλη προηγμένη χώρα έχει γίνει κάτι παρόμοιο;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean