Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Αιρετοί ΚΥΣΠΕ : Εντολή υπουργού να μη μας δοθούν στοιχεία για τους υποψήφιους Διευθυντές Εκπαίδευσης

Απάντηση του υπουργείου σε ανακοίνωση αιρετών του ΚΥΣΠΕ
Δημοσίευση: 13/05/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας δεν επιτρέπουν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας να ενημερώσει τους αιρετούς ΚΥΣΠΕ για τον αριθμό των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, ανά περιφέρεια, για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Την καταγγελία αυτή κάνουν οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννης και Ν. Φασφαλής , οι οποίοι έχουν καταθέσει σχετικό γραπτό αίτημα από τη Μ. Δευτέρα.

Η Αιρετοί του ΚΥΣΠΕ χαρακτηρίζουν την εντολή του υπουργού ως “Ενέργεια πρωτόγνωρη και απαράδεκτη».

Ως Αιρετοί ΚΥΣΠΕ, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη στάση της πολιτικής ηγεσίας ζητώντας παράλληλα να μας γνωστοποιήσει τους λόγους της μη χορήγησης των στοιχείων που και εγγράφως ζητήσαμε.

Το σίγουρο είναι, σημειώνουν οι Αιρετοί,  πως τέτοιες ενέργειες που έρχονται σε συνέχεια της αναιτιολόγητης μεγάλης παράτασης υποβολής των αιτήσεων δημιουργούν ερωτηματικά, θέτουν υπό αμφισβήτηση τη διαδικασία επιλογής και αποτελούν ένα ακόμη χτύπημα στη διαφάνεια.

Απάντηση του υπουργείου σε ανακοίνωση αιρετών του ΚΥΣΠΕ

Με αφορμή ανακοίνωση αιρετών του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ), το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εξέδωσε την ακόλουθη  απάντηση:

Οι δυο αιρετοί του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) επιχειρούν να δημιουργήσουν στρεβλές εντυπώσεις με ανυπόστατα υπονοούμενα ως προς τη διαφάνεια στις διαδικασίες επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Όφειλαν, καταρχάς, να γνωρίζουν τον διακριτό ρόλο τους ως μέλη του ΚΥΣΠΕ, πριν ζητήσουν να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία που κανείς άλλος δεν έχει και δεν πρέπει να έχει μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγκρότησης Κεντρικού Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επιπλέον, πριν σπεύσουν να μιλήσουν με δήθεν καταγγελτικές αναφορές, όφειλαν να γνωρίζουν ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνται δεν εξαρτώνται από τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και ότι η πρόσβαση στα στοιχεία που ζητούν θα είναι διαθέσιμη μόλις οι διαδικασίες ολοκληρωθούν.

Είναι η δεύτερη φορά που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, καταφεύγοντας σε φτηνούς εντυπωσιασμούς. Την προηγούμενη φορά, η καταγγελία τους έμεινε μετέωρη. Η διαδικασία επιλογής Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε με αδιαμφισβήτητα αδιάβλητο τρόπο. Κάποιοι είναι προφανώς αμετανόητοι...

Σχόλια (3)

 
χαχαχα
13 Μάιος 2019 12:36

αλήθεια, πόσο αργά πάει αυτό το θέμα; σχεδόν το ξεχάσαμε (και άλλα πολλά στο υπουργείο πάνε με ρυθμό χελώνας) . στο τέλος και οι καρέκλες τους θα γελάνε με τους ρυθμούς και τα πεπραγμένα τους.

 
glgiannis
13 Μάιος 2019 16:36

Άραγε εκείνα τα ΚΕΑ πότε θα λειτουργήσουν;
Σε τούτους τους δύσκολους καιρούς ούτε μια επιλογή δεν μπορεί να γίνει!
Οπότε γιατί να μιλάμε για αειφόρο ανάπτυξη;
να τελειώσουν πρώτα οι εκλογές και μετά βλέπουμε και για το περιβάλλον και τα περιβαλλοντικά κέντρα

 
Πλατάρος Γιάννης
14 Μάιος 2019 15:16

Αυτό που ζητάνε οι Αιρετοί, είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΝΟΜΙΜΟ, ΔΙΚΑΙΟ, ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ.
Παρακαλώ, να γίνει αντιληπτό ότι το θέμα είναι ΣΟΒΑΡΟ και τελικά ΟΥΣΙΑΣ.
Μετά λόγου γνώσεως τα παραπάνω...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.