Πανελλαδικές: Εγκύκλιος για την τροποποίηση Αίτησης-Δήλωσης για συμμετοχή στις Εξετάσεις των υποψηφίων των Εσπερινών ΕΠΑΛ σχολ. έτους 2018-2019

Από την Τρίτη 14 Μαΐου έως τη Δευτέρα 20 Μαΐου

13/05/2019

Άκουσε το άρθρο

Οι υποψήφιοι μαθητές και απόφοιτοι Εσπερινών ΕΠΑΛ που έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση - Δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου 2019, δύνανται , σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας, να τροποποιήσουν την εν λόγω Αίτηση – Δήλωση ως προς την επιλογή του τρόπου συμμετοχής τους για τη διεκδίκηση εναλλακτικά:

α) είτε των κοινών ειδικών ποσοστών εισαγωγής σε σχολές/τμήματα των Πανεπιστημίων και της ΑΣΠΑΙΤΕ, των ΑΣΤΕ, των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), της Σχολής Αστυφυλάκων, της Σχολής Πυροσβεστών, της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού μαζί με τους υποψήφιους/-ες των ημερησίων ΕΠΑΛ,

β) είτε το ειδικό επιπλέον ποσοστό θέσεων 1% των εσπερινών ΕΠΑΛ σε σχολές/τμήματα των Πανεπιστημίων, της ΑΣΠΑΙΤΕ, των ΑΣΤΕ, και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.
 
Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι Εσπερινών ΕΠΑΛ που επιθυμούν να τροποποιήσουν την Αίτηση – Δήλωσή τους καλούνται, σε αποκλειστική προθεσμία από την Τρίτη 14 Μαΐου έως τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, να προσέλθουν σε Εσπερινό ΕΠΑΛ ως εξής:

- Οι μαθητές Εσπερινών ΕΠΑΛ θα απευθυνθούν στο ΕΠΑΛ φοίτησής τους προκειμένου, με την κατάθεση σχετικής Υπεύθυνης Δήλωσης, να ζητήσουν την ανάκληση της αρχικής Αίτησης – Δήλωσής τους και τη συμπλήρωση και υποβολή νέας.

- Οι απόφοιτοι Εσπερινών ΕΠΑΛ, οι οποίοι κατέθεσαν την αρχική Αίτηση – Δήλωση σε Εσπερινό ΕΠΑΛ (για το ειδικό ποσοστό 1%), θα απευθυνθούν στο ΕΠΑΛ αρχικής κατάθεσης ώστε, με την κατάθεση σχετικής Υπεύθυνης Δήλωσης, να ζητήσουν την ανάκληση της αρχικής Αίτησης – Δήλωσής τους και τη συμπλήρωση και υποβολή νέας).

- Οι απόφοιτοι Εσπερινών ΕΠΑΛ, οι οποίοι κατέθεσαν την αρχική Αίτηση – Δήλωση σε Ημερήσιο ΕΠΑΛ (για τα κοινά ποσοστά με τους υποψήφιους των Ημερησίων ΕΠΑΛ), θα απευθυνθούν στο πλησιέστερο Εσπερινό ΕΠΑΛ ώστε, με την κατάθεση σχετικής Υπεύθυνης Δήλωσης, να ζητήσουν την ανάκληση της αρχικής Αίτησης – Δήλωσής τους προκειμένου, στη συνέχεια, να υποβάλλουν νέα (για το ειδικό ποσοστό 1%), εφόσον βέβαια πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Επισημαίνεται, ότι για τη συγκεκριμένη κατηγορία η νέα Αίτηση-Δήλωση θα καταχωρείται από το Διευθυντή του Εσπερινού ΕΠΑΛ την επόμενη εργάσιμη μέρα, αφού πρώτα προηγηθεί αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση ( myschool@minedu.gov.gr ) και διαγραφή από το ΠΣ «myschool» της αρχικής Αίτηση-Δήλωση του υποψηφίου που κατατέθηκε σε ημερήσιο ΕΠΑΛ. Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ θα καταχωρεί τη νέα Αίτηση-Δήλωση η οποία θα παραδίδεται στον υποψήφιο προς υπογραφή κατά την παραλαβή του δελτίου εξεταζόμενου.

Σημειώνεται ότι την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουν όλοι οι υποψήφιοι, μαθητές και απόφοιτοι, Εσπερινών ΕΠΑΛ, οι οποίοι πρέπει να προσθέσουν/τροποποιήσουν την Αίτηση – Δήλωσή τους ως προς τα Ειδικά Μαθήματα που απαιτούνται για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα που πλέον είναι προσβάσιμα και τα οποία επιθυμούν να συμπεριλάβουν στο μηχανογραφικό τους δελτίο (όπως πχ οι δύο κατηγορίες Μουσικών Τμημάτων με τα διαφορετικά ζεύγη ειδικών μαθημάτων)

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ