Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Υπουργείο:Αμετανόητοι οι Αιρετοί του ΚΥΣΠΕ

Β. Παληγιάννης: «Περί άλλων τυρβάζει», η απάντηση του Υπουργού Παιδείας στην καταγγελία των αιρετών ΚΥΣΠΕ, για τις διαδικασίες επιλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης
Δημοσίευση: 13/05/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αμετανόητους χαρακτηρίζει, με ανακοινωθέν,  το υπουργείο Παιδείας του δύο Αιρετούς του ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη και Ν. Φασφαλή, οι οποίοι σήμερα με γραπτή ανακοίνωση κατήγγειλαν τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου ότι  έδωσε εντολή να μη τους  δοθούν στοιχεία για τους υποψήφιους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Το υπουργείο τους χαρακτηρίζει αμετανόητους διότι όπως τονίζει:

  • Είναι η δεύτερη φορά που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, καταφεύγοντας σε φτηνούς εντυπωσιασμούς.
  • Την προηγούμενη φορά, η καταγγελία τους έμεινε μετέωρη.
  • Η διαδικασία επιλογής Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε με αδιαμφισβήτητα αδιάβλητο τρόπο.

Ως προς τοπ περιεχόμενο της καταγγελίας το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι:

Α. Οι δυο αιρετοί του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) επιχειρούν να δημιουργήσουν στρεβλές εντυπώσεις με ανυπόστατα υπονοούμενα ως προς τη διαφάνεια στις διαδικασίες επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Β. Όφειλαν, καταρχάς, να γνωρίζουν τον διακριτό ρόλο τους ως μέλη του ΚΥΣΠΕ, πριν ζητήσουν να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία που κανείς άλλος δεν έχει και δεν πρέπει να έχει μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγκρότησης Κεντρικού Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Γ. Επιπλέον, πριν σπεύσουν να μιλήσουν με δήθεν καταγγελτικές αναφορές, όφειλαν να γνωρίζουν ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνται δεν εξαρτώνται από τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και ότι η πρόσβαση στα στοιχεία που ζητούν θα είναι διαθέσιμη μόλις οι διαδικασίες ολοκληρωθούν.

Β. Παληγιάννης: «Περί άλλων τυρβάζει», η απάντηση του Υπουργού Παιδείας στην καταγγελία των αιρετών ΚΥΣΠΕ, για τις διαδικασίες επιλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης

Η άμεση απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, στην καταγγελία των αιρετών ΚΥΣΠΕ, για τη δημοσίευση των στατιστικών στοιχείων «για τον αριθμό των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, ανά περιφέρεια, για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης», και κυρίως το ύφος και η απαξιωτική και προσβλητική  προς το πρόσωπό μας αναφορές, προδίδουν εκνευρισμό.

Αλήθεια Κύριε Υπουργέ, από πότε η δημοσίευση  στατιστικών στοιχείων για τον αριθμό των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, ανά περιφέρεια, για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης, αποτελούν «απόρρητα και καλά φυλασσόμενα μυστικά του κράτους;».

Κύριε Υπουργέ, εάν πραγματικά υπηρετείτε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, και είχατε την ευαισθησία, εσείς ο ίδιος, μετά την αναιτιολόγητη παράταση των 17 ημερών, με τη λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έπρεπε να δημοσιοποιήσετε τα σχετικά στατιστικά στοιχεία, για άμβλυνση των όποιων παρεξηγήσεων.

Κύριε Υπουργέ, στην απάντησή σας, κάνετε λόγο ότι, «ως μέλη του ΚΥΣΠΕ, πριν ζητήσουν να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία που κανείς άλλος δεν έχει και δεν πρέπει να έχει, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγκρότησης Κεντρικού Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». Κύριε Υπουργέ, μήπως «η αριστερά δεν γνωρίζει τι ποιεί η δεξιά;».

Με την απόφαση, με αριθμό πρωτ.Φ.350/75/182086/Ε3/29 Οκτωβρίου 2018, με  θέμα: «Συγκρότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Επιλογής για την κατάρτιση των πινάκων επιλογής και την επιλογή των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης», έχει συγκροτηθεί το Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής . Μήπως Κύριε Υπουργέ άλλα τινά συμβαίνουν ;

•    Μήπως κάποιοι τα έχουν βροντήξει δεχόμενοι άνωθεν πιέσεις;
•    Μήπως άλλες είναι οι βουλές σας;
•    Μήπως δεν βγαίνουν «οι σχεδιασμοί σας» και κάνετε δεύτερες και τρίτες σκέψεις;
•    Μήπως σκοπεύετε  να  φέρετε καμιά τροπολογία «στα μουλωχτά», και «εν κρυπτώ» για «…Νέα Κεντρικά Συμβούλια»;

Η κοινή λογική για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης, επιτάσσει, υπηρετώντας τη διαφάνεια, μια σειροθέτηση ενεργειών από πάνω προς τα κάτω. Δυστυχώς, η «πρώτη φορά αριστερά» όλα αυτά τα χρόνια μας «…δίδαξε» και άλλους  …ενδιάμεσους και τρίτους δρόμους…

Τέλος για τα σχόλιά σας, για «να γνωρίζουν τον διακριτό ρόλο τους ως μέλη του ΚΥΣΠΕ», σας δηλώνω την αποφασιστικότητά μου να υπηρετήσω τη διαφάνεια, την ισονομία και αξιοκρατία, ως θεματοφύλακας της νομιμότητας ,εκπροσωπώντας, ως εκλεγμένο μέλος τους ογδόντα χιλιάδες (80.000) εκπαιδευτικούς της Π.Ε.

Σε αυτό, πράγματι θα παραμείνω αμετανόητος…

Βασίλης Παληγιάννης, Αιρετός στο ΚΥΣΠΕ

Σχόλια (1)

 
Διαφανής υπουργός
15 Μάιος 2019 00:10

....Την προηγούμενη φορά, η καταγγελία τους έμεινε μετέωρη....
Μετέωρη;
Οι δηλώσεις του υπουργού απογειώθηκαν ή προσγειώθηκαν;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.