ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ανακοίνωση του Γ. Καψάλη, Δ/ντη Δ/θμιας Εκπ/σης μετά την έκδοση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου

Δημοσίευση: 14/05/2019

Μετά την έκδοση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας με την οποία ακυρώνεται η απόφαση ανάκλησης της τοποθέτησης των έξι Δ/ντών από την τέως ΠΔΕ κ. Αναστασοπούλου και τη δήλωσή της στον τύπο, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής.

Είναι γνωστό στην εκπαιδευτική κοινότητα του Ν. Λάρισας ποιοι «ανέδειξαν» αρχικά τον Νοέμβριο του 2017 πέντε μήνες μετά τη διαδικασία επιλογής και χωρίς να έχει υπάρξει καμία ένσταση, ένα ουσιαστικά ανύπαρκτο θέμα, ποιοι παρέλαβαν στη συνέχεια τη σκυτάλη για να το οδηγήσουν εκεί που το έφτασαν και ποιοι υπερασπίστηκαν το δίκαιο και τη νομιμότητα.

Παρά τις πιέσεις ή τις μεθοδεύσεις, δεν επέλεξα την εύκολη λύση της ενοχοποίησης συναδέλφων και συνεργατών ελαφρά τη καρδία. Αντίθετα-με τεράστιο προσωπικό κόστος όπως αποδείχτηκε τελικά- επέλεξα αυτό που μου επέβαλε η συνείδησή μου και η συναίσθηση της ευθύνης μου απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μας, την αξιοπρέπεια και τα δημοκρατικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των υπαλλήλων της Δ/νσης.

Από την αρχή υποστήριξα  ότι δεν υπήρξε ούτε στον ελάχιστο βαθμό καμία επίπτωση στην αξιοκρατία αλλά και στην αξιοπιστία της διαδικασίας. Το ίδιο άλλωστε δέχεται και η δικαστική απόφαση. Φυσικά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης ενός πληροφοριακού συστήματος το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τον εκσυγχρονισμό και την διευκόλυνση της υπηρεσίας  με δεδομένα τα εξαιρετικά στενά χρονικά περιθώρια αλλά και εν μέσω θερινών διακοπών. Αυτός δεν μπορεί όμως να είναι λόγος ανάκλησης μιας απόφασης τοποθέτησης και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί ούτε καν στοιχειώδης  έρευνα. Να τονίσω ότι η ίδια διαδικασία  υποβολής των δηλώσεων έγινε και σ’ άλλες Δ/νσεις και μεταξύ αυτών και σε μια από τις μεγαλύτερες της χώρας.

Η δήλωση της κ. Αναστασοπούλου μετά την έκδοση της απόφασης δεν εμπεριέχει καμία έκφραση συμπάθειας και συγγνώμης για την ηθική, ψυχική και οικονομική ταλαιπωρία που υπέστησαν οι Δ/ντες, εξαιτίας της απόφασής της. Δεν θα περίμενα  φυσικά συγγνώμη ούτε και για τις από μέρους της ύβρεις που δημόσια εξαπέλυσε εναντίον μου δια του τύπου και τη διαρκή κατασυκοφάντησή μου.

Το Διοικητικό Εφετείο έκρινε την απόφασή της ως μη νόμιμη, δέχτηκε  τις αιτήσεις των παραπάνω διευθυντών ως εμπρόθεσμες και έρχεται να επισφραγίσει μια σειρά  προηγούμενων δικαστικών αποφάσεων αναστολών της απόφασης της τέως ΠΔΕ και οριστικά πλέον διαλύει τη λάσπη και τις σκιές που κάποιοι με επιμονή και μένος προσπάθησαν να ρίξουν στη ΔΔΕ Λάρισας.

Gate1
14 Μάιος 2019 16:44

Τελικά οι δηλώσεις ήταν εκπροθεσμες η όχι;
Παρατήρηση:
εκπρόθεσμος, -η, -ο
αυτός που δεν έγινε εντός μιας προκαθορισμένης διορίας.

e-epimorfosi.aegean