Β. Παληγιάννης: «Περί άλλων τυρβάζει», η απάντηση του Υπουργού Παιδείας στην καταγγελία των αιρετών ΚΥΣΠΕ, για τις διαδικασίες επιλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης

14/05/2019

Άκουσε το άρθρο

Βασίλης Παληγιάννης, Αιρετός στο ΚΥΣΠΕ

Η άμεση απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, στην καταγγελία των αιρετών ΚΥΣΠΕ, για τη δημοσίευση των στατιστικών στοιχείων «για τον αριθμό των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, ανά περιφέρεια, για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης», και κυρίως το ύφος και η απαξιωτική και προσβλητική  προς το πρόσωπό μας αναφορές, προδίδουν εκνευρισμό.

Αλήθεια Κύριε Υπουργέ, από πότε η δημοσίευση  στατιστικών στοιχείων για τον αριθμό των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, ανά περιφέρεια, για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης, αποτελούν «απόρρητα και καλά φυλασσόμενα μυστικά του κράτους;».

Κύριε Υπουργέ, εάν πραγματικά υπηρετείτε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, και είχατε την ευαισθησία, εσείς ο ίδιος, μετά την αναιτιολόγητη παράταση των 17 ημερών, με τη λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έπρεπε να δημοσιοποιήσετε τα σχετικά στατιστικά στοιχεία, για άμβλυνση των όποιων παρεξηγήσεων.

Κύριε Υπουργέ, στην απάντησή σας, κάνετε λόγο ότι, «ως μέλη του ΚΥΣΠΕ, πριν ζητήσουν να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία που κανείς άλλος δεν έχει και δεν πρέπει να έχει, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγκρότησης Κεντρικού Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». Κύριε Υπουργέ, μήπως «η αριστερά δεν γνωρίζει τι ποιεί η δεξιά;».

Με την απόφαση, με αριθμό πρωτ.Φ.350/75/182086/Ε3/29 Οκτωβρίου 2018, με  θέμα: «Συγκρότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Επιλογής για την κατάρτιση των πινάκων επιλογής και την επιλογή των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης», έχει συγκροτηθεί το Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής . Μήπως Κύριε Υπουργέ άλλα τινά συμβαίνουν ;

•    Μήπως κάποιοι τα έχουν βροντήξει δεχόμενοι άνωθεν πιέσεις;
•    Μήπως άλλες είναι οι βουλές σας;
•    Μήπως δεν βγαίνουν «οι σχεδιασμοί σας» και κάνετε δεύτερες και τρίτες σκέψεις;
•    Μήπως σκοπεύετε  να  φέρετε καμιά τροπολογία «στα μουλωχτά», και «εν κρυπτώ» για «…Νέα Κεντρικά Συμβούλια»;

Η κοινή λογική για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης, επιτάσσει, υπηρετώντας τη διαφάνεια, μια σειροθέτηση ενεργειών από πάνω προς τα κάτω. Δυστυχώς, η «πρώτη φορά αριστερά» όλα αυτά τα χρόνια μας «…δίδαξε» και άλλους  …ενδιάμεσους και τρίτους δρόμους…

Τέλος για τα σχόλιά σας, για «να γνωρίζουν τον διακριτό ρόλο τους ως μέλη του ΚΥΣΠΕ», σας δηλώνω την αποφασιστικότητά μου να υπηρετήσω τη διαφάνεια, την ισονομία και αξιοκρατία, ως θεματοφύλακας της νομιμότητας ,εκπροσωπώντας, ως εκλεγμένο μέλος τους ογδόντα χιλιάδες (80.000) εκπαιδευτικούς της Π.Ε.

Σε αυτό, πράγματι θα παραμείνω αμετανόητος…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (2)

ΚΩΝ/ΝΟΣ
|

Πολύ καλά τα λέει ο κ. Παληγιάννης. Πραγματικά τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Έχουν περάσει ήδη πάνω από 3 μήνες από την έναρξη της διαδικασίας και ακόμη δεν ξεκίνησε η καταμέτρηση των μορίων. Απ' ότι φαίνεται θα ξεπεράσουμε κατά πολύ χρονικά την διαδικασία των υπ. περιφ/κών δ/ντών. Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται. Λυπάμαι πολύ.....

@Παληγιάννη
|

Σας θυμάμαι από τις επιλογές του ...2007.Είστε πάρα πολλά χρόνια στα ίδια συμβούλια επιλογών είτε ΣΣ,είτε ΔΕ κλπ.Σαν πολύπειρος και πολύχρονος στην ίδια ακριβώς θέση πρέπει να γνωρίζετε ότι αν παραιτηθείτε και οι δυο αιρετοί υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης των επιλογών.Θα το σκεφτούν πολύ να συνεχίσουν χωρίς εσας.Αντί λοιπόν να καταγγέλετε απλά και χωρίς άλλες επιπτώσεις ,παραιτηθείτε.Καλό θα. σας κάνει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ