Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πρυτανικές εκλογές ΠΑΔΑ: Στήθος με στήθος οι υποψήφιοι Πρυτάνεις Π. Καλδής-Γ. Τσάκνης

Το 10,1%, των ψήφων που έλαβε η Μ. Βενετίκου, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις επαναληπτικές εκλογές της Δευτέρας
Δημοσίευση: 20/05/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Μάχη” στήθος στήθος δίνουν οι δύο υποψήφιοι Πρυτάνεις του νεοσυσταθέντος Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής- (ΤΕΙ Αθήνας-ΤΕΙ Πειραιά-ΕΣΔΥ) Παναγιώτης Καλδής και Γιάννης Τσάκνης, στις επαναληπτικές εκλογές που θα διεξαχθούν σήμερα Δευτέρα 20 Μαίου, τις ίδιες ώρες (9 π.μ.-4 μ.μ.) και στον ίδιο χώρο που διεξήχθησαν την Πέμπτη 15 Μαίου.

Οι  υποψήφιοι  στις εκλογές της περασμένης  Πέμπτης έλαβαν  Π. Καλδής ποσοστό 45,4%,  και Γ. Τσάκνης 44,5%, ενώ η Μ. Βενετίκου 10,1%.

Αυτό σημαίνει ότι το 10,1%, των ψήφων που έλαβε η Μ. Βενετίκου, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις επαναληπτικές εκλογές της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι Αντιπρυτάνεις εκλέγονται οι: Γρ. Πάντζιου, Ε. Παπαγεωργίου, Κ. Σγουροπούλου και Ι. Καλδέλλης.

Το esos θα δημοσιεύσει άμεσα τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών

Τόσο ο Π. Καλδής όσο και ο Γ. Τσάκνης ήδη έχουν απευθυνθεί με επιστολές προς τα μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου. Επιστολή απέστειλε επίσης και η Μ. Βενετίκου

Η επιστολή του Π. Καλδή

Αγαπητά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας,

Απο καρδιάς, ευχαριστούμε για την ενωτική συμμετοχή του 91% του εκλεκτορικού σώματος στις εκλογές της 15 Μαϊου 2019 για τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα τα 421 μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και διοικητικούς υπαλλήλους (έναντι 348 και 72 των αντίστοιχων μεγεθών των συνυποψηφίων μας), που μας τίμησαν με την ψήφο τους, οδηγώντας μας στην πρώτη θέση της διαδικασίας, η οποία και θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 20 Μαϊου 2019.

Συγχαίρουμε τους κ.κ. Γρ. Πάντζιου, Ε. Παπαγεωργίου, Κ. Σγουροπούλου και Ι. Καλδέλλη για την εκλογή τους ως Αντιπρυτάνεις, τους ευχόμαστε υγεία, δύναμη και δημιουργικότητα και δηλώνουμε την εξαιρετική δυνατότητα συνεργασίας μαζί τους.

Είναι γεγονός ότι, στον πρώτο γύρο των πρυτανικών εκλογών, η θετική μελλοντική διαδρομή του Πανεπιστημίου μας κέρδισε την πρώτη και καθοριστική μάχη.

Στο δεύτερο γύρο, είμαστε βέβαιοι ότι, όλοι πρόκειται να σταθούν με υπευθυνότητα έναντι όσων πρέπει να διασφαλισθούν για το μέλλον του Ιδρύματος, όπως είναι τα νέα Τμήματα, η πενταετής διάρκεια σπουδών των μηχανικών και η καθιέρωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στον ακαδημαϊκό χάρτη και την ελληνική κοινωνία.  

Η ξεκάθαρη στάση, σε όσους αμφισβητούν, ακόμη, το εγχείρημα του Πανεπιστημίου μας και τη δυνατότητά του να διαγράψει το δικό του σημαντικότατο ρόλο στο χώρο της παιδείας, είναι ένα στοίχημα που μόνο εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε.

Τη Δευτέρα 20 Μαϊου 2019, όλοι μαζί, γυρίζουμε σελίδα!

Ολοκληρώνουμε τη νίκη της προοπτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής!

Η επιστολή του Γ. Τσάκνη

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι,

Με τη λήξη της πρώτης φάσης των εκλογών για την ανάδειξη των πρώτων Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου μας, θα ήθελα κατ’ αρχήν να συγχαρώ τον Πρόεδρο και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής για το άψογο της εκλογικής διαδικασίας.

Συγχαίρω επίσης τους άξια εκλεγμένους Αντιπρυτάνεις κκ. Γρ. Πάντζιου, Ε. Παπαγεωργίου , Κ. Σγουροπούλου και Ι. Καλδέλη και τους εύχομαι επιτυχία στο έργο τους.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, Διοικητικούς, Τεχνικούς και ιδιαίτερα τα μέλη Δ.Ε.Π που με την ψήφο τους με κατέταξαν πρώτο στην κατηγορία αυτή με 222 ψήφους έναντι 202 του δευτέρου.  Η πρώτη φάση της εκλογικής διαδικασίας έληξε με ελάχιστη διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων και σε ποσοστά  45,39% έναντι 44,52%.

Με αίσθημα τιμής και ευθύνης σας καλώ και πάλι να πορευθείτε μαζί μου για την εκπλήρωση των κοινών μας στόχων, υποσχόμενος να υπηρετήσω τα καθήκοντά μου με όλες μου τις δυνάμεις, με συνέπεια, με διαφάνεια και κυρίως να διαφυλάξω τα συνταγματικά κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα όλων μας και ιδίως των διοικητικών  υπαλλήλων που δεν αντιλαμβάνομαι πως και γιατί εθίγησαν στο παρελθόν. Η πορεία μου στο Ίδρυμα εγγυάται το αίσθημα συναδελφοσύνης που με διακατέχει. Σας καλώ να πορευθείτε μαζί μου  για να αποδείξουμε ότι εμείς που αγωνιστήκαμε για την ακαδημαϊκή καταξίωση των παλαιών ιδρυμάτων μας, εμείς μπορούμε να διαγράψουμε ένα λαμπρό μέλλον για το Πανεπιστήμιό μας, που πρέπει να καταξιωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στα καλλίτερα της χώρας μας και να αποτελέσει κοιτίδα δημοκρατίας, όπου όλοι θα έχουν το δικαίωμα έκφρασης χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς με κέντρο τον Άνθρωπο.  

Η επιστολή της Μ. Βενετίκου

Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους και τους συνεργάτες που με τίμησαν με την ψήφο τους και δεσμεύομαι ότι θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου μας.

Επειδή κατανοώ την κρισιμότητα των εκλογών της Δευτέρας 20 Μαίου καθώς θα οδηγήσουν στην επιλογή της πρώτης εκλεγμένης διοίκησης του Ιδρύματός μας, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας για να σας μεταφέρω την απόφασή μου να συμμετάσχω εκ νέου στις εκλογές της Δευτέρας.

Έχοντας ως αποκλειστικό κριτήριο την πρόοδο του Ιδρύματός μας και την ενίσχυση της ακαδημαικότητάς του, αποφάσισα να στηρίξω με την ψήφο μου ως υποψήφιο Πρύτανη τον συνάδελφο Παναγιώτη Καλδή, με τον οποίο είχα συνεργαστεί ως Πρύτανης του ΑΤΕΙ Αθήνας, για την δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Όπως έχω ήδη πει και στο πρώτο μου μήνυμα προς εσάς δουλέψαμε μαζί άοκνα για την δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Πιστεύω ότι πληροί όλα τα εχέγγυα για την αποτελεσματική διοίκηση του Πανεπιστημίου και την άμεση μετεξέλιξή του σε πόλο ακαδημαικής αριστείας, όχι μόνο στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, αλλά και σε εθνικό και πανευρωπαικό επίπεδο.

Καλώ όσους και όσες με τίμησαν με την ψήφο τους να αναλογιστούν και να δώσουν με την δική τους ψήφο ένα ηχηρό μήνυμα αναβάθμισης του ιδρύματός μας.

Να συγχαρώ και τους τέσσερεις εκλεγέντες αντιπρυτάνεις.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω την αρτιότητα με την οποία η εφορευτική επιτροπή διεξήγαγε την όλη εκλογική διαδικασία και να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean