Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Ο αριθμός εισακτέων ανά Τμήμα και ΑΕΙ

3.643 περισσότεροι οι εισακτέοι σε σχέση με πέρσι-Ο αριθμός εισακτέων παραμένει ίδιος σε 121 Τμήματα- Στα νέα Τμήματα ο συνολικός αριθμός εισακτέων ανέρχεται σε 25.123-104.040 ήταν ο αριθμός των υποψηφίων πέρσι
Δημοσίευση: 22/05/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Καθορίστηκε με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ο αριθμός  εισακτέων    στις Σχολές  τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των Τμημάτων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, κατά Σχολή ή Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος και Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων συνολικά ανέρχεται στις 78.335, δηλαδή σε σχέση με πέρσι (ήταν 74.692) αυξάνεται  κατά 3.643 θέσεις.

Συνολικά τα δύο τελευταία χρόνια (2018,2019)  ο αριθμός των εισακτέων αυξήθηκε κατά 7.609 θέσεις  (σ.σ. το 2017 ο αριθμός εισακτέων ήταν 70.726) .

Ο αριθμός εισακτέων παραμένει ίδιος σε 121 Τμήματα

Στα νέα Τμήματα ο συνολικός αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 ανέρχεται σε 25.123

Αναλυτικά ο αριθμός εισακτέων της τελευταίας δεκαετίας:

Ο αριθμός υποψηφίων

Στις 104.040 ανήλθαν οι δηλώσεις - αιτήσεις των υποψηφίων για τις περσινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, ανά κατηγορία και είδος σχολείου είχε κατατεθεί ο εξής αριθμός αιτήσεων:

Η ΑΣΠΑΙΤΕ

Στο νέο Μηχανογραφικό , όπως προκύπτει από τους πίνακες του αριθμού εισακτέων , από τα ΑΕΙ Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (ΤΕΙ) παραμένει μόνο  η ΑΣΠΑΙΤΕ , καθώς και οι Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, τα πτυχία των οποίων είναι ισότιμα με των ΤΕΙ .

Σχόλια (43)

 
Χημεία
22 Μάιος 2019 11:41

Δέστε τους εισακτέους στα Τμήματα Χημείας και μόνο.
ΧΗΜΕΙΑΣ (ΚΑΒΑΛΑ) 200 !!!!!!!

 
ΓΣ
22 Μάιος 2019 12:32

τα νούμερα δυστυχώς δεν έχουν καμία σχέση με τον αριθμό φοιτητών που χωράνε και μπορούν να εκπαιδεύσουν τα τμήματα. Σε ποιά άλλη χώρα του κόσμου καθορίζεται ο αριθμός των εισακτέων απο Υπουργό κάθε χρόνο κατά το δοκούν....

 
Το Τέλος της Εκπαίδευσης όπως το ξέρουμε ...
22 Μάιος 2019 12:38

Με την δραματική αύξηση των σπουδαστών στα ΑΕΙ πλέον θα δούμε τεράστια αύξηση στην ανεργία των πτυχιούχων.
Την ίδια στιγμή υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου Τεχνικού προσωπικού. Αυτό σημαίνει οτι αρκετοί σπουδαστές θα πάνε θα γραφτούν και μετά θα συνδυάζουν τις σπουδές τους και με κάποιο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης για να καταρτιστούν σε κάτι που θα τους προσφέρει δουλειά ... από ακαδημαϊκές σπουδές χορτάσαμε ... κάποιος να κάνει και κάποια εξειδικευμένη τεχνική / επαγγελματική εργασία δεν υπάρχει ...

 
προς γσ
22 Μάιος 2019 12:51

εμένα η σχολή μου στην Αθήνα έχει 200 εισακτέους κάθε χρόνο και παρακολουθούν μόνο 50 κάθε μέρα. Καλως ή κακως ετσι ειναι η Ελληνες φοιτητες .Οταν αλλαξει αυτη η αντιληψη των φοιτητων τοτε να αλλαξουν και οι εισακτεοι ανα τμημα

 
ΑΣΠΑΙΤΙΑΝΟΣ
22 Μάιος 2019 12:54

Μπραβο κύριε Υπουργε. Το μόνο ΤΕΙ η ΑΣΠΑΙΤΕ. Αυτά να τα βλέπουν οι φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ που τους λένε ότι δεν είναι ΤΕΙ.

Συγχαρητήρια και για του Φοιτητικούς Συλλόγους .... Μεγάλη Επιτυχία!!!!!!!

 
Ιωάννης Κ.
22 Μάιος 2019 14:03

Δεν ξέρετε τι σας γίνεται εκεί στο Υπουργείο. Σκέφτηκε κανείς να συγκρίνει σε ομοειδή τμήματα διαφορετικών Πανεπιστημίων, την αναλογία μελών ΔΕΠ προς τους εισακτέους; Είναι δυνατόν σε ένα τμήμα με 70 μέλη ΔΕΠ ενός Πανεπιστημίου οι εισακτέοι να είναι 300 και σε ίδιο τμήμα άλλου Πανεπιστημίου με 25 μέλη ΔΕΠ, ο αριθμός των εισακτέων να είναι ο ίδιος;

 
Νίκος Θεοφανούδης
22 Μάιος 2019 14:07

Μακάρι να βγει σύντομα και το μηχανογραφικό. Ελπίζουμε να αποκατασταθεί η αδικία για τους εξεταζόμενους της κατεύθυνσης οικονομίας και πληροφορικής που δεν μπορούν να εισαχθούν στους ηλεκτρολόγους μηχανικούς και μηχανικούς υπολογιστών και στους μηχανικούς υπολογιστών και πληροφορικής

 
Φούφουτος
22 Μάιος 2019 14:20

Θα μπω και εγώ φέτος. Ευχαριστώ κ. Γαβρόγλου!

 
FIL.SID.
22 Μάιος 2019 14:25

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ 10.000.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 1044 ΧΗΜΙΚΟI, 616 ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ, ΑΠΕΙΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΥΛIΚΩΝ ...
ΤΟ ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ( ΛΕΓΕ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΕ Μ.Ο. ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 7,00) ΕΙΣΑΓΕΙ 200 ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΔΗΛ ΔΙΠΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑ.

ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΥΣΙ ΜΕ ΤΙς ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, ΕΔΙΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΦΙΛΗΣΕ Ο ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΧΗΜΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.

ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΟΔΕΨΕ ΚΑΙ ΘΑ ΞΟΔΕΨΕΙ Η ΕΕΧ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΣτΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ.

 
Φοιτητής ΑΣΠΑΙΤΕ
22 Μάιος 2019 14:46

Aπό τα ΑΕΙ Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (ΤΕΙ) παραμένει μόνο η ΑΣΠΑΙΤΕ , καθώς και οι Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, τα πτυχία των οποίων είναι ισότιμα με των ΤΕΙ .
Χωρις σχόλιο................

 
ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ...
22 Μάιος 2019 14:53

Μήπως κάποιος να υπενθυμίσει στον Υπουργό ότι δεν είναι υποχρεωτική η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση;

Δηλαδή με τέτοια αύξηση των εισακτέων πρέπει κάποιος να προσπαθήσει πάρα πολύ για να ΜΗΝ περάσει κάπου!!

Και έτσι "μειώνουμε" τα ποσοστά ανεργίας. Διότι ως γνωστόν οι φοιτητές δεν υπολογίζονται ως άνεργοι...

 
ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ...
22 Μάιος 2019 14:54

Μήπως κάποιος να υπενθυμίσει στον Υπουργό ότι δεν είναι υποχρεωτική η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση;

Δηλαδή με τέτοια αύξηση των εισακτέων πρέπει κάποιος να προσπαθήσει πάρα πολύ για να ΜΗΝ περάσει κάπου!!

Και έτσι "μειώνουμε" τα ποσοστά ανεργίας. Διότι ως γνωστόν οι φοιτητές δεν υπολογίζονται ως άνεργοι...

 
Πτυχία
22 Μάιος 2019 15:05

Το μόνο που θα επιτευχθεί θα είναι το πτυχίο να γίνει το νέο απολυτήριο λυκείου. Πλέον όλοι θα είναι πτυχιούχοι αφού όλοι περνάνε σε κάποιο ΑΕΙ ακόμα και μια μονάδα μέσο όρο. Η προσφορά θέσεων στην τριτοβάθμια είναι μεγαλύτερη από τους υποψηφίους σε μια γερασμένη χώρα....

 
Καταστροφικό για τη χώρα γενικώς
22 Μάιος 2019 15:11

Να σημειωθεί ότι με μια τέτοια πολιτική δίνεται και ένα καταστροφικό χτύπημα στη δημογραφική πολιτική της χώρας. Κάθε νέος θα σπουδάζει 5-10 χρόνια για να αποκτήσει ένα πτυχίο χωρίς αξία (αφού όλοι θα έχουν) και θα αναβάλλει τη δημιουργία οικογένειας σε αόριστο χρόνο, μέχρι την εξεύρευση εργασίας με βάση το πτυχίο τους, πράγμα εφικτό μόνο το πολύ για το 10% των αποφοίτων. Εκπαιδευτική πολιτική με καταστροφικές επιπτώσεις για τη χώρα.

 
Μαθητής
22 Μάιος 2019 15:50

Εγώ δεν θέλω να μπώ στο πανεπιστήμιο. Επιτρέπεται ή θα με συλλάβει ο Γαβρόγλου;

 
Νίκος
22 Μάιος 2019 17:06

Δυστυχώς η πολιτική και η παιδεία είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Η αύξηση του αριθμού εισακτέων μπορεί να φέρει προσωρινά ψήφους σε οικογένειες που θέλουν προσωρινά να δουν τα παιδιά τους να περνούν σε κάποιο τμήμα, στις τοπικές κοινωνίες που πιθανόν να αυξήσει τον τζίρο τους κ.α.. Από την άλλη το υπάρχον σύστημα παιδείας αλλά και η αγορά έξω δεν μπορεί να διαχειριστεί τόσο μεγάλο αριθμό αποφοίτων. Οι μελέτες που έχει το υπουργείο, γιατί είμαι σίγουρος ότι έχει τέτοιες μελέτες (μιας και το κάθε τμήμα καταθέτει προτάσεις για τον αριθμό υποψηφίων που μπορεί να στηρίξει και τα επιμελητήρια ξέρουν τον αριθμό των αποφοίτων που χρειάζεται η αγορά) πέφτουν κάθε χρόνο στο καλάθι των αχρήστων εις όφελος αυτών που θέλουν να διαφεντεύουν τον τόπο. Και στο τέλος όλοι οι εισακτέοι λόγω κοινωνικών κριτηρίων από τα νέα τμήματα που δημιουργήθηκαν χωρίς κανέναν λόγο, θα καταλήξουν στις δύο μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) σε τμήματα αποκερματισμένα από τις πολλές συνταξιοδοτήσεις. Μπράβο σας!!!

 
Αντιδραστικός
22 Μάιος 2019 17:09

Φιλ., το σημαντικότερο μάθημα που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της χώρας πρέπει να έχει και τους αντίστοιχους εισακτέους, δε νομίζεις;
οι εφαρμογές πυρίτιου και ανθρακονημάτων είναι αυτή που θα οδηγήσει στην έξοδο από τα μνημόνια. Οι ανθρωπιστικές επιστήμες είναι σημαντικές αλλά ζούμε στη 4η βιομηχανική εποχή.

 
@Νίκος
22 Μάιος 2019 17:17

Η Παιδεία και ο Γαβρόγλου φαίνεται να είναι πολύ διαφορετικά πράγματα

 
@εντός
22 Μάιος 2019 17:35

Ένα πρόσφατο άρθρο εδώ στο εσος για την πληροφορική έρχεται να επιβεβαιωθεί από τη μεγάλη αύξηση στους εισακτεους των αντίστοιχων τμημάτων.

Μέχρι και οι τυφλοί θα δουν

 
ΑΣΠΑΙΤΕ
22 Μάιος 2019 17:45

Οι νέοι φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ δεν θα έχουν επαγγελματικά δικαιώματα

Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου εκτός του Πανεπιστημιακού Τομέα παραμένει μόνο μία σχολή και αυτή είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για την αξία που έχει πλέον το πτυχίο αυτής της σχολής.
Μετά την ένταξη όλων των ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια αλλάζουν τα δεδομένα για το φετινό μηχανογραφικό των αποφοίτων της Γ’ Λυκείου.
Όσοι θελήσουν να δηλώσουν την ΑΣΠΑΙΤΕ πρέπει να γνωρίζουν ότι από φέτος δεν υπάρχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα του πτυχίου της επαγγελματικής ειδικότητας για τους νέους φοιτητές. Αυτό συμβαίνει γιατί στον νόμο της ΑΣΠΑΙΤΕ (άρθρο 4, Ν. 3027/2002) αναφέρονται τα εξής:
«γ) Το πτυχίο που χορηγούν τα Τμήματα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. παρέχει δικαίωμα διδασκαλίας στην ειδικότητα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ αποτελεί και πτυχίο επαγγελματικής ειδικότητας το οποίο ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι ισότιμο και αντίστοιχο με αυτά των Τ.Ε.Ι.».
Από τη στιγμή που τα Τ.Ε.Ι. δεν υπάρχουν πλέον δεν μπορεί να υπάρξει ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο με αυτό των ειδικοτήτων της ΑΣΠΑΙΤΕ και επομένως δεν μπορούν να πάρουν επαγγελματικά δικαιώματα με το πτυχίο ειδικότητας όσοι τελειώσουν την ΑΣΠΑΙΤΕ.
Αυτό σημαίνει ότι ένας Μηχανολόγος της ΑΣΠΑΙΤΕ δεν θα έχει τα επαγγελματικά δικαιώματα Μηχανολόγου που είχαν οι απόφοιτοι των Τ.Ε.Ι. μέχρι σήμερα αφού δεν υπάρχει πλέον Τμήμα Μηχανολόγων Τ.Ε.Ι..
Επομένως για όσους εισαχθούν από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά στην ΑΣΠΑΙΤΕ το μόνο επαγγελματικό δικαίωμα θα είναι η δυνατότητα διδασκαλίας στην ειδικότητα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα κανένας απόφοιτος της ΑΣΠΑΙΤΕ δεν έχει διορισθεί στην εκπαίδευση ως μόνιμος εκπαιδευτικός.
Πρέπει όσοι από τους φετινούς υποψηφίους επιθυμούν να δηλώσουν αυτή τη σχολή να γνωρίζουν τι προοπτικές έχουν αν την επιλέξουν.

 
Υπεράριθμοι χωρίς εργαστήρια και υποδομές
22 Μάιος 2019 17:51

Σε αυτόν τον αριθμό εισακτέων ανά τμήμα προσθέστε και 30-50 απο μεταγραφές.

 
Άσχετος
22 Μάιος 2019 18:01

Να σχολιάσεις τι. Παράρτημα Τμήματος Νοσηλευτικής του Τμήματος Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης του ΔΙΠΑΕ με ΜΗΔΕΝ ( Ο) αριθμό διδακτικού προσωπικού 255 εισακτέοι. Ασχολίαστο το γεγονός της διατήρησης Τμήματος χωρίς προσωπικό

 
Μηχανικός
22 Μάιος 2019 18:19

Γέμισε το μάτι μου με πολυτεχνεία και μηχανικούς!!!

είναι σίγουρο ότι οι εκλογές θα γίνουν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών!
δεν έχει ξαναγίνει, το αφεντικό τρελλάθηκε, πάρε κόσμε μηχανικούς!

 
@νίκος
22 Μάιος 2019 18:28

Η Παιδεία και ο Γαβρόγλου φαίνεται να είναι πολύ διαφορετικά πράγματα : ταυτόσημα μη σου πω... μπράβο , θέμε κι άλλα (σανά)

 
λαός
22 Μάιος 2019 18:32

ο λαός απαιτεί κουτόχορτα , σανά / και πτυχιάρες με σακκιά

 
@ Ιωάννης Κ.
22 Μάιος 2019 19:08

Εδω υπάρχουν τμήματα με 0 μέλη ΔΕΠ που παίρνουν 100 και 200 φοιτητές. Μόνο στην χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα.

 
Ευαγώρας
22 Μάιος 2019 20:10

Θα ισχισει από φέτως? Ο καθηγητής μου στο φροντιστείριο είπε να δειλώσο για φιλόλογος και έχω άπειρες ελπίδες πλέων με το νέω σίστημα

 
Μηχαν
22 Μάιος 2019 20:33

Το μονο αποτελεσμα θα ειναι ο μεγάλος αριθμός πτυχιουχων (με υποβαθμισμένη εκπαίδευση) που θα παρακαλάνε στην αγορα εργασίας για 200 Ευρω μισθό ή θα πρέπει να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για καλύτερη εργασία (δηλ. το Ελληνικό κράτος θα δαπανήσει χρήματα για την εκπαιδευση νέων που θα προσφέρουν σε άλλες χώρες της ΕΕ και όχι στην χώρα που επένδυσε!).

Ουτε η πιο αισιόδοξη μορφή καπιταλισμού δεν θα μπορούσε να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα!

Σπουδασα στο Πολυτεχνειο την δεκαετία του 1990 όπου ο αριθμός των εισακτέων ήταν ~41000 (22000 ΑΕΙ + 19000 (τοτε)-ΤΕΙ.

Ακομη και η δικιά μου γενιά αντιμετώπισε/ζει προβλήματα στην αγορά εργασίας και μεγαλο ποσοστό βρίσκεται στο εξωτερικό.

Δείτε επίσης εδώ!
https://www.esos.gr/arthra/62749/exopragmatikoi-oi-arithmoi-eisakteon

 
Θέλω και άλλο...
22 Μάιος 2019 21:17

Επιτέλους, κάθε πόλη και ένα Πανεπιστήμιο, κάθε οικογένεια και ένας Χημικός, Φυσικός, κλπ!
Η μέση ελληνική οικογένεια σε κατάσταση έκστασης ψηφίζει Γαβρόγου!

Δώσε σανό, δεν χορταίνω!

 
Tragic
22 Μάιος 2019 22:19

Τμήμα ζητάει μια χρόνια 80 εισακτέους και του δίνουν 130, την επόμενη χρόνια ζητάει 60 και του δίνουν 150, την επόμενη πάλι 60 και του δίνουν 160. Η φαιδρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Απορώ για ποιο λόγο κάθε χρόνο το υπουργείο ζητάει τη γνώμη των τμημάτων για τον αριθμό που μπορούν να εκπαιδεύσουν.. Μικροπολιτική στη πλάτη όλων μας. Δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτή τη χώρα..

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.