Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Κ. Μητσοτάκης: Θα γίνουν διορισμοί εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες

Το ΠΑΔΑ θα γίνει Πρότυπο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών
Δημοσίευση: 22/05/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την πρόσληψη εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ  Κ. Μητσοτάκης ,  στην προεκλογική συγκέντρωση  στο Περιστέρι.

“Θα προσληφθούν και εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες, ξεκινώντας, όμως,  από την Ειδική Αγωγή, γιατί στους πιο αδύναμους πρέπει πάντα να δείχνουμε τη μεγαλύτερη ευαισθησία”, είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.

Για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε:

 • Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα αναβαθμιστεί πραγματικά μετά την ανεύθυνη  αντιμετώπιση που του επιφύλαξε η σημερινή κυβέρνηση.
 • Το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής θα γίνει πρότυπο Πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών, συνδεδεμένο, όμως, με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.
 • Εσείς πάνω απ’ όλα οι νεολαίοι μας στα δημόσια Πανεπιστήμια, αξίζετε μια καλύτερη Παιδεία.
 •  Δεν σας αξίζουν πτυχία  τα οποία θα τα καρφιτσώνετε στους τοίχους σας χωρίς προσόντα, χωρίς να σας δίνουν τις απαραίτητες δεξιότητες, για να αντιμετωπίζετε μετά το απελπιστικό φάσμα της ανεργίας.

Για την ανομία στα Πανεπιστήμια ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε:

 • Θα επιστρέψουμε τα Πανεπιστήμια σε αυτούς που ανήκουν, στους φοιτητές, στους καθηγητές, στο διοικητικό προσωπικό.
 • Θα αποκαταστήσουμε τη δημόσια τάξη.
 • Γιατί η δημόσια τάξη και ασφάλεια, όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική χώρα.
 • Γιατί η ασφάλεια είναι δικαίωμα όλων των Ελλήνων.
 • Και το κράτος πρέπει  να την εγγυάται.
 • Το άσυλο της ανομίας θα καταργηθεί.
 • Το Πανεπιστημιακό άσυλο τελειώνει την επόμενη μέρα.

To Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή. Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση της Προκήρυξης για πρόσληψη 4500 καθηγητών Ειδικής Αγωγής…

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι θα επιστρέψει τα πανεπιστήμια στο Διοικητικό προσωπικό τους. Το οποίο ο ίδιος απέλυε, το 2013…

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι θα αναβαθμίσει, δήθεν, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Μετατρέποντάς το σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, δηλαδή σε ΤΕΙ υπό άλλη ονομασία…

Και, βέβαια, με το γνωστό ύφος του πορφυρογέννητου μίλησε απαξιωτικά για τη 13η σύνταξη, την οποία ο ίδιος θέλει να καταργήσει.

Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Γνωρίζουν ποιος εργάζεται για τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, και ποιος για τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών. Του έχουν ήδη γυρίσει την πλάτη.

Π. Καλδής: Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και κομματικές αντιπαραθέσεις

Σε συνέχεια   αντιπαραθέσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ , σχετικά με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ο νεοεκλεγμένος Πρύτανής του καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής, δήλωσε τα εξής:

«Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι εθνική υπόθεση και δεν προσφέρεται για κομματικές επιδιώξεις. Λειτουργεί με την ίδια φυσιογνωμία και χαρακτηριστικά με τα υπόλοιπα 23 Πανεπιστήμια της χώρας, είναι έντονα διασυνδεμένο με την κοινωνία και σε πολλές επιστημονικές πειθαρχίες αποτελεί πρότυπο επίδοσης (benchmarking), που συνεχώς βελτιώνεται. Σε κάθε περίπτωση, το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, όπως λειτουργεί στις Βόρειες Χώρες, κυρίως, της Ευρώπης δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική ακαδημαϊκή πραγματικότητα και τις προοπτικές της, πόσο μάλλον με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.»  

 

Σχόλια (32)

 
αχαχαχαχα
22 Μάιος 2019 23:45

“Θα προσληφθούν και εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες, ξεκινώντας, όμως, από την Ειδική Αγωγή, γιατί στους πιο αδύναμους πρέπει πάντα να δείχνουμε τη μεγαλύτερη ευαισθησία”, είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.

Να του πει καποιος οτι η διαδικασια διορισμου εχει ηδη ξεκινησει. Μητσοτάκη εισαι για αλλη μια φορα εκτος τοπου και χρονου!!!!!!!!!

 
Απορία
22 Μάιος 2019 23:50

Θα μας εξηγήσει ο αγαπητός Mητσοτάκης τι είναι το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών; Τα άλλα Πανεπιστήμια είναι ανεφάρμοστων επιστημών; Έχει καταλάβει που βρίσκεται; Μήπως τα λέει επίτηδες για να μην τον ψηφίσουν;

 
Πανεπιστήμιο Αττικής
23 Μάιος 2019 00:12

Δεν χρειάζεται να γίνει πρότυπο πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών. Κοιτάξτε να συγχωνεύσετε το πανεπιστήμιο δυτικής αττικής, το γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών, το οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών, το χαροκόπειο πανεπιστήμιο και την ανώτατη σχολή παιδαγωγικής και τεχνολογικής εκπαίδευση μεταξύ τους και να ιδρύσετε το νέο πανεπιστήμιο αττικής.

 
Φοιτητης ΠαΔΑ
23 Μάιος 2019 00:19

Πραγματικά προσπαθεί να μην βγει;;

 
Πρωτοετής ΠαΔΑ
23 Μάιος 2019 00:32

Δηλαδή για να καταλάβουμε.. Θα κάνει το ΠαΔΑ πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών για να κλείσει το μάτι απλά στο ΤΕΕ; Είναι δυνατόν να παίζει με τις ζωές όλων των φοιτητών του ΠαΔΑ με αυτό τον τρόπο; κ. Μητσοτακη οι πρωτοετείς (και δευτεροετείς από Σεπτέμβριο) πέρασαν και διάλεξαν ένα κανονικό Πανεπιστήμιο σαφώς καλύτερο από πολλά αλλα ελληνικά. Εσείς τι ακριβώς λέτε τώρα; Είναι δυνατόν να επαναλαμβανετε ότι σας «σερβίρουν» για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους από τη δεξαμενή του ΤΕΕ χωρίς δεύτερη σκέψη; Πως ακριβώς θα το υλοποιήσετε το εγχείρημα; Τα πενταετή που ξεκινάνε στο επόμενο εξάμηνο θα τα καταργήσετε μαζί με τα όνειρα των ανθρώπων που συνειδητά διάλεξαν το ΠαΔΑ, υποβιβάζοντας το; Πραγματικά εκτεθείκατε ανεπανόρθωτα πλέον..
Πιστεύω ότι ο καθενας μας καταλαβαίνει τι ακριβώς θα προσπαθήσει (;) να κάνει ο κύριος Μητσοτάκης και αυτό θα φανεί.
ΥΓ1 τόσα χρόνια η ίδια «τεχνολογική» καραμέλα, αλλάξτε την!
ΥΓ2 καταλαβαίνουνε την αγωνία σας για τη δημιουργία χώρου για τα ιδιωτικά αλλά λίγη αυτοσυγκράτηση..

 
Γελάσαμε..
23 Μάιος 2019 00:36

Και λέγαμε τι θα μας προτείνει από τη «λαϊκή» συνοικία ο πρόεδρος..
Προφανως ευελπιστεί στην ψήφο των μελών του ΤΕΕ. Δεν έχει καταλάβει ομως την παγίδα που τον βάζουν οι σύμβουλοι του (που δεν έχουν πατήσει στο ΠαΔΑ και εκφέρουν γνώμη σύμφωνα με την κατάσταση της δεκαετίας του ‘80!)
Τελικά ίσως δεν θέλει να βγει..

 
Προεκλογικές υποσχέσεις ότι να ναι
23 Μάιος 2019 00:50

Εδώ υποσχέθηκε 1000 αλεξίσφαιρα γιλέκα.. τι να πει κανεις για αυτά που του δίνουν να διαβάσει;!

 
Καθηγητής ΠΑΔΑ
23 Μάιος 2019 01:36

Κάτω τα χέρια σας από το ΠΑΔΑ κ. Μητσοτάκη!!!!
Εφαρμοσμένων Επιστημών να κάνετε τα Κολέγια σας!!!!!

Ποτέ ξανά πισωγύρισμα!!

 
Α.Κ.
23 Μάιος 2019 01:40

Την τελευταία φορά που ήσασταν υπουργός κ. Μητσοτάκη, απολύσατε 10.000 εργαζόμενους στους χώρους της Υγείας και της Παιδείας και επιπλέον χαμογελούσατε στην κάμερα λέγοντας πως " όταν υπάρχει πολιτική τόλμη, τότε εξοικονομούνται πολύ εύκολα πόροι για το κράτος"...

Ντροπή σας να μας εμπαίζετε υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας!!!!
Ευτυχώς, και Μνήμη έχουμε και Κρίση!!!!!

 
ABC
23 Μάιος 2019 06:39

Το ΠΑΔΑ από πανεπιστήμιο που το έκανε ο Τσιπρας θα το κάνει ψευτοπανεπιστημιο ο Μητσοτάκης.

 
Μαύρο στον Μητσοτάκη ή ''ΤΕΙΟΠΟΙΗΣΗ'' ξανά
23 Μάιος 2019 07:19

Ο Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση του επί σειρά δεκαετιών διέλυαν την Παιδεία, μη προτείνοντας λύσεις όπως πχ για τα ΑΕΙ ΤΤ (ΤΕΙ). Η εξαγγελία ''κόλαφος'' για την Τειοποίηση του ΠΑ.Δ.Α. και άλλων νυν Πανεπιστημίων (πρώην ΤΕΙ) σημαίνει για ακόμα μια φορά οτι η δεξιά θέλει να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο και να προσαρμόσει την Παιδεία ''ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ'' και τα συμφέροντα των λίγων και καλών που εκπροσωπεί ο κύριος αυτός.
Ο Κύριος Μητσοτάκης βεβαίως είναι αυτός που μαζί με την Τομεάρχη Παιδείας του Κόμματος του εξαγγέλλουν σε κάθε ομιλία τους για προσαρμογή των Πανεπιστημίων στις ανάγκες της αγοράς και ολοένα και καλύτερη εκπαίδευση των τεχνικών ειδικοτήτων δηλαδή τα ΤΕΙ για τον Κύριο Μητσοτάκη μιας και ανέκαθεν αυτός και το κόμμα του τα ΤΕΙ τα θεωρούσαν παρόμοιες σχολές με αυτές που θα τελειώσει ένας Μάγειρας, ένας υδραυλικός, ένας απόφοιτος ΙΕΚ!
Ουδεμία επαφή με την πραγματικότητα και την επιστημονική υπόσταση που έχει ένας απόφοιτος ΑΕΙ ΤΤ (ΤΕΙ) στο εξωτερικό που αντιμετωπίζεται ως απόφοιτος Πανεπιστημίου έχει η Νέα δημοκρατία.

Κανείς μα κανείς απόφοιτος ΤΕΙ και νύν φοιτητής σε συγχωνευμένα πλέον Πανεπιστήμια δεν πρέπει να κάνει το λάθος να ψηφίσει αυτές τις επικίνδυνες ιδεοληψίες του Κυρίου αυτού και της Κυρίας Κεραμέως. Αν υπάρχει μια περίπτωση οι απόφοιτοι να ισοτιμηθούν και τα νέα πλέον Πανεπιστημιοποιημένα ΤΕΙ να ευημερήσουν είναι με οποιοδήποτε άλλο κόμμα παρά την ΝΔ!

 
ΝΔ= υποβάθμιση της παιδείας
23 Μάιος 2019 07:28

Και παιδεία για λίγους και καλούς. Έτσι Γιατί γουστάρουμε τα ΑΕΙ να γίνουν ΑΕΙ Α.Ε. και ΑΕΙ Ο.Ε. , όλα ιδιωτικά με τον Μητσοτάκη μέχρι και τις κόλλες μας που γράφουμε εξετάσεις θα πληρώνουμε!

 
Πτυχιούχος
23 Μάιος 2019 10:03

Αγαπητοί συνάδελφοι που είναι τώρα όλοι οι λαλίστατοι που έγραφαν ότι η Ν.Δ. θα ξεχνούσε το εφαρμοσμένων επιστημών ;
Που βρίσκονται όλοι αυτοί που έγραφαν ότι τους κατέβαινε στο κεφάλι χωρίς πληροφόρηση ;
Το ΠΑΔΑ θα μετεξελιχθεί σε παν.εφ.επιστημών διότι έτσι πρέπει.
Έτσι θα μπορεί να είναι πιο ευέλικτο σαν σχήμα και θα λυθούν εύκολα προβλήματα που δεν έλυσε ο κύριος Γαβρόγλου.
Ουσιαστικά προβλήματα όπως επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων ,το θέμα ισοτίμισης των αποφοίτων κτλ.
Πρέπει να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη.
Καλημέρα σας .

 
Ντίνα
23 Μάιος 2019 10:13

ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ξέρει ότι οι διορισμοί έχουν ξεκινήσει στην Ειδική Εκπαίδευση;Επίσης να ξεκαθαρίσει τι εννοεί με την λέξη "προσλήψεις" γιατί άλλο "πρόσληψη" κι άλλο "διορισμός".Πρόσληψη γίνεται και στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς,πρόσληψη εκπαιδευτικών μπορεί να γίνει κι από τους δήμους στους οποίους ονειρεύεται να πάει η εκπαίδευση...Με την αυτονομία μάλιστα των σχολικών μονάδων που τονίζει ότι επιθυμεί δε θέλει φαντασία για να κατάλαβει κάποιος αν θα γίνουν προσλήψεις και από ποιους αν γίνει πρωθυπουργός....ΔΕΝ ξεχνάμε τις 2500 χιλιάδες απολύσεις των εκπαιδευτικών της τεχνικής εκπαίδευσης και το ότι την άλλη μέρα εγκαινιάστηκε από τον υπουργό του ιδιωτικό ΙΕΚ με τις ειδικότητες που κατάργησε σε μια νύχτα και απέλυσε...ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
23 Μάιος 2019 10:55

Εδώ κλαίνε οι ζαίοι; Πάρτε μαντήλια...

 
ΑΡΗΣ
23 Μάιος 2019 11:01

ΚΑΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ.

 
Νίκος
23 Μάιος 2019 12:52

Στη ΝΔ δεν βλέπουν που οδηγούνται με τον Κυριάκο;Δεν βλέπουν ότι κατάντησε ακροδεξιό παρακλάδιΕίναι κεντροδεξιά παράταξη αυτή;Ακόμα κι αν βγει πρωθυπουργός θα είναι η πρώτη και τελευταία φορά.Είναι βέβαιο...

 
Δημήτρης
23 Μάιος 2019 12:58

Εκτός τόπου και χρόνου κύριος Μητσοτάκης και πάλι.Ποιος του τα γράφει και τα λέει;Με τέτοια αντιπολίτευση ο Τσίπρας είναι ευτυχής.

 
νικος
23 Μάιος 2019 13:33

Θα προσλαβει καμια 500αρια θα απολυσει καμια 10000 μια χαρα.

 
Απορία
23 Μάιος 2019 14:08

Εγώ έχω μία απορία: Στη ΝΔ λένε ότι θέλουν να μετατρέψουν το ΠΑΔΑ από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, ώστε να το αναβαθμίσουν. Αφού τα Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών είναι ανώτερα των Πανεπιστημίων (σύμφωνα με τη ΝΔ), τότε γιατί στο εξωτερικό τα πρώτα δεν έχουν δικαίωμα να δώσουν διδακτορικά (εκτός από κάποιες λίγες εξαιρετικές περιπτώσεις);

 
@Καθηγητής ΠΑΔΑ
23 Μάιος 2019 15:58

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του ... Ο καθένας θα πάρει ότι του αξίζει ... Το ΠΑ.Δ.Α. άμεσα μετονομάζεται Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών !!!

 
Γιώργος
23 Μάιος 2019 16:03

Αν ψηφιστούν διαδικασίες ισοτίμησης άμεσα, τότε το θέμα επιστροφής του ΠΑΔΑ σε ΤΕΙ (Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών) από την επόμενη κυβέρνηση, δεν θα θίγει μόνο τις μερικές εκατοντάδες των ενεργών φοιτητών του αλλά και τις εκατοντάδες χιλιάδες των αποφοίτων του. Έτσι το πολιτικό κόστος θα είναι πολύ-πολύ μεγαλύτερο και η επιστροφή αυτή δυσκολότερο να πραγματοποιηθεί. Αν θέλει η παρούσα κυβέρνηση πραγματικά να μπλοκάρει την επιστροφή του ΠΑΔΑ σε "ΤΕΙ" πρέπει να ψηφίσει διαδικασίες ισοτίμησης των αποφοίτων του.

 
Μακάρι...
23 Μάιος 2019 16:37

...να πάρει ο καθένας ότι του αξίζει...

 
ΜΗΤΕΡΑ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΑΔΑ
23 Μάιος 2019 16:48

Δηλ. συνεχίζει η ΝΔ και ο πορφυρογέννητος, αμερικανοσπουδασμένος αρχηγός της να υπόσχεται ότι θα υποβαθμίσει το μόλις αναβαθμισμένο ΠΑΔΑ, αντι να κάνει προτάσεις για περαιτέρω ανοδική πορεία. Περιμένει ψήφους και χειροκροτήματα; Άθλιοι και επικίνδυνοι. ΑΙΣΧΟΣ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!!

 
Δρ ΕΔΙΠ σε εξέλιξη με την ΝΔ;
23 Μάιος 2019 16:54

κ.Μητσοτακη θα δώσετε την εξέλιξη των Δρ ΕΔΙΠ στη βαθμίδα του λέκτορα; Δώστε απάντηση

 
Φοιτητής αληθινού Πολυτεχνείου
23 Μάιος 2019 17:53

Σωστή η άποψη του κ. Μητσοτάκη. Αυτή τη στιγμή ο τεχνολογικός τομέας στη χώρα έχει μείνει ορφανός. Είμαστε, δηλαδή, μία χώρα που αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιον φορέα που να παρέχει τεχνολογική εκπαίδευση. Τα ΤΕΙ εξ αρχής ιδρύθηκαν ως οι φορείς που θα αναλάβουν την εκπαίδευση στον τεχνολογικό τομέα. Συνεπώς, το ΠΑΔΑ και όλα τα υπόλοιπα ΤΕΙ που πρόσφατα έγιναν πανεπιστήμια (στο όνομα) από το να παριστάνουν μία φτηνή αποτίμηση πανεπιστημίου καλύτερα να γίνουν Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών, κάτι που σίγουρα μπορούν να κάνουν και κάνουν τόσα χρόνια άψογα.

 
ΑΠ
23 Μάιος 2019 18:32

Κανένας συνειδητοποιημένος αποφοιτος ΤΕΙ δεν θα κάτσει Ελλάδα αν βγει η ΝΔ

 
Φοιτητης ΠΑΔΑ
23 Μάιος 2019 18:36

Δηλαδή τον Οκτώβρη οι φοιτητές μηχανικοί θα έχουν πενταετές πρόγραμμα σπουδών αλλά θα είναι Πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων Επιστημών δηλαδή ΤΕΙ (παράνοια)

 
Καλοπροαίρετος
23 Μάιος 2019 20:13

Πέραν του να.γράφεται τα περί εκτός τόπου και χρόνου, μπορεί κάποιος μας απαντήσει τεκμηριωμένα και με επιχειρήματα γιατί ξαφνικά ο συγκεκριμένος τύπων πανεπιστημίων είναι τραγικοτερους του τραγικού σύμφωνα με τ λεγόμενα σας, τί στιγμή που τόσα χρόνια τα ΤΕΙ αυτό ζητούσαν?
Το ότι τα κάναμε ολα πανεπιστημία ξαφνικά έλυσα τα προβλήματα? Αφού δικαιώματα δν έχουν δοθεί

 
Apostolos
24 Μάιος 2019 09:14

Το Περιστέρι και το Αιγάλεω δεν μπορούν να έχουν Πανεπιστήμια πάρα μόνο ΤΕΙ. Εκεί σπουδάζουν οι Ψυκτικοί, οι Ηλεκτρολόγοι και άλλοι τεχνικοί που δουλεύουν στις βίλες μας στην Εκάλη.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ