Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Θ. Κοτσιφάκης: Υπερασπίζουμε τις κατακτήσεις μας

"Θα άξιζε πραγματικά να αναλογιστούμε όλοι μας πού βρισκόμαστε σήμερα σε σχέση με όσα βιώσαμε τόσο επώδυνα την περίοδο 2010-14"
Δημοσίευση: 23/05/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Θέμης Κοτσιφάκης, εκπαιδευτικός, πρώην πρόεδρος ΟΛΜΕ

«Και γιατί να μην απολυθούν και εκπαιδευτικοί; Πρέπει να είμαστε δίκαιοι στις απολύσεις».

Με ανατριχίλα ανακαλούν στη μνήμη τους, ακόμα και σήμερα, οι εκπαιδευτικοί την κυνική αυτή δήλωση που έκανε στις 23/3/14 ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και μελών του προεδρείου της ΟΛΜΕ.

Θυμήθηκα αυτό το γεγονός πριν λίγες ημέρες, καθώς παρακολουθούσα τις προεκλογικές διακηρύξεις του αρχηγού της Ν.Δ., διακηρύξεις που διαπνέονται από απέχθεια για το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης αλλά και για την προοπτική της ενίσχυσής της με μόνιμο προσωπικό.

Ήταν οι ημέρες που τέλειωνε το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών που είχε ξεκινήσει από  τις 23/7/13, υλοποιώντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις της τότε κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για απολύσεις στο δημόσιο (ν.4172/13).

Κερδήθηκαν πολλά αυτά τα χρόνια που ακολούθησαν την πολιτική αλλαγή του 2015 και στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης για τους εκπαιδευτικούς.

Η επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν ή είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα (εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, διοικητικοί πανεπιστημίων) και η κατάργηση του θεσμού της διαθεσιμότητας, η δημιουργία ενός σταθερού κλίματος στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών με την κατάργηση της υποχρεωτικής αργίας και της τιμωρητικής αξιολόγησης καθώς και της σύνδεσής της με το μισθό και η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης ως μέσου αντιμετώπισης των απεργών, είναι σημαντικές δημοκρατικές και εργασιακές κατακτήσεις.

Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε μια ακόμα πιο σημαντική διάσταση, αυτή των εκπαιδευτικών αλλαγών που προωθήθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν συνολικά τη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως: η καθιέρωση υποχρεωτικής 2χρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, η επέκταση του ολοήμερου σχολείου σε όλα τα δημοτικά, η μεγάλη μείωση του εξεταστικού φόρτου των μαθητών σε γυμνάσιο και λύκειο, η μεταρρύθμιση στα ΕΠΑΛ, το νέο σύστημα για την πρόσβαση στα ΑΕΙ, ο ενιαίος χώρος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την ένταξη των ΤΕΙ στα πανεπιστήμια, η αύξηση των εκπαιδευτικών δαπανών, οι 15.000 μόνιμοι διορισμοί για τα επόμενα τρία χρόνια και πολλά ακόμα.

Θα άξιζε πραγματικά να αναλογιστούμε όλοι μας πού βρισκόμαστε σήμερα σε σχέση με όσα βιώσαμε τόσο επώδυνα την περίοδο 2010-14. Θα άξιζε να αναρωτηθούμε αν πραγματικά η οποιαδήποτε γκρίνια μας ή κριτική σε κυβερνητικές αποφάσεις είναι σημαντικότερη από το να υπερασπίσουμε, με τη δράση μας αλλά και με την ψήφο μας, τις ΔΙΚΕΣ μας κατακτήσεις, πολλές από τις οποίες έρχονται από αιτήματα και αγώνες πολλών χρόνων πριν.

Απαντώ θαρρετά, όπως νομίζω θα απαντήσει η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών,των γονιών και των νέων: θα υπερασπίσουμε όσα κατακτήσαμε αυτή την τετραετία και με όλα τα μέσα. Για να μην γράφουν τα πανώ των αυριανών μας αγώνων «να μην καταργηθούν οι νόμοι ΣΥΡΙΖΑ».

Σχόλια (32)

 
Insider
23 Μάιος 2019 10:21

Παραδέχεσαι σύντροφε Κοτσιφάκη ότι θα είσαι αντιπολίτευση αύριο. Ετοιμάζεσαι πάλι για πανώ; Ετοιμάσου, καλά θα κάνεις!

 
Πέτρος
23 Μάιος 2019 10:36

Αφού τα κάνατε όλα καλά γιατί φοβάσαι ότι θα είσαι αύριο στους δρόμους πάλι; Οξύμωρο σχήμα, κάτι δεν κάνατε καλά, μάλλον.

 
Έχω καταπιεί μια μπατανόβουρτσα
23 Μάιος 2019 10:52

Μόνο ΝΔ δαγκωτό.

 
Ελένη
23 Μάιος 2019 11:00

Τα κάνατε μπάχαλο και μιλάς;

 
Johny the fox..
23 Μάιος 2019 11:18

Έχουμε πλέον γίνει αλλεργικοί στο σανό... κανείς δεν έμεινε σε θέσεις κυβερνητικές και διοίκησης της εκπαίδευσης επί μακρόν... όταν όμως φεύγεις αρχίζουν τα δύσκολα... παραδείγματα πάρα πολλά. Δεν χρειάζεται έρευνα για να δειχθεί αυτό... καλή αντάμωση στους δρόμους σύντομα Θέμη...

 
Εκπαιδευτικός
23 Μάιος 2019 11:27

Σύντροφε Κοτσιφάκη.Περιμένω την επόμενη της ήττας σας να παραιτηθείς από τις θέσεις που κατέχεις στο υπουργείο και να μην περιμένεις να σε παραιτήσουν για να φωνάζεις ότι σε κυνηγάν.Ξεσκόνισε τον τηλεβόα, ετοίμασε το καβουράκι στυλ Χόνεκερ ,ανανέωσε τις τιράντες και ετοιμάσου για ...νεοπαλαιούς αγώνες.Πάλης ξεκίνημα,νέοι αγώνες...σύντροφε Κοτσιφάκη.Να δούμε αν έστω και ένας σε ακολουθήσει.Οι καιροί άλλαξαν και σας ξέρουμε

 
Πέτρος Παυλόπουλος
23 Μάιος 2019 11:39

Καταφέρατε το ακατόρθωτο!!!
που δεν μπορούσε να γίνει τόσα χρόνια !!! ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘυΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΣΧΟΛΕΙΩΝ Κ.ΛΠ. με διορισμένα συμβούλια επιλογής στελεχών. Πάντα υπήρχε προκήρυξη κάλυψης θέσεων για τα μέλη των συμβουλίων επιλογής.
Επιλέξατε άτομα της αρεσκείας σας σε θέσεις διοίκησης της εκπαίδευσης με εργαλείο τη συνέντευξη. Ο κόσμος σας ψήφισε γιατί μιλάγατε για αξιοκρατία, ήσασταν κατά της διαπλοκής και άλλα τέτοια παραμύθια...
Το αποτέλεσμα γνωρίζετε ποιο είναι ??? βρίσκονται στα δικαστήρια μέλη συμβουλίων επιλογής , μέλη που εσείς διορίσατε που έχουν καταγγελθεί ακόμη και στη βουλή από βουλευτές συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ (ο κ. Παπαηλιου)... δείτε το ρεπορταζ του esos: https://www.esos.gr/arthra/53726/ypoyrgos-oi-ypopsifioi-dieythyntes-shol...

Σύντροφε Θέμη λυπάμαι ειλικρινά για αυτούς που στηρίξατε και σας έκθεσαν ανεπανόρθωτα. Μπορεί να υπάρχουν ικανά στελέχη και έντιμα ανάμεσά σας αλλά παρείσφρησαν και άλλα που έκαναν δικές τους πολιτικές εκμεταλλευόμενοι την ισχύ που τους δώσατε, τώρα θα υποστείτε τις συνέπειες για τις ατυχείς επιλογές σας.
Αυτά ανέφερε εξ άλλου και ο κ. Γαβρόγλου σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ που ήσασταν και εσείς παρόν στη Νίκαια και μάλιστα στην πρώτη γραμμή. Τώρα θα δρέψετε πόνο, όχι θρέψετε ...

 
pacifist anarchist
23 Μάιος 2019 12:55

Ποιά είναι η κατάκτηση, το κομματικό κράτος, το ρουσφέτι, το βόλεμα ημετέρων , το πισωγύρισμα της εκπαίδευσης, η ισοπέδωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης; Πάρτε πάρτε εδώ το καλό ρουσφέτι.

 
Δρ.Στέλιος Καραγιάννης,ΣΕΕ ΠΕ 83
23 Μάιος 2019 12:55

"Είχε αρχίσει ο θρήνος κάτω απ'τα τείχη της Τροίας κι οι Τρώες απελπισμένοι κολλούσαν χαρτάκια στα τείχη"..Κάπως έτσι θυμάμαι το ομώνυμο ποίημα του Μπέρτολντ Μπρεχτ που σε ένα άλλο έβλεπε έναν τροχό να γυρίζει κι έλεγε ότι τα πράγματα δεν μπορουν να μείνουν ακίνητα- ειδικά στον δικομματισμό.Δεν θα αξιολογήσω τα τόσα θετικά που έκανε στην εκπαίδευση ο Σύριζα αυτά τα χρόνια της κυβερνητικής του εξουσίας.Τα αρνητικά,ευννοιοκρατία κλπ,βαραίνουν περισσότερο,ειδικά για την ανανεωτική αριστερά που πριν τα κατάγγελνε.Όσοι παλιοί γνωρίζαμε εκ των έσω "πώς λειτουργεί το Κόμμα όταν έχει το πάνω χέρι' περιμέναμε να βγουν τα στραβά στη φάση της κατωφέρειας...και βγήκαν..Ο Θέμης "έχοντας την εμπειρία των εκατό αριστερών σαπισμάτων και της μιας άνθισης",-παραφράζω εδώ αδέξια τον Σούφη ποιητή Ρουμί- μας προετοιμάζει γιατί βλέπει την επέλαση της κεντροδεξιάς που θα σαρώσει τα περισσότερα νομοθετήματα του Σύριζα από τον Οκτώβρη και μετά.Τα πράγματα θα είναι πράγματι δύσκολα όταν θα είσαι αναγκασμένος να κατεβείς στους δρόμους δίπλα στο ΠΑΜΕ που θα σου λέει ειρωνικά:"Που είχες κρυφτεί εσύ εσύ,σε είχαμε χάσει αυτά τα χρόνια!".Πραγματι τα πράγματα θα είναι δύσκολα γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμα ούτε και μια θεωρητική εναλλακτική λύση για την υπέρβαση του δικομματισμού που βούλιαξε αυτόν τον τόπο...

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
23 Μάιος 2019 16:36

Να μας πει ο αξιότιμος κύριος πόσα χρόνια διδακτικής υπηρεσίας έχει.Ποσα;

 
ΘΕΜΗΣ ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ
23 Μάιος 2019 17:02

Βιάζεστε ορισμένοι..... πολύ βιάζεστε... όμως την τελευταία λέξη θα την πει ο λαός (και θα είναι σεβαστή) και όχι τα γκάλοπ των ΜΜΕ του Μαρινάκη και του Αλαφούζου.

 
Παναγιωτόπουλος Ιωάννης
23 Μάιος 2019 17:28

Ο λαός θα κρίνει τους πάντες.
Ο φιλόσοφος λαός!!!!!!!!

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
23 Μάιος 2019 17:29

Θέμη γερά.Η ήττα είναι κοντά.Σε ενοχλεί που αρχίζεις να τα μαζεύεις .Πέρασαν και τα χρόνια.Η ντουντούκα βαραίνει,πολύ ώρα στα κάγκελα.του Υπουργείου δεν αντέχεται,τα πόδια δεν αντέχουν συνεχείς πορείες.Το γήρας γαρ.Κουράγιο Θέμη στους νέους σου αγώνες.Όσο για τα γκάλοπ αυτών που κατηγορείς όταν σας αποθέωναν ήταν καλά.

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
23 Μάιος 2019 18:38

Έχουν καλές προσφορές σε χαρτομάντηλα τα σούπερ μάρκετ...προλαβαίνετε.

 
Δρ.Στέλιος Καραγιάννης,ΣΕΕ ΠΕ 83
23 Μάιος 2019 20:34

Πράγματι πρέπει να περιμένουμε την τελευταία,σεβαστή λέξη του λαού..να μη βιαζόμαστε..Είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι τον Οκτώβρη.Ο Σύριζα θα εισπάξει ότι του αναλογεί.Και κατά την άποψή μου θα ενδυναμωθεί μέσα από μια πολιτική ήττα.Θα ανασυνταχθεί,θα ανασυγκροτηθεί σε μια πιο υγειή βάση γιατί θα αναγκαστεί να ξανακατέβει στους δρόμους.Αν παραμείνει στην εξουσία με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ δεν ξέρουμε αν αυτό θα είναι η καταστροφή του.Το πρόβλημα από τον Οκτώβρη θα το έχει το ΚΙΝΑΛ με τη δεξιά στροφή του...αναμφίβολα..Η συνύπαρξη σε μια κεντροδεξιά κυβέρνηση με τις γνωστές νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές απόψεις του δέκατου ένατου αιώνα, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση και θα είναι αμφίβολο το μέλλον αυτού του γάμου με κουμπαριές τύπου Μητσοτάκη. Έχει αξιολογηθεί το πόσο κακό έκανε στην ανανεωτική αριστερά η σύμπραξ με τους ΑΝΕΛ και η συρίκνωση της αριστερής πτέρυγας του Σύριζα?Το να ηττηθείς μετά την όχι και τόσο πετυχημένη διαχείριση της πιο δύσκολης ιστορικά κρίσης της ελληνικής οικονομίας δεν είναι κάτι το αφύσικο.Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο Θέμης ψελίζοντας τα λαικιστικά του περί Μαρινάκη, είναι η αγωνία των σοβαρών ανθρώπων της αριστεράς που βλέπουν την επάνοδο της ακροδεξιάς εξ αιτίας και της εγκατάλειψης των λαικών αγώνων με την άρνηση για κάθοδο στους δρόμους από το ριζοσπαστικό κομμάτι του Σύριζα.Αλλά δεν είναι εύκολο ή, μάλλον είναιο οξύμωρο, να εξουσιάζεις και να αντιπολιτεύεσαι ταυτοχρόνως τον εαυτό σου!Επ'αυτού ο Δ.Σεβαστάκης,το υπενθυμίζω,είχε γράψει ένα σημαντικό άρθρο για το βλέμμα του Ιανού της ανανεωτικής Αριστεράς και τα διλλήματά της.Γονατισμένος οικονομικά ο λαός μας είναι εύκολο να διολισθήσει προς την κεντροδεξιά "λύση".Εξ άλλου το είχει ξανακάνει.Σύντομα λοιπόν "στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε..θα ξανακατέβουμε στους δρρόμους.."λέει ένα λαικό αριστερό τραγούδι.Με έχει αφήσει κυριολεκτικά άναυδο το γεγονός ότι όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ανανεωτικής παράταξης, σαν τον Θέμη, πιστεύουν ότι ο Σύριζα θα νικήσει!Το έχω ξαναγράψει,όταν κάθεσαι σε μια καρέκλα της εξουσίας,κάτι παθαίνει η όρασή σου και δε βλέπεις εξώ και πέρα από το τετράγωνο που καταλαμβάνει η βάση της...!

 
Αποδυτηριάκιας
23 Μάιος 2019 23:50

Θέλω να σε δω στην παράδοση παραλαβή του υπουργείου. Αυτά που κάνατε σε βάρος των Σχολικών Συμβούλων, το χτύπημα στην αριστεία και τον εξισωτισμό προς τα κάτω θα σάς γυρίσουν μπούμερανγκ.
Την οργή του λαού δεν θα τη γλιτώσετε

 
Ερώτημα στον Θέμη Κοτσιφάκη
23 Μάιος 2019 23:59

Και η "Αυγή" προχθές στην δημοσκόπηση της δίνει προβάδισμα στην ΝΔ 5%.Και αυτή του Μαρινάκη και του Αλαφούζου είναι όπως γράφεις στο σχόλιο σου στις 17:02 στο έσος; Άλλαξε τις μπαταρίες στον τηλεβόα σου και " έσο έτοιμος".Πριν λίγες μέρες ανακοίνωσες στο έσος πομπωδώς ότι παραιτήσαι από την αμοιβή σου σαν πρόεδρος της επιτροπής για τα ΕΠΑΛ.Είπες ότι θα εκδοθεί ΥΑ.Ακόμα περιμένουμε την θρυλική ΥΑ.Θα περιμένουμε πολύ και πόσο;Δεν απάντησες επιπλέον ποτέ αν θα παραιτηθείς από τις θέσεις σου στο υπουργείο μόλις κερδίσει η ΝΔ ή θα περιμένεις να σε παραιτήσει φωνάζοντας ότι σε κυνηγάνε;

 
Δον Κιχώτης
24 Μάιος 2019 08:42

Δρ.Στέλιος Καραγιάννης,ΣΕΕ ΠΕ 83
Το κακό για τον τόπο είναι ότι η Αριστερά θα ηττηθεί για άλλη μια φορά κι ο ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος θα νικήσει!
Όταν οι στραβοκλωτσιές της ΝΔ εξαφανίζουν συχνά την μπάλα από το γήπεδο και αυτοί νομίζουν πως έχει καρφωθεί στα δίχτυα, ποιος περιμένεις στο τέλος να νικήσει;

 
@Δρ.Καραγιάννης
24 Μάιος 2019 09:12

Τί είναι αυτά που γράφετε για την ΝΔ με νοοτροπία του 19ου αιώνα;Πού τα είδατε;Η μαρξιστική ιδεολογία που ευαγγελίζεσθε σαν αντίβαρο ποιανού αιώνα είναι;Ο σταλινισμός μήπως;Τα γκούλαγκ;Ο Σολτζενίτσιν ή ο Ζαχάρωφ;Αν κατηγορώντας δημόσια και ωμά την ΝΔ για σκοταδισμό και οπισθοδρόμηση τότε γιατί αυτό που ευαγγελίζεσθε κατέρευσε με το σιδηρούν παραπέτασμα;Για όνομα του Θεού κύριε Καραγιάννη.Λίγο μέτρο στους σχολιασμούς σας έναντι ενός..."σκοταδιστικού"κόμματος που γράφετε του 19 ου αιω.που σας τίμησε όμως με το ύπατο αξίωμα του Σχολ.Συμβούλου.Και μόνο που σας τίμησε αυτοδιαψεύδεσθε.

 
Νέμεσις
24 Μάιος 2019 12:29

Βρε Μανώλη τραμπαρίφα βάλε τη διπλή ταρίφα.

Φουλαριστός τράβα ντογρού στη λεωφόρο του Συγγρού.

Απόψε το κορίτσι θέλει θάλασσα κι εγώ ποτέ χατίρι δεν του χάλασα

κι εγώ ποτέ χατίρι δεν του χάλασα απόψε το κορίτσι θέλει θάλασσα.

 
Ο Κοσιφάκης έχει δίκαιο για τις εκλογές
24 Μάιος 2019 14:58

Πράγματι οι Ρομά και οι μετανάστες Πακιστανοί,Αφγανοί,αφρικανοί κλπ που τους έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μαζικά ιθαγένειες δεν καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις.Μην ξεχνάμε την ομιλία Βίτσα πριν ένα μήνα στους Πακιστανούς που τους είπε ότι θα τους δώσει ιθαγένεια έστω και αν έχουν στην κατοχή τους μια επιστολή βάθους τριετίας.Δηλ.ανοίξαμε και σας περιμένουμε για μαζικές ελληνοποιήσεις .Προχθές στην στην συγκέντρωση του Τσίπρα σε προβλήτα της Θεσσαλονίκης οι μεταφερόμενοι Ρομά από διάφορες περιοχές(δήλωναν στα κανάλια και από που τους μετέφεραν) φώναζαν:Τα Ρομά είναι εδώ με τον Τσίπρα αρχηγό.Το άκουγε όλη η Ελλάδα.Άρα αυτές οι κατηγορίες ψηφοφόρων που δεν
καταγράφονται δημοσκοπικά θα επηρεάσουν και το αποτέλεσμα. Ο Θέμης Κοτσιφάκης λοιπόν κάτι ξέρει παραπάνω.Να τον ακούτε τον παλιό.

 
ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ
24 Μάιος 2019 15:43

Αγαπητοί συνάδελφοι, τώρα γνωρίζετε... δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε. Το τυράκι ήταν η επιστροφή μας από τη διαθεσιμότητα, η φάκα ήταν όλα αυτά που είδαμε... από περικοπές μισθών λόγω αύξησης τη φορολογίας, μείωση των συντάξεων μας λόγω του νόμου Κατρούγκαλου, μεγάλη αναμονή για συνταξιοδότηση, ελάττωση του εφάπαξ μας, ΜΈΧΡΙ ΤΗΝ απαξίωση των σχολείων με κρίσεις διευθυντών από διορισμένα συμβούλια, διωγμό κακήν κακώς των συμβούλων, συγχώνευση των ΤΕΙ, μαθητών που έμπαιναν με κάτω από 10 βρίσκονται τώρα σε σχολές εξαιρετικού επιπέδου, τοποθέτηση των απερχόμενων διευθυντών εκπαίδευσης και περιφερειακών με ΔΕΎΤΕΡΟ μισθό ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ, εκμετάλλευση των μαθητών των ΕΠΑΛ να εργάζονται στη μαθητεία για έναν καφέ και μία τυρόπιτα την ημέρα, περιορισμό των μεταθέσεων και άλλα πολλά.
ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ...
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΦΑΚΑ...

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ για κο Καραγιάννη
24 Μάιος 2019 17:16

@κο.Καραγιάννη.Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έβλεπε εξουσία αν δεν ήταν οι ΑΝΕΛ και μερίδα της καραμανλικής παράταξης που τον έκανε κυβέρνηση.Άρα το σχόλιο σας ότι θα στοιχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ η συνύπαρξη με τους ΑΝΕΛ είναι εκτός πραγματικότητας, γιατί χάρη και μόνο σε αυτούς και τους καραμανλικούς έγιναν κυβέρνηση και υπουργοί.Επομένως το σχόλιο σας στερείται βάσεως.Όσο για την συνέχεια της θεοποίησης της αριστεράς που εκθειάζετε την είδαμε με το 3ο μνημόνιο,με την υποθήκευση όλης της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια (άρα υποθηκεύτηκαν και οι υδρογοναθρακες)κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία των κρατών,για την επιτήρηση των ξένων ως το 2060,για την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών,για τον νόμο Κατρούγκαλου,για τα ανοιχτά σύνορα για να μπαίνουν οι αλλοδαποί κλειστά όμως για να μην βγαίνουν και άρα δεν συλλαμβάνονται για παράνομη είσοδο αλλά για παράνομη...έξοδο και χιλιάδες άλλα.Η δική σας αριστερά τα ψήφισε και τα εφαρμόζει κε Καραγιάννη.Καμία συντηριτική κυβέρνηση δεν θα τολμούσε καν να τα σκεφτεί.Λόγω της ιδιότητας σας δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας περνάτε για σανοφάγους.Δεν σας δώσαμε και αυτό το δικαίωμα εξάλλου.Φαντάζομαι τι σοκ θα πάθετε όταν συνκυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ λόγω επιθυμίας των Βρυξελών και των αμερικανών.Να έχετε έτοιμα τα υπογλώσσια και το πιεσόμετρο.

 
Στέλιος Καραγιάννης,Δρ.Παν.Ιωαννίνων και Παν.Γρανάδας,ΣΕΕ
24 Μάιος 2019 17:38

Αγαπητέ συνάδελφε στην εκπαιδευτική μου σταδιοδρομία με τίμησαν τα Λίπασματα της Δραπετσώνας που μου επέτρεψαν να επιββιώσω όταν ο πατέρας μου ήταν στα Γιούρα,τα 2 διδακτορικά μου και η θητεία του πατέρα μου στη Μακρόνησο που μετά το Ελ Αλαμέιν ως ηττηθείς του Εμφυλίου βρέθηκε εκεί.Δεν μου έκανε καμιά χάρη λοιπόν το αστικό σύστημά σας.Με τίμησαν ο Γιάννης Ρίτσος ,Ο Νικηφόρος Βρεττάκος , ο Αντώνης Σαμαράκης και η Ιωάννα Τσάτσου με τη φιλία τους.Επίσης η Ακαδημία Γραμμάτων της Γρανάδας που από το 2014 είμαι Αντεπ.Μέλος της.Όπως βλέπεις αγαπητέ συνάδελφε βγαίνω ανοιχτά και ενυπόγραφα στο φιλόξενο και πλουραλιστικό ESOS για να ασκήσω την κριτική μου σε κάθε μορφή ευννοιοκρατίας που πρώτοι διδάξαντές της ήταν τα κεντροδεξιά κόμματα.Η κριτική μου προς τον Σύριζα γίνεται καλόπιστα και από τα αριστερά.Να σας θυμίσω ότι είναι ο κ.Μητσοτάκης που είχε στείλει στη διαθεσιμότητα χιλιάδες συναδέλφους μας με πρώτο και καλύτερο τον Θέμη Κοτσιφάκη,για τον οποίο έχετε ενοχληθεί που μπήκε πρόσφατα σε μια θεσούλα-για να προσφέρει κάτι ό άνθρωπος-έχοντας αποποιηθεί το επιμίσθιο.Το όποιο έργο του αυτά τα χρόνια το μηδενίζετε.Αμφιβάλλω αν θα υπήρχε η μαθητεία νστα ΕΠΑΛ αν δεν ήταν στο Υπουργείο ο Θέμης.Μια κριτική ασκούμε για τα κακά της ευννοιοκρατίας που υιοθέτησε και ο Σύριζα διολισθένοντας προς τις δικές σας λογικές "του να μη χαθούν τα δικά μας παιδιά".Βλ.ευννοικρατική διάταξη για τους πρώην ΠΔΕ,ΔΔΕ και ΔΠΕ..Τον Κοτσιφάκη δεν μπορείτε να τον ακουμπήσετε.Έχεισοβαρές αγωνιστικές περγαμηνές νωπές ακόμα...Το ότι τα έκανε μούσκεμα με τους Σχολικούς Συμβούλους και τους ΣΕΕ που τους αντικατέστησαν ΄οφείλεται στο γεγονός ότι είχε ξεχάσει τα λόγια του Μπρέχτ αυτός και η ομάδα που δούλεψαν για τον 4547 για τον οποίο επαναλαμβάνω θα είναι ο πιο θνησιγενής νόμος.Ο Μπρέχτ λοιπόν έλεγε:"Πριν αποδομήσεις έναν οργανισμό που δε δουλεύει καλά, κοίτα να τον τροποποιήσεις για να δουλέψει.Ο Σύριζα με τη λογική"σύριζα" αποδόμησε τους Σχολικούς Συμβούλους,βασιζόμενος στο ότι κάποιοι απ΄αυτούς "δεν τιμούσαν τη φανέλα"και έφερε στη θέση τους τους ΣΕΕ,με συμβούλια επιλογής τοπικά,άλλο μεγάλο λάθος.., που μάλλον θα χαθούν σαν υβρίδιο το 2020..Όσο για τον Θ.Κ. να είστε σίγουροι ότι θα τον ξαναδείτε με την ντουντούκα στο δρόμο,παρά τα χρόνια του , αν πάρει μια στραβή τον Οκτώβρη ο θρόνος του Λένιν και πέσει ο Τσίπρας για να αρχίσετε να χειροκροτείτε και να φωνάζετε για τη δική σας τακτοποίηση! Εμείς στην αριστερά μπορεί να τρωγόμαστε αλλά να το ξέρεις θα ήμασταν οι πρώτοι τρόφιμοι των Γκουλλάγκς ,όντας αντίπαλοι του σταλινικού αυταρχισμού,όπως οι πατέρες μας που ήταν τρόφιμοι της Μακρονήσου,του "Νέου Παρθενώνα" που είχε οραματιστεί η δεξιά διανόηση των Παν.Κανελόπουλου και σια..Ας μη το βαρύνουμε λοιπόν το πολιτικό μας κουβεντολόι.Είναι σταθερή η άποψή μου ότι, αν ηττηθεί ό Σύριζα τον Οκτώβρη, θα ηττηθεί λόγω των συνεπειών της κρίσης που ακόμα σοβεί αλλά και για το γεγονός ότι στη δημόσια σφαίρα διολίσθησε προς πρακτικές που δεν έπρεπε να υιοθετήσει και που τα κεντροδεξιά κόμματα είχαν αναγάγει σε υψηλή τέχνη μετά το 1974.

 
Atsidas
25 Μάιος 2019 20:59

Πού βρισκόμαστε αλήθεια σε σχέση με το 14; Μόνο ο Κοτσυφάκης μπορεί να δει τις διαφορές. Γιατί άραγε;

 
Ο βολεμενος
26 Μάιος 2019 08:50

Θεωρίες ανέξοδες! Θεωρίες για τους άλλους! Αμπελοφιλοσοφίες! Ήγγικεν η ώρα !

 
Κοτσιφάκη.30 Ιουνίου άντε γειά
27 Μάιος 2019 02:50

Και καλή δύναμη στους ...νέους αγώνες,αν και πιστεύω ότι η κοινωνία ωρίμασε και δεν ανέχεται άλλο ούτε ντουντούκες,ούτε αποκλεισμούς δρόμων και υπουργείων κλπ.Θα είσαι εκτός εποχής.
Κύριε @ Δόκτωρ Καραγιάννη.Τα συλλυπητήρια μου για την ευρεία ήττα.Και εις ανώτερα την 30η Ιουνίου.

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
27 Μάιος 2019 08:56

Θέμηηη

 
Στέλιος Καραγιάννης,Δρ.Παν.Ιωαννίνων και Παν.Γρανάδας,ΣΕΕ
27 Μάιος 2019 10:52

Μάλλον κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα και μιλούν χαιρέκακα για ήττες.Ανωτέρω έγραψα ότι ο Σύριζα θα εισέπραττε αυτό που του αναλογούσε όπερ και έγινε.Είχα καταγγείλει και συνεχίζω να καταγγέλω την εννοιοκρατία απ' όπου κι αν προέρχεται.Σενάρια δδύο ή τρία.Αυτοδυναμία ΝΔ,κι όλοι στους δρόμους ενάντιά της.Συνύπαρξη σε κυβερνητικό σχήμα με ΚΙΝΑΛ σενάριο 2ο,προβλήματα στο ΚΙΝΑΛ από Σεπτέμβρη και μετά...Και με τα δύο αυτά σενάρια κατάργηση του 4547-έλεγα ότι θα είναι ο πιο θνησιγενής νόμος της εκπαίδευσης..-,εκλογές ΔΔΕ και ΔΠΕ με νομοθέτημα ΝΔ ,άρα πάγωμα των τωρινών τους κρίσεων...Επιστροφή στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και σταδιακή εξωτερική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων σύμφων με τις επιταγές του ΟΑΣΣΑ...ΟΛΜΕ και ΔΟΕ στα κάγκελα μτου Υπουργείου.Επιστροφή σε νέο νομοθέτημα για τα στελέχη της εκπαίδευσης και κρίσεις και των Σχολικών Σύμβούλων από κεντρικό συμβούλιο επιλογής.¨ολα αυτά από την Άνοιξη το 20.Αν η κ.Κεραμέως εργαστεί με την ομάδα της πυρετωδώς θα έχουμε νέο νόμο για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης από ττο φθινόπωρο.Αν επανέλθει το σύστημα με τις ερωτήσεις τύπου ΑΣΕΠ μετά την συνέντευξη,όπως το παλαιό της κ.Γιαννάκου θα είναι το δικαιότερο.Υπενθυμίζω σ 'αυτούς που νομίζουν ότι το σύστημα μας έκανε χάρη ότι με εκείνο το σύστημα επιλογής,εγώ ο κομμουνιστής είχα εκλεγεί πρώτος πανελλαδικά Σχολικός Σύμβουλος με 50.50 μόρια..Άρα θα έπρεπε να κάνω τεμενάδες στη ΝΔ και να άρχιζαν να τρίζουν τα κόκαλα του εξόριστου πατέρα μου!Οι φίλοι μου από τα δεξιά να μην επιτίθενται στον Κοτσιφάκη γιατί έτσι δείχνουν ότι δεν σέβονται τους αγώνες του.Το σύστημα χρειάζεται του αγωνιστές αι όχι τους είρωνες μπροστά στις δυσκολίες.Οι φίλοι μου από τα δεξιά που δεν φορούν παρωπίδες γνωρίζουν ότι είμαι από τους λίγους αριστερούς που καταγγείλαμε τα εννοιοκρατικά τερτίπια του Σύριζα.Με τιμούν και τους τιμώ...Και τους λέω από τώρα, που επιβεβαιώθηκα μιλώντας μεταφορικά για το "κλάμα των Τρώων κάτω απ'τα τείχη της Τροίας" να συντάξουν έναν όσο γίνεται πιο αξιοκρατικό νόμο για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης,με μοριοδότηση όλων των τυπικών προσόντων,με εξετάσεις τύπου ΑΣΕΠ και με αδιάβλητες συνεντεύξεις και να τον θέσουν υπόψη της εκπαιδευτικής κοινότητας.Έχει η ΝΔ όλα τα περιθώρια χρόνου να μην διολισθήσει στα παλιά..Να μην επαναλάβει τον παλιό της εαυτό,τα τερτίπια του Πασοκ και του Σύριζα.Υπάρχουν υγειείς δυνάμεις παντού.Αυτές ας δώσουν τη μαχη της αξιοκρατίας που τόσο ανάγκη έχει το ευννοιοκρατούμενο ως σήμερα εκπαιδευτικό μας σύστημα. Μην απαξιώνετε τα διδακτορικά.Οι περισσότεροι από μας τα πήραμε με ιδρώτα.Η ΝΔ τα μορριοδοτεί,τα έχει ψηλά όπως και την Αριστεία.Ο Σύριζα τα μπέρδεψε τα πράγματα με τις "συλλογικότητες"-που όποτε λειτούργησαν σωστά έκαναν καλή δουλειά-όμως από δίπλα έχωνε και "τα δικά μας παιδιά σε θεσούλες" κατα τον τρόπο των κεντροδεξιών κομμάτων.Το αποτέλεσμα επί της χθεσινοβραδυνής οθόνης της ΤV το ξέρετε.Ευτυχώς ο Μητσοτάκης σύστησε όχι αλαζονία μετά τη νίκη.Για να δούμε αν το σύστημα θα τον ακούσει.Είναι πειναλέο και αδηφάγο..για θεσούλες..μην το ξεχνάτε..

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ