Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Κ. Γαβρόγλου προς Κ. Μητσοτάκη : Προσυπογράφω τη δήλωση του νεοεκλεγέντος Πρύτανη του ΠΑΔΑ Π. Καλδή

“Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, αποκρύπτοντας ότι οι εκπαιδευτικοί καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους για τον διορισμό μέσω ΑΣΕΠ των 4.500 θέσεων που έχουν προκηρυχθεί για την Ειδική Αγωγή”
Δημοσίευση: 23/05/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υποβάθμιση του Πανεπιστημίου    Δυτικής Αττικής  χαρακτηρίζει με δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου την εξαγγελία του προέδρου της ΝΔ  Κ. Μητσοτάκη ότι εάν γίνει Κυβέρνηση θα  το μετατρέψει σε  Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών.

Οπως σημειώνει ο υπουργός Παιδείας,  ο Κ. Μητσοτάκης θέλει να  μετατρέψει το ΠΑΔΑ σε… πανεπιστημιοποιημένο ΤΕΙ.

Ο Κ. Γαβρόγλου υπενθυμίζει ότι το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη  υπερψήφισε επί της αρχής την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Αντί περαιτέρω απάντησης,τονίζει ο υπουργός Παιδείας, προσυπογράφω τη δήλωση του νεοεκλεγέντος Πρύτανη του ΠΑΔΑ κ. Καλδή που επισημαίνει: «το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι εθνική υπόθεση και δεν προσφέρεται για κομματικές επιδιώξεις... Το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών όπως λειτουργεί στις Βόρειες Χώρες, κυρίως της Ευρώπης, δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική ακαδημαϊκή πραγματικότητα και τις προοπτικές της, πόσο μάλλον με το ΠΑΔΑ».

Σχετικά με την ανακοίνωση του προέδρου της ΝΔ ότι θα κάνει διορισμούς εκπαιδευτικών ξεκινώντας από την Ειδική Αγωγή τόνισε: “ ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας θυμηδία -κυρίως στους εκπαιδευτικούς- υποσχέθηκε προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, αποκρύπτοντας ότι οι εκπαιδευτικοί καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους για τον διορισμό μέσω ΑΣΕΠ των 4.500 θέσεων που έχουν προκηρυχθεί για την Ειδική Αγωγή”.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ο κ. Μητσοτάκης είναι φανερό ότι έχει χάσει την ψυχραιμία του, όσο βλέπει να πλησιάζει η ώρα της κάλπης και η ήττα του. Δεν κρύβει πλέον καμία πολιτική πτυχή του νεοφιλελεύθερου προγράμματός του δηλαδή την έγνοια του για τους λίγους και εκλεκτούς και την αδιαφορία του για τους πολλούς.

Υποσχέθηκε χθες, χωρίς ίχνος ντροπής από το Περιστέρι, ότι θα επιστρέψει στα Πανεπιστήμια το διοικητικό προσωπικό που ο ίδιος απέλυσε το 2013, λέγοντας συνειδητά ψέματα αφού γνωρίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση το 2015 επανέφερε όλους τους απολυμένους μεταξύ των οποίων και 25 Δ.Ε. Ψυκτικοί…

Υποσχέθηκε, επίσης, να υποβαθμίσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, δηλαδή σε… πανεπιστημιοποιημένο ΤΕΙ. Υπενθυμίζω ότι το κόμμα του ψήφισε επί της αρχής την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Αντί περαιτέρω απάντησης, προσυπογράφω τη δήλωση του νεοεκλεγέντος Πρύτανη του ΠΑΔΑ κ. Καλδή που επισημαίνει: «το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι εθνική υπόθεση και δεν προσφέρεται για κομματικές επιδιώξεις... Το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών όπως λειτουργεί στις Βόρειες Χώρες, κυρίως της Ευρώπης, δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική ακαδημαϊκή πραγματικότητα και τις προοπτικές της, πόσο μάλλον με το ΠΑΔΑ».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας θυμηδία -κυρίως στους εκπαιδευτικούς- υποσχέθηκε προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, αποκρύπτοντας ότι οι εκπαιδευτικοί καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους για τον διορισμό μέσω ΑΣΕΠ των 4.500 θέσεων που έχουν προκηρυχθεί για την Ειδική Αγωγή.

Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος, ειδικά πριν τις εκλογές. Παραμένει, βέβαια, το θεμελιώδες ερώτημα: γιατί τα κάνει όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης; Δυστυχώς νομίζαμε για αρκετό διάστημα ότι ήταν από άγνοια των ζητημάτων της εκπαίδευσης. Τώρα είμαστε πια σίγουροι, ότι εκφράζει τις πραγματικές σκέψεις, μαζί και με κάποια δόση κοροϊδίας προς την κοινωνία μας.

Η κυβέρνησή μας θα συνεχίσει την αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μακριά από αναχρονιστικούς θεσμούς όπως τα «Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών», θα προχωρήσει στον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών και θα θυμίζει σε όλους τους τόνους ότι εμείς είμασταν εκείνοι που προσλάβαμε τους απολυμένους επί υπουργίας του κ. Μητσοτάκη.

Σχόλια (7)

 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ
23 Μάιος 2019 15:43

1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ;; AΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ¨ΚΑΛΟΙ".
2. ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ;; ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ;
3. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΣΕΠ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ;;
4. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΗΡΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΚΟΜΟΥ;
5. ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ. ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΕΙ ΤΕΙ ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ!

 
Πανεπιστήμιο Αττικής
23 Μάιος 2019 17:00

Ούτε το πανεπιστήμιο δυτικής αττικής χρειάζεται έτσι όπως είναι, ούτε πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών. Καταργήστε τα ιδρύματα: Πανεπιστήμιο δυτικής αττικής, χαροκόπειο πανεπιστήμιο, οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών, γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών και την ασπαιτε και ιδρύστε ένα νέο πανεπιστήμιο το οποίο θα ονομάζεται πανεπιστήμιο αττικής.
Τόσο δύσκολο σας είναι να το σκεφτείτε; Σας βρήκα εγώ μια καλή λύση. Έτσι θα ενισχύσετε το πανεπιστήμιο.

 
Ντίνος
23 Μάιος 2019 17:45

Σαν τι συνυπογράφετε;Σαν απερχόμενος;Σαν αξιωματική αντιπολίτευση;Σαν πολίτης;Γιατί Υπουργός σε λίγο δεν θα είστε.Πιστέψτε το.Χωνέψτε το .Αποδεχτείτε το μοιραίο .Φεύγοντας πάρτε και το άσυλο μαζί σας μαζί με όλα τα άλλα και μην ξεχάσετε και τον Κοτσιφάκη.

 
Αγανακτισμένος...
23 Μάιος 2019 18:02

Ντροπή σας...!!!
Να αφήσετε όλοι οι πολιτικοί ήσυχα τα παιδιά μας...να σταματήσετε να παίζετε παιχνίδια πάνω στις πλάτες των παιδιών μας.Εχουν κοπιάσει πάρα πολύ και αυτά και εμείς για να σπουδάσουν...
Αυτό που έπρεπε να είχατε κάνει είναι να φροντίσετε για την άμεση εξομοίωση των πτυχίων χιλιάδων αποφοίτων που τους έχετε αφήσει με πτυχία από πανεπιστήμια που πλέον δεν υπάρχουν.-

 
ΑΠ
23 Μάιος 2019 18:37

Γιατί δεν εκδώσατε επαγγελματικά δικαιώματα για μηχανικούς ΠΕ-ΤΕ 4ετους φοίτησης ; Γιατί δεν βγάλατε καμία ρύθμιση για τους αποφοίτους ΤΕΙ για ισοτιμηση ; Αυτά είναι τα βασικά που θα έπρεπε να κάνετε έτσι ώστε ο Κ. Μητσοτάκης να μη πατήσει πάνω στο ΠΑ.ΔΑ

 
ΣΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ
23 Μάιος 2019 22:05

Ο σχολιαστής στο σχόλιο με τα κεφαλαία στις 15.43 τα είπε όλα, με ειλικρίνεια και χωρίς κομματικές παρωπίδες. Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου θα μείνει στη μνήμη πολλών για τη γλυκόλογη αλαζονεία του και τον μειλίχιο αυταρχισμό του. Το πιο ωραίο πάντως είναι που νομίζει ότι η ζωή θα σταματήσει με την αποχώρησή του από το Υπουργείο και δεν θα τολμήσει κανείς να αλλάξει όσα επέβαλε με το 'έτσι θέλω'. Καληνύχτα κ. Γαβρόγλου και καλή συνταξιοδότηση (και) από τον πολιτικό βίο.... Με το που θα γίνουν παρελθόν τα πολυνομοσχέδια-σαλάτες σας δεν θα (θέλει να) τα θυμάται σχεδόν κανείς (πλην ευνοουμένων)...

 
Άσχετος
24 Μάιος 2019 14:33

Όταν το νεοφιλελεύθερο αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εργασία είναι ότι: «το κλασικό “δυτικό” ωράριο “9 με 5” στην ίδια δουλειά είναι μάλλον ξεπερασμένο», τι θα περίμενε κανείς για την παιδεία από αυτόν;
Ναι κ. Μητσοτάκη, θα ήταν μοντέρνο στην εποχή της ρομποτικής και της πληροφορικής να επανέλθει το 12ωρο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean