Απάντηση του υπ. Παιδείας στην ερώτηση της Ν. Κεραμέως για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

23/05/2019

Άκουσε το άρθρο

Με αφορμή την ερώτηση της τομεάρχη Παιδείας της Ν.Δ. κ. Νίκης Κεραμέως ότι οι γονείς θα περιέλθουν σε αδιέξοδο τον Σεπτέμβριο λόγω της έλλειψης υποδομών σε Δήμους που εφαρμόζεται η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, το υπουργείο εξέδωσε την ακόλουθη απάντηση:

"Δυστυχώς η κ. Κεραμέως επιχειρεί να μετατρέψει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το κόμμα της σε δήθεν αδιέξοδο των γονιών των προνηπίων. Στους 298 Δήμους που εφαρμόζεται πέρσι και φέτος η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση δεν έχει υπάρξει ούτε θα υπάρξει και τη νέα σχολική χρονιά κανένα απολύτως πρόβλημα και αυτό γιατί το Υπουργείο έχει διαθέσει τους απαραίτητους πόρους προς του Δήμους για τυχόν προβλήματα κτηριακών υποδομών. Παράλληλα, ελευθερώνονται θέσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για να δεχθούν μικρότερα σε ηλικία παιδιά. Πέραν της μεγάλης βοήθειας που προσφέρει το μέτρο στους εργαζόμενους γονείς, τα οφέλη είναι και παιδαγωγικά καθώς τα παιδιά εντάσσονται ομαλά στο σχολικό περιβάλλον.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτει ότι δεν είναι στην φιλοσοφία της ούτε καν ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός, αφού δεν κατανοεί τον σχεδιασμό του Υπουργείου που ξεκίνησε με τη χθεσινή εγκύκλιο για τη σχολική χρονιά 2020-2021, έτος ολοκλήρωσης της  δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης σε όλους τους Δήμους της χώρας, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος 4521/2018.  Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία της έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την ένταξη και των υπόλοιπων 27 Δήμων το σχολικό έτος 2020-2021.

Υπενθυμίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το άρθρο 33 του νόμου για την υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, παρά το γεγονός ότι ήταν απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας εδώ και 60 χρόνια. Αντιθέτως, ψήφισε πρόσφατα τη διάταξη με την οποία ενισχύουμε οικονομικά τους Δήμους για την αντιμετώπιση κτηριακών αναγκών για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτη η εμμονή της Νέας Δημοκρατίας στα ζητήματα της δημόσιας παιδείας, όπως και της δημόσιας υγείας, για λόγους προφανείς ιδεολογικούς".

Σχόλια (1)

Καφρογλου
|

3 και σημερα.Μετα φευγω..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ