Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Υπουργείο προς Ν. Κεραμέως: Και πάλι αδιάβαστη για τα διετή προγράμματα των ΑΕΙ

«Τα διετή προγράμματα σπουδών αποτελούν το νέο υπόδειγμα για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης»
Δημοσίευση: 24/05/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αδιάβαστη χαρακτηρίζει  το Γραφείο Τύπου του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου τη τομεάρχη της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, η οποία με ερώτησή της στη Βουλή υποστηρίζει ότι είναι  στον αέρα τα διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης»

«Τα διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης στα ΑΕΙ όχι μόνο δεν είναι «στον αέρα», αλλά η υλοποίησή τους από το Φθινόπωρο του 2019 θα ενισχύσει την ακαδημαϊκή αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στη χώρα μας», υποστηρίζει το υπουργείο Παιδείας και σημειώνει:

Α. Από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, τουλάχιστον 1500 απόφοιτοι των ΕΠΑΛ θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε 60 και πλέον διετή προγράμματα σε 11 Πανεπιστήμια στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Β. Το ΥΠΠΕΘ έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα των διετών προγραμμάτων.

Το υπουργείο Παιδείας απαντώντας στο περιεχόμενο της ερώτησης της Ν. Κεραμέως, τονίζει:

Η Ν. Κεραμέως,   αγωνιά για την επιτυχία μιας κυβερνητικής πρωτοβουλίας:    H Νέα Δημοκρατία επιδεικνύει προσφάτως ένα όψιμο ενδιαφέρον για την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση. Οι βουλευτές της «αγωνιούν» για το μέλλον της. Ανάμεσα τους και η κ. Κεραμέως, που δείχνει να αγωνιά για την επιτυχία μιας κυβερνητικής πρωτοβουλίας.

Χαίρονται για την «αποτυχία» τους: Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα: αφού οι ίδιοι τα λοιδόρησαν και τα καταψήφισαν στη Βουλή, δεν θα έπρεπε να χαίρονται για την «αποτυχία» τους;
Και πάλι πιάστηκαν αδιάβαστοι.

Οι κυβερνήσεις   ΝΔ – ΠΑΣΟΚ:  Αυτόν τον «ζωτικό χώρο» που τόσα χρόνια στερούσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τις πολιτικές υποβάθμισης και απαξίωσης που εφάρμοσαν στην επαγγελματική εκπαίδευση.
Συνεργασία ΥΠΕΠΘ-Πανεπιστημίων: Το ΥΠΠΕΘ με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα, σε αγαστή συνεργασία και συνεχή διάλογο με τα Ιδρύματα, συμπληρώνει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει την εύρυθμη έναρξη και λειτουργία του νέου ακαδημαϊκού θεσμού.

Νέο υπόδειγμα για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης: Τα διετή προγράμματα σπουδών στα πανεπιστήμια που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση αποτελούν το νέο υπόδειγμα για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη χώρα μας, παρέχοντας μια ακόμη προοπτική για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ.

Σχόλια (14)

 
ΚΕΕ
24 Μάιος 2019 15:20

Καθημερινά πλέον, ο κ. Μητσοτάκης και κ. Κεραμέως έχουν βαλθεί να υπενθυμίζουν σε όλους μας πόσο καταστροφική είναι για τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία η παράταξή τους!....

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
24 Μάιος 2019 15:37

Αυτό ήταν απάντηση, σοβαρά μιλάμε; Άλλωστε από Δευτέρα ο Γαβρογλου πάει σπιτάκι του.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΕΚ
24 Μάιος 2019 15:41

Άρα τα δημόσια ΙΕΚ που φέτος υπολειτουργούν είναι μέσα στο σχέδιο της κυβέρνησης της απαξίωσης τους υπέρ των διετή προγραμμάτων στα πανεπιστήμια.
Πρώτη φορά Αριστερά!!!!!!

 
social man
24 Μάιος 2019 16:03

Κυριε Γαβρογλου μην κουραζεστε αδικα να δινετε εξηγησεις για την νεοφιλελευθερη συναδελφο σας βουλευτη της αντιπολιτευσης ,του χρονου που το κομμα της θα ειναι εξουσια απο οτι ολα δειχνουν αυτη αφου θα σας διαδεχθει στη θεση σας ως νεα Υπουργος Παιδειας θα τα κλεισει εντελως πριν καλα καλα αρχισουν μαζι λαμβανωντας και αλλα ακραια αντιλα΄ι΄κα μετρα για την παιδεια.Θα σας απαλαξει και εσας απο τον κοπο κ.Γαβρογλου καθως τα διετη προγρμματα σπουδων στα ΑΕΙ αποτελουν μια απο τις πολλες προεκλογικες υποσχεσεις τις κυβερνησεις που ακομη και αν γινει κανα θαυμα(μια στο τρισεκατομυριο) και επανεκλεγειτε οι περισσοτερες δεν θα υλοποιηθουν ενω καποιες ελαχιστες θα υλοποιηθουν στο μισο του μισου και υπερφορολογοντας βεβαια τους μεσαιους και μικρομεσαιους πολιτες,αλλα αυτο δεν θα συμβει και το (ακρως) νεοφιλελευθερο δεξιο κομμα της αντιπολιτευσης οταν συντομα θα γινει κυβερνηση θα απαλαξει εσας απο πολλα βασανα επιβαρυνοντας απο πολλες πλευρες τους πιο φτωχους πολιτες και διαλυοντας τα οποια μικρα στηριγματα τους παρειχατε ως ''αριστερη κυβερνηση'' λεμε τωρα .

 
Μουρικης
24 Μάιος 2019 17:12

Θα ήταν σίγουρα πιο εποικοδομητική η απάντηση αν υπήρχε ΚΑΠΟΥ και μια συγκεντρωτική λίστα με τα προγράμματα αυτά, τα προγράμματα σπουδών τους, αλλά και τα επαγγελματικά δικαιώματα που θα παρέχει το καθένα στους αποφοίτους τους.
Πως είναι δυνατόν να προσελκύσουν υποψηφίους διαφορετικά?

(Ξέρω ακούγεται σαν black humor αλλά πραγματικά έχω αυτή την απορία...)

 
Κλασικά...
24 Μάιος 2019 17:28

απαντήσεις που δεν είναι απαντήσεις. Βαρεθήκαμε τους χαρακτηρισμούς αδιάβαστος/η και το fake news. Κάτι άλλο έχουν να πουν;

 
ΝΤΙΝΑ
24 Μάιος 2019 19:11

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Δυστυχώς, δεν λάβαμε απαντήσεις ούτε κατά τη διαδικασία νομοθέτησης, ούτε και στην από 18/7/2018 ερώτηση που απευθύναμε ως Τομέας Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε εκ νέου: 1. Έχει προχωρήσει η ίδρυση των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα ΑΕΙ; 2. Σε ποια ΑΕΙ έχουν ιδρυθεί διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης; 3. Έχει εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση για την υλοποίησή τους; 4. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα ΑΕΙ που έχουν ιδρύσει ΚΕΕ; Προς πληρέστερη ενημέρωση, παρακαλείσθε, όπως καταθέσετε στη Βουλή των Ελλήνων αναλυτικό κατάλογο με τα διετή προγράμματα που υλοποιούνται στα Ιδρύματα της χώρας κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, καθώς και με τα προγράμματα που πρόκειται να υλοποιηθούν κατά το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Α. Από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, (σ.σ. εφέτος φυσικά κανένα) τουλάχιστον 1500 απόφοιτοι των ΕΠΑΛ θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε 60 και πλέον διετή προγράμματα σε 11 Πανεπιστήμια στις 13 Περιφέρειες της χώρας. (ποια είναι αυτά και με τι κριτήρια?θεωρητικά όλοι οι απόφοιτοι μπορούν να συμμετάσχουν).
Β. Το ΥΠΠΕΘ έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα των διετών προγραμμάτων.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!

 
Μασπερό
24 Μάιος 2019 19:17

Ποιοι θα διδάξουν κ. Γαβρόγλου στα διετή προγράμματα; Πώς θα πληρωθούν; Ποια είναι η χρηματοδότηση και από που θα προέλθει; Για να μην κοροϊδεύεται τον κόσμο, χρηματοδότηση δεν υπάρχει. Εδώ δεν αρκεί η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων σήμερα. Κόψατε και 750εκ από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019 για την παιδεία... Και θα λειτουργήσουν και διετή... Αντί να απαντήσετε με σοβαρότητα στην κα. Κεραμέως αρχίζετε τα αδιάβαστη. Αδιάβαστος πραγματικα ξέρετε ποιος είναι. Κάθεστε και κοντά στο Υπουργικό. Τι σκέφτεστε για το καλοκαίρι; Θα τον στείλετε διακοπές στη Θήρα ή στη Σαντορίνη;

 
Πάνος
25 Μάιος 2019 16:54

Οι πρυτάνεις ωρυονται για την αύξηση των εισακτεων, αλλά για διετή προγράμματα-παγκοσμια ελληνική πρωτοτυπία-σιωπη...

 
Αιρετικός
25 Μάιος 2019 20:22

60 προγράμματα από 11 Πανεπιστήμια σε 13 περιφέρειες.
Αυτά τα νούμερα δείχνουν και το σοβαρό τουλάχιστον προβληματισμό για την λειτουργία τους.
Τα μισά Πανεπιστήμια με ελάχιστο αριθμό προγραμμάτων (αναλογικά ούτε 5 ανά περιφέρεια).
Αλήθεια αυτό το 13 περιφέρειες πως προκύπτει αφού δεν υπάρχουν ιδρύματα που δεν έχουν προτείνει κάποιο 2ετές; Μήπως υπολογίζονται προτάσεις απο τα καταργηθέντα ΤΕΙ (που όμως δεν θα υλοποιηθούν;)

 
IEKtzis
27 Μάιος 2019 09:34

Τα ΚΕΕ θα καταργηθούν αμέσως από τη κυβέρνηση της ΝΔ και θα υπάρξει επιτέλους ουσιαστική στήριξη στα ΙΕΚ που στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρήχθηκαν καθόλου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΝΔ τα ΙΕΚ θα είναι ο φορέας που θα τρέξουν την Επαγγελματική Κατάρτιση σε συνεργασία με εταιρίες μέσω των προγραμμάτων της Μαθητείας.
Άλλωστε ούτε ενδιαφέρον υπάρχει από τους μαθητές των ΕΠΑΛ που προτιμούν να πάνε σε Μαθητεία παρά στα ΚΕΕ που δημιουργήθηκαν για να βολέψουν ημετέρους ...

 
"Αδιάβαστη" Κεραμέως με 9,5% μπροστά
27 Μάιος 2019 14:18

και με "διαβασμένο" τον Γαβρόγλου με 9,5% πίσω.Ούτε την συντριπτική του ήττα μπόρεσε να προβλέψει.Άντε γεια απερχόμενε σε λίγο Υπουργέ.Άντε γεια Κοτσιφάκη.Άντε γεια εσείς που υπογράψατε τις Πρέσπες και καταργήσατε τα σύνορα και την έννομη τάξη.

 
απόφοιτος
27 Μάιος 2019 15:05

Το ΑΠΘ θα έχει διετή προγράμματα τον Σεπτέμβριο;
Που κάνω αίτηση;

 
Διετή προγράμματα για αποφοίτους ΕΠΑΛ
27 Μάιος 2019 17:45

@Απόφοιτος, το ΠΑΜΑΚ θα έχει σίγουρα, τουλάχιστον πληροφορική.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean