Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Τα οικοδομήματα” του Κ. Γαβρόγλου που θα “γκρεμίσει” η ΝΔ εάν γίνει Κυβέρνηση

Η παιδεία θα είναι υψηλά στην προεκλογική "ατζέντα" των δύο μεγάλων κομμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Δημοσίευση: 27/05/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Oικοδομήματα” που “χτίστηκαν” από την παρούσα Κυβέρνηση  στο χώρο της παιδείας   η ΝΔ , εφόσον γίνει Κυβέρνηση , στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές, προτίθεται να τα “γκρεμίσει” ή  να κάνει προσθήκες για να τα “υποστυλώσει”.

Η παιδεία απ οτι φαίνεται θα είναι υψηλά στην  προεκλογική "ατζέντα"  των δύο μεγάλων κομμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα:

1. Νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Οι τελική απόφαση του Κ. Γαβρλόγλου οι δηλώσεις προτιμήσεων των τμημάτων από τους φετινούς μαθητές της Β Λυκείου , να γίνουν τον Οκτώβριο και όχι τον Ιούνιο, όπως το αρχικό σχέδιο προέβλεπε, θα διευκολύνει τη νέα κυβέρνηση, εάν θα είναι άλλη από τη σημερινή,  να λάβει την απόφασή της εάν “παγώσει” το νέο σύστημα.

Η ΝΔ ήδη έχει τοποθετηθεί εναντίον του νέου συστήματος, τονίζοντας ότι δεν θα “πειράξει” το ισχύον σύστημα τουλάχιστον για δυο χρόνια, προκειμένου να προηγηθούν οι διορθώσει στα σχολέια, την επαγγελματική εκπαίδευση και τα Πανεπιστήμια.

Αυτό σημαίνει πως το νέο σύστημα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ δεν θα εφαρμοστεί εάν η ΝΔ γίνει Κυβέρνηση.

2. Βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ

Η σημερινή Κυβέρνηση είναι εναντίον της θεσμοθέτησης κατώτατης  βάσης ως προϋπόθεση εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ.

Η ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα θεσμοθετήσει ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ , χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινίσει ποια θα είναι αυτή και αν  θα την καθορίζει το υπουργείο ή τα ΑΕΙ.

3. Τράπεζα Θεμάτων

Η σημερινή Κυβέρνηση κατάργησε την Τράπεζα Θεμάτων , ενώ η ΝΔ ανακοίνωσε ότι  θα την επαναφέρει σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, στο πλαίσιο καθιέρωσης του Εθνικού Απολυτηρίου

4. Αριθμός εισακτέων στα ΑΕΙ

Η σημερινή Κυβέρνηση προχώρησε την τελευταία διετία σε σημαντική αύξηση του αριθμού εισακτέων κατά 7.609 θέσεις

Η ΝΔ το έχει ξεκαθαρίσει ότι τα ΑΕΙ θα αποκτήσουν την αρμοδιότητα να καθορίζουν τα ίδια τον ετήσιο αριθμό εισακτέων και τη βάση εισαγωγής.

Σημειώνεται ότι τα ΑΕΙ ζητούν δραστική μείωση του αριθμού των εισακτέων.

5. Οι διορισμοί 15.000 εκπαιδευτικών

“Τρέχει” η προκήρυξη 5.000 διορισμών εκπαιδευτικών  στην Ειδική Αγωγή για το επόμενο σχολικό έτος , ενώ εκκρεμούν δύο προκηρύξεις για τον διορισμό 10.000 εκπαιδευτικών το 2020 και 2021.

Ο αρχηγός της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, στην προ ημερών τοποθέτησή του άφησε να εννοηθεί ότι οι διορισμοί θα γίνουν στην Ειδική Αγωγλή με τη δήλωση ότι θα γίνουν διορισμοι και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης , ξεκινώντας από την Ειδική Αγωγή.

Η θέση της ΝΔ είναι οι   διορισμοί εκπαιδευτικών   να γίνονται βάσει αντικειμενικού συστήματος επιλογής στο οποίο θα συνυπολογίζονται προϋπηρεσία, παιδαγωγική κατάρτιση και επιστημονική κατάρτιση…”

6. Αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Η θέση της σημερινής Κυβέρνησης είναι οι   «μάχιμοι» εκπαιδευτικοί δεν θα αξιολογηθούν θα αξιολογούν.

Η ΝΔ είναι υπέρ τηςαξιολόγησης των σχολικών μονάδων από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς με τη χρήση ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με αποκλειστικό στόχο τη βελτίωση αλλά και την επιβράβευσή της.

7. Σχολικοί Σύμβουλοι

Η ΝΔ ήδη έχει ανακοινώσει ότι θα επαναφέρει τον   θεσμό  των Σχολικών Συμβούλων   με νέο καθηκοντολόγιο.

Τον θεσμό κατάργησε με νόμο ο Κ. Γαβρόγλου, αφού νωρίτερα έκανε δηλώσεις όπως “Πολλοί Σχολικοί Σύμβουλοι δεν δουλεύουν”.

Ωστόσο η ΝΔ ενώ ανακοίνωσε την αναδιοργάνωση των δομών υπιστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με το νέο θεσμό των ΠΕΚΕΣ.

8. Επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης

Αυτή τη χρονική περίοδο βρίσκονται  σε εξέλιξη οι διαδικασίες επιλογής των Διευθυντών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από το ανασυγκροτημένο από τον υπουργό Παιδείας Συμβούλιο Επιλογής.

Η ΝΔ δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα “παγώσει” τις διαδικασίες, εφόσον γίνει Κυβέρνηση.

9. Συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με Πανεπιστήμια

Η σημερινή Κυβέρνηση προχώρησε δια νόμων, στη συγχώνευση των ΤΕΙ με Πανεπιστήμια.

Η θέση της ΝΔ είναι    ο Ακαδημαϊκός Χάρτης της χώρας ( συγχωνεύσεις/ενοποιήσεις Πανεπιστημίων-ΤΕΙ) θα προκύπτει από την αξιολόγηση της Α.ΔΙ.Π. και στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων.

Ηδη η ΝΔ ανακοίνωσε την μετατροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών  και την ακύρωση των τελευταίων συγχωνεύσεων, με εξαίρεση το νόμο για  την μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης σε Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, τον οποίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης των υπερψήφισε.

10. Οι νόμοι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Η σημερινή Κυβέρνηση προχώρησε στη θεσμοθέτηση σειρά νόμων για τη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ΝΔ έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε άμεση κατάργηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών των κ.κ. Μπαλτά, Φίλη και Γαβρόγλου και ψήφιση ενός σύγχρονου νόμου πλαισίου για τα Ανώτατα Ιδρύματα που θα τους δίνει τη δυνατότητα να αποφασίζουν από μόνα τους τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες τους.

11. Ασυλο

Η σημερινή Κυβέρνηση προχώρησε στην τροποποίησε του ακαδημαϊκού ασύλου    Το οποίο προβλέπει “Επέμβαση δημόσιας δύναμης σε χώρους των Α.Ε.Ι. λαμβάνει χώρα σε περιπτώσεις κακουργημάτων και εγκλημάτων κατά της ζωής αυτεπαγγέλτως και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μετά από απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου. Οι ως άνω περιορισμοί δεν ισχύουν για το Πυροσβεστικό Σώμα”.

Η ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση του ασύλου. Αυτεπάγγελτη επέμβαση των δημοσίων αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, και πειθαρχικές ευθύνες όταν οι Πρυτανικές Αρχές δεν ενημερώνουν έγκαιρα τα αρμόδια δημόσια όργανα για παραβατικές πράξεις.

12. Γενική Γραμματεία ΑΕΙ

Η Ειδική Γραμματεία των ΑΕΙ που καταργήθηκε η ΝΔ θα την επαναφέρει και μάλιστα αναβαθμισμένη ως Γενική Γραμματεία ΑΕΙ

13. Ιδιωτικά Σχολεία

Η σημερινή Κυβέρνηση προχώρησε σε σειρά νομοθερτικών ρυθμίσεων για τηνΙδιωτική Εκπαίδευση.

Τις ρυθμίσεις αυτές η ΝΔ τις έχει χαρακτηρίσει αναχρονιστικές και ανακοίνωσε ότι θα τις καταργήσει.

14. Κολλέγια

Η σημερινή Κυβέρνηση νομοθέτησε την αντικατάσταση του ΣΑΕΠ   από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ), το οποίο και θα επιτελεί τον επιδιωκόμενο σκοπό της Οδηγίας 2005/36/ΕΚ και του Π.∆. 38/2010, καθώς, όπως υποστήριξε,  η διαδικασία που ακολουθεί το ΣΑΕΠ είναι χρονοβόρα και δυσλειτουργική.

Η ΝΔ επιμένει στη λειτουργία του ΣΑΕΠ το οποίο , όπως τονίζει , θα αποδίδει  άμεσα με αυτοματοποιημένες διαδικασίες στους αποφοίτους ξένων Πανεπιστημίων και κολλεγίων την οφειλόμενη αναγνώριση των προσόντων τους.

15. Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Η σημερινή Κυβέρνηση είναι κάθετα αντίθετη με την λειτουργία Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Η ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα θεσμοθετήσει την ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων υπό την εποπτεία της ΑΔΙΠ.

Σχόλια (110)

 
DK
27 Μάιος 2019 09:09

Ραγδαιες εξελιξεις...
Για να δουμε...

 
Γιάννης
27 Μάιος 2019 09:28

Οι απόφοιτοι στα είχαμε πει Τσίπρα και δεν άκουγες...Άφηνες τον Γαβρόγλου να πείθετε από συντεχνίες και να σπέρνει τον όλεθρο,να συγκροτεί επιτροπές και επιτροπές και επιτροπές και πάλι επιτροπές για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ, πράμα που θα έπρεπε να γίνει με νόμο!!!Διατηρήσατε το άθλιο ΠΕ-ΤΕ... Άφηνες τον εαυτό σου να λέει μαργαριτάρια του στύλ: "Ανωτατοποιήσαμε το ΤΕΙ Ηπείρου...".Μοιράζατε τα integrated master σαν κουκιά....Δεν απαντούσες στις εκκλήσεις του συλλόγου αποφοίτων ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ-ΑΤΕΙ Αθήνας για συνάντηση.Και το χειρότερο:"ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΤΥΧΙΑ"!!!

Οι μισοί μας χαιδεύατε τα αυτιά και οι άλλοι μισοί μας υποβιβάζατε συνειδητά.Τρέξτε τώρα και εσείς και οι κύριοι τσάι και συμπάθεια του ΠΑΔΑ να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα...

 
Αθηνα
27 Μάιος 2019 09:32

Απο χθες παρακολουθω με μεγαλο ενδιαφερον το αποτελεσμα των ευρωεκλογων,και απορω γιατι συγχεουμε τις ευρωβουλευτικες με τις βουλευτικες εκλογες...Το πιο πιθανο ειναι να ψηφιστηκε η ΝΔ γιατι ο κοσμος ενιωσε ασχημα απο την επιθεση Πολακη στον Κυμπουροπουλο!Αυτο ειναι ολο.....Πως προκυπτει απ αυτο να κυβερνησει ο Μητσοτακης δεν ξερω......

 
THOMAS
27 Μάιος 2019 09:32

Από το ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθεί, Πτυχία Αποφοίτων ΤΕΙ, Επαγγελματικά δικαιώματα, Διαχωρισμός ΠΕ_ΤΕ, όλα αυτά έπρεπε να τα έχουν κάνει ήδη ???

 
Νέο Λύκειο 2019 (undo)
27 Μάιος 2019 09:36

Κανείς δεν είναι ριγμένος αν πάει ο Γαβρόγλου και το επιτελείο του στο σπίτι του. Go home mr gavroglou

 
Αποδυτηριάκιας
27 Μάιος 2019 09:42

Η ΝΔ δεν θα γκρεμίσει θα ανοικοδομήσει από τα συντρίμμια της την παιδεία. Σταματούν όλες οι διαδικασίες επιλογών.

 
ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
27 Μάιος 2019 09:44

Για να δείτε πως είναι να προδίδετε 400.000 ανθρώπους με τις οικογένειές τους...Κρίμα που δεν θα δώσετε και integrated PhD.

 
Manos Perakis
27 Μάιος 2019 09:53

Αυτό κ. Γαβρόγλου από τους απόφοιτους των ΤΕΙ για τα έργα σας. Κατέβασμα γενικού διακόπτη το λένε οι ηλεκτρολόγοι...

 
THOMAS
27 Μάιος 2019 10:06

@ Manos Perakis
Οι Αυτοματιστές το λένε ( PID ), ότι δίνεις παίρνεις, !

 
Η Θεσσαλία απαντά πάντα
27 Μάιος 2019 10:06

Η κατάρρευση στη Θεσσαλία είναι "έργο" υπουργείου Παιδείας. Άφησε μια περιφέρεια 1 εκατ. κατοίκων με ένα κουτσουρεμένο ΑΕΙ Βόλου και ξηλώνοντας την ακαδημαϊκή παράδοση Λάρισας και Καρδίτσας και απαξιώνοντας τις υποδομές τους, έργα πολλών δεκαετιών.

 
Λύκειο Γαβρόγλου
27 Μάιος 2019 10:08

Δεν ψηφίστηκε ποτε για να υλοποιηθεί, ούτε εντός δεν το πίστευαν.
πρασινοκόκκινες ονειρώξεις

 
ΕΑΠ
27 Μάιος 2019 10:10

Από απόφοιτους και φοιτητές ΕΑΠ χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα προβλέπω να πέσει πολύ μαύρο, κυριαρχεί οργή. Δεκάδες χιλιάδες με όλη τους την οικογένεια. Πολλά "ψήφια" χαμένα. Τώρα πια είναι αργά, η κυβέρνηση θα πάρει ηχηρή απάντηση στην κάλπη απ' αυτούς τους ανθρώπους.

 
ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΕΦ
27 Μάιος 2019 10:15

Με μιας μας διεγραψες κ. Γαβρόγλου, απο το χαρτη πετωνατας μας στο ΕΚΠΑ, για να συνεχισουμε 10.000 φοιτητές να παρουμε και παλι πτυχιο του πρωην ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ, μιας και το εν λόγω Ίδρυμα δεν έχει ούτε ηλεκτρολόγους, ούτε μηχανολόγους, ούτε αυτοματιστές κ.λ.π., μοιράζοντας την περιουσία μας σε ΕΚΠΑ, ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, αλλά μοιράζοντας μαζί και τα όνειρά μας.
Ηρθε ο καιρός να κλάψετε κι εσείς όπως κλάψαμε κι εμείς πριν λίγους μήνες με την ισοπεδωτική σας πολιτική!!!

 
@Αθηνά
27 Μάιος 2019 10:16

Το πολιτικό σας ένστικτο είναι αδιαμφισβήτητο.

 
Ξεκαθαρίζει το τοπίο
27 Μάιος 2019 10:20

ΑΕΙ--επίπεδο 6, ΤΕΙ--επίπεδο 5 και εγκατάλειψη του σχεδίου για διετείς δομές.

 
Kritikos
27 Μάιος 2019 10:37

Καταγεται ο αρχηγος απο την Κρητη, οποτε αφηνουμε το ΤΕΙ Κρητης ως πανεπιστημιο και ακυρωνουμε ολα τα υπολοιπα, ακομη και το ΠΑΔΑ. Ωραιο ηθος προμηνυει ο Μητσοτάκης.

 
NB
27 Μάιος 2019 10:37

Αρχίζω και ανησυχώ και για το μέλλον του τμήματος αεροδιαστημικής στα Ψαχνά. Ελπίζω να μην καταργηθεί γιατί θα είναι τεράστιο χτύπημα στην μελλοντική εξερεύνηση του διαστήματος.

 
ΣΤΕΦ Κοζάνης .Άντε γεια Γαβρόγλου
27 Μάιος 2019 10:38

Μας καταργήσατε;Σας μαυρίσαμε.Με πάθος και με τρέλα.Όλα εδώ πληρώνονται.Ο Μητσοτάκης πρέπει να κάνει στον υπουργό Γαβρόγλου άγαλμα.Άντε γεια.

 
Το Παιδείας αιτία καθίζησης
27 Μάιος 2019 10:42

Τα εξόχως προκλητικά με τα integrated master από δω κι από κει και τα ακόμα πιο εξοργιστικά με την μη απόδοση δικαιωμάτων σε σχολές που διαθέτουν ανάλογη τεκμηρίωση συνθέτουν ένα μίγμα που προκάλεσε θυμηδία και ανθρώπους που πάνε να ψηφίσουν για να τιμωρήσουν Στις εθνικές η συσπείρωση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Τα θέματα παιδείας και η προνομιακή μεταχείριση κάποιων έναντι άλλων είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για μαζική κινητοποίηση.

 
ΣΤΕΦ Κοζάνης
27 Μάιος 2019 10:42

ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η ώρα να πληρώσετε την κατάργηση της ΣΤΕΦ ΔΜ. Πετάξετε στα σκουπίδια τα όνειρα μας τώρα ήρθε και η δική σας ώρα !!! Κοντός ψαλμός ....

 
Κορνήλιος
27 Μάιος 2019 10:42

Τα αποτελέσματα δείχνουν και τους υπαίτιους της ήττας !!!Βασικός παράγων η οργή και η αγανάκτηση χιλιάδων δεκαεφτάχρονων και των οικογενειών τους από την ανασφάλεια και την άγνοια για το νέο σύστημα εισαγωγής .Ο Υπουργός και οι συμβουλάτορες του δεν συνειδητοποίησαν ότι με τους νέους δεν παίζεις ! Αν θέλει να περιορίσει τη ζημία που προκάλεσε μπορεί , έστω και την ύστατη ώρα, να ανακοινώσει επίσημα την αναβολή εφαρμογής του νέου συστήματος! Να προλάβει , δηλαδή , τον Μητσοτάκη που σίγουρα θα επενδύσει σ΄αυτό!!!

 
@Αθηνά
27 Μάιος 2019 10:45

Είναι αυτή η νοοτροπία που μας οδήγησε στην ήττα και καθώς φαίνεται εφόσον συνεχιστεί θα οδηγήσει σε κατάρρευση...Η αλαζονεία πάντα τιμωρείται από το εκλογικό σώμα, και πολύ αυστηρά μάλιστα

 
@Ξεκαθαρίζει το τοπίο
27 Μάιος 2019 10:45

Κοιμάστε και ονειρεύεστε νομίζω και η ώρα έχει πάει 11 π.μ. Αν θυμάμαι καλά η ΝΔ ήταν που δήλωσε τα ΤΕΙ στην EQF 6. Bologna 3-2-3 θα έλεγα να αναμένετε. Ψάξτε το αν δεν το ξέρετε...

 
Δράση και αντίδραση
27 Μάιος 2019 10:51

Καλά κάνουν όσοι απόφοιτοι ΤΕΙ και ΕΑΠ μαυρίζουν ομαδικά. Τα θέματα σπουδών είναι τα πιο σημαντικά για τη ζωή ενός ανθρώπου. Κι αυτό θα ενταθεί στις εθνικές εκλογές. Η μόνη έγνοια ήταν να πάρουν ένα χαρτί μάστερ οι προπτυχιακοί των πολυτεχνικών. Όλα εδώ πληρώνονται όμως, το μόνο σίγουρο!

 
THOMAS
27 Μάιος 2019 10:51

@ Ξεκαθαρίζει το τοπίο
Τα ΤΕΙ από 1992 είναι δηλωμένα στην Ευρώπη ως Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ( Ενημέρωση ΑΔΙΠ ) και γι' αυτό παίρνανε χρηματοδότηση όλα αυτά τα χρόνια για τα Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα, αν γίνει αυτό που λέτε οι Ευρωπαίοι θα ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω,

 
Αριστείδης ο Δίκαιος
27 Μάιος 2019 11:02

κα Κεραμέως,
αν τον Ιούνιο ο λαός επιλέξει τη ΝΔ, όσον αφορά στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και προκειμένου να επέλθει η διαταραχθείσα ισορροπία,
θα πρέπει άμεσα:
1. να καταργηθεί ο νόμος Γαβρόγλου,
2. να επανατοποθετηθούν όλοι οι Σχολικοί Σύμβουλοι στις θέσεις που υπηρετούσαν πριν καταργηθούν και στη συνέχεια, αφού ολοκληρωθεί το νέο καθηκοντολόγιο, να προκηρύξετε τις θέσεις,
3. να αντικατασταθούν με προσωρινούς όλοι οι ΔΔΕ και ΔΠΕ και να προκηρυχθούν οι θέσεις με τον νέο νόμο,
4. να ιδρυθούν τα Πρότυπα Σχολεία στην έδρα κάθε νομού,
… οι καιροί ου μενετοί ...

 
Γιάννης
27 Μάιος 2019 11:08

Τέλος τα ΠΕΚΕΣ! Τι κρίμα! Θα μάς λείψουν οι καινοτόμες δράσεις των ΣΕΕ!

 
Νικόλας
27 Μάιος 2019 11:08

Το θέμα είναι ότι μερικά που θα "γκρεμίσει" μπορεί να πρέπει να το κάνει, όμως ταυτόχρονα θέλει να επιβάλει και πολλά που είναι πολύ άθλια: πάγωμα προσλήψεων γενικής, άδικο σύστημα εισαγωγής με τράπεζα θεμάτων (που θα αντικαταστήσει το αλλόκοτο σύστημα Γαβρόγλου), τιμωριτική αξιολόγηση. Τι να επιλέξει κανείς; Προσωπικά θα επιλέξω με βάση τη γενικότερη πολιτική γιατί στα θέματα παιδείας όλοι χάλια θα τα κάνουν. Τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπόσχεται πάγωμα μισθών και έχει καλύτερο ιστορικό σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές (όλοι θυμόμαστε τις εποχές Αρβανιτόπουλου).

 
Διορισμοί στην Ειδική Αγωγή
27 Μάιος 2019 11:12

ο ΠΘ Αλέξης Τσίπρας πάγωσε τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή με την προκήρυξη εκλογών. Δεν είχε ποτέ σκοπό να τις κάνει παρά να υφαρπάξει την ψήφο..

 
Δικαιώματα ΕΑΠ
27 Μάιος 2019 11:29

Το ΕΑΠ είναι μεγάλο πανεπιστήμιο με πάρα πολλούς χιλιάδες φοιτητές ανά την Ελλάδα με αλληλεγγύη μεταξύ τους. Τα πτυχία χωρίς δικαιώματα είναι μεγάλο πρόβλημα και γνωστό. Όλοι οι φοιτητές και οι απόφοιτοι είναι αλληλέγγυοι με τις σχολές χωρίς δικαιώματα. Θα δοθεί η ανάλογη απάντηση στις εκλογές προσεχώς, χωρίς αμφιβολία. Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ