Placeholder

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Πρόγραμμα επιμόρφωσης του Κ.ΑΝ.Ε.Π.-Γ.Σ.Ε.Ε. σε θέματα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Μαθητείας

Δημοσίευση: 27/05/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Γ.Σ.Ε.Ε. θα διοργανώσει σειρά προγραμμάτων επιμόρφωσης σε θέματα μαθητείας.

Το καινοτόμο πρόγραμμα επιμόρφωσης του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ «Επαγγελματική Κατάρτιση και Μαθητεία» επιδιώκει την ανάπτυξη ενός δομημένου διαλόγου μεταξύ των εκπαιδευτικών δομών και των επιχειρήσεων και την αξιοποίηση καλών πρακτικών από το ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο προς όφελος του θεσμού της μαθητείας. Τ

ο συγκεκριμένο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης απευθύνεται σε

α) εκπαιδευτικούς ΕΠΑ.Λ.,

β) εκπαιδευτικούς Μεταλυκειακού Έτους- Τάξης Μαθητείας,

γ) εκπαιδευτικούς ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας,

δ) Εκπαιδευτές Σ.Ε.Κ./Ι.Ε.Κ., καθώς και

ε)Ενδοεπιχειρησιακούς Εκπαιδευτές, ενώ θα συμπεριλαμβάνει τις ακόλουθες Θεματικές Ενότητες:

  • Η Μαθητεία στην Ελλάδα
  • Η Ευρωπαϊκή Εμπειρία
  • Οι βασικοί συντελεστές στη Μαθητεία και οι διαστάσεις ανάπτυξής τους
  • Ειδικοί εκπαιδευτικοί σχεδιασμοί για μορφές κατάρτισης βασισμένες στην εργασία (work place learning)
  • Διαστάσεις, εφαρμογές και εργαλεία διασφάλισης ποιότητας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και τη Μαθητεία.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης θα έχει διάρκεια 40 ωρών, εκ των οποίων οι 30 θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης σε δύο Σαββατοκύριακα (Παρασκευή 5 ώρες, Σάββατο 5 ώρες, Κυριακή 5 ώρες), οι δε υπόλοιπες 10 ώρες εξ αποστάσεως.

Η δράση θα περιλαμβάνει την υλοποίηση περίπου 20 σεμιναρίων σε όλη την Ελλάδα με χρηματοδότηση από πόρους του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ (αυτοχρηματοδοτούμενη δράση) και εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι συμμετέχοντες στη διαδικασία της μαθητείας με διαφορετικούς ρόλους (εκπαιδευτικοί επαγγελματικής εκπαίδευσης, εκπαιδευτές πρακτικής άσκησης, επόπτες κλπ.) θα συνθέτουν τις ομάδες των επιμορφούμενων. Κάθε ομάδα επιμορφούμενων (4-5 ατόμων) θα εκπονήσει στο τέλος της επιμόρφωσης μία (1) εργασία για τη βελτίωση του θεσμού της μαθητείας. Η ενεργή συμμετοχή όλων των επιμορφούμενων θα διασφαλισθεί μέσω κατάλληλων εκπαιδευτικών τεχνικών και μεθόδων της εκπαίδευσης ενηλίκων. Οι καλύτερες εργασίες θα παρουσιαστούν το φθινόπωρο του 2020 σε εκδήλωση του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ στην οποία θα αποτιμηθεί το πρόγραμμα επιμόρφωσης.

Κατόπιν σχετικής έγκρισης που λάβαμε από το Γενικό Γραμματέα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. περί της συνδρομής μας στην υποστήριξη της πρωτοβουλίας του Κ.ΑΝ.Ε.Π.-Γ.Σ.Ε.Ε., παρακαλούμε για την ενημέρωση και τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών της αρμοδιότητάς σας, οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Συνέδριο με την προϋπόθεση ότι δεν παρεμποδίζεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν το συντομότερο δυνατό συμμετοχή (ονοματεπώνυμο και ιδιότητα) στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Κ.ΑΝ.Ε.Π.-Γ.Σ.Ε.Ε. info@kanep-gsee.gr με τίτλο e-mail: «Δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα επιμόρφωσης του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ για την Επαγγελματική Κατάρτιση και Μαθητεία», καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει επικοινωνούν απευθείας με το Κ.ΑΝ.Ε.Π.-Γ.Σ.Ε.Ε. στο τηλ. 210-5218752.

Ετικέτες: 
ΚΑΝΕΠ

Σχόλια (1)

 
Εκπαιδευτικός ΕΕΚ
27 Μάιος 2019 18:43

Μάλιστα. Το ΙΕΠ συμφωνεί? Τελικά ποιός είναι υπεύθυνος για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μαθητείας?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean