ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Γνωμοδότηση για υποψήφιο με πλαστό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας

Δημοσίευση: 28/05/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεν συντρέχει νόμιμος λόγος ανάκλησης της πράξης εισαγωγής του σπουδαστή Σ. Α. και αποβολής αυτού από την Α.Ε.Ν./ Μηχανικών / Μακεδονίας, όπου έχει εισαχθεί με την Πρώτη Γενική Κατηγορία.

Τη Γνωμοδότηση αυτή εξέδωσε ομόφωνα το Δ τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ύστερα από ερώτημα του υπουργείου Ναυτιλίας  αν πρέπει να ανακληθεί η πράξη εισαγωγής του σπουδαστή Σ.Α. και να αποβληθεί αυτός από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) / Μηχανικών / Μακεδονίας,  λόγω υποβολής πλαστού δικαιολογητικού, για την απόδειξη της καλής γνώσης της Αγγλικής γλώσσας, απαραίτητου δικαιολογητικού για τη Δεύτερη Γενική Κατηγορία, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι πέτυχε την εισαγωγή του στις Α.Ε.Ν. με την Πρώτη Γενική Κατηγορία.

Οπως τονίζεται στη Γνωμοδότηση στην προκειμένη περίπτωση ο σπουδαστής νομίμως συμμετείχε στον διαγωνισμό εισαγωγής στις Α.Ε.Ν. και ενεγράφη στον πίνακα επιτυχόντων με την Πρώτη Γενική Κατηγορία (μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων), η προσκόμιση δε ανακριβούς τίτλου γνώσης της Αγγλικής γλώσσας ως δικαιολογητικού, για την συμμετοχή του στον ίδιο διαγωνισμό ως υποψήφιος της Δεύτερης Γενικής Κατηγορίας, ανεξαρτήτως των συνεπειών που συνεπάγεται κατ ́ εφαρμογή ενδεχομένως άλλων διατάξεων, δεν καθιστά πάντως παράνομη και ανακλητέα την σχετική πράξη εισαγωγής του στην Α.Ε.Ν./ Μηχανικών/ Μακεδονίας και τούτο, διότι το δικαιολογητικό αυτό, αφενός μεν δεν προσκομίστηκε για την συμμετοχή του με τους υποψηφίους της Πρώτης Γενικής Κατηγορίας, αφού τέτοια προϋπόθεση δεν ετέθη από την Προκήρυξη, αφετέρου δε, κατά ρητή πρόβλεψη αυτής, η εισαγωγή του από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τον απέκλεισε από τη διαδικασία επιλογής του μέσω της Δεύτερης Γενικής Κατηγορίας.

Επομένως, σημειώνεται στη Γνωμοδότηση, στην προκειμένη περίπτωση δεν συντρέχει λόγος ανάκλησης της διοικητικής πράξης εισαγωγής του ανωτέρω σπουδαστή και διαγραφής αυτού από την Α.Ε.Ν./ Μηχανικών/ Μακεδονίας, καθόσον η εν λόγω πράξη, εν όψει των προαναλυθεισών διατάξεων, δεν είναι παράνομη.

Ετικέτες: 
ΝΣΚΑΕΝ

Σχόλια (1)

 
Α ρε έλληνες, δεν παίζεστε
28 Μάιος 2019 13:20

λόγω υποβολής πλαστού δικαιολογητικού, για την απόδειξη της καλής γνώσης της Αγγλικής γλώσσας!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ