Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΕΣΔΕΠ ΠΑΔΑ: Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δεν είναι ΤΕΙ δεν είναι Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών

Δημοσίευση: 30/05/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε μια συντονισμένη ομοβροντία δημοσιεύσεων σε βάρος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στα Μ.Μ.Ε. Το Δ.Σ του ΕΣΔΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θεωρεί υποχρέωση του να τοποθετηθεί, να υπερασπιστεί και να τεκμηριώσει με στοιχεία ως οφείλει την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε αντίθεση με εκπεφρασμένες απόψεις περί μετατροπής του σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών :

1.    Η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής προέκυψε από την συγχώνευση των δύο πρώην ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

2.    Πριν την συγχωνεύση των δύο πρώην ΤΕΙ υπήρξε εξωτερική αξιολόγηση αμφοτέρων με worth of merit, από εξωτερικούς αξιολογητές.

3.    Η εξωτερική αξιολόγηση πρότεινε ότι η πλειονότητα των τμημάτων των δύο ΤΕΙ πληρούσε τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά κριτήρια για την ίδρυση τρίτου κύκλου σπουδών (διδακτορικές διατριβές).

4.    Τα δύο αυτά ιδρύματα συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση του νεοιδρυθέντος ΕΛΙΔΕΚ (Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας) Ν 4429/2016, με το ΤΕΙ Κρήτης (Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης), μαζί με δύο ακόμη ΤΕΙ και την πλειονότητα (όχι όλων) των Πανεπιστημίων. Όλα τα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας που συμμετείχαν στην Γ.Σ του ΕΛΙΔΕΚ, πληρούσαν κριτήρια ακαδημαϊκότητας και ερευνητικής επίδοσης.

5.    Με την  πρόσφατη ένταξη της ΕΣΔΥ (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας) ΕΝ 4651/2019, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ο συνολικός αριθμός των μελών ΔΕΠ ξεπερνά τα 600 μέλη και μαζί με τα μέλη ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ και το Διοικητικό Προσωπικό το σύνολο της ακαδημαϊκής  κοινότητας ξεπερνά τα 1000 άτομα.

6.    Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι Σχολές Δημόσιας Υγείας υπάρχουν μόνο, στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, του Γέιλ και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

7.    Η ίδρυση πενταετών προγραμμάτων σπουδών για τη Σχολή Μηχανικών μετά την ψήφιση του Ν. 4610/2019 δίνει την δυνατότητα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να εναρμονιστεί πλήρως με την υφιστάμενη κατάσταση στην Ανώτατη Εκπαίδευση στις Επιστήμες Μηχανικών και να δημιουργήσει σύντομα τη δική του Πολυτεχνική Σχολή, τη δεύτερη στην Αττική.

Γίνεται πλεόν ολοφάνερο, ότι όποιος προσπαθήσει να αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς  του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αναμφίβολα, θα έχει απέναντί του την μεγάλη πλειοψηφία των  καθηγητών των φοιτητών και κατοίκων της Δυτικής Αττικής γιατί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Δυτική Αττική.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δεν είναι ΤΕΙ δεν είναι Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ – ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

                                                                Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                               H  Γενική Γραμματέας

Απόστολος Κοκκόσης                           Λίλιαν Αντωνίου

Σχόλια (24)

 
Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας
31 Μάιος 2019 08:31

Τους αποφοίτους τους ξεχνάτε? Εάν οι καθηγητές μας και η υπάρχουσα πολιτική ηγεσία είχε λύση το θέμα των αποφοίτων, τώρα θα είχατε και τους εκατοντάδες χιλιάδες πτυχιούχους των 2 πρώην ΤΕΙ να παλεύουν μαζί σας! Αν είχατε αγκαλιάσει τους αποφοίτους σας, τώρα θα τους είχατε στο πλάι σας και κανείς δεν θα τολμούσε να αγγίξει το ΠΑΔΑ.
Συστρατευτείτε με τους απόφοιτους και δεν θα χάσετε! Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι καθηγητές, θα είχατε έναν σημαντικό και δυνατό σύμμαχο δίπλα σας που είναι οι νέοι επιστήμονες. Όπως παλεύουν για τα δικαιώματά τους σήμερα, έτσι θα πάλευαν εναντίον οποιουδήποτε θα προσπαθούσε να υπονομεύσει αυτά που δικαίως κατέκτησε το ΠΑΔΑ όλα αυτά τα χρόνια!

 
Αρθούρος
31 Μάιος 2019 09:44

Δυστυχώς,όταν ανοίγει μία μικρή τρύπα στο εποικοδόμημα γιά να διεκδικήσουν κάποιοι με καλύτερους όρους εργασία,πέφτουμε όλοι μαζί στο άνοιγμα και η τρύπα κλείνει αμέσως.Γιατί είμαστε όλοι εγωιστές και δεν αναγνωρίζουμε από τη μία ότι το ΠΑΔΑ δεν έχει προλάβει ακόμα να γίνει αποδεκτό τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.Ακόμα δεν έχουν αποφοιτήσει ούτε οι μεταπτυχιακοί του,ούτε οι διδακτορικοί του φοιτητές.Η αντιπολίτευση άδικα το αμφισβητεί και μάλιστα οι φόβοι της θα επαληθευθούν αν γίνουν αυτά που ζητούν οι παλιοί απόφοιτοι.Γιατί δε θα ξεχωρίζει σε τίποτα από τα υπόλοιπα ιδρύματα που είναι βιομηχανίες παραγωγής πτυχιούχων και τίποτε άλλο.Εδώ πάει να καθιερωθεί,ν'αλλάξει την ιστορία,να πείσει την αυριανή κυβέρνηση ότι αξίζει να συγκαταλέγεται εξίσου με τα άλλα Πανεπιστήμια.Εδώ σίγουρα υπάρχει υπόγειος πόλεμος από τα άλλα Πανεπιστήμια του λεκανοπεδίου γιατί σίγουρα είναι ανταγωνιστικό, αφού απλώνεται σε πολλά γνωστικά αντικείμενα κι αφού η πορεία του όσο αφορά τη συγχώνευση,δείχνει και τη δική τους αναπόφευκτη πορεία,κι αυτό δεν το θέλουν.Όχι,λένε οι πτυχιούχοι,προηγούμαστε εμείς,να λύσουμε τα προβλήματά μας. Έ,όχι κύριοι απόφοιτοι.Εδώ προκύπτει θέμα ιεράρχησης αναγκαιοτήτων. Δεν είναι το πρόβλημά σας το πιό αναγκαίο γιά να επιλυθεί.Να περιμένετε στην ουρά,ή να δώσετε κατατακτήριες.Δε γίνονται όλα μαζί και ταυτόχρονα.Εδώ ακόμα το ΠΑΔΑ αντιμετωπίζει οργανωτικά προβλήματα.

 
@Αρθούρος
31 Μάιος 2019 10:13

Κάνεις λάθος. Αν δεν υπήρχαν οι απόφοιτοι που έδωσαν τη μάχη όλα τα προηγούμενα χρόνια, το ΠΑΔΑ δεν θα υπήρχε ούτε στη σκέψη της πολιτείας.

 
Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας - 1
31 Μάιος 2019 11:06

Συντομότατα το ΠΑ.Δ.Α. θα μετονομασθεί σε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. Έτσι το θέμα των Αποφοίτων ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, αυτόματα και αυτοδίκαια θα λυθεί. Λίγη υπομονή ακόμη λοιπόν σε όλους !!!

 
Αρθούρος
31 Μάιος 2019 11:38

Προς Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας-1:Ακόμα κι αν επικρατήσει αυτή η οπισθοδρόμηση, εσείς δε θα πάρετε τίποτα.Ο αυριανός πρωθυπουργός,δεν είναι λαϊκιστής γιά να ικανοποιεί το οποιοδήποτε συντεχνιακό αίτημα υπάρχει στη χώρα.Αντίθετα, είναι θεσμικός,τουλάχιστον απ'αυτά που μας δείχνει μέχρι τώρα.Όσο γιά το "Εφαρμοσμένων" που λες,άραγε θα τολμήσει να δεχτεί την ύπαρξη πανεπιστημίων δύο ταχυτήτων η αυριανή κυβέρνηση;Άντε να δώσετε κατατακτήριες εκεί πέρα και μην παρασύρεστε από τα αιτήματα της εποχής του Αντρέα εδώ και τριανταπέντε χρόνια,μιάς εποχής που όλοι ξεγελαστήκαμε,αλλά που έχει περάσει γιά όλους μας,νέους και ηλικιωμένους.
Άκου εκεί αυτοδίκαια!Τίποτα δεν είναι αυτοδίκαιο.Αυτά τα λέγαμε στην εποχή μου,τότε που υπήρχε το επαναστατικό δίκαιο,τα λέτε ακόμα;

 
@Αρθούρος
31 Μάιος 2019 12:47

Όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Δεν πρέπει να υπάρχει πανικός. Η οπισθοδρόμηση, η οποία αναφέρεις είναι ξεκάθαρη αναβάθμιση. Έχει "δουλευθεί" αρκετό χρονικό διάστημα, η άμεση μετονομασία του ΠΑ.Δ.Α. σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών και είναι ήδη προ των πυλών. Οι ανησυχούντες (ΕΣΔΕΠ ΠΑΔΑ, Κοσμήτορες ΠΑ.Δ.Α.) μόνο και μόνο με τον πανικό τους, δείχνουν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

 
Φοιτητής παδα
31 Μάιος 2019 12:57

Προς του αποφοίτους τει

Προς απογοήτευση σας η τομεραρχης παιδείας της νέας Δημοκρατίας και μελλοντική υπουργός παιδείας( αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές) έχει πει επανειλημμένα σε συνεντεύξεις ότι όχι μόνο δεν θα μετατρέψει το παδα σε πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών ή τει αλλά θα το ενισχύσει. Τα περί πανεπιστήμιων Εφαρμοσμένων Επιστημών πάνε σε άλλα ιδρύματα τα οποία πανεπιστήμιοποιηθηκαν με τον πρόσφατο νόμο του υπουργείου παιδείας πριν λίγες εβδομάδες
Σταματήστε επιτέλους οι απόφοιτοι να ζητάτε παράλογα πράγματα τα οποία δεν δικαιούστε . Η μόνη λύση είναι οι κατακατηριες και η παρακολούθηση ενός μέρους των νέων πρόγραμματων σπουδών αν θέλετε ισότιμο πτυχίο

 
@Φοιτητής παδα
31 Μάιος 2019 13:22

Μάλλον δε θα έχεις ακούσει από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην ομιλία του στο Περιστέρι, την προηγούμενη Τετάρτη 23/05/2019, τη σαφή και ξεκάθαρη δέσμευσή του, για άμεση ονομασία του ΠΑ.Δ.Α. σε Πρότυπο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών. Ανέτρεξε σε σχετικό βίντεο. Αν πιστεύεις πως η γνώμη της τομεάρχου παιδείας της ΝΔ Κεραμέως, έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, απ΄αυτήν του Κυριάκου Μητσοτάκη, τότε δεν υπάρχει περαιτέρω λόγος για συζήτηση. Με την προϋπόθεση βέβαια, να τα έχει πει αυτά που είπες, η ίδια η Κεραμέως.

 
Αρθούρος
31 Μάιος 2019 13:33

Απαντώ σε όλους:Πρώτο,αν είναι να γίνει μετονομασία όπως λέτε,καλύτερα να μη γίνει τίποτα.Δεν είστε ενημερωμένοι.Αν η νέα κυβέρνηση αλλάξει απλά την ταμπέλα,τότε θα επαναλάβει την πολιτική του Γαβρόγλου από την ανάποδη. Όσο γιά ενίσχυση της τεχνικής εκπαίδευσης,από τη νέα κυβέρνηση αυτό μάλλον είναι από τα άγραφα.Δυστυχώς,και δεν περιμένω να συμφωνήσετε,όλα τα ελληνικά κόμματα είναι πολύ μακριά από τον ευρωπαϊκό τρόπο σκέψης που καθοδηγεί τους περισσότερους μαθητές στην Τεχνική-Επαγγελματική εκπαίδευση και στα ΙΕΚ. Εδώ ακόμα επικρατούν ο συναισθηματικός δεξιός κι αριστερός λαϊκισμός που θέλουν οι γονείς να γίνουν τα παιδιά τους γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί και είναι έτοιμοι οι μορφωμένοι;να δώσουν μάχη γιά την προτίμηση της Κοινωνιολογίας ή των Λατινικών ως προπαρασκευαστικό μάθημα!Εδώ μας φεύγει και η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και εμείς μαχόμαστε να μπαίνουν τα παιδιά με 3 και με 4 στα πανεπιστήμια!
Αν μείνει η νέα κυβέρνηση σ'αυτά,τότε αντί γιά το λαϊκισμό της αριστεράς,θα έχουμε πάλι το λαϊκισμό της δεξιάς.Όχι στο λαϊκισμό οποιασδήποτε προέλευσης.

 
Ξυπνήστε!!
31 Μάιος 2019 13:56

1. Το ότι το ΠΑΔΑ η ΝΔ θα το κάνει Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών το είπε πριν μια εβδομάδα ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Περιστέρι. Άρα για ποια προπαγάνδα μιλάτε;
2. Είναι εκεί που είπε και ότι σύντομα θα υπάρχει ίδρυμα στην περιοχή αυτή για να στέλνει ο κόσμος τα παιδιά του να σπουδάσουν ψυκτικοί (!!!!!!!!!) ή συντηρητές ασανσέρ (!!!!!!!!).
3. Η κ. Κεραμέως σε συνέντευξή της στους Financial Times πριν 15 μέρες είπε ότι η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας συνένωσε universities (πανεπιστήμια) με vocational colleges (σχολές επαγγελματικής κατάρτισης)!!!!!!!!. Έτσι αποκάλεσε τα πρώην ΤΕΙ !!!!!!!
4. Τα πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών στην Ευρώπη είναι 3ετούς διάρκειας σπουδών με καθηγητές στην πλειονότητά τους μη διδάκτορες. Αναβαθμισμένα ΙΕΚ δηλαδή.
4. Οι πτυχιούχοι ΤΕΙ μπορούν να καταλάβουν που έχει γραμμένα τα ΤΕΙ η ΝΔ. Εκεί που τα είχε πάντα. Υπομηχανικοί, Υπονοσηλευτές, υπο....

 
Γιώργος Παπαδόπουλος
31 Μάιος 2019 13:56

@ Φοιτητής παδα

Αν η ΝΔ γίνει τελικά κυβέρνηση και υπουργός παιδείας γίνει η Κεραμέως φαντάζομαι ότι δεν θα πάει κόντρα σε αυτά που πρόσφατα είπε ο αρχηγός της ΝΔ, τα οποία ήταν:
• Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα αναβαθμιστεί πραγματικά μετά την ανεύθυνη αντιμετώπιση που του επιφύλαξε η σημερινή κυβέρνηση.
• Το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής θα γίνει πρότυπο Πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών, συνδεδεμένο, όμως, με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.
https://www.esos.gr/arthra/62758/k-mitsotakis-tha-ginoyn-diorismoi-ekpai...

 
Αλέξανδρος Π.
31 Μάιος 2019 15:01

Συμφωνώ απόλυτα:
"Γίνεται πλεόν ολοφάνερο, ότι όποιος προσπαθήσει να αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αναμφίβολα, θα έχει απέναντί του την μεγάλη πλειοψηφία των καθηγητών των φοιτητών και κατοίκων της Δυτικής Αττικής γιατί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Δυτική Αττική."

Όσοι αποφοιτήσαμε από το ΤΕΙ-Α θα είμαστε όλοι εκεί!!!

 
Απόφοιτος ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
31 Μάιος 2019 15:05

@Αρθούρος
Αγαπητέ κύριε αντιλαμβάνομαι ότι πιθανότατα ανήκετε στο διδακτικό προσωπικό του ΠΑΔΑ. Εν μέρη συμφωνώ με το σκεπτικό σας ότι για να γίνουν μεγάλες τομές χρειάζεται χρόνος και όχι άμεσες διεκδικήσεις από όλες τις πλευρές (φοιτητές, καθηγητές, αποφοίτους κλπ) γιατί όντως με αυτό τον τρόπο τελικά όλες οι προσπάθειες μπορεί να πέσουν στο κενό. Αλλά από τη στιγμή που τα ΤΕΙ από το 2001 έχουν καταταχθεί στην ανώτατη εκπαίδευση και αναγνωρίζονται από όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα του εξωτερικού γιατί η διεκδίκηση του αυτονόητου (για την ελληνική πραγματικότητα) από την πλευρά των αποφοίτων σας φαίνεται παράλογη και άτοπη χρονικά? 15 χρόνια τώρα ζητούν την εφαρμογή του νόμου. Δεν είναι "συντεχνιακό αίτημα" ούτε οι απόφοιτοι των 2 αυτών ανώτατων τεχνολογικών ιδρυμάτων ζητάνε κάτι μη θεσμικά ορθό. Την εφαρμογή του νόμου ζητάνε. Απορώ σε ποιό σημείο διακρίνεται την οπισθοδρόμηση. Μήπως δεν είστε σωστά πληροφορημένος?

Δεν το ζητάμε για να αποκατασταθούμε οικονομικά ή εργασιακά. Όλοι οι συμφοιτητές μου και εγώ προσωπικά εργαζόμαστε σε μεγάλες εταιρίες και οργανισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχουμε κάνει μεταπτυχιακές σπουδές και κάποιοι διδακτορικές διατριβές σε μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού (τα οποία μας αποδέχονταν ως αποφοίτους ανωτατων σχολών). Το μόνο που θέλουμε κάποια στιγμή είναι η ηθική ικανοποίηση της αποκατάστασής μας ως αποφοίτων ανώτατης εκπαίδευσης.

Υ.Γ.: Θυμάμαι στη σχολή μου πριν από 15 και πλέον χρόνια τα απογεύματα να έρχονται να παρακολουθούν εργαστήρια Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου φοιτητές του ΕΜΠ γιατί ήθελαν να δουν στην πράξη την εφαρμογή της θεωρίας που διδάσκονταν στη σχολή τους.

 
Μαρία Λ.
01 Ιουν 2019 00:04

Είναι το λιγότερο στερούμενο νοήματος να λέει κάποιος οι απόφοιτοι να δώσουν κατατακτήριες. Κατατακτήριες δίνει κάποιος για να μπει σε ένα τμήμα διαφορετικό από αυτό που σπούδασε, όχι σε ένα τμήμα με το ίδιο αντικείμενο, με τους ίδιους καθηγητές, την ίδια ονομασία, τα ίδια συγγράμματα και με το πρόγραμμα σπουδών σχεδόν ίδιο. Τα ΤΕΙ από το 2001 ανήκουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση, χορηγούν bachelor επιπέδου 6 με 240ects, όπως ακριβώς και τα Πανεπιστήμια. Αυτά είναι γνωστά, ωστόσο κάποιοι επιμένουν να τα αντιμετωπίζουν ως σπουδές επιπέδου ΙΕΚ. Σε όλο τον πλανήτη τα πτυχία των ΤΕΙ αναγνωρίζονται ως πανεπιστημιακά, και οι απόφοιτοί τους κάνουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ ετοιμάζονται να προσφύγουν σε ευρωπαϊκά δικαστήρια και τότε θα μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

 
Αττικό Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών
01 Ιουν 2019 02:52

Οι φοιτητές και οι απόφοιτοι το θέλουν γιατί θα δώσει προοπτικές για πτυχία με πραγματική αξία στην αγορά εργασίας και θα ανοίξει νέους δρόμους στην ανώτατη εκπαίδευση. Τώρα αν δεν το θέλουν (κάποιοι) καθηγητές για τους δικούς τους λόγους δεν είναι στο χέρι τους. Στις δημοκρατίες κυβερνούν οι πολλοί.

 
Τα άσχημα και των 2 κόσμων
01 Ιουν 2019 03:45

Τα τμήματα που διαθέτει το ΠΑΔΑ του προσδίδουν μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία στον χώρο των εφαρμοσμένων επιστημών. Οι ειδικότητες αφορούν τεχνικά επαγγέλματα σχεδόν στο σύνολό τους και η διαιώνιση ενεός στάτους συμβατικού πανεπιστημίου θα έχει διπλές αρνητικές συνέπειες. Αφενός δεν θα μπορεί να σταθεί πλάι στα υπόλοιπα ΑΕΙ γιατί δεν θεραπεύει ούτε όλες τις εκφάνσεις της επιστήμης ούτε τις βασικές, όπως απαιτείται από ένα ΑΕΙ πανεπιστημιακού τομέα (ιατρική, νομική, ανθρωπιστικές/πολιτικές επιστήμες κλπ), αλλά κυρίως αφετέρου τα όποια πλεονεκτήματα και προνόμια μπορεί να εξασφαλίσει ένα τεχνολογικό πανεπιστήμιο για τους αποφοίτους του, έναντι των συμβατικών φοιτητών ΑΕΙ, ακυρώνονται από μια τεχνητή συμβατικοποίηση που είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς ποιον άλλον ευνοεί εκτός από τους διδάσκοντες.

 
@@@@@
01 Ιουν 2019 11:23

Ας τολμήσει η ΝΔ να αλλάξει τη κατάσταση... Όλοι μέσα έχουμε κουραστεί λόγω των αλλαγών και πολλοί φοιτητές περιμέναμε να βγουν τα μαθήματα των νέων προγραμμάτων σπουδών και έχουμε καθηστερήσει ένα 1 χρόνο ώστε να εξεταστούμε σε αυτά. Από Σεπτέμβρη αναμένουμε τη πολυτεχνική σχολή, καθώς έχουν σταλεί τα νέα προγράμματα σπουδών. Άρα πάμε στο 2ο χρόνο καθυστέρησης.
Άρα έχουμε 2 χρόνια καθυστέρησης το λιγότερο+καμία 12αριά μαθήματα στο σύνολο και οι απόφοιτοι να ζητάνε άμεση ισοτίμηση.
Και από την άλλη έχουμε τη ΝΔ να προτείνει καινούργια ΤΕΙ που ''λίγο'' κακό προκάλεσε η άσκοπη δημιουργία τους και το ασαφές περιεχόμενό τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει Παν.εφ.επιστημών. Είμαστε όλοι εναντίον!!!

 
@Τα άσχημα και των 2 κοσμων
01 Ιουν 2019 12:31

Λέτε πραγματικά ότι ονειρεύεστε.. Δηλαδή η Πάντειος, η ΑΣΟΕ (οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών για όποιον δεν ξέρει), το Χαροκόπειο, και τόσα αλλά (δεν έχει νόημα να τα αναφέρουμε) δεν είναι Πανεπιστήμια κατά τη γνώμη σας; Μηπως δεν μπορούν επίσης να «σταθούν δίπλα στα αλλά πανεπιστήμια» καθώς δεν έχουν τμήματα ιατρικής και νομικής; Τι λέτε κύριε, πραγματικά ομως τι λέτε;
Σε ότι αφορά το δεύτερο επιχείρημά σας, το Πολυτεχνείο δεν θεραπεύει τεχνικά επαγγέλματα οπως το ΠαΔΑ;;
Αραγε εχετε περάσει από το ΠαΔΑ ποτέ; Εχετε διαβάσει έστω και μια αξιολόγηση της ΑΔΙΠ για τα ΤΕΙ Αθήνας/ Πειραιά ή απλά λέτε όλα τα παραπάνω με βάση τις δικές εμπειρίες των πρώην ΚΑΤΕΕ / ΤΕΙ της δεκαετίας του ‘80;
Κριμα, απλά κριμα για την εσκεμμένη παραπληροφόρηση προς νέους ανθρώπους που δεν μπορούν να καταλάβουν την σαθροτητα και αστειότητα των επιχειρημάτων σας και πιθανόν μπερδεύονται μέσα στη λασπολογία (μόνο και μόνο για να ευχαριστήσετε τις δικες σας εμμονές..)

ΥΓ αν απαντήσετε, στηρίξτε τα βασικά σας επιχειρήματα περί ανθρωπιστικών επιστημών και τεχνικών επαγγελμάτων (θα έχει ενδιαφέρον να υποστηρίξετε ότι πχ το πανεπιστήμιο Πειραιά δεν είναι κανονικό πανεπιστήμιο οπως και το ΕΜΠ ή το Πολυτεχνείο Κρήτης!)

 
@Αττικο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών
01 Ιουν 2019 12:52

Ως αποφοιτος του ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ του 2010 δηλώνω ευθαρσώς ότι ΔΕΝ το θέλω..!
Αν δεν είστε νέος κάτω των 25 και εχετε ζήσει τον εμπαιγμό της ΝΔ περί Ανωτατοποίησης και επαγγελματικών δικαιωμάτων (έστω και λίγο) θα έπρεπε να ξέρατε και εσείς αν πρέπει να θελουμε τη μετατροπή του ΠαΔΑ σε εφαρμοσμένων επιστημών.
Τότε ΔΕΝ θα υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ελπίδα για δικαίωση ούτε μέσω κατατακτήριων ούτε μέσω τίποτα, απλά θα καταδικαστούν και οι απόφοιτοι του οπως εμείς (αν αυτό θέλετε ΟΚ αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ..).
Για του λόγου του αληθές δείτε τη δήλωση της κας Κεραμεως περί επαγγελματικών σχολών (ότι είναι τα ΤΕΙ!) πριν λίγες μέρες στους Financial Times.. αυτός ο άνθρωπος θα σας δώσει δικαιώματα;;
Απλά προσπαθεί να διατηρήσει το ΕΜΠ στην Αττική και να ανοίξει χώρο για ιδιωτικα πολυτεχνεία..
Παρακαλώ πολύ ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε πιο μακρυά από τον στημένο διαχωρισμό αποφοίτων.. με λογική όλοι μαζί να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν και οχι να «βγάζουμε ο ένας το μάτι του άλλου» εις βάρος μας!
Πραγματικά μην πεφτετε στην παγίδα και δείτε όλη την εικόνα, αν είναι να κερδίσουμε κάτι δεν θα γίνει με το διαχωρισμό του ΠαΔΑ από τις άλλες πολυτεχνικές σχολές δίνοντας πάτημα για μη απόδοση δικαιωμάτων αλλά με αγώνα για ισότιμηση με το ΠαΔΑ το οποίο πρέπει να αντιστοιχίσθει με πολυτεχνική.. απλά σκεφτείτε το.

 
Αρες μαρες κουκουναρες ειστε ολοι!
01 Ιουν 2019 14:21

Καταρχας υπαρχει νομος που δεν μπορει να τειιοποιηθει το ιδρυμα αυτο ξανα,αλλα αντε και γινεται....Εφαρμοσμενων επιστημων?Των υπολοιπων Αει ανεφαρμοστες ειναι δλδ?Επισης ειτε σας αρεσει ειτε οχι το Τει Αθηνας αξιολογηθηκε γι αυτο και αναβαθμιστηκε..Τωρα εσεις οι αποφοιτοι που γι καποιον λογο χαιρεστε που θα λεγεται Εφαρμοσμενων επιστημων και ειστε της αποψης να "πεθανει η κατσικα του γειτονα" σας ενημερωνω οτι στα εγκαινια του Ελληνικου Μεσογειακου Πανεπιστημιου Κρητης ο υπουργος μεταξυ αλλων ειπε οτι μεσα τις επομενες 10-15 μερες θα ελεγε τι θα γινει με τους αποφοιτους και τα επαγγελματικα δικαιωματα....Αλλα αντε και βγαινει ο Μητσοτακης,μην δακρυσετε που δεν θα το υποβιβασει τελικα το ΠΑΔΑ...Επισης ολα τα πανεπιστημια θα εχουν 2ετη προγραμματα ,αρα τεχνιτες θα υπαρχουν.....Ασε που ξαφνικα θα ξεφυτρωσουν ιδιωτικα πανεπιστημια με επαγγελματικα δικαιωματα αναγνωρισμενα και τοτε και κλαψετε με μαυρο δακρυ ολοι ........,,,

 
Πανεπιστήμια
01 Ιουν 2019 17:13

Ρε παιδιά τα τ.ε.ι δεν χρειαζόταν να υπάρχουν τόσα χρόνια, πρώτον γιατί όλα τα τμήματα δεν είναι τεχνολογικής εκπαίδευσης και έτσι δεν στέκει να ονομάσεις ένα ίδρυμα τεχνολογικό. Θα πρέπει όλα τα τμήματα να είναι τεχνολογικά για να δοθεί αυτή η ονομασία. Για παράδειγμα, η νοσηλευτική είναι τμήμα ανώτατης εκπαίδευσης. Ποιος ο λόγος να υπάρχει και στο πανεπιστήμιο και σε τ.ε.ι; Γιατί να χωρίζεται και σε πανεπιστημιακή και σε τεχνολογική εκπαίδευση; Δηλαδή θεωρείται και τεχνολογικό και επιστημονικό; H λογιστική και χρηματοοικονομική γιατί να υπάρχει και αυτή σε πανεπιστήμιο και σε τ.ε.ι; Αφού τέτοια τμήματα είναι ανώτατης εκπαίδευσης, ποιος ο λόγος να χωρίζονται σε δυο παράλληλους τομείς; Τι βλακείες είναι αυτές; Απλά έχουμε άχρηστους πολιτικούς που δεν ξέρουν πως να πράξουν.

Επίσης, και στα πανεπιστήμια γιατί να υπάρχουν τμήματα τα οποία δεν είναι επιστήμες; Αφού η λέξη πανεπιστήμιο βγαίνει από την λέξη επιστήμη και θα πρέπει σε αυτό να υπάρχουν τμήματα τα οποία θεωρούνται επιστήμες. Τμήματα τα οποία δεν θεωρούνται επιστήμες, να υπάρχουν σαν διαφορετικά ιδρύματα. Πρέπει να γίνουν σωστοί διαχωρισμοί αλλιώς η λέξη πανεπιστήμιο δεν θα πρέπει να υπάρχει. Διαφορετικά, αν θέλετε να έχουμε ιδρύματα (με μια συγκεκριμένη ονομασία) που παρέχουν τμήματα ανωτάτων σπουδών και αυτά τα τμήματα είναι επιστημονικά, τεχνολογικά και τέχνες τότε η λέξη πανεπιστήμιο είναι λάθος. Θα πρέπει να δοθεί μια ονομασία γενική που θα τα εκφράζει όλα αυτά. Το θεωρώ βλακεία αυτό το σύστημα που γίνεται σε όλο τον κόσμο.
Αυτά όμως που γράφω κανείς σας δεν τα σκέφτεται και δεν τα παρατηρεί. Να τα σκεφτούν αυτοί που δημιουργούν και ψηφίζουν νόμους.

 
ΠΑΔΑ
03 Ιουν 2019 18:07

Θα έλεγα στους ενδιαφερόμενους ότι η αλλαγή σε Αττικό πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών είναι μία πρόταση που θα δώσει λύση σε αρκετά προβλήματα από αυτά που έχουν ήδη αναφερθεί.
Όσο για τους ήδη πτυχιούχους να ξέρουν πως είναι πιο απλό να ισοτιμηθούν έτσι παρά ως έχει τώρα .
Επειδή και ο νεοσυστατος συλλογος αποφοίτων ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά έχει ατονίσει τελευταία ( δεν ξέρω και αν σταμάτησε εντελως, να παράγει έργο) ,οφείλω να πω ότι η σημερινή κυβέρνηση αν και ξεκίνησε με καλές προθέσεις που τις αναγνωρίσαμε όλοι ,τελικά μπερδεύτηκε,υπέκυψε και έχασε τον δρόμο της αλλά μαζί και χιλιάδες ψηφοφόρους που θα την ψηφίζαν με κλειστά μάτια.
Οι επόμενοι που έρχονται όπως φαίνεται έχουν την λύση το ομολογήσαν,και το έχουν δουλέψει από ότι ξέρω .
Μένει να το εφαρμόσουν ...

 
Αλέξανδρος Π.
04 Ιουν 2019 17:05

Είμαι απόφοιτος του ΤΕΙ-Α και έχω μεταπτυχιακό από το Πολυτεχνείο Αθήνας. Οι σπουδές μας στο ΤΕΙ-Α ήταν σε πολύ καλό επιπέδο από την εμπειρία μου στο μεταπτυχιακό. Το ΠΑΔΑ έχει υψηλότερες βάσεις από επαρχιακά πανεπιστήμια και Πολυτεχνείο Κρήτης.

Το ΠΑΔΑ είναι μεγάλη τομή για την ανώτατη δημόσια παιδεία...Άλλοι υπόσχονταν μη κερδοσκοπικά Yale στα Πετράλωνα(!) Το ΠΑΔΑ στα δυτικά προάστεια θα παραμείνει ως έχει!!! Αρκετά με τις ιδεοληψίες!!!

Όποιος είναι σίγουρος για τις γνώσεις δίνει και κατατακτήριες. Επικαιροποιεί τις γνώσεις του & δεν παζαρεύει την ψήφο του για ρουσφετολογική ισοτίμηση εκβιάζοντας με τις εκλογές. Αυτές οι αντιλήψεις της ήσσονος προσπάθειας οδήγησαν τους νέους με προσόντα στο εξωτερικό!

 
ΠΑΔΑ
04 Ιουν 2019 21:24

@Αλέξανδρος Π.
Αγαπητέ μου Αλέξανδρε το ότι το ΠΑΔΑ θα μετεξελιχθεί σε πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών το είπε ο αρχηγός της Ν.Δ. και πολύ πιθανόν αυριανός πρωθυπουργός της χώρας .
Προσωπικά δεν με εκφράζει ως πολιτικός αλλά τα γεγονότα είναι γεγονότα.
Εσύ από που εξάγεις το συμπέρασμα ότι το ΠΑΔΑ θα παραμείνει ως έχει ;
Καλό είναι να έχουμε επιθυμίες αλλά όταν τις μοιραζόμαστε με άλλους ανθρώπους να μπορούμε να τις τεκμηριώνουμε .
Η απόδειξη και η τεκμηρίωση των των όσων λέμε ή όσων γράφουμε διδάσκονται από το 1ο έτος,και στα ΤΕΙ και στο Πολυτεχνείο .
Ας είμαστε λοιπόν λίγο πιο προσεκτικοί σε αυτά που γράφουμε .
Φιλικά

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.