Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Καθυστερούν οι υπηρεσιακές μεταβολές από τα ΠΥΣΠΕ και τα ΠΥΣΔΕ

Είναι επιτρεπτές μετά την προκήρυξη εκλογών οι κάθε είδους υπηρεσιακές μεταβολές και μάλιστα οι οργανικές τοποθετήσεις, τόσο στα Πειραματικά και Πρότυπα όσο και στα λοιπά σχολεία, οι οποίες αποτελούν μόνιμη αλλαγή της εργασιακής θέσης των εκπαιδευτικών;
Δημοσίευση: 03/06/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συνήθως μέσα στον μήνα Μάιο ή τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου τα υπηρεσιακά συμβούλια, ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ, προχωρούσαν σε τοποθετήσεις υπεραρίθμων και ακολούθως σε οργανικές τοποθετήσεις όσων πήραν μετάθεση, ζητούν βελτίωση θέσης ή βρίσκονται στη διάθεση.

Οι διαδικασίες αυτές ξεκίνησαν για τα περισσότερα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ αλλά «πάγωσαν» και δεν ολοκληρώθηκαν ακόμη.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών οφείλεται στην διαδικασία καθορισμού των οργανικών θέσεων του διδακτικού προσωπικού των Πρότυπων και των Πειραματικών σχολείων που ξεκίνησε με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας (Δείτε εδώ) .

Εάν όμως κατά σειρά γίνουν οι οργανικές τοποθετήσεις σε Πρότυπα και Πειραματικά και μετά οι οργανικές τοποθετήσεις στα υπόλοιπα σχολεία δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα:

1. Πότε υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία οργανικών τοποθετήσεων σε Πρότυπα και Πειραματικά; Σημειωτέον ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί πρόσκληση για αιτήσεις των ενδιαφερομένων για τις θέσεις αυτές.

2. Στις περιπτώσεις που τα ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ έχουν προχωρήσει ήδη σε οργανικές τοποθετήσεις μετά και από τη ρύθμιση υπεραριθμιών (αναφέρουμε ενδεικτικά το ΠΥΣΔΕ Αιτωλοακαρνανίας) αυτές οι υπηρεσιακές μεταβολές θα ανακληθούν εφόσον κάποιος εκπαιδευτικός μετακινηθεί με οργανική τοποθέτηση σε Πειραματικό ή Πρότυπο σχολείο;  

3. Πότε χρονικά αναμένεται η ολοκλήρωση των οργανικών τοποθετήσεων στα λοιπά σχολεία πέραν των Πειραματικών και Προτύπων;  Υπενθυμίζουμε ότι προηγείται και η κρίση υπεραρίθμων καθώς και η τοποθέτησή τους.

4. Πότε θα μπορούν τα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ να υπολογίσουν λειτουργικά κενά ώστε να τα αποστείλουν στο ΥΠΠΕΘ για να γίνει η α΄ φάση αποσπάσεων;  Είναι εφικτό χρονικά να γίνουν οι αποσπάσεις (α΄ φάση) μέχρι τέλος Ιουνίου ώστε οι αποσπασμένοι να αναλάβουν υπηρεσία στη θέση απόσπασης όταν, ενώ έχουμε μπει στον Ιούνιο, δεν κινείται η διαδικασία οργανικών τοποθετήσεων;  

Τέλος, σημαντικό ερώτημα είναι εάν είναι επιτρεπτές μετά την προκήρυξη εκλογών οι κάθε είδους υπηρεσιακές μεταβολές και μάλιστα οι οργανικές τοποθετήσεις, τόσο στα Πειραματικά και Πρότυπα όσο και στα λοιπά σχολεία, οι οποίες αποτελούν μόνιμη αλλαγή της εργασιακής θέσης των εκπαιδευτικών. Θα ζητηθεί ενόψει εκλογών εξαίρεση από το ΣτΕ ώστε, εφόσον δοθεί, να προχωρήσουν οι υπηρεσιακές μεταβολές ή όχι;  

Τα ανωτέρω ζητήματα θα πρέπει να ρυθμιστούν άμεσα, διαφορετικά θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο την έγκαιρη στελέχωση με εκπαιδευτικούς των σχολείων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο.

Σχόλια (5)

 
ρητορικές απορίες
03 Ιουν 2019 21:38

οι αποσπάσεις στους φορείς θα βγουν ή θα τα παγώσει όλα (φέεεεετα) ; ώστε να φορτωθούν οι επόμενοι το τρέξιμο, τη μείωση των αποσπάσεων και την αντίστοιχη γκρίνια .

 
Στράτος
03 Ιουν 2019 21:56

Πολλές Διευθύνσεις έχουν προχωρήσει σε τοποθετήσεις υπεραρίθμων. Άλλες έχουν ήδη κάνει και οργανικές τοποθετήσεις μετατεθέντων, αιτουμένων βελτίωση ή οριστική τοποθέτηση. Άλλες πάλι δεν έχουν κάνει τίποτε από τα ανωτέρω.
Ένα είναι σίγουρο. Ότι στο ζήτημα των τοποθετήσεων επικρατεί πλήρης σύγχυση. Εάν δεν υπάρξει σαφής προγραμματισμός καθολικά για όλους με χρονοδιάγραμμα που θα γίνει από το Υπουργείο και θα δεσμεύει με συγκεκριμένες ημερομηνίες τις ΔΠΕ και ΔΔΕ, θα ακολουθήσουν προβλήματα στον καθορισμό λειτουργικών κενών, αργοπορίες στις αποσπάσεις και μεγαλύτερες καθυστερήσεις στις προσλήψεις αναπληρωτών.
Δεν είναι καλό επειδή η ηγεσία του Υπ. Παιδείας βλέπει ότι μάλλον απέρχεται να αφήσει πίσω της αναμμένα κάρβουνα για την επόμενη ηγεσία.

 
ασεπίτης
04 Ιουν 2019 09:12

@Στράτος
μόνο οι ΔΔΕ ποου έχουν πειραματικά πρέπει να ακολουθήσουν κοινό χρονοδιάγραμμα εξαιτίας της μετακίνησης των υπεράριθμων από τα πρότυπα στα άλλα σχολεία.
Καθήστε να δούμε πόσοι θα βγουν υπεράριθμοι από αυτά τα σχολεία και θα καταλάβουμε όλοι τι πάρτυ γινόταν με τις λεγόμενες "μικρές" ειδικότητες, σχολεία δηλ που θα χρειάζονται 1,5 ΠΕ86 να απασχολούσαν τόσα χρόνια (τα 6 τελευταία των θητειών) 5 της αντίστοιχης ειδικότητας, για να μην μπούμε στα ξενόγλωσσα όπου κι εκεί παρτάρα....

 
Στράτος
04 Ιουν 2019 09:16

Μαθαίνω ότι το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά ζήτησε συνάντηση με τον Διευθυντή της ΔΔΕ Πειραιά. Ένα από τα θέματα που ζητά να συζητήσει μαζί του είναι: "Ενημέρωση σχετικά με τις επικείμενες υπηρεσιακές μεταβολές και το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα στο οποίο αυτές θα πραγματοποιηθούν".

 
Στράτος
04 Ιουν 2019 14:37

@ασεπίτης
Γράφεις: "μόνο οι ΔΔΕ ποου έχουν πειραματικά πρέπει να ακολουθήσουν κοινό χρονοδιάγραμμα εξαιτίας της μετακίνησης των υπεράριθμων από τα πρότυπα στα άλλα σχολεία".
Θα υπάρξουν όμως και οργανικά κενά στα πειραματικά/πρότυπα σχολεία. Για την πλήρωση των κενών θα βγει εγκύκλιος του ΥΠΠΕΘ, προφανώς με όλα τα κενά ανα ειδικότητα. Δεν ξέρω καλά αλλά νομίζω πως ενδιαφέρον (αιτήσεις) για την πλήρωση των κενών αυτών μπορούν να κάνουν οι εκπαιδευτικοί όλων των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ ασχέτως της έδρας του Πειραματικού/Πρότυπου που θα έχει κενό. Επομένως η διαδικασία των οργανικών θέσεων στα Πειραματικά επηρεάζει και ΔΠΕ και ΔΔΕ που δεν έχουν Πειραματικά, αφού εκπαιδευτικός μπορεί να αλλάξει ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ λόγω επιλογής του σε οργανική θέση Πειραματικού άλλου ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ. Ή κάνω κάπου λάθος;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.