Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Μονιμοποίηση των έκτακτων-ωρομίσθιων καθηγητών ΤΕΙ ζητούν 16 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 04/06/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας για τη μονιμοποίηση των έκτακτων -ωρομίσθιων καθηγητών ΤΕΙ, που έχουν εργαστεί επί σειρά ετών στα Ιδρύματα, ζητούν   16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.  

«Με τον ανασχεδιασμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, εκφράζονται προβληματισμοί για το πώς θα διαμορφωθεί η ‘επόμενη μέρα’ για τους έκτακτους – ωρομίσθιους καθηγητές των ΤΕΙ, οι οποίοι όμως είχαν επί σειρά ετών τακτική σχέση εργασίας με τα Τεχνολογικά Ιδρύματα», αναφέρουν  στην  Ερώτησή τους προς το υπουργείο Παιδείας, οι  βουλευτές   του ΣΥΡΙΖΑ , και υπογραμμίζουν:  

  • Οι έκτακτοι καθηγητές των ΤΕΙ που εργάζονταν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, προσλαμβάνονταν μετά από κρίση από τους αντίστοιχους μόνιμους καθηγητές που υπηρετούσαν στα ίδια Ιδρύματα, με επιλογή που γινόταν κατόπιν ανοικτού διαγωνισμού και με ακαδημαϊκά κριτήρια.
  • Οι διδάσκοντες αυτοί δίδασκαν εξειδικευμένα μαθήματα ή κάλυπταν κενά και είχαν μια συνεχή και στενή σύνδεση με το Τμήμα, αφού τα καθήκοντά τους δεν περιορίζονταν στην διδασκαλία, αλλά εκτείνονταν σε γενικότερα εκπαιδευτικά καθήκοντα (επίβλεψη πτυχιακών εργασιών, εξετάσεις, οργάνωση συνεδρίων κλπ). Κατά συνέπεια, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις έκτακτων καθηγητών που υπηρέτησαν και υπηρετούν με αυτές τις εργασιακές σχέσεις ακόμα και για δέκα (10) συνεχόμενα χρόνια ή και παραπάνω.
  • Όμως, το συγκεκριμένο υβριδικό εργασιακό καθεστώς των έκτακτων εκπαιδευτικών ΤΕΙ (που εμφανίζονταν είτε ως Εργαστηριακοί και Επιστημονικοί Συνεργάτες, είτε ως   Εκπαιδευτικοί Ειδικών Μαθημάτων, είτε ως Ακαδημαϊκοί Υπότροφοι) τους έχει αποστερήσει, από θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα.
  • Οι περισσότεροι έκτακτοι καθηγητές ΤΕΙ, μολονότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εργάζονται με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις για κάθε εξάμηνο χωριστά και με συνεχείς διακοπές, με αποτέλεσμα να μην έχουν προϋπηρεσία για ολόκληρο το έτος, να μένουν απλήρωτοι και ασφαλιστικά ακάλυπτοι κάθε καλοκαίρι ή και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να ζουν σε ένα ιδιότυπο καθεστώς διαρκούς ομηρείας αναφορικά με την ανανέωση ή μη των συμβάσεών τους, η οποία επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια της κάθε διοίκησης.
  • Ακόμη χειρότερα, παρά το πλήθος των προσφυγών που έχουν κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους για τη μονιμοποίησή τους, η ‘υβριδική’ μορφή της εργασιακής τους σύμβασης έχει δημιουργήσει ανυπέρβλητα νομικά ερωτήματα και έχει οδηγήσει σε αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις δικαστηρίων. Αυτό σημαίνει πως ακόμη και με δικαστικούς αγώνες, η μονιμοποίηση των έκτακτων καθηγητών ΤΕΙ είναι σχεδόν αδύνατη.   
  • Ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου   έχει ταχθεί κατ’ επανάληψη υπέρ της μονιμοποίησης των εκτάκτων ωρομίσθιων καθηγητών των ΤΕΙ, ωστόσο περιμένει τις προτάσεις των Συγκλήτων των Πανεπιστημίων που θα συνεργαστούν με τα ΤΕΙ για το έκτακτο προσωπικό τους.
  • Κατά τη γνώμη μας, ωστόσο, αν δεν δίνεται λύση από τις προτάσεις των Συγκλήτων, είναι ανάγκη να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, όπως άλλωστε έχει συμβεί και με άλλες κατηγορίες εργαζομένων λ.χ. τους καθηγητές ειδικής αγωγής ώστε να δοθεί μια δίκαιη και ενιαία λύση και να παύσει η ομηρεία για όλους εκείνους τους εκτάκτους καθηγητές των ΤΕΙ που έχουν θεμελιώσει εύλογο χρόνο, με συνεχείς προσλήψεις και ανανεώσεις συμβάσεών τους.

Σχόλια (43)

 
ακαδημαϊκοί υπότροφοι
06 Ιουν 2019 19:46

Θα θέλαμε τα ονόματα των βουλευτών που έκαναν την παρέμβαση για τπυς συμβασιούχους των ΤΕΙ και θα φροντίσουμε μα ερωτηθούν για ποιο λόγο γίνεται διαχωρισμός ακαδημαϊκών υποτρόφων ΤΕΙ από ακαδημαϊκούς υποτρόφους των ΑΕΙ!

 
Ακαδημαϊκοί υπότροφοι ΑΕΙ
05 Ιουν 2019 20:00

Θα υπάρξει πρόβλεψη για ακαδημαϊκούς υποτρόφους που έχουν συμπληρώσει ή συμπληρώνουν τα 10 χρόνια από την κτήση του διδακτορικού και δεν εχουν δικαίωμα να εργαστούν;
Οι περισσότεροι έχουν δεκαετή προϋπηρεσία και πολύ δυνατά βιογραφικά σε αντίθεση με τους περισσότερους από τπυς συμβασιούχους των ΤΕΙ.
Για ποιο λόγο οι συμβασιούχοι των ΤΕΙ να έχουν προνομιακή συμπεριφορά;

 
Ιωάννης Παπαδόπουλος
05 Ιουν 2019 18:18

Καμία μετάταξη καμία μονιμοποίηση όλοι με ανοικτές διαδικασίες !!!!!

 
Ακαδημαϊκοί υπότροφοι με 10 χρόνια
05 Ιουν 2019 15:24

Τι γίνεται για τους παλιούς 407 οι οποίοι άλλαξαν ιδιότητα και μετονομάστηκαν σε ακαδημαϊκούς υποτρόφους γιατί δεν υπήρχαν αρκετά χρήματα για 407 και αρκετοί από αυτουσ πλέον έχουν κλείσει 10 χρόνια προσφοράς στα ΑΕΙ και δεν μπορούν να εργαστούν ούτε ως ακαδημαϊκοί υπότροφοι? Αυτοί δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες?
Πολλοί δε από αυτούς έχουν βιογραφικά πολύ καλύτερα και ερευνητική δραστηριότητα πολύ πιο έντονη από αρκετά ΔΕΠ.
Δεν μπορούν να εργαστούν ως ΑΥ, δε δίνονται θέσεις ΔΕΠ για να τις διεκδικήσουν και...
Τους δείχνετε το δρόμο για το εξωτερικό!
Το άγχος είναι πώς θα βολευτούν πι συμβασιούχοι των ΤΕΙ !

 
Συμβασιουχος Διδακτωρ
05 Ιουν 2019 13:34

Ξερουμε τελικα αν οντως θα υπαρξει καποια τροπολογια προς ψηφιση τελικα;; Υπαρχει καποια ενημερωση;; Μπορει να απαντησει καποιος;;

 
Έκτακτος Επίκουρος ΑΕΙ
05 Ιουν 2019 13:27

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και παρακαλούνται οι μη-σχετικοί με το θέμα να μην «αναφέρουν ό,τι να ΄ναι» και ειδικά, όταν, παράλληλα, έχουν εξασφαλισμένη εργασία.

Τα άτομα που ασχολούνται ακόμα και σήμερα ενεργώς στα (περιφερειακά κυρίως) ΑΕΙ ως έκτακτοι (ΙΔΟΧ) για 10 και παραπάνω χρόνια με πολλά προσόντα (πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, μεταδιδακτορικά, πολυετή επαγγελματική & διδακτική προϋπηρεσία σε προπτυχιακό & μεταπτυχιακό επίπεδο, έρευνα, δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις κ.λπ.) και με πολυσχιδή προσφορά στα εν λόγω εκπαιδευτικά τριτοβάθμια ιδρύματα (εκτός των διδακτικών καθηκόντων: συμμετοχή σε έρευνα με μόνιμα μέλη ΔΕΠ, στήσιμο εργαστηριακών χώρων, επίβλεψη πτυχιακών μελετών & μεταπτυχιακών διατριβών, εξετάσεις, κ.λπ. που αναφέρονται και στο δημοσίευμα) έχουν περιέλθει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση εργασιακώς κατά τον τρέχοντα μήνα, που λήγουν οι συμβάσεις τους μιας και ήταν η βασική τους βιοποριστική απασχόληση, για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Αυτό γιατί οι ωφελούμενοι μέσω ΕΣΠΑ στην Πράξη από το Υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης «απόκτησης διδακτικής εμπειρίας νέων κατόχων διδακτορικού» (νέος: λήψη διδακτορικού εντός 10ετίας) στα ΑΕΙ με τριετή μάλιστα χρονικό ορίζοντα είναι πολλοί (πάρα πολύ αυξημένα νούμερα σε σχέση με τις προηγούμενες 4 χρονιές) και άρα δεν μπορούν καν να αιτηθούν (εκτός διαδικασίας!) προς διεκδίκηση της προσφερόμενης εργασίας, παρόλο που πιθανά θα έχουν τα περισσότερα προσόντα μεταξύ των συνυποψηφίων (όπως δηλαδή κρίνονταν ετησίως τα τελευταία 10-15 έτη).

Σχετικά με τις συγχωνεύσεις, αποτελούν τη μοναδική ομάδα εργαζομένων στα ΑΕΙ, που δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη, ούτε καν η καταγραφή μας, για τα περαιτέρω, όπως είχε εκδηλωθεί πρόπερσι από την πλευρά του Υπουργείου. Ούτε και για το 2013 (Αθηνά Ι) το αυτό. Και σε συνδυασμό με την ανωτέρω Πράξη μέσω ΕΣΠΑ τίθονται εκτός προς διεκδίκηση εργασίας (δεν προβλέπεται άλλου τύπου προκήρυξης με τη μέχρι τώρα ενημέρωση).
Επιπλέον και σε περίπτωση που τύχει να βγει προκήρυξη για τη δβθμια γενικής παιδείας (Υπ. Παιδείας πάλι), η προϋπηρεσία στην τριτοβάθμια δεν προσμετράται (!), παρόλο που είναι ανώτερης εκπαιδευτικής στάθμης ακόμα και αν έχει κάποιος και το πιστοποιητικό διδακτικής επάρκειας (τύπου ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ). Άρα εμείς οι έκτακτοι προσοντούχοι ΔΕΠ των ΑΕΙ είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ στο να εργαζόμαστε και να προσφέρουμε υπηρεσίες τόσα χρόνια με τα δεδομένα προσόντα, που αποκτήσαμε με πολύ κόπο και «εγκλωβισμένοι» (σαν τιμωρία)!

Διευκρινιστικά, η δεδομένη αναφορά γίνεται για άτομα που εργάζονται ακόμα και σήμερα ως έκτακτοι Επίκουροι ή Λέκτορες στα ΑΕΙ (Επιστημονικοί & Εργαστηριακοί Συνεργάτες ή Πανεπιστημιακοί Υπότροφοι ή Ακαδημαϊκοί Υπότροφοι ή όποια άλλη ονομασία θέλετε) με πλήρη προσόντα (!) της εκάστοτε εκπαιδευτικής βαθμίδας και πολλές ώρες διδασκαλίας ανά εβδομάδα (>10 ώρες) σε προπτυχιακό & μεταπτυχιακό επίπεδο για 15 και 20 και 25 και πλέον εξάμηνα (και όχι, όπως αναφέρεται στον τίτλο, ενδεχομένως λανθασμένα, για «ωρομισθίους»), που δεν είχαν (στα περιφερειακά κυρίως ΑΕΙ), μεταξύ άλλων, κάποια προκήρυξης νέου μόνιμου μέλους ΔΕΠ (οικονομική κρίση), αλλά εργάζονταν υπό το πρίσμα "πάγιες & διαρκείς ανάγκες", που αναφέρεται και στο δημοσίευμα.

Από την άλλη πλευρά, οι ωρομίσθιοι ήταν άτομα με λίγα προσόντα (συνήθως πρόσφατη λήψη πτυχίο και ίσως λίγη επαγγελματική προϋπηρεσία και ίσως ένα μεταπτυχιακό χωρίς άλλα προσόντα και μάλιστα στα ΑΕΙ αμείβονται με λιγότερα την ώρα από ό,τι στα ΙΕΚ) οι οποίοι είχαν συνήθως κάποιες λίγες ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα (π.χ. 1 ημέρα απασχόλησης) και τέτοιοι άνθρωποι προ οικονομικής κρίσης μάλιστα ήταν οι περισσότεροι (πλέον είναι ελάχιστοι) και πιθανά με άλλη κύρια εργασία προς βιοπορισμό.

 
Παράλογο
05 Ιουν 2019 11:48

Η άποψη, οι έκτακτοι των ΤΕΙ να μονιμοποιηθούν είναι παράλογη.
Γιατί μόνο των ΤΕΙ και όχι και των Πανεπιστημίων;
Γιατί των ΤΕΙ και όχι και της Α' βάθμιας και Β' βάθμιας εκπαίδευσης, κλπ;
Γιατί δεν γράφετε ποιοί είναι οι βουλευτές που ενδιαφέρονται;

 
Αλέκοφ
05 Ιουν 2019 11:27

Έτσι κι αλλιώς και για ωρομίσθιοι, συνεργάτες, κλπ, προκειμένου να προσληφθούν, οι θέσεις προκηρύχθηκαν και αξιολογήθηκαν για να προσληφθούν. Όσοι είναι προ 2001, η πρώτη σύμβαση τους, ήδη μονιμοποιούνται με δικαστικές αποφάσεις, αλλά οι μετά το 2001 προσκρούουν στη συνταγματική μεταρρύθμιση. Δίκαιο το αίτημα τους, αλλά το σύνταγμα...

 
Μετατάξεις επαιδευτικών σε Αει
05 Ιουν 2019 11:09

Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας με μεταπτυχιακό τίτλο και υπηρετούντες σε Αει και Τει με αποσπαση απο 4 ετη και ανω στον ιδιο τομέα να εχουν την δυνατότητα της μεταταξης τους ως Εδιπ με μια συνοπτική διαδικασία!Οι ανθρωποι αυτοί δεν γίνεται κάθε έτος να είναι όμηροι των αποσπάσεων μια που καλύπτουν συνεχόμενα τρια και τεσσερα έτη τον ιδιο τομέα ως διδακτικό προσωπικό με πλήρη απασχόληση!Αυτή είναι η εννοια της σωστής κινητικότητας (ηδη διορισμένοι εκπαιδευτικοί να καλυπτουν αλλες θέσεις οπου υπαρχει ανάγκη στα Πανεπιστήμια )και οχι νέες προσλήψεις !Το προσωπικό υπάρχει γμη αρχή έγινε με τους πρώτους μεταταχθέντες απο πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια )το ζήτημα είναι να απλοποιηθεί η διαδικασία και με τροπολογία να μπορούν να μεταταχθουν και οι εχοντες μεταπτυχιακά και μια σειρά συνεχόμενων ετων 3-4 στον ίδιο τομέα!

 
ΑΕΙ
05 Ιουν 2019 10:38

Οι συμβασιούχοι που καλύπτουν για 10 και παραπάνω χρόνια θέσεις και ανάγκες σε ΑΕΙ γιατί δεν αναφέρονται πουθενά και είναι έξω από αυτήν την συζήτηση;

 
@Δρ ΕΔΙΠ
05 Ιουν 2019 10:14

Προφανώς δεν πρεπει να μονιμοποίηθουν γιατί όταν έκαναν αίτηση ήξεραν ακριβώς το ανάγκες θα καλύψουν.
Ακριβώς όπως οι ΕΔΙΠ, που και αυτοί ήξεραν ακριβώς ποιες ανάγκες θα καλύψουν και τώρα έχουν την απαίτηση να γίνουν ΔΕΠ.
Όλοι οι ΕΔΙΠ έχουν δικαίωμα να διεκδικούν θέσεις ΔΕΠ .

 
babis
05 Ιουν 2019 09:58

Φοβερά επιχειρήματα ακούγονται εδώ στο thread
"Δεν πρέπει να μονιμοποιηθουν, αφού όλοι ήξεραν τι υπέγραφαν". Σωστά άλλα και οι άλλες κατηγορίες (π.χ. ΕΔΙΠ, καθηγητές Δευτεροβάθμιας) ήξεραν τι θέσεις έπιαναν, που, και με τι όρους.
Ακούγονται τραγελαφικά πράγματα που μόνο το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορούν. Το θέμα είναι αν αυτο που ζητούν οι 16 είναι σωστό η όχι και όχι τι θα γίνει με άλλες κατηγορίες προσωπικού ούτε με την ΑΣΠΑΙΤΕ. Ναι υπάρχει ένα θέμα δυστυχώς, αξιόλογοι άνθρωποι θα βρεθούν σε δύσκολη θέση, άλλα απο την άλλη η λύση δεν μπορεί να είναι η μονιμοποίηση. Οι ανάγκες των Πανεπιστημίων πρέπει να καλύπτονται μόνο με ανοιχτές διαδικασίες γιατι αυτό είναι και το δικαιότερο. Αν και αυτές έχουν τα προβλήματα τους μάλλον δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για το δημόσιο πανεπιστήμιο.

 
Συμβασιούχοι ΑΕΙ
05 Ιουν 2019 09:29

Καλώς η κακώς τα ΑΕΙ στηρίζουν τη λειτουργία τους κατά ένα μεγάλο ποσοστό σε συμβασιούχους. Το γιατί ρωτήστε σε αυτούς που μας κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια. Ή καλύτερα, σε αυτούς που ψηφίσατε εσείς τα τελευταία 30 χρόνια.
Σε κάθε περίπτωση, πολλοι συμβασιούχοι έχουν πλήρες ωράριο τα τελευταία 10-15 χρόνια κάνοντας διδακτικό και διοικητικό έργο. Έχουν αποκτήσει μοναδικη εργασιακή εμπειρία, γνώσεις και στελεχώνουν τις υπηρεσίες σε πολύ ικανοποιητικό βαθμο. Χαρακτηριστικό είναι ότι, αν αυτοί αύριο σταματήσουν να δουλεύουν, τα ιδρύματα απλά θα σταματήσουν να λειτουργούν. Επομενως θα πρέπει να βρεθεί λύση τακτοποίησης των εργασιακών τους σχέσεων γιατί αυτή τη στιγμή βιώνουν εργασιακό μεσαίωνα

 
Δρ. ΕΔΙΠ
05 Ιουν 2019 02:19

Δεν πρέπει να μονιμοποιηθουν, αφού όλοι ήξεραν για πόσο καιρό ήταν οι συμβάσεις. Πρέπει όμως η προϋπηρεσία τους να αναγνωρίζεται στην Α/θμια ή/και στη Β/θμια εκπαίδευση. Δεν μπορεί όσοι μεταταχθηκαν από την Α/θμια ή τη Β/θμια σε θέσεις ΕΔΙΠ/ΕΕΠ να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους σαν να ήταν σε ΑΕΙ, αλλά να μην ισχύει το αντίστροφο.

 
Συμβασιούχοι και ακαδημαϊκοί υπότροφοι ΑΕΙ
05 Ιουν 2019 00:51

Με ποια λογική η ερώτηση γίνεται μόνο για τους συμβασιούχους και τους ακαδημαϊκούς υποτρόφων των ΤΕΙ;
Τι γίνεται για τους συμβασιούχους και τους ακαδημαϊκούς υποτρόφους των ΑΕΙ;
Τι γίνεται με τις 500 θέσεις ΔΕΠ που ανακοινώθηκαν ότι θα δοθούν στα πανεπιστήμια τον Οκτώβριο;

 
Μαύρο στο Μαυρογιαλούρο
05 Ιουν 2019 00:04

Μετά από 4 χρόνια στην εξουσία, σήμερα το θυμηθήκατε?

Ρε, Μαύρο !!!!

 
Απόφοιτος
04 Ιουν 2019 23:33

Πήρα πτυχίο από το Τμήμα Οινολογίας της Δράμας πριν 1,5 χρόνο. Στο τμήμα οι καθηγητές ήταν ωρομισθιοι έκτακτοι και όμως προσέφεραν υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό έργο και το επιβεβαίωσα τώρα που τελειώνω το μεταπτυχιακό μου στο εξωτερικό. Είναι κρίμα πραγματικά καθώς τους θυμάμαι κάθε χρόνο με το ίδιο άγχος εάν θα είναι την επόμενη χρονιά κοντά μας. Πολλοί από αυτούς ερχόταν από πολύ μακριά ακόμα και για ένα τετράωρο μάθημα την ημερα. Πρέπει να βρεθεί μια λύση ιδιαίτερα στα τμήματα που η λειτουργία τους βασίζεται σε έκτακτους.

 
KK
04 Ιουν 2019 23:26

@Παναγιώτης
Σταματάω κάθε συζήτηση μαζί σου. Και μόνο που δεν ξέρεις ότι και τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ εδώ και 18 χρόνια δείχνει το πόσο σχετικός είσαι με το χώρο. Επίσης δε σχολιάζω καν τον ισχυρισμό σου ότι οι συμβασιούχοι στα Πανεπιστήμια είναι ελάχιστοι. Δεν έχεις ιδέα το πόσοι είναι. Τέλος θα ήθελα να συστήσω κάτι στους 2 υπέροχους φίλους σου. Να διεκδικήσουν θέση σε ανοιχτή διαδικασία αν είναι τόσο καλοί.

 
Κινητικότητα σε Αει αποσπασμένων
04 Ιουν 2019 23:13

Καποιοι καθηγητές ειτε πρωτοβαθμιοι ειτε δευτεροβάθμιοι καλύπτουν με αποσπασεις πανω απο 4 ετη τις διαρκείς αναγκες σε διδακτικό προσωπικό και όχι ως ωρομίσθιοι αλλα πλήρους απασχόλησης !Και γιατί να μην δίνουν αυτή την δυνατότητα σε εκπαιδευτικους μέσω της κινητικότητας να καλύψουν τα κενά αφου τους αποσπούν επι σειρά ετών να ασκούν διδακτικό εργο στον ίδιο τομέα!Αντί να κοιτάξουν να λύσουν τα θέματα των αποσπάσεων μέσω μετατάξεων και κινητικότητας με απλές διαδικασίες (αιτηση εκπαιδευτικού -βεβαιωση πως υπηρετεί επι σειρά ετών στον ιδιο τομεα. - αποδοχή μεσω τριμελούς επιτροπής )κοιτάζουν να βαλουν τους ωρομισθιους μέσα στα Πανεπιστήμια γιατί απλα πιεσαν βουλευτές προεκλογικα

 
Αριστοτέλης
04 Ιουν 2019 22:19

Οι προβληματισμοί των βουλευτών είναι εκτός πραγματικότητας. Είναι γνωστό ότι, βάσει Συντάγματος, δεν επιτρέπεται καμία μετατροπή σύμβασης σε αορίστου χρόνου. Από την άλλη, από πότε το ΔΕΠ είναι αορίστου χρόνου ; Αυτές οι δυο απλές απορίες για να καταλάβει κανείς τον πολιτικό εμπαιγμό. Η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο να προγραμματίσει προκηρύξεις θέσεων ΔΕΠ για να απορροφήσει αυτούς τους ΄΄είλωτες'' των πρώην ΤΕΙ. Δεν το έκανε, όπως δεν έκανε τίποτε για την εξέλιξη των ΕΔΙΠ. Δίκαιο αίτημα επίσης. Εάν τώρα φέρει ρύθμιση το μόνο που θα πετύχει είναι να απονομιμοποιηθεί πολιτικά και ηθικά (κάθε τροπολογία εκλαμβάνεται ως ρουσφέτι τώρα) η ρύθμιση για πολλούς λόγους. Αφήστε που υπ' αυτές τις συνθήκες κανένα πανεπιστήμιο δεν θα εφαρμόσει τη ρύθμιση έως τον Σεπτέμβριο. Θα ήταν μέγιστο λάθος να γίνει, κύριοι του ΕΔΙΠ λοιπόν. Πλέον πρέπει να μιλήσετε με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μετά τις εκλογές.

 
Παναγιώτης
04 Ιουν 2019 21:57

@ΚΚ

Αγαπητέ κκ ανήκω στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,
Αρχικά είπα ότι είναι κρίμα όλα αυτά τα παιδιά να χάνονται από την χώρα μας και ότι αν γίνει κάτι είναι κυρίως για τα ΤΕΙ, μιας και τα πανεπιστήμια δεν έχουν τόσα θέματα ( σε ΑΕΙ δουλεύω). Οι συμβασιούχοι καθηγητές είναι ελάχιστοι σε σχέση με αυτούς των ΤΕΙ.
Απορώ πως σκέφτονται μερικοί...
Το ελληνικό κράτος πληρώνει για να τους κάνει επιστήμονες και στην συνέχεια την υπεραξια τους την παίρνουν άλλες χώρες.
Δεν λέω να τους κάνει μέλη ΔΕΠ, αλλά κάτι πρέπει να κάνει. Αρκετοί με τους υποτροφους δεν θα μπορούν να δουλεύουν στα ΑΕΙ,

Αλήθεια θα μου απαν τάσεις στα άλλα ερωτήματα μου;

 
KK
04 Ιουν 2019 20:42

@Παναγιώτης
Κύριε προφανώς δεν έχετε καμία σχέση με τον χώρο και απλά ακούτε τους 2 τρομερούς σας φίλους. Να σας ενημερώσω ότι και στα Πανεπιστήμια υπάρχουν αναρίθμητοι συμβασιούχοι (όλοι διδάκτορες) που δούλεψαν και πολλές φορές στήριξαν Τμήματα στα πρώτα χρόνια λειτουργίας τους με μισθούς πείνας. Γι αυτούς δε νοιάζεται κανείς . Μόνο για τα πρώην ΤΕΙ.
Επίσης υπάρχουν άλλες κατηγορίες μόνιμου προσωπικού στα Πανεπιστήμια που μένουν εγκλωβισμένες και χωρίς δυνατότητα εξέλιξης και εσείς θέλετε να κάνετε μέλη ΔΕΠ τους 2 τρομερούς σας φίλους επειδή έτσι το θέλετε.
Είναι λυπηρή αυτή η νοοτροπία και δείγμα της κατάντιας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 
Γονέας φοιτητή Ασπαιτε
04 Ιουν 2019 20:16

Ποιοί είναι αυτοί οι16 βουλευτες?Ας έρθουν μαζι με τον υπουργο και τους υπευθυνους της σχολης να μας κοιτάξουν στα μάτια !!!!!Μονο αυτο το ερωτημα έχουν να κάνουν?????απαντηση γιατι δεν προχώρησαν συμφωνία με το παδα δεν έχουν να δώσουν????Γιατί δεν το κάνουν τώρα ?Αφού υπάρχει χρόνος για ερωτήματα υπάρχει και για απαντήσεις!!!

 
σοβαρευτείτε
04 Ιουν 2019 20:14

Φανταστικό επιχείρημα. Δούλευαν ως συμβασιούχοι σε κάποια ιδρύματα που έκλεισαν και τώρα θέλουν να μονιμοποιηθούν σε άλλα που καμία σχέση δεν έχουν με τα προηγούμενα. Αυτοί οι 16 κύριοι ποιοι ειναι;

 
Παναγιώτης
04 Ιουν 2019 19:42

@ΚΚ

Δεν είπα κάτι τέτοιο.
Υπάρχουν ΤΕΙ με συνεργάτες με phd και βιογραφικό αρκετά καλύτερο από αρκετούς καθηγητές ΤΕΙ και Πανεπιστημίου και δουλεύουν σε αυτά πάνω από δέκα χρόνια.

Τι θα έπρεπε να κάνει ένα σοβαρό κράτος για αυτό; Ποια η άποψη σου; Να πάνε στο εξωτερικό; να γίνουν σερβιτόροι;

Με αυτά τα μυαλά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Αν ο καθένας μας βγάλει τις κομματικές του γραμμές θα δει ότι αυτό είναι σωστό.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις κάποτε διόριζαν με βάσει τα πολιτικά φρονήματα του καθενός και χαμένοι έβγαιναν οι επιστήμονες.

Εγώ ξέρω δύο παιδιά που δουλεύουν 10 χρόνια σε ΤΕΙ της επαρχίας με τρομερά προσόντα. Δεν ισχύει για αυτούς ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες;
Δύο μέτρα δύο σταθμά;

Δεν σας ενδιαφέρει τι γνώσεις θα πάρουν τα παιδιά σας στα πανεπιστήμια;

Ευχαριστώ

 
mastoras
04 Ιουν 2019 19:41

Για τους ωρομίσθιους των ΤΕΙ (που πολλοί δεν έχουν διδακτορικό) έχουν μεγάλη αγωνία οι ερωτώντες βουλευτές τώρα που έχουν καταργηθεί τα ΤΕΙ και δεν έχουν πλέον αντικείμενο. Για τους 407 των Πανεπιστημίων που όλοι έχουν διδακτορικό, που στήριξαν ουσιαστικά πολλά περιφερειακά πανεπιστήμια στα χρόνια της κρίσης και που είναι με σύμβαση πάνω από είκοσι χρόνια δεν νοιάζεται κανένας.

 
ΤΕΙ Πειραιά
04 Ιουν 2019 19:40

Ρυθμίστε το θέμα της αντιστοίχισης των πτυχίων μας! 400.000 είμαστε! Το υποσχεθήκατε στην Κρήτη κ. Γαβρόγλου!

 
Προς φοιτητή ασπαιτε
04 Ιουν 2019 19:33

Αγαπητέ φοιτητή Ασπαιτε. Καταλαβαίνω την αγωνία σου και όλων γονέων και φοιτητών.Την Παρασκευή πριν κλείσει η Βουλή διάβασα καπου θα ψηφιστούν 4 νομοσχέδια.Αλλά δεν βλέπω πουθενά κάτι για εσάς!!!!Δεν έχουν πρόταση εκεί μέσα!!!!!!!!Από την ίδια τη Σχολή εννοώ !!!!!!πιέστε σήμερα!!!!!!Τώρα!!!!Δεν υπάρχει χρόνος λένε!!!!!!!Μόνο εσείς μπορείτε!!!!!!!Όχι άλλη αδιαφορία!!!!!!!!!!!!

 
ΚΚ
04 Ιουν 2019 18:50

@Παναγιώτης
Αγαπητέ κύριε η λογική σας είναι εξωφρενική. Η μισή Ελλάδα έκανε μαθήματα σε κάποιο ΤΕΙ. Να τους κάνουμε όλους μόνιμους; Τι λογική είναι αυτή; 10 χρόνια μνημόνια και ακόμα δε μάθατε τίποτα. Θέλετε κι άλλο για να το εμπεδώσετε.

 
Πέτρος
04 Ιουν 2019 18:30

Ποιοι είναι αυτοί οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Εχουν επαφή με την πραγματικότητα; Ξέρουν τι είναι τα Πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ που πλέον δεν υπάρχουν; Ας σοβαρευτούν

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.