Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Γρονθοκόπησαν καθηγητή του ΑΠΘ και τον εξώθησαν βίαια προς παρακείμενο ανοιχτό παράθυρο, με κίνδυνο να πέσει από τον 7ο όροφο

Σωματική βία στον Πρύτανη, Αντιπρυτάνεις και καθηγητές, από ομάδα φοιτητών
Δημοσίευση: 04/06/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε συνέχεια παρόμοιων επεισοδίων της περασμένης εβδομάδας (Διαβάστε εδώ), σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου, ομάδα τριάντα περίπου φοιτητών εισέβαλε βίαια στα γραφεία της Πρυτανείας του ΑΠΘ, προπηλακίζοντας -φωνάζοντας συνθήματα, βρίζοντας, απειλώντας- και ασκώντας σωματική βία σε φύλακες, εργαζομένους, παρευρισκόμενους Καθηγητές, στον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις, όπως ανακοινώθηκε από την Πρυτανεία.

Τηλεοπτικό συνεργείο που έτυχε να βρίσκεται στον χώρο για άλλον σκοπό, αναγκάστηκε διά της βίας να σβήσει οποιαδήποτε καταγραφή.

Αυτή τη φορά ασκήθηκε έντονη σωματική βία κατά παρευρισκόμενου Καθηγητή.

Συγκεκριμένα,, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Πρυτανελιας, του αφαίρεσαν το κινητό για να σβήσουν οποιαδήποτε καταγραφή γεγονότων, τον γρονθοκόπησαν και τον εξώθησαν βίαια προς παρακείμενο ανοιχτό παράθυρο, με κίνδυνο να πέσει από τον 7ο όροφο.

Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.

Το κύριο αίτημα της ομάδας αυτής είναι να παρίσταται στις συνεδριάσεις της Συγκλήτου, αξίωση καταφανώς παράνομη. Τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές τραμπούκων δεν έχουν καμιά θέση στις συνεδριάσεις ενός δημοκρατικού οργάνου, όπως η Σύγκλητος.

Οπως τονίζει η Πρυτανεία του ΑΠΘ η  Σύγκλητος είναι ένα αντιπροσωπευτικό σώμα διοίκησης, το οποίο δεν νομιμοποιείται, με βάση τη νομοθεσία, να συνεδριάζει με την παρουσία τρίτων στην αίθουσα. Η Σύγκλητος του ΑΠΘ επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι δέχεται εκπροσώπους φοιτητών, αλλά όχι ομάδες που προσπαθούν να επιβάλουν την άποψή τους με τη βία. Οι αποφάσεις της για το θέμα αυτό έχουν γνωστοποιηθεί δημόσια από τις 8/10/2014 και παραμένουν και σήμερα ενεργές (βλ. σχετική ανακοίνωση παρακάτω που υπάρχει από τότε και στην ιστοσελίδα:     https://www.auth.gr/news/anouncements/17668 ).

Οι Πρυτανικές Αρχές ενημέρωσαν το Υπουργείο, την Εισαγγελία και την Αστυνομία για τα γεγονότα.

Η Πρυτανεία όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, Καθηγητές, εργαζομένους και φοιτητές, να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να απομονώσουν αυτή τη μειοψηφική ομάδα.

Τι υποστηρίζουν οι φοιτητές

Από την πλευρά τους οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι  “ένας καθηγητής/συγκλητικός γρονθοκόπησε φοιτητή”.

Μάλιστα αναρτήθηκε και σχετικό βίντεο 2 δευτερολέπτων σε ιστότοπο.

Οπως τονίζουν   μετά από πληροφορία ότι την Κυριακή πραγματοποιήθηκε κρυφά Σύγκλητος, και μετά από τις τελευταίες προσπάθειες των Φοιτητικών Συλλόγων να παρέμβουν στη Σύγκλητο, σήμερα Τρίτη 4/6, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλολογίας, Νομικής, Φιλοσοφίας/Παιδαγωγικής παρευρέθηκαν στην Πρυτανεία, ζητώντας να μάθουν για τη διενέργεια της Συγκλήτου και τον προγραμματισμό της επόμενης, επιμένοντας στο βασικό τους αίτημα να πραγματοποιούνται ανοιχτά οι Σύγκλητοι”.

Σύνοδος Πρυτάνεων: Η Πολιτεία να αναλάβει, τις ευθύνες της προτού θρηνήσουμε δηλαδή θύματα!

Φόβους ότι γεγονότα όπως  το σημερινό στο ΑΠΘ  μπορούν  να οδηγήσουν σε δυσάρεστες καταστάσεις  ακόμη και με θύματα διατυπώνει το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων.

Το προεδρείο της  Συνόδου Πρυτάνεων καλεί   «την Πολιτεία να αναλάβει, άμεσα και χωρίς περιστροφές, τις ευθύνες της προτού οδηγηθούμε  σε δυσάρεστες καταστάσεις, να θρηνήσουμε δηλαδή  ακόμη και θύματα!»

Ως Προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, τονίζεται στο ανακοινωθέν,  βρισκόμαστε για μία ακόμη φορά στην δυσάρεστη θέση να καταδικάσουμε  απερίφραστα βίαιες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές οι οποίες  υπερβαίνουν πλέον κάθε όριο απειλώντας ευθέως  τη σωματική ακεραιότητα, ακόμη και τη  ζωή, του Πρύτανη και των Συγκλητικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το προεδρείο της Συνόδου εκφράζει  την συμπαράστασή του « στους συναδέλφους μας του ΑΠΘ και καλούμε την ακαδημαϊκή κοινότητα να απομονώσει τέτοιες μειοψηφικές ομάδες  οι οποίες  δεν έχουν σχέση με το Δημόσιο Πανεπιστήμιο».

Ετικέτες: 
ΑΠΘ

Σχόλια (20)

 
Οι ρωμαλέοι.Που είναι οι ρωμαλέοι;
04 Ιουν 2019 17:47

Κάντε τέτοια και η ΝΔ θα φαντάζει παράδεισος.Ο κήπος της ΕΔΕΜ.Ο θαυμαστός κόσμος της αριστεράς είναι και στα ΑΕΙ.Το άσυλο για τους τραμπούκους,τους ναρκέμπορους και τους παράνομους έχει και νόμο.Τον νόμο του απερχόμενου Γαβρόγλου και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο.Μόνο στην Ελλάδα της ιδεολογικής ,με το έτσι θέλω,κυριαρχίας της αριστεράς στα ΑΕΙ.
7 Ιουλίου.Η απελευθέρωση της χώρας από αυτούς.
7 Ιουλίου η Ελλάδα θα αναπνεύσει και θα αποτινάξει αυτές τις ιδεοληψίες.Που είναι ο Γαβρόγλου,ο Παρασκευόπουλος με την επιτροπή ειρήνης και ύφεσης και οι ρωμαλέοι;

 
Καθηγητής
04 Ιουν 2019 18:21

Είναι πλέον φανερή η ανάγκη για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και ίδρυση αστυνομικών τμημάτων στους χώρους του κάθε ιδρύματος.

 
Αετός
04 Ιουν 2019 18:33

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΙΑΙ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ......!!!

 
ΣΤΕΛΙΟΣ
04 Ιουν 2019 19:12

το βίντεο γιατί δεν το δείχνετε;

 
ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΣ ΣΤΟ ΣΑΝΟ
04 Ιουν 2019 19:22

Πάρτε και σεις χαρτομάντηλα, στις 7/7 θα σας χρειαστούν. Όχι 2-3, μια 24άδα τουλάχιστον.

 
Θύμιος
04 Ιουν 2019 19:22

Διαγραφή από το πανεπιστήμιο δεν παίζει; Μην μου πείτε ότι όλοι ήταν άγνωστοι!

 
κλ
04 Ιουν 2019 19:29

και να καταργηθει το ασυλο θα σταματησουν αυτα;

απλά ο κλεφτοπολεμος θα μεταφερθει από τους δρομους γυρω απο τα πανεπιστημια μεσα σε αυτα

τη δημοσια παιδεια θελουν να διαλυσουν αμφοτεροι

 
@Καθηγητής
04 Ιουν 2019 19:40

...όπως επίσης και η εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης σε όλους τους κοινόχρηστους εξωτερικούς και εσωτερικούς (αίθουσες-διαδρόμους) χώρους των ΑΕΙ μας. Όπως γίνεται σε ΟΛΑ τα ιδρύματα των ανεπτυγμένων χωρών εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια.

 
@ΣΤΕΛΙΟΣ
04 Ιουν 2019 19:46

Ποιο βίντεο αγαπητέ, αυτό των μόλις 2 δευτερολέπτων που δείχνει τον καθηγητή να αμύνετε; Οι "φοιτητές" εκτελούσαν ομηρεία, κάθε άσκηση βίας εναντίον τους συνιστά νόμιμη αυτοάμυνα έναντι της ομηρείας, όλα τα υπόλοιπα είναι αστειότητες...

 
ΒΓ
04 Ιουν 2019 19:59

Αίσχος! Το Υπουργείο με τις εμμονές του περί ασύλου και φύλαξης των πανεπιστημιακών χώρων έχει γίνει ο καλύτερος χορηγός της ΝΔ. Η ΝΔ μόνο να κερδίσει έχει από την κατάργηση του ασύλου.
Όλα αυτά οδηγούν την κοινωνία σε πιο συντηρητική κατεύθυνση, και όχι άδικα!

 
Takis
04 Ιουν 2019 20:01

7 Ιουλιου ξεκινανε οι.....φυσιοθεραπιες της ελληνικης αστυνομιας, περιλαμβανει μαλάκωμα και ισιαγμα κοκκάλων οπως η παλιά καλη χωροφυλακη και αστυνομια πολεων της παλιάς δεξιάς!!!

 
@ Takis
04 Ιουν 2019 21:01

Στο 2019 ζούμε κύριε.Το αντιλαμβάνεσθε;Από που συμπεραίνετε ότι θα υλοποιηθούν αυτές οι φαντασιώσεις;Άξιος χιλίων μνημονίων.

 
Αρθούρος
04 Ιουν 2019 22:38

Υπομονή παιδιά.33 μέρες έμειναν ακόμα και η δικτατορία της Αριστεράς τελειώνει και γιά την Ελλάδα,έστω και με καθυστέρηση τριάντα χρόνων. Κρίμα,γιατί εμείς ως νέοι,άλλα είχαμε πιστέψει, άλλα είχαμε ελπίσει, γιά άλλα αγωνιστήκαμε κι έχουμε μπροστά μας το αποκρουστικό πρόσωπο της κυβερνώσας Αριστεράς που δεν μπορεί να κλείσει φυλακή τους ακροαριστερούς τραμπούκους που μας ντροπιάζουν ως χώρα με τη βία που εκδηλώνουν προς τους καθηγητές τους.
Εμπρός γιά επανάληψη του 1981 από την ανάποδη.

 
ΒΓ
04 Ιουν 2019 22:54

@TAKIS Μάλλον είστε πάνω από 60 και έχετε δει πράγματα που δεν τα έχουμε δει εμείς που έχουμε μεγαλώσει μετά τη μεταπολίτευση. Πάντως, ένα είναι σίγουρο: το ξύλο είτε το φας από δεξιό είτε από αριστερό, πονάει το ίδιο. Ας φροντίσει η ελληνική πολιτεία να προστατέψει τα ΑΕΙ, με σεβασμό στα δημοκρατικά κεκτημένα. Και αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε, ας το προσπαθήσουν οι επόμενοι.

 
Πανεπιστημιακός
04 Ιουν 2019 23:03

Επειδή η σαπίλα στα ΑΕΙ έχει φτάσει μεχρι το μεδούλι, όλοι ελπίζουμε στη ΝΔ να βάλει τάξη καταργώντας σε πρώτη φάση αυτο το κατάντημα, το βρωμερό "ασυλο", που μόνο σε αυτή την άθλια χώρα εχει καταφέρει να επιβάλει η αριστερά! Πολύ αμφιβάλλω αν θα το καταφέρει, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, μαζί με την Παιδεία ...

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
04 Ιουν 2019 23:20

Διαγραφή για πάντα από ΑΕΙ για αδικήματα βίας εντός του χώρου τους. Με ένα νόμο και ένα άρθρο.

 
Μέλος δεπ
05 Ιουν 2019 01:44

τελειώνει ο χρόνος του fake ασύλου μετράμε αντιστροφα

 
Απαράβατος
05 Ιουν 2019 08:44

Που είναι το Πειθαρχικό των Φοιτητών; έχει συσταθεί ποτέ; (... εδώ γελάνε ελεύθερα)

 
Ντίνος
05 Ιουν 2019 08:49

@Takis.Προφανώς μπερδεύεστε με τις χώρες που αναγράφετε.Στον δυτικό κόσμο δεν συνέβαιναν αυτά τα φρικτά.Στις χώρες του σιδηρού παραπετάσματος συνέβαιναν επί δεκαετίες συστηματικά και μαζικά.Για αυτό κατάρευσαν σε μια νύχτα και ούτε σαν εφιάλτη δεν θέλουν να τα ξαναζήσουν.

 
Νίκος
05 Ιουν 2019 09:14

Όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ