Placeholder

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες μοριοδότησης Συντονιστών Εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 04/06/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας  ο προσωρινός αξιολογικός πίνακας μοριοδότησης καθώς και πίνακας μη δεκτών αιτήσεων υποψηφίων Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού, όπως καταρτίστηκαν από το Συμβούλιο Επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν ένσταση κατά των πινάκων στο email enstaseis-dipode@minedu.gov.gr, σε αποκλειστική προθεσμία τριών (3) ημερών από την Τετάρτη 05-06-2019 έως και την Παρασκευή 07-06-2019.

Σχόλια (13)

 
stellina
04 Ιουν 2019 19:56

Όπως βλέπουμε το Συμβούλιο Επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού, προχώρησε στην μοριοδότηση των υποψηφίων. Μου κάνουν εντύπωση δύο γεγονότα:
1) ότι ενώ μιλάμε για μία θέση σαφώς διοικητική, έκανε δεκτές αιτήσεις ανθρώπων χωρίς καμία διοικητική εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης απλώς γιατί πιστοποιούν τη γνώση της γλώσσας της χώρας υποδοχής, απέρριψε δε αιτήσεις ανθρώπων με σημαντική διοικητική εμπειρία σε διάφορες θέσεις της εκπαίδευσης που κατέχουν πιστοποίηση Γ2 στην Αγγλική Γλώσσα, δηλ. στην linqua franca παγκοσμίως
2) ότι δόθηκαν μόρια σε ανθρώπους που είχαν πιστοποιηθεί σε επίπεδο Β΄στις ΤΠΕ γιατί απλώς ήταν τυχεροί και κληρώθηκαν να παρακολουθήσουν τα εν λόγω σεμινάρια πολύ καιρό πριν και να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης. Η δυνατότητα αυτή δεν ήταν διαθέσιμη και πραγματοποιήσιμη για όλους, χωρίς να είναι υπαίτιοι. Μπορεί αυτό να είναι κριτήριο σύγκρισης τη στιγμή που δεν δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να το εκμεταλλευτούν;
Απλώς αναρωτιέμαι και εκφράζω την σκέψη μου φωναχτά. Μπορεί κάποιος να μου λύσει τις απορίες μου;

 
Δημήτρης
04 Ιουν 2019 20:18

Δεν πρόκειται να προχωρήσει. Ντροπή τους!

 
Κρητικός
04 Ιουν 2019 20:49

@ stellina 04 Ιουν 2019 19:56
Μακάρι αυτα να ήταν τα μόνα αμαρτήματα αυτής της παρωδίας διαδικσίας Στελίνα μου! Δεν άφησαν κανόνα της διοικητικής νομοθεσίας και της δοικητικής δεοντολογίας που να μην τον παραβιάσουν. Ούτως ή άλλως είναι πλέον απονομιμοποιημένοι...

 
stellina
04 Ιουν 2019 21:36

Έχω και άλλη απορία, η εγκύκλιος ορίζει ότι:
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ
«Δικαίωμα υποβολής αίτησης για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής και
τοποθέτησης ως Συντονιστών Εκπαίδευσης στα Γραφεία Συντονιστών στο εξωτερικό έχουν δημόσιοι
εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής, εφόσον έχουν:
β) πολύ καλή γνώση (Γ1/C1) της γλώσσας της χώρας υποδοχής και μίας εκ των αγγλικής ή
γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας ιδίου επιπέδου. Στην περίπτωση που η γλώσσα της χώρας
υποδοχής είναι μία εκ των αγγλικής, γαλλικής ή γερμανικής απαιτείται η γνώση δύο εκ των
γλωσσών αυτών.
Προφορική εξέταση επιπέδου γλώσσας
Η ικανότητα χρήσης στον προφορικό λόγο των προαπαιτούμενων ξένων γλωσσών,
αποτιμάται μέχρι δυόμισι (2,5) μονάδες για κάθε ξένη γλώσσα και τελικός βαθμός είναι το σύνολο
της βαθμολογίας. Επιτυχής θεωρείται η εξέταση της ξένης γλώσσας κατά την οποία ο υποψήφιος
έχει συγκεντρώσει τρεις (3) μονάδες και στις δύο προαπαιτούμενες ξένες γλώσσες, άλλως
αποκλείεται από τη διαδικασία».
Προς τι η συνέντευξη γλώσσας; Υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιος πιστοποίηση επιπέδου Γ1 και να μην μιλάει τη γλώσσα αυτή; Ακυρώνονται δηλαδή τα όποια πτυχία. Θεωρώ ότι η συνέντευξη θα’ πρεπε να γίνεται στην περίπτωση που γίνονταν δεκτοί υποψήφιοι οι οποίοι μπορεί να μιλούν την γλώσσα αλλά για κάποιους λόγους δεν έχουν την πιστοποίηση και δεν μπορούν να το αποδείξουν διαφορετικά.
Μήπως κάνω λάθος;

 
Αλ6ς
04 Ιουν 2019 23:29

Σας το είχα πει ότι προχωράμε...

 
Παναγιώτα
05 Ιουν 2019 09:04

Η διαδικασία επιλογής ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ είναι απονομιμοποιημένη πολιτικά, νομικά και δεοντολογικά και οφείλουν να το γνωρίζουν τα μέλη του συμβουλίου επιλογής που συνεχίζουν αμέριμνοι.
Η ΝΔ το ξεκαθάρισε, δεν θα τις αναγνωρίσει και οι αιρετοί αποχώρησαν επικαλούμενοι λόγους νομιμότητας, οι οποίοι αφορούν το σύνολο της διαδικασίας από την έκδοση της ΥΑ και μετά.
Συνεπώς, καλό είναι να μην νομίζουν κάποιοι ότι οι έχοντες ένομμο συμφέρον θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθούμε ατάραχοι και δεν θα αναζητήσουμε το δίκιο μας.
Τέλος τα παιχνιδάκια με τις ζωές μας!

 
Επιλογές Συντονιστών Εξωτερικού
05 Ιουν 2019 09:08

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κιλκίς κ. Γ. Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προειδοποιούμε ότι κάθε παράνομος διορισμός εκτός ΑΣΕΠ, κάθε αξιολόγηση διευθυντικών στελεχών, καθώς και οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση ή επίσπευση στη Δημόσια Διοίκηση που πραγματοποιείται από χθες, Δευτέρα 3 Ιουνίου, μέχρι και την προκήρυξη των εκλογών, θα ελεγχθεί τόσο για τη νομιμότητα όσο και για τη σκοπιμότητα της.

Η Νέα Δημοκρατία θα προστατεύσει τη Δημόσια Διοίκηση από τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις μιας κυβέρνησης που, λειτουργώντας με καθεστωτική αντίληψη, αντιμετωπίζει τη Δημόσια Διοίκηση ως κομματικό λάφυρο».

 
Οικογενειακή δημοκρατία.
05 Ιουν 2019 10:12

@Επιλογ.ΣΕ.Ο ένας εν δυνάμει Πρωθυπουργός.Η αδερφή του εν δυνάμει Υπουργός.Ο ανηψιός του Δήμαρχος στην πρωτεύουσα της χώρας .Ο πατέρας πρώην Πρωθυπουργός .Δείξτε μου μια χώρα στον κόσμο που γίνεται αυτό.Και μιλάει μετά η οικογενειακή - φεουδαρχική ΝΔ για αξιοκρατία και διαφάνεια.

 
Γ.Μ
05 Ιουν 2019 10:44

Γνωρίζει κάποιος αν θα ανακοινωθούν και οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες μοριοδότησης υποψήφιων Διευθυντών Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπάδευσης;

 
Υποψήφιοι Συντονιστές Εξωτερικού
05 Ιουν 2019 12:35

Ενημερώνουμε τους επίδοξους λάτρεις της ημετεροκρατίας ότι θα ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
Μην εκλαμβάνεται η σιωπή μας ως υποχωρητικότητα.
Με νομική συνδρομή θα διερευνηθούν σε όλα τα στάδια παρατυπίες και σκοπιμότητες.

 
Κρητικός
05 Ιουν 2019 13:34

@Οικογενειακή Δημοκρατία
Ενδιαφέροντα τα θέματα που θέτεις, αλλά κατάλληλα, μάλλον, για άλλο νήμα (thread). Μήπως είσαι Off-topic?
Για τους Σ.Ε. Εξωτερικού και την παρωδία της "διαδικασίας" επιλογής τους έχεις να μας πεις κάτι συνάδελφε;

 
Οικογενειακή δημοκρατία.
05 Ιουν 2019 17:38

@Κρητικός.Για αξιοκρατία δεν γίνονται πιστευτοί αυτοί που δεν την εφάρμοσαν στον εαυτό τους αλλά την βρήκαν έτοιμη λόγω ονόματος.Για δουλειές δεν γίνονται πιστευτοί αυτοί που δεν δούλεψαν μια μέρα στην ζωή τους.Και είναι δυστυχώς το περισσότερο πολιτικό προσωπικό.Μας κυβερνάν ανίδρωτοι,άεργοι και ανεπάγγελτοι,γόνοι,πορφυρογέννητοι,δυναστείες και επαγγελματίες αριστεροί γιατί ως γνωστόν το καλύτερο επάγγελμα μόνο στην Ελλάδα και πουθενά αλλού στον κόσμο είναι να δηλώνεις αριστερός.Τους βλέπεις κάθε μέρα ακόμα και στην ΝΔ που την έχουν κατακλύσει.Απορώ αν έχει ποιο πολλούς αριστερούς ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ.

 
Κρητικός
06 Ιουν 2019 11:48

@Οικογενειακή δημοκρατία. 05 Ιουν 2019 17:38
Συνάδελφε τα ζητήματα που θέτεις πάλι έχουν ενδιαφέρον για συζήτηση (αλλού) και πάλι είναι εκτός θέματος (off-topic)!
Για τους Σ.Ε. Εξωτερικού έχεις να πεις κάτι;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.