Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Τι μέλλει γενέσθαι με επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης, αποσπάσεις, μετατάξεις, μεταθέσεις εκπαιδευτικών λόγω εθνικών εκλογών

Το Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης με τη νέα σύνθεση που όρισε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στις 15 Μαίου, δεν συνεδρίασε ακόμη , αλλά ούτε έχει προγραμματίσει συνεδρίαση τις επόμενες ημέρες
Δημοσίευση: 05/06/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε αγωνία είναι χιλιάδες εκπαιδευτικοί , καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί από το υπουργείο Παιδείας, εάν θα “παγώσουν” ή θα συνεχιστούν οι διαδικασίες για τις επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης, αποσπάσεις, μετατάξεις, μεταθέσεις εκπαιδευτικών λόγω εθνικών εκλογών.

Διευθυντές Εκπαίδευσης

Σχετικά με τη διαδικασία επιλογών των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (σ.σ. δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διαδικασία μοριοδότησης)  το Συμβούλιο Επιλογής με τη νέα σύνθεση που όρισε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στις 15 Μαίου (Διαβάστε εδώ), δεν συνεδρίασε ακόμη , αλλά ούτε έχει προγραμματίσει συνεδρίαση τις επόμενες ημέρες.

Θεωρείται βέβαιο ότι οι διαδικασίες επιλογής στελεχών θα “παγώσουν” από τη στιγμή που θα προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές.

Αυτό σημαίνει ότι  η επόμενη Κυβέρνηση θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Πάντως η Νέα Δημοκρατία σχετικά με την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης ήδη έχει ανακοινώσει ότι θα εφαρμόσει το ακόλουθο σύστημα:

Αποσπάσεις, μετατάξεις, μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Οι αποσπάσεις  εκπαιδευτικών σε φορείς (ΑΕΙ, Κ.Υ. υπ. Παιδείας κλπ), χωρίς μοριοδότηση, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται στο γραφείο του υπουργού Παιδείας προς υπογραφή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Κ. Γαβρόγλου φέρεται να μη τις υπογράφει , λόγων των επικείμενων εκλογών.

Ωστόσο κανονικά πρέπει να προηγηθούν των άλλων αποσπάσεων που μοριοδοτούνται.

Σχετικά με τις αποσπάσεις, μετατάξεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών που βασίζονται σε αντικειμενικά κριτήρια, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, το υπουργείο Παιδείας φέρεται να ζητήσει άδεια από το αρμόδιο τμήμα του ΣτΕ, να συνεχιστούν κανονικά οι διαδικασίες από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Στο παρελθόν σε προεκλογικές περιόδους έχουν δοθεί σχετικές άδειες.

 

Σχόλια (19)

 
ΜΙΚΗΣ
05 Ιουν 2019 11:36

Όλα παγώνουν .Η Ν.Δ. θα αποφασίζει και θα κάνει όσα υποσχέθηκε.Τόσο απλά!

 
Άμεση λύση για τους Δρ ΕΔΙΠ και ΕΕΠ τον Ιούνιο
05 Ιουν 2019 12:15

Μας κοροϊδέψατε κ Γαβρόγλου και κ Φίλη που μας υποσχεθήκατε τον Απρίλιο από το βήμα της Βουλής ότι θα φέρετε για ψήφιση το άρθρο για την εξέλιξη των Δρ ΕΔΙΠ και ΕΕΠ στις αρχές Ιουνίου. Φέρνετε όλες τις άσχετες και ρουσφετολογικές διατάξεις για ψήφιση μέχρι τις 10 Ιουνίου και το δίκαιο αίτημά μας το πετάξατε στον κάλαθο των αχρήστων. Σας αξίζει σκληρή τιμωρία

 
Στράτος
05 Ιουν 2019 12:29

Σχετικά με τις αποσπάσεις όμως προκύπτει το εξής πρόβλημα. Κανονικά προηγούνται αυτές σε φορείς και ακολουθούν οι άλλες. Αν δεν γίνουν σε φορείς, πολλοί από όσους έχουν ζητήσει και σε σχολεία και σε φορείς θα αποσπαστούν σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ τώρα, και αργότερα ίσως και σε φορέα. Οπότε θα έχουμε πολλές ανακλήσεις και νέες αποσπάσεις κλπ.
Είναι βέβαια κατανοητό ότι αποσπάσεις σε φορείς, χωρίς μόρια, δεν πρέπει να γίνουν προεκλογικά.

 
Κρητικός
05 Ιουν 2019 13:09

Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο επιλογές που γίνονται προς τη σωστή κατεύθυνση:

1. Πάγωμα των διαδικασιών επιλογής στελεχών

2. Στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα φέρει ο/η νέος/α υπουργός θα ανατίθεται η ευθύνη διεξαγωγής της διαδικασίας στο ΑΣΕΠ, όπως γίνεται πλέον με τα στελέχη ΟΛΩΝ των υπουργείων, του δικού μας συμπεριλαμβανομένου (π.χ. επιλογή νέου Δ/ντού και Γεν. Δ/ντού ΔΙΠΟΔΕ).

Σωστά βήματα για τον (δραστικό) περιορισμό της δυνατότητας στην αυθαιρεσία της (εκάστοτε) υπουργικής καμαρίλας, γνήσιο χαρακτηριστικό τριτοκοσμικής δημόσιας διοίκησης.

 
ΗΛΙΑΣ
05 Ιουν 2019 14:51

οι συναδελφοι αιρετοί σε ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ ΚΥΣΔΕ καλο ειναι να μας κάνουν μια ενημέρωση για το τι μέλλει γεννέσθαι με αποσπάσεις μετατάξεις...

 
Αννα Σ.
05 Ιουν 2019 16:27

@Στράτος
Γιατί δεν πρέπει να γινουν προεκλογικά οι αποσπάσεις σε φορείς; Υπάρχει κάποιος νόμος που το απαγορεύει;
Εφόσον πιο πάνω αναφέρεται ότι εκκρεμεί μόνο η υπογραφή του υπουργού, ποιο το νόημα να μην προχωρήσουν;

 
Βασίλης
06 Ιουν 2019 12:02

Είναι απαράδεκτο να μην υπογράφει ο Υπουργός τις αποσπάσεις σε φορείς. Θα έρθει η άλλη κυβέρνηση και θα βάλει τους δικούς της χωρίς καμιά ντροπή. Ούτως ή άλλως όλοι το ξέρουν πως αυτές οι αποσπάσεις είναι βισματικές !!! Έλεος πια, είστε ακόμη κυβέρνηση...

 
Στράτος
06 Ιουν 2019 14:02

@Αννα Σ.
Οι αποσπάσεις σε φορείς γίνονται χωρίς μοριοδότηση και αυτό είναι πρόβλημα από μόνο του. Πολύ περισσότερο προεκλογικά οι αποσπάσεις αυτές μπορούν να λάβουν χαρακτήρα ικανοποίησης ρουσφετιού. Γι΄ αυτό, πιστεύω, ότι αποφεύγει να τις υπογράψει και ο Υπουργός.
Γενικά, οι υπηρεσιακές μεταβολές των δημοσίων υπαλλήλων απαγορεύονται μετά την προκήρυξη εκλογών. Εξαίρεση δίνεται από το ΣτΕ μετά από αίτημα του αρμόδιου Υπουργείου. Δεν ξέρουμε προς το παρόν ακόμη κι αν υποβάλλει σχετικό αίτημα για τις αποσπάσεις σε φορείς ή/και στα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ το Υπουργείο ή εάν αφήσει όλο το ζήτημα των αποσπάσεων στην επόμενη κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Θα δούμε...

 
Νικόλας
06 Ιουν 2019 14:53

Ας γίνουν και οι αποσπάσεις σε φορείς προεκλογικά. Αυτό μας πείραξε τώρα. Δηλαδή οι επόμενοι αν βγουν θα τις κάνουν αξιοκρατικά; Ας βγουν στους περσινούς αριθμούς για να μη λέει κανείς ότι αυξήθηκαν προεκλογικά. Και αν βγει η ΝΔ μπορεί να προσθέσει τα δικά της παιδιά κάνοντας έναν β΄ κύκλο αποσπάσεων σε φορείς. Ας μην κοροϊδευόμαστε εδώ πέρα. Έχουμε εμπειρία και από το παρελθόν.

 
teacher
06 Ιουν 2019 16:18

Ας ελπίσουμε ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φέρει την πραγματική αλλαγή και την αξιοκρατία στην επιλογή στελεχών, με την επιλογή των καλύτερων και όχι με το παρωχημένο σύστημα της επιλογής των μετρίων με μόνο κριτήριο τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα, γιατί αυτά ακούγονται για το μεταβατικό στάδιο.
Οψόμεθα...

 
Απελπισία
06 Ιουν 2019 19:08

Νομίζω ότι έφερε ήδη την πραγματική αλλαγή και την αξιοκρατία με το να θέσει σε διαθεσιμότητα συναδέλφους από τα ΕΠΑΛ με το αξιοκρατικό κριτήριο του "μου βγαίνουν τα νούμερα". Έφερε επίσης την αξιοκρατία με τις "υποχρεωτικές μετατάξεις" και τις πλήρως αδιαφανείς διαδικασίες επιλογής των εκπαιδευτικών που θα τις πάρουν. Έφερε επίσης την αξιοκρατία με το βαθμολόγιο και την υποχρεωτική παραμονή στον ίδιο βαθμό και κλιμάκιο ποσοστού των συναδέλφων γιατί απλά "έτσι πρέπει". Αφήστε τώρα να κάνει με "αξιοκρατικό τρόπο" και τα υπόλοιπα.

 
Κρητικός
06 Ιουν 2019 19:19

@teacher 06 Ιουν 2019 16:18
Διαδικασίες σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα και διεξαγωγή τους με ευθύνη του ΑΣΕΠ, όπως γίνεται ΗΔΗ για όλα τα υπουργεία (και στο Παιδείας, πλην των στελεχών της Εκπαίδευσης).

 
@Νικόλας
06 Ιουν 2019 23:28

πόσο δίκιο έχεις ... αλλά το θέμα τους είναι η όξυνση του μπάχαλου και ας τα λύσουν οι επόμενοι (να τους κράξουμε ότι δεν έκοψαν τις επάρατες αποσπάσεις ή ότι έκαναν λίγες οι ανάλγητοι, αναλόγως...)

 
Μαρια
07 Ιουν 2019 06:58

Οι αποσπάσεις σε φορείς και σχολεία επιβάλλεται να βγουν. Περιμένουν πολλοί άνθρωποι σε αγωνία. Οι υποψήφιοι Διευθυντές Εκπαίδευσης ας περιμένουν, δεν χάθηκε ο κόσμος.

 
M
08 Ιουν 2019 14:57

Συγχαρητήρια "Απελπισία".... Συμφωνώ απόλυτα. Ξεχάσαμε όλοι μας τη διαθεσιμότητα, τον καθημερινό φόβο, την πίεση, την απελπισία και την αβεβαιότητα...Και φυσικά με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη μια και καλή απόσπαση στα σπίτια μας

 
Άννα Σ.
10 Ιουν 2019 13:59

Θεωρητικά μέχρι πότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα βγουν οι αποσπάσεις σε φορείς; Μέχρι την ημέρα προκηρυξης των εκλογών;

 
Ελλη
11 Ιουν 2019 13:03

Με τα ΚΠΕ (ΚΕΑ) θα παραμείνει ως έχει η άδικη για τις παιδαγωγικές ομάδες προκήρυξη και θα προχωρήσει κανονικά η διαδικασία ?

 
Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
13 Ιουν 2019 16:48

Η προκήρυξη για τα ΚΕΑ είναι ακόμα πιο άδικη για τους Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων, που πρόσφεραν όλα αυτά τα χρόνια ένα τεράστιο έργο! Θα παγώσει εν όψει εθνικών εκλογών;

 
Μαρία
15 Ιουν 2019 12:11

Γιατί είναι άδικη η προκήρυξη για τα ΚΕΑ, για τους Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων; Οι εκπαιδευτικοί (καθηγητές, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και ειδικότητες): 1. που δουλεύουν όλα αυτά τα χρόνια και σχεδιάζουν και υλοποιούν καινοτόμα προγράμματα ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ, 2. που συμμετέχουν σε συνέδρια και σε σεμινάρια για την αειφόρο ανάπτυξη, 3. που έχουν μεταπτυχιακές σπουδές σε ανάλογους τομείς, 4. που κάνουν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, 5. που παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς -πανελλήνιους και ευρωπαϊκούς - με σχετικά θέματα, 6. που συμμετέχουν σε Ε.Θ.Δ. και επισκέπτονται ΚΠΕ, όλοι αυτοί δεν μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση σε Π.Ο. των Κ.Ε.Α.; Τι λιγότερο έχουν από τους Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων; Και τελικά, τα προσόντα είναι μετρήσιμα κι ας πάρουν τις θέσεις οι καλύτεροι.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ