ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Τα Μηχανογραφικά Δελτία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019

Δημοσίευση: 05/06/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας   τα μηχανογραφικά δελτία για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2019.  

Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα:

- το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2019 με τα 4 Επιστημονικά Πεδία, για τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, με τελευταίο έτος συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2018 .

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ

- το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2019 με τα 5 Επιστημονικά Πεδία, μόνο για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, για τους  υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2017.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ
- το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑ.Λ. 2019 για τους υποψήφιους που  συμμετέχουν στις φετινές  Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑ.Λ. και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, με τελευταία έτη συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑ.Λ.  το 2017 και το 2018 .

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ

Για τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, θα ακολουθήσει αναλυτική εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας .

Σχόλια (12)

 
geo
21 Ιουν 2019 18:09

Όταν βλέπω αυτό το "διευκρινήσεις", απορώ που θέλετε να γίνετε και φοιτητές.

 
Αρθούρος
07 Ιουν 2019 19:12

Η παραπάνω εναγώνια ανάλυση κι έρευνα σε βάθος του ποιά σχολή είναι ποιά,η οποία γίνεται τόσο από υποψήφιους φοιτητές και γονείς,όσο κι από ήδη φοιτητές και γονείς,αποδείχνει πόσο ενημερωμένοι είναι σήμερα οι νέοι μας από τις δομές εκπαίδευσης ενηλίκων και τα φροντιστήρια.Και κρέμεται ακόμα η τελική τους επιλογή όχι μόνο από το επικαιροποιημένο
μηχανογραφικό και τις μετεγγραφές,αλλά κι από τις αντιστοιχήσεις των τμημάτων.Δηλαδή από ένα πυκνό πλέγμα διηθήσεων που σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να αλλοιώσει την αρχική επιτυχία τους προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο.Αυτό σημαίνει με απλά λόγια,ότι αν θελήσει η νέα κυβέρνηση να σπάσει αυτή την ισορροπία μεταξύ πρόσφατου μηχανογραφικού, μετεγγραφών και δυνητικών αντιστοιχίσεων,που οι νέοι τη θεωρούν δεδομένη κι έχουν όχι μόνο επενδύσει πρόσκαιρα, αλλά και μακροπρόθεσμα με βάση σχέδιο και να υποβαθμίσει κάποια τμήματα, σίγουρα θα συναντήσει τη σκληρή τους αντίδραση και διαμαρτυρία.Όταν μάλιστα έχουν περάσει σε τμήματα που βρίσκονται στα σύνορα της χώρας.

 
προς ΠΑΥΛΕΑΣ Μ
07 Ιουν 2019 17:26

Η άποψή σου είναι λογική...αναμένομεν διευκρινήσεις...

 
ΠΑΥΛΕΑΣ Μ
07 Ιουν 2019 14:51

μπορώ να αιτηθώ μετεγγραφή στο τμήμα ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΘΗΝΑ) ΕΜΠ ή στο τμήμα ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΒΟΛΟΣ) ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (έστω ότι πληρώ τα απαιτούμενα κριτήρια)???

Αποψη (ενοείτε οτι προτρέχω).

Θα πρέπει να οριστούν πρώτα οι αντιστοιχείσεις μεταξύ τμηματων με κριτήριο αν ειναι πολυεχνικά ή οχι.

Ετσι αντιστοίχηση πιστεύω οτι θα είναι μεταξυ :

1) Μεσογειακο πανεπιστημιο τμημα μηχανολογων Μηχανικων (οχι πολυτεχνικο
ΔΙΠΑΕ τμημα μηχανολογων Μηχανικων (οχι πολυτεχνικο
ΠΑΠΕΛ τμημα μηχανολογων Μηχανικων (οχι πολυτεχνικο

2) Π.Θεσσαλιας τμημα μηχανολογων Μηχανικων ( πολυτεχνικο)
Π Δυτ.Μακεδονιας τμημα μηχανολογων Μηχανικων ( πολυτεχνικο)
ΑΠΘ τμημα μηχανολογων Μηχανικων ( πολυτεχνικο)
ΕΜΠ τμημα μηχανολογων Μηχανικων ( πολυτεχνικο)
ΚΛΠ

Αν γίνουν οι αντιστοιχείσεις όπως παραπάνω θα μπορείς να αιτηθείς μετεγγραφή με βάση σε ποια σχολή είσαι πλέον φοιτητης,χωρις να ενδιαφερει ο τρόπος που είχες αρχικά εισαχθεί σε κάποια απο τις παραπάνω σχολές και τμήματα (Είτε αμμεσα ως επιτυχών στις πανελλήνιες είτε λογω υποχρεωτικής ενταξης ως φοιτητής πρώην ΤΕΙ, λογω συγχωνευσεων

 
Φοιτητής ΣΤΕΦ ΔΕ
07 Ιουν 2019 09:56

ΣΙΓΟΥΡΑ πρέπει να δοθούν οδηγίες.

Άλλο ένα παράδειγμα....

μπορώ να αιτηθώ μετεγγραφή στο τμήμα ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΘΗΝΑ) ΕΜΠ ή στο τμήμα ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΒΟΛΟΣ) ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (έστω ότι πληρώ τα απαιτούμενα κριτήρια)???

 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ
07 Ιουν 2019 07:45

Τελευταιο σχολιο
Η συγχωνευση Π.πατρων και ΤΕΙ ΔΕ ειναι συγχωνευση δια αποροφησεως οπως αναφερετε νομικα.Εχουμε το αποροφων νομικο προσωπο (π.πατρων εν προκειμενω)και το αποροφομενο (ΤΕΙ ΔΕ) .Κατα την ολοκληρωση της συγχωνευσης το αποροφωμενο νομικο προσωπο παυει να υφιστατε.(Αλλως δεν θα ειχαμε συγχωνευση δι αποροφησεως,αλλα συνεργασια δυο αναξαρτητων νομικων προσωπων)
Το αρθ 38παρ 1 σαφεστατα και ορθα ομηλει περι καταργησεως του ΤΕΙ ΔΕ (αποροφωμενο) και οτι το Π.Πατρων ,ΠΑΠΕΛ (αποροφων )εισερχετε σε ολα τα δικαιωματα και υποχρεωσεις του ΤΕΙ ΔΕ (αποροφωμενου) κλπ,
Οι φοιτητες του πρωην ΤΕΙ ΤΕ ειναι πλεον φοιτητες του ΠΑΠΕΛ.
Μην μπερδευεστε με το οδηγο σπουδων ΤΕ,ΠΕ κλπ.
Αν ζητησετε πχ. βεβαιωση σπουδων θα αναγραφει ως εκδοτη το Π.πατρων ή ΠΑΠΕΛ κατα περιπτωση .
Αρκετα πρων ΤΕΙ (χαλκιδας ,Θεσαλιας )εχουν ενημερωσει τους φοιτητες οτι καθε βεβαιωση ή πιστοποιητικο θα εκδιδετε απο το αντοιστοιχο Πανεπιστημιακο Τμημα.
Ακομη το πρωην ΤΕΙ Χαλκιδας ενημερωσε τους φοιτητες του ,οτι τα πτυχια τους θα εκδοθουκν απο το ΕΚΠΑ ανεξαρτητα αν γραφουν προγραμμα σπουδων ΤΕ ΚΛΠ
Και τελος συμφωνω με την σκεψη σου <<εκτιμω πρεπει να καθοριστει με σαφηνεια κατα την τελικη εκδοση οδηγιων συμπληρωσης του μηχανογραφικου>> προκειμενου να αποφευγονται οι διαφορετικες ερμηνειες
Δεν γινετε οι φοιτητες να γνωριζουν και τα νομικα.
Μπορει το ΥΠ,ΠΑΔΕΙΑΣ να εκδωσει οδηγιες για οτιδηποτε κατ εξαιρεση ,οπως ειχε συμβει με τη εναρξη λειτουργειας του ΠΑΔΑ σχολικο ετος 2017-2018,μεταγραφες κλπ) ή το ΥΠ,ΠΑΔΕΙΑΣ
να εκδωσει ενα γενικο επεξηγηματικο οδηγο για τις συγχωνευσεις που εχουν ηδη γινει και ποια η συνεπεια τους πρακτικα για τους φοιτητες

 
Προς ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ
06 Ιουν 2019 22:22

Μα το προγραμμα σπουδων ειναι αυτο που καθοριζει την ιδιοτητα του φοιτητη. Επίσημα ΔΕΝ εχουν απωλεσει την ιδιοτητα του ΑΤΕΙ...
π.χ. γι αυτους που θα αποφοιτησουν ως ΑΤΕΙ εχουν καθοριστει επαγγελματικα δικαιωματα.

...εκτιμω πρεπει να καθοριστει με σαφηνεια κατα την τελικη εκδοση οδηγιων συμπληρωσης του μηχανογραφικου.

 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ
06 Ιουν 2019 19:26

Ν. 4610/2019
Άρθρο 38.
Ένταξη του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
1. Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας (Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας), με έδρα την Πάτρα καταργείται από την έναρξη ισχύος του παρόντος ως αυτοτελές νομικό πρόσωπο και εντάσσεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο υπεισέρχεται αυτοδικαίως και χωρίς άλλη διατύπωση σε όλα τα ενοχικά και εμπράγματα δικαιώματα, με εξαίρεση τα ακίνητα του Τ.Ε.Ι., και σε όλες τις υποχρεώσεις του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, ως οιονεί καθολικός διάδοχος αυτού, με την επιφύλαξη της παραγράφου 7, χωρίς την καταβολή φόρου, τέλους ή άλλου δικαιώματος υπέρ του Δημοσίου ή των Ο.Τ.Α. ή άλλων νομικών προσώπων. Ο εξοπλισμός, τα εργαστήρια, τα αρχεία και οι βιβλιοθήκες των Τμημάτων και Σχολών του Τ.Ε.Ι. μεταφέρονται στα αντίστοιχα, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 40, Τμήματα και Σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών. Αν ανήκουν σε Τομείς μεταφέρονται στα αντίστοιχα Τμήματα.
2. Κατ’ εξαίρεση, εντάσσονται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου η Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών, τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε., Μηχανικών
Πληροφορικής Τ.Ε., Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. και Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας και περιέρχονται σε αυτό αυτοδικαίως κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή τα εργαστήρια, ο εξοπλισμός, τα αρχεία, βιβλιοθήκες και λοιπές δομές που εξυπηρετούν τις ανωτέρω ακαδημαικές μονάδες.

ΕΠΩΜΕΝΩΣ ,με βάση την σχετική νομοθεσία τον νομικο προσωπο ΑΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ εχει ηδη καταργηθει.
Είναι άλλο θέμα το πρόγραμμα σπουδών των υπαρχόντων φοιτητών του πρώην ΤΕΙ ΔΕ,και άλλο σε ποιά σχολή (νομικό πρόσωπο ) είναι ενταγμένοι.
Σε οποιαδήποτε ένομη σχέση τους ,πλην του προγράμματος σποδων τους ,ειναι πλεον φοιτητες του ΠΑΠΕΛ.

 
Για φοιτητη ΣΤΕΦ ΔΕ
06 Ιουν 2019 14:45

1. ΔΕΝ καταργήθηκε διότι οι υπάρχοντες ήδη φοιτητές είναι υποχρεωμένοι να τελειώσουν σε 4+2 έτη την σχολή ΑΤΕΙ και ΕΑΝ επιθυμούν δηλώνουν για ΑΕΙ.

ΕΚΤΙΜΩ ότι ΜΟΡΕΙΣ να δηλώσεις νεοσυσταθέν τμήμα ΠΑΝ.ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ -ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (Πάτρα), κάνοντας βέβαια χρήση του 10% μιας και (έως και τους σημερινούς φοιτητές που θα είναι οι τελευταίοι), ουσιαστικά είναι 2 διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης.

 
ΠΑΥΛΕΑΣ Μ
06 Ιουν 2019 10:47

Για φοιτητη ΣΤΕΦ ΔΕ
Επειδη με ενδιαφερει και εμενα το συγκεκριμενο θεμα γραψω την προσωπικη μου εκτιμηση και γνωμη (Δεκτη οπωσδηποτε και καθε αλλη αποψη)
1.Γραφεις <<είμαι πρωτοετής φοιτητής στο ΑΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (Πάτρα).>>
Νομιζω οτι αυτο ειναι εσφαλμενο. Απο 7-5-2019 ημερομηνια ισχυος του ν 4610/2019 (αρθ 260) επαψες να εισαι φοιτητης του εν λογω ΤΕΙ. Το εν λογω ΤΕΙ καταργηθηκε.(αρθρ 38 παρ.1).
Και εχεις ηδη ενταχθει στο Παν.Πελοπονησου (αρθρ 38 παρ 2)και μαλιστα στο τμημα μηχανολογων μηχανικων κατα ρητη διατυπωση του νομου(αρθρ 43 παρ 1β και αρθ 40 παρ2)
Επισης νομιζω οτι το προγραμμα σπουδων δε ασκει επιδραση ,οσον αφορα ,την βαση νομου ενταξη σου σε σχολη ή τμημα του καθε Πανεπιστημιου
,οσον αφορα την χρηση του 10% που αναφερεις.
Επωμενως και παντα κατα την γνωμη μου δεν επιτρέπεται να δηλώσεις τμήμα, στο οποίο είσαι ήδη σπουδαστής ,γιατι εισαι ηδη (σημερα) σπουδαστης στο Π.Πελοπονησου τμημα μηχανολογων μηχανικων.
Κατα την γνωμη μου παντα ,μπορεις να δηλώσεις στο νεοσυσταθέν τμήμα ΑΠΘ -ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (Θεσ/νικη), κάνοντας χρήση του 10%.

 
Μαθητής
05 Ιουν 2019 22:12

Περιμένετε λίγο μπορεί αύριο να πούνε ότι κάνανε λάθος στα μηχανογραφικά . Δεν θα μου κάνει εντύπωση καθώς μας έχει συνηθίσει το υπουργείο παιδείας στα ΛΑΘΟΙ

 
Φοιτητής ΣΤΕΦ ΔΕ
05 Ιουν 2019 15:29

Καλησπέρα,
είμαι πρωτοετής φοιτητής στο ΑΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (Πάτρα).

1) Μπορώ να δηλώσω στο νεοσυσταθέν τμήμα ΠΑΝ.ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ -ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (Πάτρα), κάνοντας βέβαια χρήση του 10% ?

ή

2) Μπορώ να δηλώσω στο νεοσυσταθέν τμήμα ΑΠΘ -ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (Θεσ/νικη), κάνοντας βέβαια χρήση του 10% ?

Ευχαριστώ!

Υ.Γ. Το ερωτώ διότι το ΜΔ αναφέρει:
- Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπεται να δηλώσεις τμήμα, στο οποίο είσαι ήδη σπουδαστής από προηγούμενο έτος.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ